היי אנשים!

Drunkid

New member
היי אנשים! ../images/Emo58.gif

אני חדש כאן.. ראיתי הרבה דיונים על דמבלדור- אם הוא מת או לא מת, ואם הוא ביקש מסנייפ להרוג אותו. אז הנה מה שאני חושב- תגידו מה דעתכם: סנייפ הוא טוב ב-100%. הוא היה ונשאר טוב במהלך כל הספר השישי. נתחיל בתחילת הספר- כשבמהלך השיחה של סנייפ עם בלטריקס ונרקיסה- סנייפ שיקר להן פעמיים. פעם ראשונה כשהוא אמר: "כמובן, עד מהרה התברר שאין לו (להארי) שום כישרון יוצא דופן". אבל סנייפ ידע טוב מאוד שהארי הוא קוסם חזק. הוא ידע שהארי הצליח לזמן פטרונוס בגיל 13 ולעמוד מול וולדמורט 5 פעמים. ופעם שנייה- כשנרקיסה הסבירה לסנייפ שוולדמורט לא רוצה שהיא תספר על התכנית לאף אחד, סנייפ אומר לה שפקודה של וולדמורט צריך לקיים, ושלא תספר לו. שימו לב מה קורה עכשיו: "אבל סנייפ קם ופסע אל החלון הקטן, הציץ בין הוילונות אל הרחוב הנטוש ואז משך אותם שוב במהירות. הוא פנה והביט בנרקיסה בפנים חמורי סבר". בשלב הזה הוא מספר לנרקיסה שוולדמורט כבר סיפר לו על התכנית, ושהוא מוכן לעזור לה. אבל אני אומר שהוא הסיט את הוילונות כדי לוודא שאף אחד לא מצוטט לו מבעד לחלון כשהוא משקר. וכדי לגלות מה היא באמת התכנית- הוא הפעיל הלטת הכרה על נרקיסה. עוד הוכחה שסנייפ טוב- כשהארי הכריח את דמבלדור לשתות את השיקוי כשהם היו במערה- הארי עודד את דמבלדור לשתות עוד ועוד אבל שנא את עצמו ונגעל ממה שהוא עושה: "הארי שנא את עצמו ונגעל ממה שהוא עושה- אבל הוא דחף את הגביע בחזרה אל פיו של דמבלדור והיטה אותו...." כלומר- הגועל של הארי לא היה כלפי דמבלדור- אלא כלפי המעשה שלו עצמו. אותה תבנית בדיוק חוזרת כשסנייפ הורג את דמבלדור- "סנייפ הביט בדמבלדור, ותווי פניו הקשים אמרו דחייה ותיעוב". הדחייה והתיעוב שהביעו פניו של סנייפ היו כלפי המעשה שלו עצמו. הוא נגעל ממה שהוא עושה- בדיוק כמו הארי. את כל שאר הסימנים אני מניח שכולם פה מכירים. אז אין כל כך מה לציין אותם- כמו הויכוח של דמבלדור וסנייפ, וכשדמבלדור אמר: "סוורוס.. אנא ממך.." הוא התכוון- אנא ממך- תהרוג אותי

../images/Emo45.gif

נחמד והגיוני מאוד! זה פשוט סאבטקסט בקריאה, אתה מפרש משפטים שבמבט ראשון נראים לנו רגילים לדבר אחר, שנראה מאוד אפשרי!

אוי ויי... ../images/Emo58.gif

נמאס לי כבר שאנשים מעוותים את המונח "הוכחה". מה שאתה מביא פה זה אפילו לא ראיה... זה בקושי אפשרות. נתחיל בראשון- הוא בהחלט לא שיקר, להארי אין שום יכולות מיוחדות... לפחות לא מתי שהוא הגיע להוגורטס, שזה הזמן עליו סנייפ מדבר. פטרונוס, זה לא הישג כל כך גדול, כי כמו שהוא אמר "הצלחתי כי כבר עשיתי את זה". וחוץ מזה, לסנייפ לא הייתה שום דרך לדעת שהארי באמת עשה את זה... בפעם השנייה- איפה אתה רואה פה שקר? יכול להיות שהוא התלבט מה לעשות... יש המון אפשרויות, מה שאתה מציע זה סתם עוד אפשות. הוכחה בוודאי שלא... "הוכחה" שלישית- עוד פעם, זה אפשרות. אין שמץ ראיה שתומכת ברעיון שסנייפ שנא את עצמו ולא את דמבלדור. וכדי להעיף עוד כמה רעיונות מגוחכים: הויכוח- איך נדע על מה הם התוכחו? מאיפה הבאתם את הרעיון שהם התווכחו על זה? איפה הראיות? "סוורוס... אנא ממך..."- אתם יודעים, זה רק רגיל שאם מישהו בא להרוג אותך אתה תתחנן על חייך... כל כמה שלא אמרצת לפני זה שהמוות לא מפחיד אותך... ובקשר ל"אבדה קדבה המעופפת"- גם בצריף המצווח, כשסנייפ עף מאקספליארמוס, הם התכוונו למשהו אחר? בחייאת, קצת הגיון, אנשים... הכל תלוי בכוח. אין לנו שום ראיה שזה אפשרי בכלל... עוד "הוכחות"?

תיקון החלק הראשון...

התבלבלתי עם סתם לזמן פטרונוס או הקטע עם סיריוס... לא משנה, גם בצ"ד הוא הצליח ללמד מלא אשים ליצור פטרונוס. אין שום דבר מיוחד בו. פגש את וולדמורט חמש פעמים- פעם ראשונה- ההגנה של אמא שלו. פעם שנייה- ההגנה של אמא שלו. פעם שלישית- בלי פוקס הלך עליו. פעם רביעית- פריורי אינקאנטאטם. פעם חמישית- דמבדור הציל אותו. הוא לא עשה כלום, הכל מזל יוצא מן הכלל...

