הייתכן

Angel972

New member
הייתכן ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

בני יהיה בן 4 בחודש אוקטובר, והוא רשום לגן חוגלה (טרום חובה) הבת של השכנה בת שנתיים וחצי ורשומה לאותו הגן
איך יכול להיות הדבר
אם מגדירים את הגן הזה כגן טרום חובה, איך מכניסים ילדים בעלי הפרש גילאים כה גדול ביחד
יכול להיות שהגן יהיה מחולק ל 2 ? (טרום-טרום חובה, טרום חובה)

cr

New member
יתכן -

והוא הוגדר כדו גילאי ואז גם כאלו שיהיו בני 3 וגם 4 וזה קיים בגנים רבים,

מה זה מדבק???

מה כל כך נורא בשילוב הזה. כל אחד והקצב שלו. זאת לא מחלה, והתוכן הוא לא המוטיב המרכזי בגיל הזה,ישנם עוד פרמטרים.

דורני

New member
אז כנראה שהגדרת הגן היא דו-גילאי

ואז משבצים שני שנתונים. ואם כך הדבר לגבי הגן המדובר אז זה בסדר כל עוד אין חריגה בתאריכי הזכאות לגיל גן (5 או 7 בדצמבר 2002 אם אני לא טועה). תבדקי בעירייה, במח' גנ"י האם הגדרת הגן היא: טרום טרום וטרום חובה.

דורני

New member
אני אישית מעדיפה תמיד דו-גילאי שכן

תמיד יש מפרה ויש מופרה וזה נהדר. תכנים? התכנים הם תכנים של משרד החינוך. הרמה: מותאמת לילדי גן. סגנון הדיבור והעברת התוכן בגן לא משתנה, לדעתי, בין גיל 3 ל- 4. ילד גן זה ילד גן. הכל תלוי בילד עצמו. בכל מקרה, תמיד יש גם קבוצות עבודה, מעבר למפגשים המרוכזים של כל ילדי הגן. גן דו-גילאי זה טוב גם לילדים וגם לגננת קל יותר, לדעתי.

ורדה 1

New member
נשאר לי להוסיף כמה דברים גם הבן שלי בגיל של הבן שלך. הוא התחיל ללכת לגן דו גילאי כבר בטרום טרום חובה והיה הכי קטן בגן. השנה הוא יהיה בין הבוגרים וככה הוא לא ירגיש כל כך קטן. אני חושבת שזה נהדר. לא הייתי רוצה שהוא יהיה בגן חד גילאי כי שם הוא יהיה תמיד הכי קטן (ואת זה עוד יהיה לו מספיק בכל שנות הלימודים בבית הספר). תביא בחשבון עוד משהו - ההפרש בין הבן שלך לבת של השכנים הוא לא מאוד גדול כי הבן שלך הוא מהקטנים בטרום חובה. בחודש דצמבר יתחילו בגן ימי הולדת 5, כאשר הבת של השכנים תהיה רק בת 3.

זה נהוג מאוד, ויש פנים לכאן ולכאן

עבדתי שנים בגן שהיה משולב גילים. נכון, הרמה אחרת, ילד בן ארבע איננו ילד בן שלוש, אלה שתי קבוצותהתפתחות שונות, ולא יעזור מה יגידו בעניין. בני השלוש לומדים רק עתה לשחק עם ולא ליד ילדים אחרים, בני הארבע כבר שנה מעבר לזה. לבני הארבע הרגלים שאין עדיין לבני השלוש, וגם התפיסה קיבולתה, ויכולתה , משתנים. אז מה? אז בן השלוש ייקח עימו את מה שהבין ובן הארבע את הרמה האחרת של הדבירם, כך אומרים המצדדים. המתנגדים טוענים שלאחד הרמה עשוייה להיות גבוהה מדי, ולשני - נמוכה. אני כן אציג את דעתי. אני מאוד בעד השילוב. בעזרת איש תיווך נכון [צוות הגן] שתי קבוצות הגיל יכולות להרוויח, ומאוד. הגדולים לומדים להתחשב ולכבד את הצעירים, ואילו הצעירים רואים דוגמא של משחקי חברה אינטראקטיבים, ויכולים ללמוד גם מן הגדולים. ולגבי הנושאים: נכון, רמת ההבנה אחרת, אך אם הגננת יודעת להעביר תכנים, אין סיבה כל שהי שמישהו ייפגע מזה, אני גורסת שכולם קולטים משהו כל הזמן, ואם הרמה גבוהה, בני הארבע ייתרמו, ובני השלוש יקלטו. בקיצור, בעיני יש הרבה מעלות לגנים משולבי גיל, ואני שוברת את הראש ולא מוצאת חסרונות בולטים.

