היי, אני חרדית כבת 19

ss4u2

New member
היי, אני חרדית כבת 19

טיפוס מאוד חברותי, מאז ומתמיד אהבתי חברה, נמשכתי לקרבת בנות שיש רעש סביבן וצחוקים עם בלאגנים לא תמיד היו לי חברות טובות ותמיד ייחלתי שיהיו לי כאלו.. כיוון שבתור חרדית נאסר עלי כל קשר עם המין הזכרי, בתור ילדה טובה שעושה מה שאומרים לה לא קיימתי כאלו קשרים כך שהקשר החברותי היחיד שהיה זה עם בנות בלבד בשנים האחרונות נרקמה ביני לבין מס' בנות קשר חברותי אמיץ וחזק היינו הכל אחת בשביל השניה, עשינו הכל ביחד אפילו לא פעם אחת היתה מריבה או איזה סכסכוך ביננו משהו מיוחד במינו... אבל הגענו לגיל שבו הגיע הזמן להתחתן... אחת אחרי השניה הן התחתנו, ונעלמו מהאופק,אני שעדיין לא יכולה להתחתן כיוון שיש לי אחיות מעלי ובאופן רסמי אני לא יכולה להתחתן לפניהן מה גם שהחתונה לא בוערת לי יותר מידי... בתור נשואות קשה לשמור על קשר כך שאין לי כמעט קשר עם הנשואות ישנן שעדיין רווקות אך עומדות להתחתן ואפילו שאנחנו ביחד והולכות לקניות ומדברות 24 שעות בטלפון אני מרגישה שכל כך קשה לי עם זה כי אוטוטו זה עומד להגמר... כלפי חוץ מובן שאני לא משדרת את זה, כי אני מתביישת בהרגשה הזאת מה גם שאני לא רוצה להרוס את אושרן של החברות אבל זה מעצבןןןןןןןןןןןןן אותי שאני כל כך תלויה בחברה, אני רואה בנות אחרות שמסתדרות עם עצמן ואין להן בעיה עם זה לדוג': לצאת לקניות- אני לא מסוגלת ללכת לבד, אני מרגישה אבודה, לא שייכת, מנותקת משהו... בכלל כמעט כל דבר שקשור לעולם שבחוץ קשה לי עם הלבד בלימודים אני מרגישה חסרת אונים עם העצמי הזה, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי בהפסקות, כשיש צלצול אני מארגנת את החפצים לאט לאט, מבררת אצל בנות איפה הכיתה הבאה, ואז מתחילה ללכת מהר כזה להראות שיש לי אלף ואחת דברים לעשות, והלכת סביב עצמי הלוך וחזור, קונה שתיה, ושטויות כאלו העיקר להעסיק את עצמי ולא למצוא את עצמי פתאום עומדת לבד כשמסביבי עשרות בנות שיושבות/עומדות בקבוצות לפעמים אני אפילו נכנסת לשרותים ומזילה מס' דמעות ואחרי דקה כועסת על עצמי למה אני כל כך תינוקת ומתעסקת בנושאים האלו בלי הפסקה... ואני עדיין מרגישה "חסומה רגשית" ללכת ולהכיר בנות כי בגיל הזה החברויות כבר מגובשות ובנות שבאו למכון ללמוד באו עם חברות ממקום מגוריהן מה שאני לא עשיתי.. כי לא היו בנות שפנו לתחום שאני פניתי אליו בקיצור בלבלה אחת גדולה (כל כך כיף לשפוך את הלב! אין לכם מושגגג) בקיצור אני מחפשת גם עצות, וגם לדעת, למה לעזאזל אני כל כך תלויה בחברה שאני מרגשיה בטחון עצמי רק כשאני מדברת, מטיילת, משוחחת עם בני אדם אחרים מקווה שלא עייפתי ושבאמת יענו לי... כי הנושא הזה לא עוזב אותי בזמן האחרון ונמאס לי כבר לחשוב עליו! מודה לכל מי שטורח לקרא וענות!

