הייתכן ???

ניסן400

New member
הייתכן ???

הייתכן שבתנאים מסויימים XR-650L חבוט וישן עדיף על 400 רייסינג 2002 ??? (ולא מדובר על נסיעה בכביש
) אכן רבותיי, זה אזור הדימדומים. חוד החנית של אופנועי האנדורו מול בהמה כבדה ואנמית - והבהמה מנצחת !!! לסיפור המלא: מיקום: אזור הר חורשן, עלייה ארוכה שידועה בכינוי הבקתה. (פעם עשו שם תחרות טיפוס גבעה) זמן: שישי האחרון פרוט: 5 ניסיונות לעלות את הנ"ל (עם ה רייסינג) עלו בתוהו. זה אחרי שבשנים קודמות העלייה הנ"ל נטחנה על ידי בעזרת XR-L כמעט בכל ניסיון .... תאור הניסיונות: הילוך שני, (כמו ב XR) בשלב מסויים האחורי מאבד קו, אני סוגר קצת גז, מאבד מהירות ובסוף עוצר. עם ה XR השני היה בקושי מושך אבל היה לוקח אותי עד למעלה, בלי זריקות של האחורי ... הערה: חבר שהיה עם 520 גם לא הצליח וגם הוא בעברו הצליח עם XR ... סיבות אפשריות (כלומר תרוצים ...) 1. הרוכב נחלד בשנתיים האחרונות .... 2. הרייסינג גדול עליו .... 3. העלייה הפכה ליותר קשה. וכאן אני פונה אליכם, למי שמכיר את העלייה הנ"ל טוב: האם היא באמת השתנתה ??? 4. צמיגים גמורים ?? (זה כבר תרוץ פתאטי) 5. אולי צריך הילוך שלישי ? אולי להעביר משקל אחורה ? - את אלה אני אנסה בפעם הבאה ....

לגבי :"היתכן???" - לא.

לגבי שינוי בתוואי של העלייה - יתכן. לגבי החלדות הרוכב - יתכן. לגבי הרייסינג גדול עליו - יתכן. לגבי צמיגים גמורים - יתכן. אין , והיועצת חוזרת ומדגישה אין מצב שבו בעלייה מסוייימת ואפילו שתהיה הכי ספציפית בעולם רוכב מקצועי יעלה עם XR 650 Lו ולא יצליח עם הרייסינג. עכשיו , היועצת אינה מרמזת ואפילו לא קלות שניסן אינו רוכב מקצועי או משהו כזה , פשוט אין מצב...

במידה וזה היה WR התמונה הייתה

אחרת בוודאי ...
אתה יודע הכחול של המלוכסנים עולה ועולה ועולה הרבה שאחרי שהכתמתםים החלודים עוצרים ...נקודה למחשבה לא ?

ירח (בשם קיצור) ../images/Emo3.gif

היועצת יודעת , יודעת שהכחול של החרא קירי עולה ועולה ועולה ועולה ועולה - כסף....
אז במקום לנסות לטחון את העליות אתה טוחן ליועצת את המח - שים לב
- היועצת תסכם בקצרה את דעתה על שני האופנועים האלו: אנדורו - המנצח - הרייסינג. מוטוקרוס- המנצח ה-WR. היועצת לא כללה את דגמי 2003 שבהם ישנם שינויים גם ברייסינג וגם ב-WR. וכמובן זה מבחינת היועצת ועפ"י דעתה , במידה ונחשבת ובמידה ולא... וזהו.

ווי ווי ויי ווי ווי YYYYYYYYY

ירח....טוב....היועצת בשר ודם...ולפי איך שהיא שוקלת (מעל המותר
) היא הרבה יותר בשר... YZF- טוב? יופי?

enigo

New member
לא ענית לענין יועצת.

