היי, אני חדשה. ^^

nolonger2

New member
היי, אני חדשה. ^^

מקווה להקלט בפורום ו...

DDN

New member
ברוכה הבאה לפורום!

הודעה תמציתית. אהבתי. לא מבקשת הסבר, לא מודיעה שאת מבינה יותר מהאחרים,לא באה בדרישות. כן ירבו כמוך
יש לך רקע במשחקי תפקידים? את יודעת מה זה, נכון? את משחקת כיום?

nolonger2

New member
../images/Emo13.gif תודה

כן, יש לי רקע במשחקי דמויות. למרות שאני די חדשה בתחום. הדמות שלי כעת היא חצי אלפית- אבירת קודש, רמה אחד. ולפני שמישהו ישאל- אני משחקת ב"די אנ די", לא במשחק השני(ADND ). אגב, מה ההבדל ביניהם? ו..תודה!

DDN

New member
השאלה היא אם את משחקת במו"ד

מהדורה שלישית (הספרים בעברית?) וסביר שכן, לפי הבחירה במינוח "אבירת קודש". AD&D זו מהדורה שניה של המשחק שהוציאה TSR. חברת מכשפי החוף קנו את TSR ואיחדו את הכותרים של מבוכים ודרקונים ומבוכים ודרקונים מורחב תחת שם אחד - מבוכים ודרקונים, שאת גירסת ה3/3.5 שלו מתרגמים לעברית.

nolonger2

New member
תודה על ההסבר. אבל לא הבנתי,

משחקים בצורה שונה? מקצועות שונים?

NacroMittler

New member
הסבר קצת יותר מפורט

בעיקרון, מו"ד התחיל את דרכו בתחילת שנות ה70 (נראה לי) במהדורה הראשונה שהייתה מסובכת ומסורבלת. לאחר שהבינו היוצרים כי המשחק מסובך מדי הם פישטו אותו עד מאוד והוציאו את מה שנקרא היום מהדורת הקופסאות. מהדורת הקופסאות היום נחשבת בטעות למהדורה הראשונה, והיא לא הפרידה בין גזע למקצוע (אחד מסיסני ההיכר שלה). היית יכולה לשחק אלף, גמד, זוטון, לוחם, גנב, כוהן או קוסם. לא לוחם אלף או זוטון גנב. לאחר מכן, יצאה המהדורה השנייה שהחזירה את ההפרדה בין גזע למקצוע ואף הוסיפה מקצועות חדשים כמו נזיר, ברברי, סייר ועוד.. היא גם הכניסה שינויים ותוספות למשכאניקה של המשחק, אך על שינויים אלו לא אוכל להרחיב הרבה שכן אני לא מכיר אותה. לבסוף יצאה המהדורה השלישית, אשר באה להפוך את המשחק פשוט יותר מצד אחד, ומציאותי יותר מצד שני. אם הם הצליחו או לא, זה כבר דיון אחר.

RJT

New member
כנ"ל

בחיים לא נגעתי בעניין. זה פשוט מאוד מושך אותי. אני מקווה ללמוד ולאט לאט להכנס יותר ויותר לעניין. ועוד דבר, אני, כמו דני, אוהב היאבקות. סתם רציתי להגיד :).

RJT

New member
ויש לי גם שאלה.

אני רוצה להתחיל ללמוד מו"ד. איזה דרך הכי מומלצת לדעתכם? אני לא רוצה לקרוא מאמרים מפוזרים באינטרנט, זה מסובך לי לקלוט משהו מפה ומשהו משם. אני יודע על ספר חדש של מו"ד, הוא שווה משהו? נראה לי המהדורה השלישית. יכול להיות שיש גם חוג בכפר שלי. בכל מקרה, להתחלה, מה לדעתכם הכי מומלץ?

NacroMittler

New member
לפני שחברינו הבלש יגיב

ישנן שיטות רבות של משחקי תפקידים בשוק, עם מכאניקה שונה, בסגנונות שונים, אווירה שונה וכו... האם אתה מכיר משחקים אחרים חוץ ממו"ד? אם לא, אני ממליץ לך לעשות סקר שוק קטן. תבחר סגנון מועדף (פנטזיה, מד"ב, מודרני...), ותבדוק איזה משחק בסגנון שבחרת נראה לך יותר. כמובן שאתה מוזמן לשאול פה על כל שיטה, ואני (ואני מאמין שכולם) אשמח לעזור במה שאני יכול. כמובן, שגם מו"ד הוא משחק לגיטימי. אבל אל תבחר בו כי זה מה שכולם משחקים. תבחר בו אם אתה חושב שהוא הכי טוב בשבילך.

RJT

New member
תודה רבה.

אני מתחיל לעבוד על זה עכשיו.

RJT

New member
אוקיי. אני רוצה משחק פנטזיה

עכשיו, לא מצאתי משחקים. מישהו יכול להמליץ לי, או לספר לי על כמה? ומה המשחק הפופולרי כאן? אשמח לקבל תשובות, תודה מראש, רועי.

Nihau

New member
בוא נחדד את זה קצת יותר

גם בתוך הפנטזיה יש סגנונות שונים. האם אתה חושב על פנטזיה בסגנון: המלך ארתור שר הטבעות נרניה רומח הדרקון פיינל פנטזי אגדות נורדיות (אלי הוויקינגים- ת'ור, אודין, לוקי וכו') סדרות מצויירות יפניות על ילדים קטנים עם כוחות קסומים שהורסים את טוקיו דרקולה אגדות האחים גרים ווילו והנסיכה הנסיכה הקסומה הלוחם ה13 המבוך המסע המופלא הנסיכה מונונקי אם הסגנון שאתה אוהב לא נמצא בתוך משהו מנ"ל כתוב איזה סוג של ספרים או סרטים פנטסטיים אתה אוהב והיית רוצה להיות אחת הדמויות בו וננסה למצוא לך משחק תואם

NacroMittler

New member
נראה לי

שב"פנטזיה" הוא התקוון לפנטזיה כמו שמו"ד מציג אותה. פנטזיה טולקינית.

BluePrint

New member
הצעה מגונה:

אם שר הטבעות זה לטעמך, ואנגלית לא תעצור בעדך, Lord of the Rings RPG אולי יתאים לך. לפי מה ששמעתי בתוכנית Dark Dungeons, גרסה חדשה זו של הרפתקאות בMiddle Earth, משתמשת במכניקת המשחק להתמקד בסיפור ופיתוח הדמות כאישיות, ולא ככוח.

למעלה