היי אנשים P:

בתירח

New member
היי אנשים P:

ממ... לילה כזה. בשיטוטי ברחבי האינטרנט, חיפשתי משהו רשמי של מעריצי נייטוויש בישראל. אתם הדבר הכי קרוב שמצאתי D: בכל מקרה.. אני חולת נייטוויש (מהסוג שיודע בע"פ את המילים לכל השירים, מחזיק סטוקים של תמונות על המחשב ואפילו קונה אלבומים מקוריים) וחיפשתי משהו להתעסק איתו בנושא, כי זה מדכא לדעת כל כך הרבה ושאין אף אחד לחלוק את זה איתו. בכל מקרה, רציתי לשאול אם אתם חיים ואם יש טעם להצטרף אליכם, ואם כן, אם יש משהו לעשות כדי להחיות ולהקים קהילה אמיתית של מעריצים אמיתיים בארץ. אז... יש טעם? נראה לי שמצאתי פורום חדש להתעסק איתו.. אתם נראים אנשים חביבים D:

bachner1

New member
שלום ../images/Emo9.gif

כיף לקבל אנשים חדשים (בתקווה שבאמת תישארי
), במיוחד בתקופות מתות כאלה שבהם לא קורה כלום עם הלהקה, אז מן הסתם הפורום די מת... שיעשע אותי שקודם כתבת שאת מהסוג שיודע את המילים לכל השירים ויש לו סטוקים של תמונות, ורק אח"כ ציינת את קניית האלבומים המקוריים
מה שהיה פעם טריוויאלי הפך למשהו ששמור רק למעריצים פנאטים
וכן, אנחנו נחמדים :) (לא כמו פעם
)

בתירח

New member
מסכנים :D

נתקעתם איתי! סתם, אתם נשמעים ממש נחמדים ואני אשתדל לזכור להיכנס לכאן, סוף סוף פורום נורמלי. ובקשר לאלבומים.. טוב.. האמת שהסטוק שלי די עלוב, כי אני משתדלת לקנות לא הרבה אלבומים של להקה אלא הרבה אלבומים של הרבה להקות, ככה שאין לי באמת סטוק רציני של נייטוויש (אפילו כמות החולצות שלי עלובה). אבל זה באמת עצוב שאנשים לא קונים דיסקים יותר, כאילו.. להוריד זה טוב ויפה, אבל ההרגשה של לקרוע את הנילון מעטיפה של איזה דיסק טוב.. כל כך כיף. אנשים שוכחים את זה וחבל..

זה כיף, ברור

אבל יש לך כסף שיכול להחליף 30 ג'יגה של מוזיקה? אה כן, על חצי מהלהקות גם לא שמעת מעולם וצריך ליבא בצורה מיוחדת מלא יודע איפה, כי יש מצב שאפילו חלק לא מיוצר יותר אין מה לעשות, אלו החיים ואני רק רוצה לציין שתרבות ההורדה לא חזקה בכל העולם כמו שכולם חושבים יש ארצות שכן, זה משהו מטורף (נעים מאוד, ישראל), אבל למשל בארה"ב, בזכות אייטיונס, זה נורא פשוט לקנות מוזיקה. אז אולי לא דיסק פיזי, אבל אתה כן מרגיש ששילמת על המוזיקה. אתה שומע באינטרנט, קונה באייטיונס, וזהו

בתירח

New member
האמת שבשבילי זה הפוך

הרבה יותר חשוב לי מהמוזיקה עצמה, שגם ככה לפחות 90% ממנה ולרוב יותר אין לי בעיה להשיג בשניות דרך האינטרנט. ולפעמים יש כאלה שאני לא רוצה לשלם על העבודה שלהם. אלה שכן, אז מה זה שווה בלי העטיפה והחוברת בפנים? :)

בתירח

New member
זה מה שקורה כשכותבים בהפרש של שעה

הוא נוסח לא נכון, הכוונה הייתה שהרבה יותר חשוב לי הדיסק עצמו, עם העטיפה והחוברת והכול, מאשר המוזיקה שאת רובה אם לא כולה יש לי גם ככה.