השאלה היתה האם יתכן ויש מצב בו ה XR עדיף. והתשובה היא כן! פשוט כך. אלו כלים שונים בעלי אופי שונה, כמו שכבר כתב כאן מישהוא, ולכן יש אפשרות שבמצבים מסוימים ל XR תהיה עדיפות, אם זה בגלל המתלים הרכים והבולעים יותר ואם בגלל מנוע טרקטורי יותר שדורש פחות התעסקות בהילוכים. זה שרוכב טוב יעשה עם שניהם ניסים ונפלאות - אין ספק, אבל זה קשור רק לרוכב, לא לשום דבר אחר. יתכן שדווקא בעליה הזאת, לרוכב הזה, ה XR עדיף. אנקדוטה - אחרי אחד ממירוצי אל מידיה חזרתי לשם עם ה TT הפרטי וחבר. שנינו עברנו את קטע הנחל המבולדר בזמן שהיה שם אותנו לפני הרבה רוכבים קטומים וכחולים, למרות שחלקם רוכבים יותר טובים ממני. למה? כי ה TT פחות מושפע מבולדרים ופחות זז מהקו. הוא גם היה מכוון יחסית רך ופשוט בלע אותם בלי להתרגש. לצערי לא יכולתי להשוות זמנים לגבי שאר המסלול כי הצלחתי להעיף את החוליה הנועלת של השרשרת (תודו, זה כישרון!), וביליתי את שאר היום בתיקונים. שלכם תמיד,אניגו.

אניגו שלנו תמיד...

לעולם לא מתיימרת או מתהדרת היועצת כי דבריה קודש...אבל , מה לעשות... פרט אולי לשביל כורכר ארוך וישר ו/או שביל נקי ממכשולים מאדמה אחרת ודברים מהנוסח הזה - אין וההדגשה האהובה על היועצת אין מצב בו הXR 650 L עדיף על הרייסינג בשטח.נקודה. ללא שום שיפוט לגבי רוכב/ת זה או זו - היועצת תחזור על מילותיה : אין עלייה שבה עדיף ה-XR 650 L על הרייסינג לגבי האנקדוטה שהבאת ,הצחקת את היועצת ... ההשוואה צריכה להעשות כאשר על האוכף של האופנוע רוכב/ת מקצועי/ת ואז נראה לך שה-TT עדיף ?? נו באמת... ברור שרוכב/ת מעדיף/ה אופנוע מסוג מסויים - זה הרי לא העניין...

enigo

New member
אני תמיד... מה?

אני שמח שהבאתי צחוק לחייך. אבל לדעתי, בסיטואציה המתוארת למשקל הגבוה יותר וליציבות הכיוונית של ה TT יש עדיפות, SORRY. (אולי קולרגול יכול להביע דעה ולהכריע, כבעלים של TT לשעבר וחרגול קליל במיוחד כיום). ועבדה היא שגם בעולם חרגולי הקרב המקצועיים ביותר יש לאופנועים אופי שונה - חלק יותר יציבים, חלק יותר זריזים, חלק עם מנוע גמיש וחלק מקריבים גמישות לטובת עוד סייח בקצה הסקאלה מה שמתאים אותם בצורה אידיאלית לתנאים שונים. למשל, אותה סיטואציה של עליה קשה - מנוע 400 מודרני יצטרך לתקוף אותה עם רצח בעיניים בשלישי או לבחור בשני ואז יש סכנת פרפור. TT או XR יוכלו לבחור בהילוך גבוה (למשל שלישי) ולטפס על מומנט. ואל תעלי את טיעון ה "רוכב מקצועי יכול הכל..." כי גם הם בני אדם ותמיד יעדיפו אופנוע שיעבוד בשבילם ולא כזה שדורש שילחמו בו, אחרת מדוע יש כאלו שמוסיפים משקולת לגלגל התנופה במצבי אחיזה ירודה, ומוכנים להקריב את תגובת המצערת לטובת סכנת פרפור קטנה יותר? מדוע רוכבים רבים מצליחים להשיג זמנים עדיפים על 400 מאשר על 520 או 610? כי האופנועים האלו קלים יותר לשליטה! ולפעמים זה חשוב יותר מעוד כמה סוסים או עוד קילו. ורק לסיכום, מסכים איתך שלרכיבת 100%, 400 רייסינג או 426 בהחלט עדיפים על TT. כמה ההבדל הזה משמעותי לרובינו? בזה אני נמצא כבר בעמדת מיעוט, וטוען שזה לא ממש משמעותי, לרב הרוכבים. יום טוב, אניגו.

