היי, אני חדשה כאן

• פותח הנושא Aimee
  • פורסם בתאריך

ל נ צ ח

New member
כאלה הדתות משולות לענפים משורש אחד

השורש הוא האמת הדת היהודית הגזע הנצרות הענף הגזעי ביותר לאחריהן שער הדתות המובילות לענפיהם (לפי גודל חשיבותם) הכתות השונות משולות לעלים .... והאפיקורסים האטאיסטים... לקוצים
סתתתתתתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Lu Tze

New member
לנצח מנסה להראות, אם במודע ואם לא

במודע, שמקור כל הדתות הוא ביהדות (ע"י המשלת היהדות לגזע) וזה פשוט לא נכון. דתות פגאניות היו קיימות הרבה לפני היהדות (ועושות היום קאמבק, אגב) למעשה, יש חוקרים שסבורים שהדת היהודית היא מעיין גילגול של הדת האלילית הכנענית, ניתן לראות דימיון בחגים ובחלק מהמיתולוגיות. גם הדתות המזרחיות (שחלקן בעצם לא ממש דתות אלא יותר כמו פילוסופיות) היו קיימות לפני היהדות.

למה???

New member
אני שמעתי שהדתות הסיניות

עתיקות בדיוק כמו הדת היהודית וכששאלתי אדם דתי לכך הוא ענה לי שאברהם העביר כל מיני סודות לאיזה שני אנשים (מסופר על זה בתורה אם אתה רוצה לבדוק). וממה שהוא העביר להם התפתחו הדתות הסיניות או ה"פילוסופיות" הסיניות

Lu Tze

New member
לא שמעתי על זה,

אבל הייתי רוצה לדעת מה הוא אמר להם, כי הדתות המזרחיות שונות בצורה משמעותית מהדתות המונותאיסטיות. אני לא ממש מכיר את ההיסטוריה של הפילוסופיות המזרחיות אז אין לי ממש מה לומר על זה חוץ מלבקש עוד מידע.

Lu Tze

New member
ב"מאמינים כמוך" אתה כולל את כל

ההסיטוריונים, האנתרפולוגים ורוב התיאולוגים.

חזקוש

New member
קראתי את כל התגובות ןאנסה לענות

בקצרה. ישו היה יהודי פירושי ומוזכר ע"י התלמוד כ-"אותו האיש יש"ו" ר"ת ימחה שמו וזכרו. ישו תלמיד חכם מהפכן שמרד בקרטל של הכוהנים בני משפחת החשמונאים שהיו בעלי הברית של רומא,הסית למרד ברומא וחזה כי ימות המשיח קרובים. את פעולותיו עשה ישו בראווה ובבוטות. בשל כך נרדפו ישו ותלמידו ע"י הרומאים השוטר העולמי דאז וגם על ידי בעלי בריתו הכוהנים והסנהדרין שראו במרד נגד הרומאים כמוביל לאסון קיומי והתברר שצדקו. הנוצרים הראשונים היו יהודים תלמידי ישו ששמרו תרי"ג מצוות כולל שבת וכשרות. את הנצרות המוכרת כיום ייסד פאולוס יהודי יליד צידון שהפך משליח סנהדרין לנוצרי נאסר ונמכר לעבדות ברומא שם התוודע לקיסר הרומאי ובידידותם זה שחררו מעבדות וזה קרבו לחשיבה הנוצרית. אותה תקופה החלו המונים מהתרבות האלילית ההלניסטית להצטרף לנצרות. התנגשות בין התרבות ההלניסטית ויצרני האלילים לנצרות על אסור הפסל והתמונה יצרה פשרה המוכרת לנו כיום כשילוש הקדוש והמפוסל. אותו קיסר אגב הפך את הנצרות לדת האימפריה הרומית. הנצרות בפירוש דת אלילית ואינה מונותאיסטית ולעומתה היהדות והאיסלם כן. כתב על כך הרמב"ם כי יהודי המתאסלם אינו עובר עברה של עבודת אלילים אלא כפורש מתורת משה. עליה נאמר בתורה :-"לא תוסיפו ולא תגרעו". תורת משה וכל מצוותיה מטרתם עבודת ה' והרחקה מן האלילות גם על ידי פולחנים דומים כדי שהעם ימצאם בתורה ולא בשדות זרים. חזקוש

ל נ צ ח

New member
כולכם מגששים בפשט שמעולם לה היה

כל הסיפורים על הפגנים שמגנים אברהם כאדם בשר-ודם וישו שכביכול נצלב וחי בזה העולם לפני 2.000 שנה ושנצלב על צלב מעץ והמון שכאלה "עובדות" היסטוריות... מצוצים הם מהאצבע רבותי. ז"א - מעולם הם לא היו בני אדם בשר-ודם שחי ונושם כמונו על פני הארץ הכל בובמייסס, עורבא-פרח. ואתם, אתם ביחד עם רובה של כלל האנושות כולה אתם עדיין מאמינים לשכאלה הסיפורים ששטפו לכולנו, כן, לכם ולכולנו שטפו סיפורי הפשט שכאלה את המוח כן, זה נכון, גם לי שטפו ת'מוח עם שכאלה סיפורים מהפשט המסופר וזה... עד למחצית-חיי בגיל 29 התפקחתי והתפכחתי מהם כולם שכאלה הסיפורים ידידי וכך אני מבטיח לכם שגם אתם בקרוב וזה יהיה דרכי וזה יבוא ממני האחד והיחיד והמיוחד * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Aimee

New member
פעם ראשונה שאני שומעת

שהנצרות היא לא מונותאיסטית. אז קודם כל תודה, על ההסבר ופקיחת העיניים. ולשאלתי הבאה. הם (הנוצרים) מודעים לכך שהם פוליתאיסטים (?) הם יודעים שכשהם מכריזים, שהם מקיימים את עשרת המצוות, שהם בעצם לא?

