היי, אני חדשה. ^^

RJT

New member
נשמע מעניין, לפי מה שהבנתי

ולא ממש הבנתי, אבל בכל זאת. אתה יכול להסביר לי מה זה בדיוק מכניקה? כאילו בהקשר של משחקי תפקידים. אתה יודע על קבוצות שמשחקות בזה בארץ?

BluePrint

New member
אז לא בטוח שזה מעניין : )

"מכניקה", "שיטה", "חוקים"... משחק תפקידים הוא משחק דמיוני, אבל כדי לעזור לשחקנים לשמור על הגיון פנימי במשחק, ועקביות בתוצאות של פעולות, יש מספר חוקים שעוזרים לנו להגדיר את העולם הדמיוני. באופן כללי, החוקים עוזרים לנו למדוד את התקדמות הדמות, וברוב המקרים מודדים יכולות גופניות\שכליות\קסומות שעם ההתקדמות הופכות את הדמות ליותר "מאדם רגיל". מה ששמעתי (ושומע כרגע בשידור חוזר) על שיטת Lord of the Rings RPG של Decipher, זה שהשיטה מעודדת את פיתוח הדמות כאישיות, כאדם בעל תכונות אופי ולא רק כוח זרוע. סך ההכרה שלי עם השיטה הנ"ל מסתכם בתוכנית הזו ששמעתי, ובדף או שניים שחיפשתי בשביל ההודעה הזו. לדוגמא. אני אפילו לא יודע איך נראה הספר, אז בטח שלא מכיר קבוצות שמשחקות.

RJT

New member
אוקיי...

אם אין קבוצות, בנתיים זה לא רלוונטי. למרות שהשיטה נשמעת מעניינת, וזה אחרי שהבנתי :).

NacroMittler

New member
אם אתה בא

מנקודה כזאת, אני חושב שכדאי לך להתחיל ממשחקים יותר פופולרים. מו"ד או אולי קת'ולוהו ימי הביניים (זה בכלל נחשב פנטזיה?).. תכלס אני לא מכיר הרבה אז אולי מישהו אחר שמבין יותר טוב ירצה להרחיב.

ogmios

New member
ברוכה הבאה

הסירי את גלימתך המאובקת, התרווחי אל שולחננו וספרי לנו מקורותיך

למעלה