היית מצפה שעם כל הטכנולוגיה והקידמה בסוף

Lucifer LightBringer

Well-known member
תהיה רק שפת תיכנות אחת.

לא מבין את הריבוי של שפות.
טבעיות ופורמאליות.

כמו שאנגלית היא ה-lingua franca.

Lucifer LightBringer

Well-known member
ברור!
וגם עורך קוד אחד, וגם המלחמה של הטאבים נגד רווחים תסתיים בניצחון מוחץ!

תגיד, ראית את הבחור ההוא על החמור הבהיר?
הומור של SNL.
אני בטוח שלבחור ההוא על החמור הבהיר היה חוש הומור יותר טוב מזה... או שלא.

vinney

Well-known member
תהיה רק שפת תיכנות אחת.

טבעיות ופורמאליות.

השימוש במושג קצת אירוני, כי הlingua franca המקורית הייתה ערבוב של כמה שפות שונות מאגן הים התיכון.

ובנימה קצת יותר רצינית - האם אתה חושב שקבלני בניין צריכים רק פטישים וזהו?

Lucifer LightBringer

Well-known member
השימוש במושג קצת אירוני, כי הlingua franca המקורית הייתה ערבוב של כמה שפות שונות מאגן הים התיכון.

שים לב השפה הסופית כפי שאני רואה לא חייבת להיות טהורה.
כמה שפות תכנות בסה"כ יש?
קבלני בניין לא צריכים רק פטישים, הם צריכים עובדים...
וממה שאני רואה חלק מהטכנולוגיה הזו גורמת לאנשים להרוויח הרבה כסף בשביל להראות עד כמה הם מטומטמים...:)

Lucifer LightBringer

Well-known member

הנה לך רעיון לסמאטרפון הבא, "פטיש חכם שיודע לצלם ברזולוציה שלא נראתה כמוה". אפשר גם לגלוש ולדבר דרך הפטיש הזה.

lemner40

Well-known member
תהיה רק שפת תיכנות אחת.

טבעיות ופורמאליות.

בני אדם מדברים בינם ובן עצמם ב 7000 שפות שונות
למה שיסכימו על שפת תכנות אחת ?
אתה כותב וחושב בשפה אזוטרית ומוזרה, עברית ואתה מצפה שאחרים יסכימו איתך על שפה אחת.

הפרבולה1

Well-known member
אתה מוזמן לפתח את השפה הבאה שתחליף את כל השפות האחרות , ותהיה גם מהירה כמו אסמבלר , ידידותית , קלה לפיתוח, קלה לתחזוקה , מתקמפלת במהירות שיא , רצה על כל הפלטפורמות והמעבדים , רצוי גם שהקומפילר יהיה סלחני לשגיאות סינטקס אבל מבין בדיוק למה התכוונתה ומה רצית שהקוד יעשה ...

Lucifer LightBringer

Well-known member
אתה מוזמן לפתח את השפה הבאה שתחליף את כל השפות האחרות , ותהיה גם מהירה כמו אסמבלר , ידידותית , קלה לפיתוח, קלה לתחזוקה , מתקמפלת במהירות שיא , רצה על כל הפלטפורמות והמעבדים , רצוי גם שהקומפילר יהיה סלחני לשגיאות סינטקס אבל מבין בדיוק למה התכוונתה ומה רצית שהקוד יעשה ...
ואל תשכח גם לפתח מערכת הפעלה שתפעל בכל הפלטפורמות.

אבל בטח זה לא יהיה בחינם או open source, מה זה פה אנרכיה? :-D

BravoMan

Active member
ואל תשכח גם לפתח מערכת הפעלה שתפעל בכל הפלטפורמות.

אבל בטח זה לא יהיה בחינם או open source, מה זה פה אנרכיה? :-D
שמעתי שאיזה פיני כבר עשה את זה לפני שנים...
רץ על כל דבר ממקררים עד מחשבי על מאיזו סיבה, אפילו לתחנת החלל הבינלאומית שגרו את זה!

Lucifer LightBringer

Well-known member
שמעתי שאיזה פיני כבר עשה את זה לפני שנים...
רץ על כל דבר ממקררים עד מחשבי על מאיזו סיבה, אפילו לתחנת החלל הבינלאומית שגרו את זה!
הרס לי מחשב אחד האובונטו הזה...
נראה לך שב-KSP יידעו לחלץ קבצים ממחשב ישן עם מערכת הפעלה אובונטו 16.04LTS יש לי שם מבחנים מהתואר השני בפיסיקה.
דווקא היה חוויה הקורס אלקטרומגנטיות מתקדמת. (גם אם מבחינה מתמטית ייתכן שהתיאוריה לא עקבית).

BravoMan

Active member
קוראים לזה Rust, אתה רק צריך להצטרף לכת, ולא תזדקק לעולם לשום כלי אחר לשום פרויקט!

תראה, היית מצפה שב-2025 עם כל הקידמה כבר תהיה שפת תכנות אחת כמו שאנגלית שולטת בעולם, אבל זה בדיוק ההיפך. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יש יותר שפות כי כל אחת עושה משהו אחר הכי טוב: ראסט ו-C למהירות מטורפת, פייתון לקוד מהיר וכיף, ג'אווהסקריפט כי היא היחידה שרצה בדפדפן, וכל תחום חדש מוליד שפה חדשה. יש מיליארדי שורות קוד ישנות שאי אפשר לזרוק, ותמיד יהיה טרייד-אוף בין מהיר לקל. אז כן, פייתון הכי פופולרי עכשיו, אבל שפה אחת לכולם? בחיים לא יקרה. זה כמו לצפות שיהיה רק כלי עבודה אחד בעולם – פטיש.

לעומק

Well-known member
יש לי שאלת הדיוט במחשבים..

אבל הai לא מייתר את הצורך ללמוד מליון שפות???
כאילו, אם אני מסביר לai מה אני רוצה. הוא פשוט כותב לי את הקוד

למעלה