הייתי שם!!! (בהפגנה)

ההגיון1

New member
הייתי שם!!! (בהפגנה)

כשאני חשוב בכובע ועטור בחליפה, הזעתי עם ההמונים, (מאות אלפים?????) בהפגנה המטומטמת שנערכה היום בירושלים. אני רואה חלק ממכם (לפחות מי שמכיר אותי) זוקף גבות בתמיהה אתה? מה עשית שם?? למה הלכת לשם??? אז ככה ----- כשאתה עומד שם מתוך נקודת מבט של אנתרפולוג (חוקר תרבות אדם וחברה) כאשר באפך עולה ההבל של צחנת ההמונים (מי יודע מתי יתקלחו? אולי לפני תשעת הימים) כשדברי בלע והסתה (נגד המדינה והאנושיות) מושמעים מתוך גרונות ניחרים של ארוכי זקן ועמוסי בטן! כשמוזיקה מטומטמת מרקידה מאות אנשים (תמיד בשמחה !! זוכרים?) כאשר נערים מטומטמים מטפסים על גגות וגדרות תוך סיכון חיים!!(תרתי משמע) כאשר צלמות ועיתונאיות נזרקות משם בעדינות תקיפה ובעיקר כאשר ההד הענק של שאגת הבוז מרקיעה שחקים אז אתה מבין---- אתה מבין שזה יום שבו המנהיגות החרדית (הרבנים?? היו מתים להנהיג!!) יצרה את עצמה מחדש יום שבו בתהליך- "דמוקרטי"- אלפים הריעו למען שלטון עסקנים ואינטרסנטים תאבי ממון ומרדו בשלטון החוק יום שחור שבו המון פרוע מוסת מחדש לנחול ערכים של ....... ואז אתה נזכר----- בתמונות של הפגנות של מליוני ערבים באירן טורקיה לבנון או כל מקום אחר ואתה יודע שאין הבדל בין אלו ואלו בכאב עצום על היום השחור הזה

Namespace

New member
/tapuzforum/images/Emo45.gif

ממש מה שעובר אצלי בראש. ואז אני מבין כמה הדת יכולה להיות מסוכנת

מתבי6

New member
אני דוקא חולק עליך

אם אתה באמת אדם פתוח ומוכן להקשיב, תקשיב גם לצד הזה. אני לא נכנס לצד של אפליות, אם יש או אין, אם זה טוב או לא. מה שברור הוא, לא בגץ הוא הקובע בזה. אם היה לך משהו שבאמת נוגע לך חזק ומישהו היה מעיז לגרום לך ההיפך, לא היית אוהב את זה, בלשון המעטה. אני דוקא כן הזדהיתי עם זה שיש אנשים שיש להם ערכים מסויימים, שלא משנה אם אני מסכים איתם או לא, אבל אצלם זה חשוב, זה מאוד חשוב להם. הם לא מוכנים להתפשר שם על כלום. גם אתה לא רוצה שבגץ האשכנזי המפלה, יחליט בכל דבר שלך בחיים. לגבי שאר הדברים, מוזיקה מטומטמת, צחנה ועוד, זה כבר דברים שוליים. תלמד לבדוק את העיקר. אני יודע שעכשו יתקיפו אותי על דעתי אבל חברה פתוחה נמדדת ביכולתה להבין גם את הצד האחר. אם אתה לא מצליח להבין, נשארת חרדי רק בלי דת. עם הרגלים רעים שעליהם גדלנו. גם אני לא אוהב את כל מה שמסביב אבל יודע לבדוק בכל דבר את העיקר.

ההגיון1

New member
יש פה ערכים????

