היי, אני חדשה.

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
היי, אני חדשה.

קצת מביך להתוודות על זה בכל פורום חדש, כאילו אני מצדיקה את עצמי. ואם כבר אני פה, אני רוצה לומר משהו בקשר לספרי ילדים קלאסיים. בכל מקום שאני מזכירה את אחד מהם אני שומעת אותה תגובה: "כן, ראיתי את הסרט", או "זה לא תינוקי?". זה נורא לדעתי שהסרטים והסדרות הפכו לעיקר והספר הוא רק קוריוז - "ידעת שזה בעצם מבוסס על ספר?...". אני מלינה רק על מקרים שבהם הסרט הופך את הספר לשטחי, ולא שהם משרתים זה את זה, כמובן. למשל הספר "פיטר פאן" של סר ג'יימס מתיו ברי, בגירסתו המקורית. זוהי יצירת מופת, אך כיום זוכרים רק את הפרטים (הלא-נכונים ברובם) של הסרט של דיסני. כנ"ל לגבי "פו הדוב", "סיפורי משפחת החיות המוזרות" (="המומינים") ועוד ועוד. כל אלה ספרים עשירים וחכמים ומתאימים לא רק לילדים. אבל מי יעז בכלל לקרוא אותם, כשהם מזוהים כל כך עם סרטים מצויירים לילדים קטנים? אז קונים רם אורן. ומפסידים כל כך הרבה.

Rivendell

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

אין צורך להתוודות. ובטח שלא להצטדק. לגבי ספרי ילדים, אני מאוד מסכימה. בסדרת הקלאסיקות של פינגווין (אלה ב 10 ש"ח לאחד) הוציאו את רובם, וכל פעם שאני מרגישה צורך ברגרסיה קלה אני פונה ישר לשם. יש משהו מאוד מרגיע בספרים כמו "פיטר פן" ושות', הנאיביות שלהם מקסימה. אני מודה שאלו ספרים שאני קוראת בבית.. קשה לי לראות את עצמי יושבת עם "נסיכה קטנה" במקום ציבורי... אבל בבית אני מרשה לעצמי ליהנות מהם
ונקודה אחרונה - היה לנו לא מזמן דיון על ספרים לילדים שמתאימים למבוגרים וההיפך, את מוזמנת לחפש אותו. ברוכה הבאה~!

שלום לך

בניגוד למה שכתבת, אני דווקא זוכרת את הספר פיטר פן, יותר מאשר את הסרט. אני זוכרת שראיתי את הסרט אבל לא זוכרת ממנו הרבה. ודווקא את הספר קראתי לפני שנה, אלא שאז, היה לי קצת קשה לקחת אותו מהספריה. כשלקחתי אותו אמרה לי הספרנית: תדעי שבדרך כלל אנחנו לא נותנים ספרים לילדים במנוי של מבוגר. אני נותנת לך את זה באופן חד פעמי אבל להבא תדעי. אז אולי זה עונה על השאלה למה מבוגרים, לא קוראים ספרי ילדים....

למעלה