sweetdreams

New member
רגע בובה, יום שישי היום... ../images/Emo13.gif

הכל עובד יותר לאט... תני לי כמה דקות, טוב?

sweetdreams

New member
וואו.. זה קצת קשה לענות על רגל אחת

מה גם שאני לא כ"כ בקיאה ברקע.. רגע, את בלימודים עכשיו?? איפה את לומדת?? והחברות שדיברת עליהן, הן גם ממשיכות ללמוד, או כעכשיו כשהן נשואות אז הן הפסיקו?? ולמה את לא יכולה לשמור איתן על קשר, עכשיו כשהן נשואות?? זה מרגיש לך שאת לא שייכת אליהן יותר, או שזה בגלל משהו אחר?? דרך אגב, יש לך מסנג'ר?? אולי תשלחי לי מסר עם הכתובת שלך, ונוכל לדבר שם כמו שצריך?? מה את אומרת??

ss4u2

New member
../images/Emo8.gifאז ככה...

אני עכשיו לומדת... שאר החברות שהתחתנו לא המשיכו ללמוד איפה שאני כי בתור נשואות החשק ללמוד יורד אז אני היחידה שהמשכתי ללמוד. גם חברות שסתם ככה אני מכירה מבית הספר לא המשיכו ללמוד איפה שאני, לא יודעת למה... אולי כי זה לא בסטייל שלהן אולי כי הן מחפשות חיים קלים אין לי מושג.. זה קשה לשמור על קשר עם הנשואות, אני ינסה ככה להכניס אתכם קצת לניואנסים הקטנים בחברה שלנו, כשמישהי מתחתנת, אז זו בחורה שלה זו הפעם הראשונה שהיא בקשר עם בחור ועוד נשאוה לו עם כל המשתמע כשמישהי מתארסת פתאום מסתכלים עליה אחרת, היא מקבלת מעמד שונה עשכיו זה לא שהחברות התארסו ושכחו ממני, ממש לא (קשה לשכוח אותי
) הן עדיין בקשר אבל חלקן החליפו מקוטם מגורים ויש עבודה ובעל אז היום עמוס גם לי היום עמוס כך שזה לא נותן לי יותר מידי זמן להיות בקשר מה גם שבגלל שיש בעל בתמונה אז בצור בחורה זה לא מתאים שאני יהיה בבית של החברה הרבה מתי שהוא נמצא וזה לא שאני יכולה סתם לצאת איתה לסיבוב כזה של בילוי, כי היא עסוקה... זה קשההה! מבחינת נישואין.. זה לא שאני כל כולי על קוצים ומתה כבר להתחתן, אני יודעת שנישואין זה עול ועוד הרבה דברים שצריך לקחת אותם בחשבון מה גם שממש לא מקובל אצלינו להתחתן לפני האחים הגדולים יותר, אם אני יתארס יסתכלו עלי בצורה מוזרה וזה לא נעים ויש לי אחיות שגדולות ממני ב3-4 שנים והן לא נשואותכך שההורים מתמקדים בהן כעת למצוא להן שידוך... אבל כמו שאמרתי זה מעצבן אותי שאני ככה תלויה בחברה, הייתי רוצה לדעת להסתדר עם עצמי!!! אוף דווקא זה שהתחלתי ללמוד במקום חדש זה נותן לי פתח למצוא חברות חדשות, אבל אין לי אומץ... איך אני "מתחילה" עם בנות חדשות? אין לי אומץ לבוא ולהתיישב לידן כי גם אם הן יגידו לי לבוא ולשבת איתן אני ירגיש מן נתקעת כזה ולא נעים שכזה, על מה אני ידבר איתן אוף אני נשמעת כל כך תינוקית... חבר'ה עצות דחוףףף מה אני עושה?!?

sh53

New member
אין תשובה חד משמעית

יש אנשים שתמיד ישמחו להכיר עוד ועוד חברים ותוכלי להשתלב ביניהם בקלות ויש אנשים שאוהבים קצת חברים והם נמצאים בחברה סגורה שקשה להשתלב ביניהם, כך שצריך לנסות ואין תשובה של כן או לא מה לעשות. את גם תמיד יכולה לבקש עזרה מאנשים וכך להתיידד איתם או להציע את עזרתך לאנשים כשהם מתקשים וכך גם לעזור להם וגם להכיר אותם.

sweetdreams

New member
תגידי, מה את לומדת??