Angel972

New member
מה לגבי נסיגה ../images/Emo35.gif

אם יהיו מספר רב של ילדים קטנים יותר, אין מצב שהילד ינסה לחכות אותם ובעצם לחזור להתנהג כמו לפני שנה

א י ו ש י

New member
אישית זאת אחת הסיבות שאני נגד../images/Emo31.gif

אני חושבת שZה מאוד תורם לקטנים אבל לגדולים ממש לא ילד בן 4 לא שווה בכלל לילד בן שנתיים וחצי (זה אפילו לא 3 ) התכנים שונים, ההתפתחות שונה ,השפה ,הידע, המיומנות. נכון גננת טובה יודעת לגשר ועדיין זה המון המון עבודה בקב' קטנות כי לא ניתן לעשות ולא נכון לעשות מפגשים או פעילויות יחד ילד בן 3.5 וילד בן 4 בהחלט כן אבל שנתיים וחצי? אני בהחלט חושבת החסרון עולה על היתרון אני רואה את הקטנים בני השתנתיים כיום והם לחלוטין לא מתאימים לעבודה כמו ילדים בני 4... ישנם גנים ל יודעת אם פה בעיר שיש בגן אחד 2 כיתות גיל אבל לכל אחת מהקבוצות יש גננת נפרדת ותכנים שונים, זה מעולה כי בשעת משחק הם יחד ונתרמים האחד מהשני אבל כל היום? לדעתי ממש

לא ראיתי מעולם נסיגה

הבט, אין נסיגה אמיתית......... ישנה התנהגות מוסגת, זה אכן יכול לקרות, אבל לאן בעצם? הרי הילדים שמגיעים לגני הטרום טרום חובה במודיעין חייבים [וזה סופר סקנדל בעיני] להיות כבר ללא חיתול, אז ילד בן ארבע לא יוכל לחקות הרטבה. וילד בן ארבע נמצא כבר עם תובנות שאין לצעיר, ולכן יוכל לנסות לחקות משך זמן קצר מאוד התנהגות חברתית, אבל הוא מעבר לה כבר, צרכיו אחרים, ולכן ישוב לחפש את מה שהוא צריך. שבת שלום.

בתור גננת שלמדה

קורסים בפסיכולוגיה (או שאני טועה ואין רקע פסיכולוגי לגיל הרך) יש לי שאלה אלייך: ילד בן 4 שיתחיל להתנהג כבן שנתיים וחצי ,האם זה לא אומר שמשהו חסר לו. אולי זרזו אותו בהתבגרות ,גמלו אותו "בכפייה" מחיתול או מוצץ,רצו להראות כמה הילד חכם ומתקדם ויודע דברים כל כך מהר,וסופר עד עשר בגיל שנתיים,ועוד מרעיו בישין שהורים רוצים להראות איזה גאון יש להם. דעתי היא שילדים כאלה אולי מצליחים כמו תוכי ,דרך שטיפות מוח ואילוצים נפשיים לעמוד ב"סטנדרטים של ההורים" אבל הנה מגיע היום והם עלולים ללכת אחורה ולחקות פעוטות קטנים מהם מפני שזה חסר להם,הילדות שלהם נבזזה!!! מה את אומרת. יש דברים בגו???

