היי אני חדש בפורום

Nikoy

New member
היי אני חדש בפורום

אני מאוד אוהב את מסע בין כוכבים ועד כה ראיתי הרבה סדרות ישנות עם ווילייאם שטנר ועד למסע בין כוכבים הדור הבא שהייתי ממש שרוף עליו, את כל שאר הסדרות של וויגר ואחרים לא ראיתי כי לא שידרו אותם בארץ (מנייאקים !!!) וכן גם ראיתי המון פרקים מחלל עמוק 9 ממש התלהבתי מהם. הורדתי מתוכנת EDonkey גם את כל הסרטים של מסע בין כוכבים החל מה- Motion Pictures משנת 79 ועד ל-Nemesis בסה"כ 10 סרטים מעולים ותרשו לי להבהיר שכל סרט הוא בשני חלקים ככה שהאיכות פצצות ! והסאונד AC3 - יותר מזה אי אפשר לבקש, תודות ענקיות ל-AMC !!! אגב חיפשתי תרגום לסרטים האלו באתרים שיש בהם תרגומים לסרטים אך לא מצאתי אפילו לסרט אחד, אולי לכם יש במקרה תרגום לסרטים האלו? ואגב מה זה התכנית הזאתי בערוץ 9 או 10, מסע בין כוכבים עם הבחור הזה ששיחק פעם בחזרה לאתמול? ראיתי 2 פרקים וזה ממש לא עשה לי את זה, הרגשתי כאילו החליפו את המצלמות או משהו הסדרה הזאתי ממש לא נראית לי מסע בין כוכבים שאני מכיר, זה נראה כמו חיקוי, אפילו הסדרות משנות ה-60 כבר יותר טובות מאלו.

Lu Tze

New member
ברוך הבא

נחמד לדעת שאני לא חסר החיים היחיד שגולש בערב שישי (אני חולה!) הסידרה ב-10 היא "אנטרפרייז" היא מתרחשת (כרונולוגית) לפני הסידרה המקורית והיא הסידרה הכי חדשה של סטאר טרק.

itstzar

New member
ואני שוב אומר אני לא חסר חיים ../images/Emo70.gif|!

אז מה אם אני פה בשישי בערב :)

Lu Tze

New member
שים לב,

אף פעם לא קראתי לך חסר חיים אבל בפעמיים שהגדרתי קבוצה כמשועממת אתה צצת לך. צירוף מקרים? I think not...

itstzar

New member
אז אני בחור זמין :) וחי בשעות אחרות

למה ישר להעליב

Bajoran Preist

New member
ומה איתי ?

לצערי לא ממש גלשתי ביום שישי הזה בערב, אבל לעומת זאת הכנתי שיעורי בית באנגלית, היסטוריה ושפת אסמבלר. כן, אני חושב שהייתי מעדיף לגלוש.

Bajoran Preist

New member
אגב...

(לא שיש לי בעיה עם אנגלית והיסטוריה) (אסמבלר זה כבר משהו אחר) (ויש לי מחר לעשות מתמטיקה- מיי גוד נו !!! וואט הב איי דאן טו דיזרב דיס??) (רק הייתי חייב לציין את זה)

Lu Tze

New member
מילא שאתה מכין ש"ב במתמטיקה ומחשבים

אבל יש עוד אנשים שמכינים שיעורי בית באנגלית?!? אתה גזע נכחד

בצל אל

New member
אני מבקש מהכומר לספק לנו בדחיפות

דגימת דנ"א, לצורך המאגר הגנטי של גזעים נכחדים. במידת הצורך אנחנו נשכפל ממך שיעתוקים לגן החיות בביה"ס לרפואה של הפדרציה. תודה.

Bajoran Preist

New member
תרמתי כבר בבית

אבל בכל מקרה, מה רע בלהכין שיעורי בית באנגלית ? - לא קשה במיוחד, משעשע לעיתים, וגורם לי להרגיש חכם. מה רע ?

n i v1

New member
שאלה:

אתם חושבים שבאמת כמו שאומרים, צפייה בטרק עוזרת לילדים בבית הספר?

Bajoran Preist

New member
מממ... טוב, זה עשוי לשפר את האנגלית

מלבד זה.. זה כנראה לא יעזור במתמטיקה או בתחום ריאלי-טכנולוגי אחר. אולי בתחומים ההומניים מעצם העובדה שסדרות הטרק ומדע בדיוני בכלל הם תרבות במיטבה(לא, אני כמובן לא ציני
), מעבירים מסרים חברתיים, היסטוריים, מוסריים וכו´ אז אולי זה יכול לתרום משהו בנושאים הללו.

n i v1

New member
אתה לא חושב ש

טרק מקדם את עהניין במדעים ובמתמטיקה? את העניין באנתרופולוגיה (שזה במקרה מה שאני לומד)?

Bajoran Preist

New member
תראה, תשמע

את *העניין* במדעים אולי, אבל יש טיפה הבדל בין הטכנו-דיבורים הלא מזיקים של סטאר-טרק לבין נוסחאות התנועה ההרמונית בפיסיקה, בין תת-רוטינות אלגוריתמיות שהדורטור מוסיף לעצמו בשניות, לבין לשבת ולתכנן פרוייקט בשפת C. דרך אגב, אנתרופולוגיה, סלח לי על הבורות, אבל האם תוכל להרחיב מעט בעניין מה זה בדיוק ?