ראה אניגו...

ללא שום שיפוט לגבי :"קולרגול יכול להביע דעה ולהכריע..." אז הוא לא. אין ליועצת צורך בהכרעות.ובטח לא של קולרגול.ליועצת יש את דעתה .... ונסיונה....אמנם כמורכבת...
, אבל היועצת מדברת מנסיונה... לעניין משפטך :"...מדוע רוכבים רבים מצליחים להשיג זמנים עדיפים על 400 מאשר על 520 או 610(?!)
...." שוב...בת שחוק עלתה על פניה של היועצת...זו טענתה מאז ומעולם... היועצת היתה מביאה אפילו ציטוטים משל עצמה מגליונות "מוטו" ישנים ועבשים...אבל "מוטו" מחוץ לאופנה פה ,לא?!
היועצת מכבדת את דעתך אפילו שהיא שונה משלה. יום טוב.

enigo

New member
גליונות מוטו...

גליונות ישנים, במיוחד אלו שבמצב עובש מימי האורך וגידי, בהחלט אינם מוקצים מחמת שעמום ושטחיות, לפחות לא על ידי. הם עדיין חומר קריאה חביב ומשעשע, כמו גם משכיל (בדומה לגליונות אוטו ישנים). רק חבל שהם התעגלו והתרככו לאורך השנים. כל האופנועים "טובים", סגנון הכתיבה איבד את ההומור והחריפות, ורמת הידע האישי של הכותבים בהחלט ירדה ("ל FJR אין שסתום חמישי באגזוז" וזה ציטוט! ). אבל גליונות ישנים בהחלט הולכים, בעיקר אלו שעוד יש בהם יותר מילים בכתבה מאשר בכותרות לתמונות. אבל אז, בימים היפים, העיתון הפסיד כסף, היום כנראה שכבר לא... גם דעתך, כמו גם כל דעה מנומקת אחרת (שלא עולה לי כסף
) מכובדת, תמיד. להתראות בשטח?

ניסן400

New member
ל enigo ....

לדעתך ההבדל בין 400 רייסינג ל TT\XR אינו משמעותי לרוב הרוכבים. ובכן, כרוכב ברמה בינונית (במקרה הטוב ...) אומר לך שבשניה הראשונה שעליתי על הרייסינג ההבדל היה ברור. דיונות, סלעים, יערות ,הכול !! מה לגבי העליה ההיא ? נו טוב ,בפעם הבאה (בתקווה סוף השבוע) ננסה בשלישי עם "רצח בעיניים" .....

hananlv

New member
ואולי...

הסיבה שהצלחת לעבור את הבולדרים באל מידיה כ"כ מהר הייתה שאתה היית רענן ולא אחרי חמש הקפות מתישות?

ואולי...לא היו הדברים מעולם...../images/Emo3.gif

סתם...היועצת פצחה בשיר בעקבות ה:"ואולי..."
במידה ונחזור לעניין התחרויות שעסקנו בו...אז מילא "רענן" ,הרי מן הסתם תמיד (או בדרך כלל ...) באימונים משיגים זמנים/תוצאות שברוב המקרים לא נופלות...ואפילו טובות יותר מאשר בתחרויות... אימון זה אימון , תחרות זו תחרות - על כל המשתמע מכך. אגב , מה בעניין העצומה שפירסמת?

