באופן כללי,
אני דוגל בשיטה של "לחשוב לפני שעושים". אבל כמובן שגם לי זה לא תמיד מצליח - לראיה הויכוח האחרון שלי בפורום משוב - אם הייתי באמת חושב ונרגע לפני שאני מגיב לבחור בשרשור שעליו היה הויכוח - אני מאמין שזה לא היה קורה. מצד שני, אני מאמין שכולנו בני אדם ולכולנו מותר לעשות טעויות מדי פעם... הסיבה שאני הצלחתי לומר לעצמי "לא" לגבי הפיתוי לנסות להסניף (נראה לי שזה באמת היה קוק) היא שעבדתי על זה חזק עם עצמי. שנים הייתי "נגד סמים" - כמעט (ואני די מתבייש לומר את זה כאן) כמו כל אלו שהתקיפו את הפורום הזה בזמן האחרון - אבל התבגרתי קצת, והבנתי שלא כל מה שהמדינה\אל סם\ההורים שלי אומרים זה נכון, והתחלתי לחקור בעצמי, אחרי שראיתי שחברים שלי שעישנו גראס נשארו כמו שהם ולא הצמיחו קרניים (אני חולה על המטאפורה הזו...) אחרי שהצלחתי לסנן את העובדות מהתעמולה, החלטתי שלנסות גראס לא יהרוג אותי, אבל אני לא מתכוון לגעת בכימיקלים. יש לציין שעד היום (טפו טפו טפו) הצלחתי לעמוד בהחלטה הזו, וככל שאני יכול להבטיח לעצמי (ולסביבה), נראה שאני גם אמשיך לעמוד בה. במידה ואגלה חס וחלילה שנשארו לי חודשיים לחיות או משהו כזה, אני חושב שאני כן אנסה כימיקלים - כי מה כבר נשאר להפסיד? אבל כל עוד אני בריא (טפו טפו טפו) אני לא מתכוון לגעת בזה. לגבי הסקרנות, אני מאמין גדול בפתגם "הסקרנות הרגה את החתול" והראיות הן, כמובן, המכורים שהתחילו כמוך, מסקרנות, וסיימו בקבר. אתה מזכיר לי חבר שלי, שכשיום אחד נגמר לו הגראס הוא הלך לדילר שלו וקיבל שפיץ מטריפ. הבנאדם נתקע על השפיץ האומלל הזה קרוב לשלושה חודשים וכשהוא סוף סוף יצא מזה, הוא מצא את עצמו מאושפז בבית חולים פסיכיאטרי. לא נעים לכל הדעות... הכרחתי אותו להבטיח לי שזו היתה הפעם האחרונה שהוא מנסה כימיקלים, והוא באמת התכוון לזה, אבל זה לא החזיק מעמד יותר מדי זמן... וההמשך, כמו שאומרים, ידוע מראש. אני מניח שאתה יודע יותר טוב ממני מה עבר לו בראש, מן הסתם עברת תהליך דומה בשלב כלשהו... אני באיזה שהוא שלב נכנעתי, כשהבנתי שאם הוא לא רוצה לעזור לעצמו אני לא יכול לעשות כלום... אני מקווה מאוד שאתה, לעומת זאת, תצליח להחזיק מעמד בלי הרואין (כבר ברור לי שזה לא בר השוואה לאף סם אחר) לכל החיים שלך... לגבי זה שזה היום השני שאתה לא נוגע בכלום - אני רק יכול לומר כל הכבוד, אחי, ותמשיך להיות חזק. עברת כבר פעם את התקופה הקשה שאחרי, ואני מאמין שאתה יכול לעשות את זה שוב... תהיה חזק.