היי, אני חדשה כאן

• פותח הנושא Aimee
  • פורסם בתאריך

Aimee

New member
היי, אני חדשה כאן

אף פעם לא שמתי לב לפורום הזה (נו אופנס), הגעתי במקרה כי קראתי תגובה נורא מצחיקה של ארז בפורום אחר והגעתי הנה.מה שמזכיר לי ארז, אתה צריך לכתוב בפורום עם החידודי לשון איך שלא קוראים לו, הם צריכים אותך שם הם מזה לא מצחיקים... אז אני לא יודעת מה זה פילוסופיה מעבר לאם אתה צועק ביער ומשמעות החיים, אבל יש לי שאלה אחרת. אם הנצרות הגיעה מיהדות, ואם הנוצרים קוראים בתנ"כ ומאמינים בעשרת הדיברות ובאלוהים שלנו אז לא כתוב נראה לי בדיבר הראשון על איסור פסלים? והרי יש להם פסלים של מריה וישו תקועים בכל פינה? כי הכמרים תמיד מצטטים את "לא תרצח" ו"לא תנאף", יכול להיות שהם פשוט דילגו על דיבר? זה תמיד הטריד אותי, אז אם מישהו יודע זה יהיה נחמד

TalReshef

New member
עניין של תיאולוגיה

קודם על הנוצרים קוראים את התנ"ך כ"הברית הישנה" שאחריה באה "הברית החדשה" שעורכת בה רויזיה, מבטלת ומוסיפה חלקים הנוצרים לא שומרים שבת וכשרות, בתור דוגמא מלבד זאת, אנחנו כיהודים יודעים היטב עד כמה כל משפט נתון לפירושים שונים שיכולים להיות אפילו הופכיים זה לזה, הרי גם בבני ברק עוברות מיד ליד תמונות של צדיקים ואדמורים, ואני סמוך ובטוח שיש להם הסברים מניחים את הדעת מדוע אין בכך עבירה על איסור פסל ומסיכה

ל נ צ ח

New member
מעט זכור לי את שרב אמר על 7מצוות נח

שלהם הגוים (נוצרים) להם מותר את שלנו היהודים אוסרת ההלכה לה תרי"ג מצוות. רובנו היהודים רבים מהדתיים והחילונים בעיקר אינם מקיימים את כל תרי"ג ה(365 מצוות כמדומני) בהן דבקים אנשי הדת היהודים החרדים. משום-מה חוץ מהדתיים גם רובנו יהודים חילונים בהם אלה שכלל לא מאמינים בבורא-עולם מקפידים על: א) קיום המזוזה במשקוף דלת ביתם, ב) הדלקת נרות-שבת ו ג)איסור אכילת בשר חזיר הבהרה: איסור אכילת בשר חזיר גם אוסרים לעצמם רבים באלה שמגדירים את עצמם "לא מאמינים" הם חסרי האמונה כביכול המשתמשים בכל מיני תירוצים מקובלים כמסכת כסות על מורת-ליבם מהעונש שאכילת החזיר עלול אולי מאמינים הם להביא עליהם וכך מאמצים תירוצים שונים כגון "זה מגעיל אותי, זה גורם לי צרבת, וכו'.)
נ.ב ומה כל כך רע בלאכול
שבת-שלום, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Aimee

New member
אני מעריכה את התשובה

אבל עם כל הכבוד...מה קשור סלט לנעל? אין לי שמץ מה זה מצוות נוח או תרי"ג, אבל הם כן חיים לפי אל תרצח, אז מה? יש להם חוקים משלהם לגבי עשרת הדברות? כי ממה שאני זוכרת הם כן מדברים על עשרת הדיברות ולא על תשע.

erezsh

New member
כפי שאמרו פה

משפט זה ניתן לפירוש בדרכים שונות ומגוונות - ואמנם הם לא עושים פסלים ותמונות של האל, אלא רק של ישו. אותי דווקא יותר מטריד "לא יהיו לך אלוהים אחרים" - בעוד הם מאמינים בשילוש הקדוש - אבל שוב, הם רואים את כל השילוש כאל אחד. זה מאוד מוזר, ואני למען האמת לא מכיר את הנצרות טוב מספיק...

TalReshef

New member
השילוש הקדוש

לא מבוסס על ריבוי אלים, אלא על מופעים שונים של אותה אלוהות היריעה הנוכחית מעט קצרה מלהיכנס לכך, אבל על מנת לסבר את האוזן ניתן לציים שהבן הוא ישו שירד אל בני האדם, לא אל נפרד אלא שלוח שהוא מופע של האלוהות, כמו שהאלוהים המשוטט בגן העדן, בסיפור אדם וחווה, לא היה אל נפרד מזה שיצר אותם.

ל נ צ ח

New member
רחקה ממני מצווה-מלמדה. לי תורת-הסוד

ולא תורת הפשט שממנה לא מעט פירושים מטעים וכוזבים ירא ה' אנוכי ולא ירא למצוה-מלמדה שלהם אחינו הדתיים. סוד ה' לי וזאת העת עליו להשמיע: * ~ * ל נ צ ח * ~ *

erezsh

New member
היי

תודה על המחמאה, וברוכה הבאה!
אנו מקווים לראות אותך פה הרבה.

Lu Tze

New member
הם לא עושים פסלים של אלוהים, אלא

פסלים של ישו. מצד שני, בשילוש הקדוש, ישו אלוהים ורוח הקודש הן אותו דבר. אז לפי מה שהבנתי, אסור לעשות פסל של אלוהים, אבל אפשר לעשות פסל של חלק ממנו.