אני מבין אותך, גם אני כזה בד"כ

רק שהכסף זה דבר בעייתי. וכשנהפכים להיות מוזיקאים, בסופו של דבר לא אכפת לי אם אנשים קונים דרך דיסק או אינטרנט, העיקר שיקנו XD

בתירח

New member
כמוזיקאי

לא איכפת לך אם קונים את הדיסק או לא, כי גם אם תמכור עשרות אלפי עותקים, הרווחים, אם יהיו, יהיו מזעריים. בקושי יצליחו להחזיר את ההוצאות. הרווחים האמיתיים של מוזיקאי הם מהופעות, ולפעמים ממוצרים. להקה מרוויחה הרבה יותר מלמכור 1000 חולצות, מאשר מלמכור 1000 דיסקים. הקיצר, ההורדות הן דווקא לא רעות למוזיקאים. גם ככה לא תחזיר את ההוצאה אם תמכור דיסקים, עדיף לך שיורידו דיסקוגרפיה שלך ויבואו להופעות ויקנו חולצות, מאשר שיקנו שני דיסקים ויוותרו.

סעמק, נשלח מוקדם

בכל מקרה, זה נורא תלוי בהמון המון המון דברים, תאמיני לי וכן, עיקר הכסף זה בהופעות, אבל אני עדיין אעדיף שיקנו מוזיקה מאשר להוריד אותה ;) ד"א, גם ממרץ' לא תמיד קל להרוויח. יש ללהקה שלי איזה 80 חולצות שפשוט שוכבות מחכות שיקנו אותן, התחלנו לחלק בחינם בגלל היאוש, וזה לא זול לייצר כאלה

בתירח

New member
אם אתה לא מוכר, לא יקנו..

לא מרץ' ולעיתים רחוקות דיסקים. אני התחלתי להתעסק עם עלויות בזמן האחרון ואפילו שזה נורא בקטנה.. את EP שיעלה לי מעל 2000 שקל להוציא, אני אעדיף לחלק בחינם, מקסימום למכור בהכי הרבה 15 שקל, כי אנחנו לא מוכרים. מההופעה, אם היינו עובדים אם להקות יותר רציניות, היינו מרוויחים לא מעט. אני אתן לך דוגמא את ההופעה הבאה שלנו. אנחנו מופיעים ארבע להקות, בדיל שסגרנו עם מועדון. הדיל הוא כזה- כרטיס עולה 20 ש"ח, כל להקה צריכה להביא מעל 25 אורחים ואז כיסינו עלויות, מעבר לזה כל השאר הוא רווח. אנחנו הבאנו 60 אורחים, שבאים רק בשביל לראות אותנו כחברים. את הדיסק הם לא יקנו, אבל להופעה הם באים. מההופעה אנחנו יוצאים ברווח, מהEP בהפסד. בקשר לחולצות, ללהקות מתחילות זה פרסומת. אתה תעדיף לחלק חולצות שנראות מגניבות בחינם, ואז אנשים ילבשו אותם ויפיצו את השם שלכם. ככה אנשים באים להופעה, מזה עושים רווח. אם אתה להקת ענק שאנשים קונים חולצות שלךבלי שתחלק חינם, אז בכלל הרווחת.

בתירח

New member
אנחנו חדשים

מאוד.. הופעה ראשונה שלנו :) אבל מופיעות איתנו whitebell, the paradox וסליפינגרוב בכל מקרה, הדיל יצא כזה כי אנחנו מכירים את בעל המועדון וזאת הפתיחה של המועדון (השבלול באשדוד אם יצא לך לשמוע עליהן) אז הסיכום איתנו היה שאנחנו מארגנים את האנשים, את המוזיקה, ואת התכנון של האירוע, הוא מארגן הגברה, פרסום ומועדון. ככה שזה דיל יחסית מטורף, אבל גם אם אתה מופיע בגדול הרווחים וההוצאות לא יהיו הרבה יותר רחוקים.

בתירח

New member
אמור להתחיל בשמונה וחצי בערך

כדי לא להתיש- זה בקניון לב אשדוד במועדון חדש שקוראים לו השבלול, מחיר כניסה 20 ש"ח, עם הסעה מצפון תל אביב 50, והולך להיות אדיר :)

בתירח

New member
אגב, מסתבר שהגיטריסט שלי גם היה פה בעבר

מנווה אם מישהו זוכר

למעלה