אבל השאלה העומדת כאן לנידון היא אחרת למה אתה חושב שיש בכלל משהו אמיתי וערכים מאחורי ההצגה הזאת ואני לא מדבר על ההורים התמימים שהולכים במסירות נפש לכלא (תסתכל באתרים החרדים ועיניך יתמלאו דמעות לנוכח הילדות הממררות בבכי כשאביהם נכנס למעצר) הם לא עושים הצגה הם אלו שהציגו להם אני מדבר על ההנהגה על העסקונה הם המפיקים הבמאים והשחקנים (תלבושות יש להם) זאת שביום מבחן במקום להכות על חטא ולהודות אבל אשמים אנחנו כי ראינו את צרת אחינו (בני עדות המזרח) בהתחננו אלינו ולא שמענו מקדשת את הרוע מעלה על נס את העוולות ומטפטפת להמונים ולעצמה כי יש פה אידיאל אמיתי מאחורי זה הרבנים שמקבלים דיווחים מזויפים מתנהלים לפי הנתונים שבידיהם והתוצאה מפגן ענק שמזכיר את ההפגנות בהם משתלהבים פורעים צמאי דם נגד ישראל או כל מדינה אחרת וכי יש לך ספק שבאמת היתה שם אפליה ועל רקע גזעני הרי בתוך עמי אנוכי יושבת אני יודע בדיוק איך מתייחסים בבוז ל"פרענקים" (ואני מדבר על טובים) שמעת את אפרתי נואם אתמול וצועק שאין שום אפליה - אני יודע אישית את סלידתו מכל יהודי מזרחי לא להתפשר על כלום זה באמת חשוב לא להתפשר על עקרונות אבל יותר חשוב לא להתעקש על עקרונות שהם לא בסדר ולא להודות בטעות לחרדים התמימים יש ערכים והם הולכים לכלא אבל לאלו ששוכבים על ערמות דינרים (ראש ספרדי עולה כ ס ף) להנהגה העסקונית הזאת אין שום ערך והם מובילים את כולם (כולל אותם עצמם) באף לעברי פי פחת ואגב אתה מתנסח - מישהו מעיז לגרום לך ההפך- מעיז אין חוק במדינה אם אני יחליט מתוך עיקרון לפרוץ לביתך והמשטרה תעצור אותי אתה תגיד מישהו מעיז-יש חוק במדינה והחינוך העצמאי עצמאי בתכניו אבל כפןף למדינה וצריך להתנהל כפי החוק מי התיר לסלונים לעשות מה שבא להם הגם אתה שותף למגמה הטיפשית הרווחת בציבור החרדי שהבגץ נגדם באופן שיטתי הם בחנו את הענין והגיעו למסקנות שאלו לא בסדר אז למה לא להיכנע למה להתעקש לגבי היחס לדברים שכינת שוליים וצדדים אני מסכים איתך הם באמת שוליים ולסיום אנדקוטה קטנה מאתמול בכולל עמד אברך צעיר ספרדי מצוין ותקף אותי ללא רחם על כך שפקפקתי בנכונות המאבק מי שלא שמע אותו משתלח בספרדים לא יודע מה זה שמישהו חייב להוכיח את עצמו כדי להשתלב בחברה אחרת (וזה לא שלא עבר בעצמו שבעה מדורי גיהנום לכל מוסד לימודי בו ביקש ללמוד) ואז מישהו (אברך אחר) ניגש אליו והסביר לו שהוא הולך להפגנה כי הוא שונא ספרדים וההוא נפגע עד עמקי נשמתו....................... אני חושב שהסברים מיותרים

אגס 10

New member
דבר אחד מרגיז אותי במה שכתבת

אני לא רוצה להיכנס כאן לויכוח על עצם העניין ועל עצם הדברים שכתבת אם הם מתחילים או לא,כבר כתבתי על זה מספיק בימים האחרונים כאן ונראה לי שהעניין מוצה,כל אחד ישאר בדעתו המקובעת. יש משפט אחד שכתבת שממש קומם אותי "מפגן ענק שמזכיר את ההפגנות בהם משתלהבים פורעים צמאי דם" תגיד,אתה לא נותן לעובדות לבלבל את השנאה שלך? היית שם אתמול?או אולי לחילופין ראית שידורים משם? מאות אלפי איש להערכת המשטרה הפגינו אתמול בהפגנות ענק בבני ברק ובירושלים,בשני האירועים הענקיים האלו לא נרשמה אפי' לא תקרית אחת של איזושהי אלימות או תיגרה,הכל התנהל בסדר מופתי לחלוטין, השוטרים נותרו לגמרי בחוסר מעש,וכל זה למרות שבאופן אובייקטיבי באמת מאוד קשה לשלוט בהמון כזה גדול,הם שלטו היטב והכל התנהל בצורה מופתית מכובדת וראויה להפליא ממש כיאה במדינה דמוקרטית שבה יש זכות להפגין. לזה אתה קורא הפגנות שבהם משתלהבים פורעים צמאי דם??? תסלח לי מאוד שאני אומר לך את זה,אני אדם שממש מתעב את החרדים או יותר נכון את דרך חייהם,אבל כשאני קורא את מה שאתה כותב אני נאלץ להסכים עם טענתם שאנשים כמוך לא נותנים לעובדות לבלבל את השנאה העיוורת אליהם.