חזקוש

New member
לא יודע מה הם חושבים הנוצרים

חושבים על עצמם.- כל דברי התייחסו לנצרות הקתולית. היוונית הארמנית והאורתודוקסית.

ל נ צ ח

New member
הם כמונו מאמינים ב1 האלוהים

האלוהים = האב באם = מריה בבן= ישו (ישוע) שהישועה דרכו ובנפש הקדושה = היא הנפש שיתייסרה ואיתנו (בזכות ייסורי הנפש היא נחשבת קדושה זאת האמת והיא (בזכותה)תביא לגאולתינו). אלה העיקרים ואפשר בהחלט להשוות אותם לאלה שביהדות על אלה אומר עליהם: <<< אותה הגברת בשינוי ההדרת >>>, והנה: האלוהים = אבינו מלכנו מושיענו גועלנו השכינה = (שימו-לב:לשון-נקבה לה)-היא הקדושה המלווה אותנו בחיים ובמוות המשיח = המלך-המבשר המלך-המוכיח, המשיח הגואל דרכו ניגאל. המצוות = אף על פי שמייסרות, בזכותם (מצוות הדתיים)מאמינים אנשי-הדת שאלה הדתיים המקיימים אותם רק הם יגיעו לגן-עדן. נ.ב כבר אמרתי ואומר שוב: עורבא-פרח, אין, לא היה ומעולם גם לא יהיה גן-עדן של דתיים) * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

TalReshef

New member
כדאי לקחת בזהירות הדברים שנאמרו כאן

עם כל הכבוד והזהירות: הקיסר ששלט ברומא בזמנו של פאולוס קדם ב-300 שנה לקיסר קונסטנטין שהשליט את הנצרות האימפריה הסיפורים שצוטטו על ישו לקוחים מקטעי תלמוד שנכתבו כ-400 שנה לאחר מותו ואין בהם כל מהימנות היסטורית שמו המקורי של ישו היה ישוע בן יוסף מנצרת, ולא ראשי תבות כאלה או אחרים. הדת הקתולית היא מונותאיסטית לכל עניין ודבר, פשוט כי היא מאמינה באל אחד. נקודה. עם כל הזהירות בכבודו של אדם, האמת חשובה לי ואני מקווה שהדברים הנ"ל יילקחו בפרספקטיווה המתאימה.

erezsh

New member
כיצד

הם יכולים להאמין באל אחד, אם הם מאמינים שישו הוא סוג של אל (אליל, יותר טוב), והוא בנו של האל, כלומר, אפילו אם הם טוענים שזו אותה ישות, זה עדיין יותר מאל אחד...

TalReshef

New member
הדברים כבר לובנו בשלב מוקדם יותר

השילוש הקדוש הוא שילוש של קדושה, שילוש של פנים של האלוהות, הוא לא שילוש של אלים. עדיף ללמוד את הנושא ולא למהר להתקיף את אמונתו של הזולת

TalReshef

New member
צודק, אני מתנצל

אלה שתקפו את אמונתו של האחר היו אחרים בשירשור הזה. כתירוץ מפוקפק אני יכול להפנות אותך לשעה המאוחרת בה כתבתי

חזקוש

New member
המונותאיזם על פי תורת משה

מקפיד על איחוד האלוהות לאחד "שמע ישראל ה' אלוהיך ה' אחד" ריבוי אלוהות או פנים לאלוהות מאפיין אליליות. פאולוס טען שאפשר לבטל את התורה ודרכה ולהחליפה באמונה במשיחיותו של ישו שהיא מרכז האמונה הנוצרית. באגרותיו (אל הרומים ט'5) על ישו "אדון גם על המתים וגם על החיים" פאולוס מקנה לישו מעמד של אל צדקת פאולוס הובא כאסיר הגנה לרומא בשנת 62 לספה"נ ונשפט וזוכה כנראה על ידי נירון ואחריתו לא ברורה. טעיתי והתבלבלתי בקשר לאדם שהשפיע על קונסטנטין ובזאת עירבתי תקופות ועימכם הסליחה. אין הדבר משפיע בכי הוא זה על דעתי ודעת רבים כי הנצרות היא דת סמי אלילית. לגבי הר"ת בתלמוד. כל פורצי הגדר נקראו בשמות אחרים כמו התנא אלישע בן אבויה הנקרא "אחר" בר כוכבא שלא פרץ את גדרות הדת אבל מרד ברומי בניגוד לדעת הסנהדרין הפרושית נקרא בר כוזיבה. הפר

למעלה