Drunkid

New member
טוב..

הדבר ההגיוני היחיד שאמרת זה שזה לא הוכחה אלא נימוק...

ToryMaster

New member
הוא לא אמר את זה

אבל אני כן ולכן אניח שהתבלבלת בשרשור, אם אני טועה חושו חופשיים לחשוב שאני טיפשה, רק בשקט. ההודעה שלך, לא רק שהיא מיותרת ולא מועילה בכלל לדיון, היא גם מתסיסה, מעצבנת ומעליבה, אני מבקשת להימנע מהודעות כאלו בעתיד גם כלפי המנהלות וגם כלפי שאר הגולשים, זה בכלל לא משנה.

ToryMaster

New member
זה תימוכין או נימוק

לא הוכחה, אני לחלוטין מסכימה עם זה. אבל לא כולם ממש מכירים או מבינים את ההבדלים בין המושגים, וכל עוד הכוונה עוברת, זה לא כל כך נורא.

שרוףעלhp

New member
../images/Emo58.gif

הוא אמר אנא ממך לפני שסנייפ הוציא את השרביט ואם הוא בטח בסנייפ זו האפשרות היחידה. ד"א:כנס ל

Artoo Detoo

New member
ברוך הבא, אני די מסכים אבל ../images/Emo58.gif

אין ממש הוכחות, יש גם מלא הוכחות שסנייפ כן רע, כאלו שהוא בשני הצדדים, כאלו שהוא לא בצד של אף אחד, ושדמבלדור בכלל לא מת... מלא חושבים שסנייפ עדיין טוב, אבל כמו שאנחנו מכירים את הספרים -רולינג תמיד כותבת את הדבר הכי לא צפוי, והכי צפוי זה שסנייפ עדיין טוב. אני מסכים שהארי קוסם חזק, הוא זימן פטרונוס בגיל 13 וגם שרד את וולדמורט כמה פעמים, אז מה אם אחרים הצילו אותו? הקטע אם הפריורי אינקטטום זה נחשב שהוא עשה את זה בכוחות עצמו. וגם הוא נושא שרביט שזהה לשרביט של וולדמורט, וכולם יודעים שזה לא שרביט חלש (בטח תגידו לי ''אבל זה השרביט ולא הוא''- אז זהו, השרביט תלוי בקוסם). האמת יש לי הרגשה שסנייפ ימות לפני שנגלה באיזה צד הוא.

tamar05

New member
גם אם הארי יהיה

קוסם ממש חזק סנייפ לא ירוץ להודות בזה, הוא הרי שונא את הארי ואני לא חושבת שוהא היה מודה שהארי בכלל טוב במשהו.

אדם חדש

New member
אי אפשר להגיד שטוב ב-100% ../images/Emo58.gif

ת'אמת, אני אישית חושב שאין טעם לחשוב על זה מפני שאין לנו ממש דרך לדעת עד עוד איזה שנה וחצי. אבל... ספקולציות... אני חושב שהוא רע. למה? כובע. אם הוא היה איש טוב הוא היה הבעלים הגאה של כמה ארנבונים קטנטנים וחמודים והיה עושה פינת ליטוף קטנה בחדר שלו עם פינת התרמות לחולי סרטן (תגידו, יש בכלל סרטן או מחלות קשות בעולם הקסמים?), אבל... הוא לא עשה את זה ולכן הוא רשע מרושע!

Artoo Detoo

New member
לא, יש מחלת סקרוט-פוץ-תחת ../images/Emo6.gif

''הבעלים הגאה של כמה ארנבונים קטנטנים וחמודים''

פיבסי

New member
נראה לי שכולם מסכימים "לא ספוילר"

שאי אפשר להחשיב את סנייפ לטוב... הוא מתעלל בהארי ופוגע בנקודות הרגישות שלו מגיל 11 שהוא רוצה להכאיב לו.. הוא מנסה להעיף אותו מבה"ס בכל הזדמנות ולהכשיל אותו בקוודיץ... הוא לא מוכן לשמוע ללופים בספר השלישי בגלל מריבת ילדים ואלוהיפ יודע שאני לא יפת נפש... אבל התנהגות שלו היא מתחת לכל ביקורת.. בספר הרביעי.. הוא יורד מול השופטים על הארי ואומר "אל תכאס על דמבלדור קרקוף.... פוטר אף פעם לא ציית לחוקים" בספר החמישי זה ממשיך בשעורי הלטת הכרה שהוא רועה את המצבים הכי פגיעים של ילד בן 15 והוא לא יכול להתעלות על זה ופשוט מכאיב ומכאיב לו ואוהב לקרוא את המחשבות שלו לראות את הרגעים הכי משפילים שלו... נראה לי שרוב הפורום יסכים שסנייפ הוא לא דמות חיובית היא אף שלישית אבל המריבה שלו ספויילר ספר שישי אם סנייפ הוא חלק מאוכלי המוות או חלק מהמסדר

meital f

New member
../images/Emo45.gif גם אני חושבת ככה

כל מה שאמרת נישמע הגיוני לחלוטין אתה צודק ב100%

../images/Emo3.gif ../images/Emo58.gif שבוע טוב... ../images/Emo104.gif

אני עליתי ראשון על ההוכחה של הלטת הכרה נגד בלטריקס כשהוא הסיט את הוילונות..
צודק
מסכים עם מה שאמרת...
שיהיה לכולם שבוע טוב.

למעלה