היי אני חדשה....

היי אני חדשה....

היי שלום לכולם קוראים לי לוטוס ואני בת 18 אני חדשה בפרום ואני מאוד מיתעניינת בכל משקשור למיסטיקה ולרוחניות וגיליתי שגם המיסטיקה מיתעניינת בי אז מאז אנחנו דיי בלתי ניפרדים. בחיי אנשים מיסטיקה זה נישואים מבטן ולידה!

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifסתאם../images/Emo41.gifמישהי../images/Emo42.gifברוכה../images/Emo20.gif

הבאה
ישנו הבדל מהותי בין מיסטיקה לרוחניות. המושג מיסטיקה נגזר מהמילה היוונית `מיסטיקוס`. כלומר,סודי. מיסטיקה משמעה מסתורין, תורת הסוד והנסתר. הקבלה-למשל, יש בה מיסודות המיסטיקה. היא נקראת `מיסטיקה יהודית`. מפני שבמשך דורות רבים היא הייתה `תורת הסוד` והוגבלה רק לתלמידי חכמים שעברו את גיל הארבעים. מיסטיקנים היו מאז ומעולם. אלו הם אנשים, לעתים בעלי תואר של רבנים, העוסקים בהכנת קמיעות למיניהם, בנומרולוגיה ובגימטרייה והרבה מהם אמונים בעצם על תורה עתיקה מסוג אחר, הנקראת מאגיה. רוחניות, איננה מיסטיקה. כי מה שהפך ברור ובהיר כאשר הוצא ממנו כל המסתורין, שוב איננו מיסטי כלל וכלל. רוחניות, היא יותר תכונה. תכונה, הקיימת אצל כל אחד מאתנו בעצם. כל אדם הוא גם רוחני. העניין הוא, שהתרבות המערבית לא יחסה לכך חשיבות, עד לפני בערך שני העשורים האחרונים. כיום `רוחניות` היא תנועה, או כיוון, אליו `פונה העולם`זה הפך להיות מאד אופנתי להתעסק ב`רוחניות` או להיות `מודע רוחנית`. כדאי לשים לב! רוחניות איננה מיסטיקה! כלל וכלל לא!!! L&L TALYA

למעלה