את לומדת לימודים אקדמאיים, או שהכוונה ללימודים באיזושהי מסגרת חרדית?? בכל אופן, אני גם חושבת שדרך הלימודים יהיה לך הכי קל ליצור קשרים, וגם לאו דווקא קשרים עם בנות חרדיות (אם מדובר במסגרת שהיא לא חרדית, כמובן..) תראי, אני לומדת בטכניון, ואני רואה אצלנו הרבה בנות דתיות וחרדיות שלומדות, פחות או יותר בגילך, חלקן נשואות או מאורסות וחלקן לא, ונראה שהן מסתדרות בניהן יפה מאוד מבחינה חברתית, וגם עם הבנות שאינן דתיות שלומדות איתן או שגרות איתן במעונות. אני גם לא רוצה להכליל, אבל שמתי לב שבקרב דתיים יש פתיחות הרבה יותר גדולה לזולת, ויש יותר ערכיות בקבלה והכנסת אנשים חדשים למעגל החברתי.. אני אישית זוכרת שכשהיה לי משעמם יום שישי אחד בתחילת הסמסטר, כשנשארתי בחיפה, הלכתי לבית הכנסת, והכרתי שם כמה בנות (את חלקן היכרתי עוד קודם מהקמפוס אבל זו היתה הפעם הראשונה שדיברתי איתן), ואפילו ביליתי איתן את הערב, אכלנו ארוחת ערב שישי, והיה מאוד נחמד איתן. אני חושבת שאת צריכה להעיז מעט, לא לפחד לנסות ולהתקרב לבנות שזרות לך, ולנסות לקחת יותר יוזמה.. אני מאמינה שהסיכויים שתתקלי בסירוב הם מעטים, במיוחד אם את כזאת שקשה לשכוח
גמר חתימה טובה מתוקה

ss4u2

New member
אני לומדת לתואר ראשון

במכללה שלומדות בו בנות מהזרם שאני משתייכת אליו... כלומר מקום חרדי סוויט, הארת את עייני במה שכתבת עכשיו... כל העניין נעשה לי קשה דווקא בימים האלו (וזה מה שדחף אותי לכתוב) כי לפני שבוע בערך החברה האחרונה מבין הטובות ספרה לי שהיא הולכת להתארס בימים הקרובים וזה מצא אותי ממש לא מוכנה, אבל את בהחלט צודקת הבנות יקבלו אותי וההתחלה היא תמיד קשה, בא לי כבר שזהמן הזה יטוווווס זה קשה להסתובב בין ים של בנות ולמצוא בנות להתחבר עימן... זו פשוט כמות עצומה של בנות אבל דווקא עכשיו לפני יום כיפור קבלתי איזה 4-5 הודעות sms מבנות מהמכללה לצום קל וברכות וכו'... אני לוקחת את דבריך איתי בנתיים יש חופש עד אחרי סוכות וזה זמן לבלות עם המשפחה אבל אשמחח לעדכן אחרי החופשה איך הולך תודה

mirit111

New member
אין לי ממש עצה אבל,ברוכה הבאה../images/Emo70.gif../images/Emo9.gif

בס"ד דרך אגב, למה את לא יכולה להיות בקשר עם החברות לאחר החתונה? אז נכון שזה בתדירות יותר נמוכה אבל לפי איך שאת מתארת הקשר פשוט מתנתק.....

