הייתי שם!!! (בהפגנה)

אגס 10

New member
החרדים ךא הבינו שום דבר

מי שהסתובב השבת בריכוזים החרדיים שמע רק תחושת ניצחון עצומה.

אגס 10

New member
הם לא ניצחו?

תראה איזה הישגים הם השיגו לעצמם בשישים שנות המדינה,תקציבי עתק,חינוך אוטונומי לגמרי משלהם במימון מלא,פטור משרות צבאי ומכל עול במדינה מצד אחד וקבלת כל הזכויות מצד שני,והכל כשהם מיעוט קטן במדינה,מה הם צריכים יותר מזה?

אגס 10

New member
אתה שוכח דבר אחד

אתה צודק שאכן כל המאות אלפי איש שהיו שם ובבני ברק אמש הם בעצם דעה אחת, אבל אל תשכח שאפי' שזו דעה אחת,בקלפי הם שווים מאות אלפי קולות ותכפיל את זה עם הנשים שלא היו אמש בהפגנות,ותוסיף לזה את הגידול הטבעי הגדול אצלהם תקבל את זה שבעצם יש למיפגן הזה המון משמעות להמשך החיים במדינה כאן.

הם כבר ידאגו שזה לא יקרה

עם כל המלחמות הפנימיות שלהם, הם לא יכולים לגדול מבחינה אלקטוראלית, יותר מדי חרדים שאני מכיר לא מצביעים או מצביעים למפלגות שונות (ימניות יותר).

אגס 10

New member
אל תבנה על זה

כשהם מרגישים את האיום החלוני מבחוץ הם מתאחדים חזק

אגס 10

New member
למה לא ראינו?

ודאי שראינו.אם לא לפיד יהדות התורה היתה מתרסקת אז לגמרי.גם כעת ראינו איך רבנים ואדמורי"ם שביום יום מוכנים לשחוט אחד את השני התאחדו להפגנה הזו.

ומה היה בבחירות האחרונות, שלפיד לא התמודד?

ואלו שלפני האחרונות בהן הוא גם לא התמודד (אגב דווקא אז הם קיבלו 6 מנדטים). יש להם את הגרעין הקשה של מצביעים אך הם רחוקים למצות את הכוח האלקטוראלי, בעיקר עקב הסיכסוכים הפנימיים , שוארצע סלונימערס נגד וייסערס, אנשי שטיינמן מגד אנשי אלישיב, ויזניץ פלג מענדלאך נגד סרולצ'ה וכו' ולכך התכוונתי בתגובתי, שמנגון ההשמדה הפנימי שלהם יותר חזק מכל דבר אחר, ולכן אין מה לדאוג.

אגס 10

New member
על זה אני מדבר

במקום שמנגנון ההשמדה העצמית של המריבות והתככים הפנימיים שלהם יפעלו באים בגצי"ם כאלה ומאחדים אותם.

לא מדובר על מחיקת הייצוג החרדי

אני מדבר על כך שהייצוג לא יגבר כתוצאה מהרדיפות, עקב מנגנון ההשמדה היעיל שטבע בהם הקבה.

אגס 10

New member
אני לא בטוח בזה

אבל מי יכול לדעת?נחיה ונראה כמו שאומרים...

mister xy

New member
באמת באיזה סלאנים מדובר הסיפור האחרון?

שווארצעס או ווייסערס?

אגס 10

New member
מדובר בסלונים

שהם הוייסערס(מה שנקרא הלבנים\הירושלמים)כבר מזמן הסתובבה הבדיחה שהם מאז ומתמיד שונאים את השחורים בחסידות שלהם...

מה שמצחיק זה שמרוב הפוך על הפוך

העסקנים החרדים עוד הצליחו ברוב טמטומם לצרוב בתודעתם של צעירי הצאן שביטון ואלמליח יכולים להגיע לטופ של הציבור החרדי.

לא האמנתי!

גם אנשים שפויים נפלו בזה!גיסי סגר את המיפעל שהוא לא סוגר אפעם לפני תישע בערב ויצא להפגנה. והוא ניחשב לשפוי... שאמרתי מילה נגד כימעט סקלו אותי ואמרו שאני כופרת...מה שנכון נכון!

תישמע

בישראל היום הרב עובדיה היתבטא נגד מי שפנה לבגץ עזוב זה לא באמת מלחמה גיזענית זה זרמים שונים בדת. גם אותי לא קיבלו לבית ספר היסודי של הגריינמנים אצלינו נו ואז?עשיתי הפגנה?נישארתי עם הספרדים היתי אשכנזיה יחידה. עד שעברתי למחוץ לעיר.

למעלה