הייתכן

א י ו ש י

New member
ונזכרתי שרציתי לבהיר שיש גילאים

שפער בין שנה איננו נורא כמו שכתבתי קודם בדרכ גילאי 4-5 נמצאים יחד וזה ממש בסדר כי מבחינה התפתחותית קודנטיבית ואף רגשית הם +- באותה רמה. אבל גיל שנתיים וחצי וגיל 4 שונים לחלוטין! אני לא רואה כמעט דרך שהגדולים יתרמו למעט מה שציינתן (בטחון, אחריות וכד') לא מאמינה בגישה הזאת של הגנים הרב גילאים, לא בכל גיל בדיוק כמו שתשימו גיל שנה עם גיל 3- מה הקשר? אבל ילד בין 7 יכול להיות עם ילד בין 9 סתם דוגמה. תלוי איזה גיל יש את הפער של השנה-שנתיים

ב נ ה

New member
קודם כל הגן יש כ30 ילדים +-

כך שיש אפשרויות רבות ומגוונות ליצירת קשר זה לא משפחתון של 5 ילדים. דבר נוסף אם אכן נוצרים קשרים בין צעירים לבוגרים שני הצדדים יוצאים נשכרים. גם לילדים בני שלוש(אגב הצעירים ביותר הם ילידי דצמבר בני שנתיים ושמונה ,נתקלתי בצעירים שהכניסו בכיס הקטן בוגרים בגילם במיומניות שונות)יש מיומניות חברתיות וקוגנטיביות שמאפשרות אנטראקציה פוריה עם שנתון מעל,לדעתי זה לא בר השואה כלל לילדים בני שנה מול שלוש. אגב רב הגנים העירוניים בעיר הם דו גילאיים וזה מדיווח חיובי של גננות מהשטח שעובדות כך שנים ומרוצות.(תמיד יהיו יוצאים מהכלל)

א י ו ש י

New member
בכוונה נתתי דוגמה קיצונית של גיל

שנה עד 3 ברור לי שזה לא בר השוואה אבל הדוגמה היתה שיש גילאים שזה מתאים לדעתי ויש גילאים שלא. בגילאים הנידונים לעיל לדעתי לא! כמובן שמדובר על 30 ילד ולא משפחתון מבחינתי זה אפילו יותר מסובך כי פה יש בהחלט מקום ל2 תוכניות שונות לחלוטין המותאמות לכל שכבת גיל (שלא לדבר שבכל שכבת גיל עצמה יש הבדלים אישיים בין הילדים) ומי שאמר שאין תכנים בגיל הזה באמת לא מכיר את התחום עם כל הכבוד... גן ילדים זה לא רק מקום של חום ואהבה זה גם מקום שנותן לילדים כלים לעתיד מבחינה קוגניטיבית, רגשית חברתית וזה מתחיל מגיל מאוד צעיר....

ב נ ה

New member
היא כנראה צעירהילידת דצמבר

של שנתון מתחת לבתך,אבל זה גן דו גילאי כך שיכולים להיות בו גם ילדים שחוגגים חמש בינואר.

א י ו ש י

New member
אני כנראה בעמדת מיעוט אבל עדיין נגד

שוב הקטנים כן יוצאים נשכרים מזה הגדולים פחות רק גננת טובה (ולצערי אין כאן הרבה כאלה וזה עניין של מזל) יכולה לגשר בין הפערים. זה לא פשוט להתאים לכל קב' גיל ששונה בתכלית פעילויות, תכנים, מיומנויות ועוד... אני אישית חושבת שאני גננת טובה ויחד עם זה לא הייתי מוכנה לעבוד בגן עם פערים כאלה...

גם אני אישית חושבת

שאת גננת טובה, וזה בלי להכיר אותך אישית, כי את לא הולכת כעוורת אחר דעות כאלה ואחרות. אני מאמינה באמונה שלמה, איושי, שגננת ששלמה עם עצמה ועם דרכה תהיה טובה [ אלא אם כן תהיה שלמה עם הרבצות ואלימות מילולית]. דווקא הייתי רוצה לפגוש אותך כדי לדון בענייני חינוך פה ושם........ בעיקר בגללן שדעותינו שונות, לדעתי ככה אנשי מקצוע מופרים [מהפרייה] ולומדים אחד מהשני הכי טוב.

א י ו ש י

New member
בכיף, אמרתי לך!!../images/Emo24.gif

חוץ מזה אנחנו שכנות זה ממש עוול לא להפגש חחחח

למעלה