פליקס, לא הבנתי את השאלה

פתחת בציניות, וחבל, כי אני אמנם מן האנשים הצינים ביותר עלי אדמות, אך ברגע שזה נוגע במקצוע שלי אני גומרת ציניות ועוברת הלאה. אז ככה: את התואר השני שלי עדיין לא גמרתי רק משום שהמחקר [התיזה] הוא מחקר אורך שלוקח לפחות ארבע שנים, אולי חמש. והתואר השני שלי הוא במדעי הקוגניציה, לומר לך שיש לי רקע בפסיכולוגיה? אני שייכת לאנשים שמתקשים להגות קוגניציה ופסיכולוגיה באותה נשימה, יש אנשים שנקראם פסיכולוגים קוגניטיבים. אז אולי אין לי רקע בפס'. אם תרצי להמשיך ולהבין מהי דעתי בנושא, אני אשמח, אבל לא הבנתי אם את כועסת על כך שילד בן ארבע יהיה עם בן שנתיים וחצי ומוחה על כך שאני לא מתנגדת לזה, או שאת באמת סבורה שהורים "נוטלים את ילדותם" של ילדיהם. אני לא מתנגדת לזה, כי ילד בן ארבע וחצי, אם ילדותו תקינה ובריאה לא ינסה חיקוי עד כדי חזרה מאסיבית אחורה. ואם לילד יש קשיים, אני רוצה להאמין שהגננת תלמד אותם, ותעזור לו. יש גננות מקצועיות שיודעות את עבודתן, ובעיר הזו לא חסרות כאלה לדעתי. ולגבי מה שכתבת בהמשך: אני מכירה פסיכולוגית מעולה [בהייויוריסטית בתפיסתה, אגב} שטבעה בי, ומכך שגם בהורים שעם ילדיהם אני עובדת, כי אני כל הזמן משתמשת בביטוי הזה, את המושג "הפטריות". רחל פארן שמה, אגב. "פטריות" הם ילדים מקסימים וחכמים, שלמדו מגיל שנה לכתוב, חוגי מתמטיקה , אנגלית ומחשב [ועוד ועוד], ויש להם ראש גדול מאוד וחכם מאוד, אך אין לראש הזה כמעט חוט שדרה רגשי.......כי החלק הזה ניטל מהם. לפני חמש שש שנים הילדים האלה אכן צצו כפטריות לאחר הגשם, ואני חשתי שאני ממש נאבקת בהורים ומנסה להחזיר למקום הראוי את החלק הרגשי. כשהגעתי למודיעין זה השתנה. בשלוש שנות עבודתי פה היו לי שלוש קבוצות הורים נהדרות, שנתנו לילדיהם את הילדות שלהם....בכבוד ובאהבה. פוקס? מזל? אולי, אינני יודעת. ודבר נוסף: האחריות על חינוכו של הילד לדעתי היא על הוריו בראש ובראשונה, הגננת היא אפילו לא משנית.......השפעתה על הילד נאמדת בכ-5%!!!!!! אני רוצה מאוד להיות מחנכת, אבל לא לבד, רק עם הורים שנמצאים איתי [לא בהכרח פיסית] , ולוקחים גם הם אחריות על ילדם/ילדתם. עניתי או לא?

לא הבנת את כיוון דעתי אבל

אנחנו באותו "ראש". כל מה שאמרת מחזק את דעתי הבסיסית שהיא: ילד שכופים (מילה קשה אך רק כך אני רואה את זה)עליו למידה בגיל כה צעיר,ילמד המון דברים שילדים אחרים בגילו לומדים מאוחר יותר אבל (אבל גדול!!!) זה תמיד בא על חשבון התנהגותו הרגשית. חוט השדרה הרגשי לטעמי הרבה יותר חשוב בגיל זה.

א י ו ש י

New member
לא יודעת אם התכוונת אלי או למפזרת

על כל פנים אני כן נגד לעומתה לא אמרתי שילד בן 4 יחזור אחורה אבל הוא גם לא בהרח יתקדם למקום הרצוי הסביבה מאוד משפיעה להיות עם גדולים מעודד קדימה להיות עם קטנים מה לעשות מעודד אחורה. לא היו ילדים בני 4 שנולדו להם אחים וחזרו לתק' הינקות? ועוד איך היו!

ב נ ה

New member
להיות עם קטנים

עשוי לתת בטחון עצמי,להיות עם קטנים נותן לעיתים תחושת אחריות ,מסוגלות פתיחות .אגב גם בשנתון אחד יש פער של עד שנה בגיל כרונולוגי ולעיתים פער גדול יותר התחומים שונים(שפתי,חברתי,רגשי מוטורי ועוד)רב גילאיות זה דבר מבורך מפרה הגדולים והקטנים יוצאים נשכרים מהשילוב.ולגבי תכנים כל ילד בכל גיל לוקח סופג ולומד בהתאם ליכולת שלו. הבת שלי הייתה שנתיים בגן דו גילאי במהלכם יצרה קשרים גם עם צעירים ממנה וגם עם בוגרים,כל התנסות כזו היא למידה עבור הילד וממש לא פסולה להפך,גן כזה מזמן לילדים עוד התנסות.

למעלה