enigo

New member
ואולי לא, אולי את בשבילי ואולי את

בשבילו, לא? (שפיות זמנית). בזמנו הייתי שם ככתב של מגמוטו, ולכן גם מדדתי זמנים להנאתי. אני השוותי לזמני ההקפה הראשונה והשניה. לא היה בכוונתי להשוויץ, ואינני מתימר לשניה להשתוות לשפיצר או באומל ודומיהם. אבל, לגבי החברה במרכז החבורה, כאלו שאני עוד מסוגל לאכול מהם אבק לכמה דקות רצופות, גם הזמנים וגם מראה עיניים סיפרו את הסיפור - הם נבעטו וקפצו ודוממו מנועים, ובאותו מקום ה TT פמפם בשקט ושמר על קו כמעט לבד. אותה יציבות כיוונית שהקלה עלי בערוץ היתה קורעת לי את השרירים בפיתולי היער, אם הייתי מגיע אליהם. את זה אני יודע מנסיון. אבל, בתנאים הנתונים של ערוץ הנחל, ל TT היה יתרון!. ידידי, פילוסופית החיים שלי היא שאין "הכי טוב, תמיד". יש רק "יותר טוב, לפעמים". ורכיבת שטח היא תחום מספיק מגוון כדי של אופנוע טוב ימצא את נקודות החוזק שלו. אני לא טוען ש klr יצליח להראות עדיפות על 250F בשטח, אבל אפילו ל TW יש את הקטעים החזקים שלו...
ולגבי חמש הקפות, בתנאי המרוץ בו אני הייתי, שרב כבד ועליה מפוארת באמצע, אחרי חמש הקפות הייתי עובר את הבולדרים רק אם מישהוא היה לוקח אותי שק קמח
תהנו, אניגו

hananlv

New member
עניין של דרגות חופש

במשוואה שלך יש לפחות שלוש כאלו: רמת הרוכב ורמת האופנוע ועוד אחת חשובה והיא מידת ההכרות של הרוכב עם האופנוע אבל כדי להגיע להשוואה הוגנת צריך לקבע אחת מדרגות החופש עכשיו אם תניח רמת רוכב רמת הכרות עם האופנוע אחידה לא יעזור לך כלום: האופנוע הקל החזק ובעל המתלים היותר טובים ינצח ואל תבוא ותספר לי משהו בנוסח: עשיתי את אותו קטע על TT ועל רייסניג באותו זמן והייתי יותר מהיר על ה TT מכיוון ששכחת את הדרגה השלישית

enigo

New member
מתלים טובים יותר....

ופה נכנסת לגב אריות שלם, פתחת קן צרעות וזרקת גז מדמיע פנימה, שברת את המכסה של תיבת הפנדורה ואת הרסיסים השלכת לים... אין ספק שאופנוע קל יותר, חזק יותר, יציב יותר, זריז יותר ועם המתלים טובים יותר יהיה הכי טוב. אבל חלק מהתכונות הללו באות אחת על חשבון השניה והאיזון תלוי בהעדפות הרוכב, וחלק הן פשוט שאלו פתוחות הנתונות לוויכוח. מהם מתלים טובים יותר? אם היתה לכך תשובה אחת החרגולים שלנו ולטאות הפיח לא היו מגיעים עם כזה שפע של ברגי כיוונון עם מאות קליקים, אלא פשוט עם חוגה ועליה ציוני משקל כדי להתאים את האופנוע לרוכב. עצם העובדה שלא זה המצב מוכיחה שאין כזה דבר מתלים טובים יותר, תמיד. אלא קרוב לודאי שלאופנוע שטח מודרני יש מתלים טובים יותר מל TT שלי ב 99% מהמקרים, אבל עדיין יש את האחוז הנותר. (דווקא המתלים זאת נקודה חזקה של ה TT, כמות הטעויות שהם ספגו במקום הגוף שלי היא גדולה להביך). יום טוב, ןנתראה בשטח, אניגו.

אכן השפיות זמנית כדברי הסטיבנס...:-

שוב , ראה אניגו -קודם כל העלת ליועצת גלי נוסלטגיה עכשיו , ולא צחוק או שחוק...
מגמוטו.... היועצת לא חלוקה עימך על פילוסופיית החיים שלך.נהפוך הוא... ובכל מקרה ,היועצת עדיין מחזיקה בדעתה - במידה ותלמד את האופנוע הספציפי עליו אתה רוכב , אין ליועצת ספק , שאתה למשל תעדיף את הרייסינג על ה-TT שמה באל-מידיה...

למעלה