Bajoran Preist

New member
נשמע מעניין מאוד, ודווקא משום כך-

הייתי מעוניין בהרחבה נוספת, אם אפשר :)

n i v1

New member
בשמחה:

אנתרופולוגיה עוסקת בחקר תרבויות (בגדול), זה לפחות הסטיגמה שיצאה לה סטייל אינדיאנה ג´ונס, סטייל התכניות של נשיונל ג´יאוגרפיק באפריקה ודרום אמריקה. זה היה נכון לגבי פעם (השנים הראשונות של המאה ה20). עכשיו מה שקורה הוא שתרבויות כאלה גוועות או נעלמות והקדמה והמערביות חודרים לכל מקום וכל זה כי לא שומרים על הפריים דירקטיב בכדור הארץ. אז אתם יודעים מה קורה כשלא שומרים על הפריים דירקטיב, נכון? אז מה שיש לנו זה תרבויות שלא היו מוכנות לכניסת המערב וקיבלו את המערב בכח אז נוצר שם מעין עיוות (כיד הדמיון הטובה עליכם). כיום אנתרופולוגיה מתעסקת יותר בחקר התרבויות הידועות לנו, כי כמובן שיש גם לחקור את המוכר. מסע בין כוכבים עזר לי בלימודים שלי כי הוא פתח אותי לרעיונות שהטרק מקדם, ויכולתי, בזמן קריאת המאמרים והדיונים בכתה, לעשות השלכות למה שהטרק לימד אותי וכך הבנתי את החומר יותר טוב. אגב, אחד הדברים היותר מעניינים שלמדתי הוא שהבאת "הקדמה", "המערב", "הציוויליזציה", "הקידמה" למדינות נחשלות, עולם שלישי, שבטים וכדומה היא בסך הכל מתוך הרצון לשלוט באוכלוסיה, מתוך רצון לשלוט במשאבים הטבעיים, מתוך רצון לנצר את האוכלוסיה. מה לימדו אותנו בטרק? נגד מה פיקארד נלחם בסרט התשיעי? הוא נלחם נגד השימוש במשאבים של כוכב נגד רצונם של המתיישבים. בגלל זה הסרט הזה טוב יותר ממה שכולם נותנים לו קרדיט, זה העוול שעושים לסרט הזה. הטרק הוא שוט חברתי, הוא בא ללמד אותנו להסתכל על עצמנו. אנחנו לא צריכים להסתכל על הכוכבים אלא על עצמנו, וזה מה שלומדים באנתרופולוגיה. וזה מה שאני לומד מאנתרופולוגיה דרך הטרק

Bajoran Preist

New member
רגע, אז בעצם-

אתה הולך להיות אנטרופולג, ניב? מה אנטרופולוגים עושים טו ארנ א ליוינג? או שזה מקצוע לימוד משני למשהו אחר? (אני לא סתם שואל, אני בתהליכי בירור לעצמי מה אני רוצה ללמוד בעוד כמה שנים)

n i v1

New member
תשובה על אנתרופולוגים

אנתרופולוגיה הוא מקצוע מעניין מאד. מרתק אפילו. מתלווה אליו לימודי סוציולוגיה ברוב האוניברסיטאות. שמעתי ממורה בתיכון בת"א שסגרו שם את מגמת סוציו אבל פתחו מגמת אנתרו אז אולי יש חידוש בעניין. בכל אופן, להתפרנס מאנתרופולוגיה זה קשה, אין אינדיאנות ג´ונסים . אנתרופולוגים יכולים לבחור ב: 1- להיות מרצים באקדמיה 2- להיות חוקרים מטעם האקדמיה (האוניברסיטה) כך או כך האקדמיה היא שמשלמת את השכר, למה? מה ההבדל בין אוניברסיטה למכללה או לבי"ס פרטי: שני דברים: א- באוניברסיטה יש מס´ רב של תלמידים (לעומת מכללה) באוני´ ת"א יש בערך 130 אלף תלמידים . ב- אוניברסיטה עורכת מחקר. כשאתם קוראים בעיתון שיצא מחקר חדש זה לא שמדען סקרן בדק בעצמו נושא מעניין אלא שאוניברסיטה כלכלה את המחקר הזה. אותי, בתור סטודנט לאנתרופולוגיה מאד מעניין לעשות מחקר אנתרופולוגי על קהילת הטרקרים, בתור קהילה מובחנת ומגובשת (ביחס לקהילות מעריצים אחרות), אני לא חושב שאני אעשה את זה עכשיו, אלא אולי לקראת סיום התואר, זה יכול להיות מאד מעניין. מה שהבחנתי זה שרוב תכניות הטלויזיה, רוב החומר בעיתונים ובשאר המדיה נופל ל סטיגמות והתפקיד שלי בתור אנתרופולוג ובתור טרקר מושבע יהיה לתת תמונה נקייה ככל האפשר מסטיגמות ומדעות קדומות (כי נורא קל ליפול אליהן גם כשאתה טרקי). יותר אני לומד, יותר אני רוצה לכתוב את העבודה הזו. אני לומד על תהליכי גלובליזציה ועל השתלטות העולם הראשון על העולם השלישי (פריים דירקטיב כבר אמרתי?)- יותר אני רואה כמו השלכות אני יכול לעשות מעולם הטרק ועל עולם הטרק. זהו לכרגע

למעלה