sh53

New member
הנה אני עונה ../images/Emo13.gif

בקשר לחברות הנשואות - אני חושבת שאת יכולה לשמור איתן על קשר בדרך של עזרה, כלומר לא לעשות להן בייביסיטר והן תלכנה לטייל ולסידורים ואת תישארי עם העולל, אלא יותר בקטע של לבוא אליהן ולעזור להן ותוך כדי לשוחח. אולי ככה תרחיבי את מעגל החברים והחברות ותכירי את האחיות שלהן? אולי לא באותו גיל, אבל אולי פחות או יותר? בקשר לחתונה - אני חושבת שאת צריכה לדבר עם עמך על כך. אם הבנתי נכון את מהמגזר החרדי, היום את בת 19 וככל שעולה הגיל יותר קשה למצוא מישהו לחיות איתו את החיים, כלומר המבחר קטן. יכול להיות שאצלכם בעדה נהוג שקודם הבכורים מתחתנים ולפי סדר הגיל מתחתנים שאר הילדים, אך אולי אם תדברי עם אמך היא תשמע לך? סה"כ אני בטוחה שהיא תרצה שתתחתני ותבני לך בית. בקשר ללימודים - אני חושבת שצריך להעז בחיים, אם רואים קבוצה של חבר'ה יושבת על הדשא אז לקחת סיכונים גם לקבל את התשובה לא. אם את רואה חבר'ה יושבים על הדשא אפשר לשאול אם אפשר להצטרף אליהם. יכול להיות בהחלט שתשמעי את התשובה לא או שיאמרו לך כן רק בגלל הנימוס, אבל מבחינתך זו תהיה התקדמות ובהחלט הישג.
ונשמח לשמוע עדכונים.

חרוב

New member
אוי

שאלה קטנה לברור את מאמינה בדרך שלך של הדת וכו או שלא ואת מסתירה את זה?

ss4u2

New member
אני מאמינה בדרך שלימכל הלב והנשמה

וגם הולכת בה! (לא לקחת אותי בתור אדוקה וחנוקה כזאת אבל בהחלט חרדית...)

חרוב

New member
נו אם כך

פשוט תעשי מה שנוח לך ואל תנסי לרצות את כולם וכו

עונה לך

לפעמים המכשולים הלא נעימים הם אילו שמלמדים אותנו הכי הרבה על עצמנו. קודם כל את צריכה לקבל את התחושה הלא נעימה שיש לך. הרגע שאתה מרגיש ולא מנסה לנתח למילים ומחשבות אתה פתאום קולט שזה לא כזה נורא. יש לך הזדמנוצ להתחיל לדאוג לעצמיך ולהכיר את עצמך. כל אחד צריך שיהיה לו עם מי לצחוק, לשתף וכ'ו.. אבל כל אחד גם צריךלהיות תלוי בעצמו דבר ראשון על מנת שהיחסים עם שאר האנשים בחייו לא יהפכו לתלות. אוליי מבחוץ את רואה את הבנות עם החברות שלהן והחברות המגובשת שלהין כחסימה כלפייך, אבל את צריכה להבין שבתוך הקבוצה הזו יש בנות יחידות, שברגע שהין מנותקות מהקבוצה הין בדיוק כמוך. אל תראי בקבוצה מגובשת אייום כלייפך, תנסי לאט לאט אפילו שזה מרגיש לא נוח לדבר אם אחת מהבנות ואז עם עוד כמה בנות.. זה עניין הדרגתי. העיקרון שתהיה חיובית ולא תבואי ממקום של מסכנות וחוסר ביטחון. לא בגלל שאסור להרגיש ככה חס וחלילה, אלא בגלל שזה לא פייר כלפיי עצמך. תנסי ללכת לבד לקניות, תסתכלי מסביב, תלכי לאט ותהני מהלבד שלך. זה טוב לקבל ביטחון מחברה, אבל הוא ביטחון מעורער שלא תלוי בך, אלא מגיע ממקום של חולשה כי קבוצה מחזקת. בהצלחה

למעלה