Aimee

New member
עוד יותר גרוע

פסל של משהו שהוא לא אלוהים? אם זכור לי נכון אלוהים שלח את יעקב לנתץ כל פסל שהוא חס ושלום רואה. ו"לא תעשה לך פסל וכל תמונה נשמע לי די כוללני. ומה עם התמונה שאלוהים נוגע באצבע האדם, זה (תקנו אותי אם אני טועה) תמונה-של-אלוהים. ואיפה היא נמצאת? בכנסיה! אז אני עדיין לא מבינה מה ניתן כאן לפרשנות.

Lu Tze

New member
אה, זה לא לא-אלוהים, זה חלק מאלוהים

עם קצת חשיבה יצרתית, אפשר לעוות כל מה שרוצים. אפשר (ואני רק מנחש כאן) לטעון שאלוהים הוא השילוב בין האב, הבן ורוח הקודש, לכן ציור של כל אחד מהאלנטים בנפרד הוא לא ציור של אלוהים, אלא ציור של חלק מאלוהים, לכן זה מותר.

למה???

New member
ייצא לי לדבר עם נוצרי אחד...

תמיד הפריע לי שהנוצרים מצד אחד אחד מקיימים את עשרת הדברות מצד שני לא... במיוחד הרעיון של "לא תעשה לך..." הרי הם מפוצצים ת'עצמם בפסלים ותמונות של ישו... אז כשניגש אלי נוצרי במטרה לנצר אותי שאלתי אותו מה הקטע של כל העניין הזה. הוא לא ידע עברית לכן זה היה די מעורפל (גם אנגלית לא... מין שילוב של קצת אנגלית קצת עברית קצת רוסית...). אך ממה שהבנתי ישו= אלוהים + האב (העליון)= אלוהים+ רוח הקודש (משהו בסגנון השכינה)= אלוהים = שלושת אלו = אלוהים. הכיצד? אלוהים חילק את עצמו ל-3!!! משוואה פשוטה... כמובן שזה נורא אלוהי ולא מובן לפשוטה כמוני איך לעזאזל זה אפשרי אבל... כעקרון, אלוהים נתן שליש ממנו לישו השאיר שליש לעצמו ועוד שליש שהוא רוח הקודש. כל אחד הוא אלוהים בפנו עצמו וגם שלושתם ביחד הם אלוהים (אחד) בפני עצמו! סתירה? עזבו אותכם שטויות... בקיצור, הם עושים פסל של אלוהים! אבל מותר להם... לא יודעת למה... כנראה בגלל מה שידידי המסתורי (
) EWAN אמר- הגרסה הישנה כבר פאסה...

ל נ צ ח

New member
לעולם לא ננצל מגהנום נצחי אם לא נדע

מי באמת ישו היה >>> אלה המילים (תורגם מאנגלית) מהפיזמון המקסים והיפיפה מכולם המנגינות והשירים היפיפיים באופרת הרוק << TOMY >> אפשר להאזין להם ולצפות בעלילת הסרט המדהים כאשר שוב יוצג בקולנוע או פשוט דרך קלטת ווידאו או בDVD. -נ.ב :תאמינו לי רבותי, אפילו האפיפיור אינו יודע האמת על מי הוא ישו. ציפור קטנה לחשה לי שיש בכם שכן יודע זאת ומבלי שיהיה הוא האפיפיור.
שבוע טוב * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Ewan McTeagle

New member
בעקרון

הנצרות טוענת משהו די פשוט, היא אומרת שהברית הישנה מבוטלת. ז"א, "אנחנו עדיין מאמינים בה ובנכונותה, אבל לא ממש צריך לחיות ע"פ"

Aimee

New member
אוף../images/Emo10.gif

סבבה, הברית הישנה מבוטלת, מקובל עלי. ביקשתי שיפרידו בין בשר לחלב? ביקשתי משהו עם חזיר ושעטנז והלקט? לא. אני מבקשת את הדיבר הראשון בעשרת הדיברות שהם לעולם לא מפספסים רגע לציין שהם מקשיבים להם. עזוב את התורה עזוב את התנ"כ, שיהיה ברית חדשה ומשופרת מה שהם רוצים, הם כן מאמינים ועושים את עשרת הדיברות, אני שמה על זה כסף. כבד את אמך ואת אביך, לא תנאף לא תגנוב לא תרצח, מופיעים בכל דרשה של כל כומר בכל מדינה נידחת ככל שלא תהיה בארה"ב שלא לדבר על איטליה והותיקן. אתם יודעים משהו? נראה לי שאף אחד יודע את זה. לא רק אתם. ככה זה כשמבססים דת על היפי שנפטר ואפיפיור סנילי...

Ewan McTeagle

New member
תראי, שמדובר בנצרות

זה לא הכל שחור או לבן כמו ביהדות כמה שהיהדות פתוחה לפרושים, הנצרות אפילו יותר יש בערך מליון גוספלים ובשורות ע"פ ח'ברה שונים ומשונים. לא סתם זו "הברית החדשה" הייתה ברית ישנה שאלוהים קיים עם ישראל, וברית חדשה, שאומרת, עזבו את העבר, תנו לי את ישו (או "ישוע") ואני סולח לכם על הכל, והינה גם חוקים חדשים, זה בסדר, אני יודע שהרבה יותר מעניין לאכול בשר עם חלב, אז למה לא? (האנשה קטנה של אלוהים) הם משתמשים הרבה בברית הישנה (תנ"ך) בדרשות, כי הוא הרבה יותר דמגוגי וכתוב יותר מעניין (לפי דעתי לפחות)

Ewan McTeagle

New member
או כן

באופן כללי, בנצרות אין ממש " חוקים"-"חוקים" אם אתה בוטח באלוהים אז זה מספיק. (עדיף כמובן, להתנגד לשטן, למשל, לא לרצוח לשקר ולגנוב וכו')

למעלה