היי. אני חדש פה

erezsh

New member
היי. אני חדש פה

רק היום גיליתי את קיומו של פורום זה. אני מרגיש שאני מאוד מתחבר לנושאים שלו (למרות שאני רק בן 17). בכל מקרה שלום לכולכם, נעים להכיר אתכם ואני מקווה שיצא לי לבקר פה הרבה. אגב, אני הרי יוצא לחופש גדול והייתי רוצה ללמוד אומנות-לחימה (קונג-פו/טאי-צ´י וכד´). מישהו יכול להמליץ לי על מקום טוב? תודה רבה.

הפורום הזה נקרא פעם שאמבלה

שזה בית ספר לקונג פו של בן טל שחר. הרבה מהכותבים בפורום זה הם תלמידים של בן וגם הוא כותב פה. מומלץ בחום.

erezsh

New member
עוד שאלות

אני מעוניין במשהו באזור המרכז.. (כמה שיותר קרוב לר"ג
) מי זה בן? כלומר במה הוא מתמחה? מה הדירוג שלו (אם יש)?

deep ocean

New member
כמה שאלות ../images/Emo20.gif

-אתה מעוניין ללמוד אמנות לחימה על מנת לדעת להגן על עצמך, או משהו מעבר לרק אומנות לחימה? -אתה מעוניין ללמוד את זה לטווח קצר? כי ציינת שיצאת לחופש וכו´? -ציינת טאי צ´י וקונג פו בתור אומנויות לחימה, אבל כל מורה מלמד טאי צ´י או קונג פו באופן אחר. יש מורים שמלמדים רק את ההיבט הלחימתי בקונג פו, יש מורים אחרים שמלמדים את הקונג פו באופן שלם יותר (למשל המורה שלי), יש מורים שמלמדים את הטאי צ´י בתור משהו מרגיע ונעים בלי אפליקציות לחימתיות. ברגע שאבין את מטרותיך, אוכל לדעת מה להמליץ לך
בנוסף, אתה מוזמן לשאול את שאלתך גם בפורום אומנויות לחימה בתפוז, כך שמכל התשובות שתקבל תוכל להתרשם ולהחליט לגבי מה שאתה מרגיש שיהיה עבורך טוב

erezsh

New member
תשובות לשאלות על השאלות

לו הייתי רוצה ללמוד אמנות לחימה רק כדי להגן על עצמי כנראה הייתי בוחר בקראטה (או שבכלל לא). הסיבה העיקרית היא כי אני אוהב את זה. אם זה גם שימושי אז זה רק בונוס. היציאה לחופש היא הזדמנות טובה להתחיל, אך יתכן מאוד שאמשיך גם בשנת הלימודים. טאי צ´י וקונג פו הם אומנויות לחימה, אך ברור לי שהם עוסקים בעוד דברים חוץ ממכות... אם אני מעוניין בדברים האלה או לא אני לא יכול לשפוט כי אני לא מכיר אותם מספיק עדיין. אבל אני לא שולל כלום. תודה.

deep ocean

New member
לא כל כך הבנתי

אבל כנראה ניסחתי את השאלות באופן לא בהיר מספיק. שוב, טאי צ´י, לא כל מורה מלמד את היישומים הלחימתיים של הטאי צ´י. יש מורים שמלמדים טאי צ´י כל כך רחוק מאומנות לחימה. יש לי מורה בטאי צ´י שאני מכירה אבל הוא לא כל כך מלמד את הפן הלחימתי. קונג-פו..יש מורים שמלמדים רק את אמנות הלחימה של הקונג-פו, ויש כאלו שמלמדים את המכלול. אתה מוזמן לצלצל למורה שלי - בן טל-שחר 03-5270332 לבוא לשיעור נסיון חינם ולראות אם זה מתאים לך.

deep ocean

New member
מה עם פורום אומנויות לחימה בתפוז

שכתבתי עליו בהודעה הקודמת? מומלץ לשאול גם שם על מורים

לא מדוייק...

1. שמבאלה זה אמנם שמו של ביה"ס של בן טל-שחר לקונג-פו, אבל זה גם שמם של עוד דברים רבים. הפורום הזה שנקרא לשעבר "שמבאלה" לא נקרא כך בהכרח על שמו של ביה"ס של בן. 2. אכן, הרבה מהכותבים הם תלמידים של בן, אבל רובם לא. רובם תלמידים של מורים אחרים או שהם פשוט לא לומדים כרגע שום דבר. 3. מטרת פורום "לחיות בהרמוניה" היא לשמש בהדרגה ערוץ לכמה שיותר בתי-ספר לקונג-פו, יוגה, מדיטציה, שיטות טיפול שונות, שיטות שונות להתפתחות אישית וכיוצ"ב. להעמיד את הדברים באופן חד-צדדי, כאילו הפורום הזה הוא בעיקר פורום של ביה"ס שמבאלה (שכבודו במקומו מונח), עלול לחתור כנגד מטרה זו שלנו. בכדי להדגיש זאת, שונה בזמנו שם הפורום מ"שמבאלה" ל"לחיות בהרמוניה"! 4. נשמח אם תזמין תלמידים, מדריכים ומטפלים מהתחומים שאתה מכיר לפורום הזה, על-מנת שיהפכו את הפורום הזה לפורום הבית שלהם ואולי פעם תוכל להגיד ש"רוב הכותבים כאן הם תלמידים של עופר ברקת" (זה שמו של המורה שלך, נכון?) ואנחנו נוכל להעיר לך כמו עכשיו ש"נכון, הרבה, אבל לא רוב..."

למעלה