אל תגזים, במגרש הרוסים כן היו תקריות אלימות

כשההמון התחיל ללחוץ על מחסומי המשטרה. ובוא לא נשכח את קומבינת הנשים, אין אם הייתה מתואמת עם פרנקו (לדעתי כן) ובין אם לאו, היא בכל מקרה הייתה קשירת קשר לביצוע פשע בראשות האדמו"ר.

אגס 10

New member
לא היו במגש הרוסים שום תקריות אלימות

זה שהיה צפיפות ודוחק עצום על המחסומים זה נקרא אלימות? תסתכל על ההפגנות בקרתא,אם מרעיבה,קברים ביפו,או לחילופין הפגנות השמאל בבילעין ותבין מהן הפגנות אלימות. ואת הקשר שעשית בין קומבינת הנשים שלא להיעצר,לאלימות בהפגנה לא הצלחתי להבין.

moshe010

New member
לדעתי הענין פה הוא

שעכשיו התחדד העניין שהציבור החרדי מובל כעדר על ידי עסקני/רבני הקהילה, וסמכותם הוא מעל כל ערך דמוקרטי או מוסרי כך שאפילו הספרדים מש"ס הסבורים שהיה אפליה, נתנו את ידיהם להפגנה המצהירה שצריך לשמוע לרבנים למרות שהרב הורה לאפלות אותם וזה אומר שאחרי איראן וטורקיה אנחנו הבאים בתור

איראן יותר נאורה משלטון חרדי.באירן בנות

לומדות באוניברסיטה ונמצאות בכל תחומי החיים (שדרניות, חברות פרלמנט וכו.)

אנחנו כבר עכשיו כמו איראן וטורקיה

לא כל כך הבנתי, למה פסק של בג"ץ האקטביזי, הכופה על אנשים דרך חיים, נקרא ערך דמוקרטי ומוסרי, והכרעה של הרבנים בסכסוכים פנימיים, נקרא שהציבור מובל כעדר על ידי רבנים/עסקנים. גם איראן וגם טורקיה, היו דיקטטורות עוד לפני המהפכה, באיראן, היו שלטון מלוכני בלתי מוסרי בעליל, ובטורקיה היה שלטון צבאי האוסר על אנשים חופש דת, לא פלא שהם המשיכו להתנהל כדיקטטורה אחרי המהפכה, אבל הפעם דיקטטורה דתית. [ההבדל הוא שלפני המהפכה החילונים שלטו שלא ברצון הרוב, ואחרי המהפכה זה לפחות רצון הרוב] אם אנחנו החילונים נתנהג כמו איראן וטורקיה, שלפני המהפכה, ונסרב לאפשר לאנשים לחיות ע"פ הערכים האווילים שלהם. וגרוע מכך, אם הבג"ץ ימשיך לנהל פה דיקטטורה שיפוטית, כמו הדיקטטורה הצבאית של טורקיה, נראה מהר מאוד כמו איראן וטורקיה שאחרי המהפכה, כשהרוב הדתי לא מרשה לנו להתנהל ע"פ הערכים שלנו ראו הוזהרתם.

moshe010

New member
כאילו שזה יעזור לנו אם נכנע לחרדים

דוקא טורקיה היא דוגמא הופכית כשהצבא הטורקי התחיל לתת סמכויות למשלה האיסלאמית עקב הלחץ האירופי, הוא איבד את סמכותו וטורקיה התחילה להתדרדר לכיוון איראן יש הבדל בין הכפייה החרדית של הרבנים והעסקנים שהם שומרים על צעדיך על כל צעד ושעל שחלילה לא תחשף לתרבות/ דעה אחרת לבין הכפיה של הבג"ץ שגם אם הוא טועה לפעמים הוא כופה באופן מינורי יחסי ורק בדברים שלדעתו פוגע באחרים

מזדהה עם דברי מתבי

אין שום סיבה הגיונית שבג"ץ החילוני הלא מאמין יכפה דרך חיים על אנשים מאמינים. בדיוק כמו שאין שום סיבה הגיונית שבד"ץ החרדי והמאמין יכפה דרך חיים וצורות נישואין על אנשים שאינם מאמינים. שני הדברים פוגעים אנושות בערכי הדמוקרטיה.

נרניה4

New member
מפגן של טיפשות ופרימיטיביות

מלווה בדמעות תנין מול מצלמות העיתונאים, להוציא 100 אלף איש ולהיכנס לכלא בשם הגזענות , מביא לי בחילה...וכבר אני לא נכנסת לדיון , צודקים\לא צודקים , ההפגנה הזו היא נטו פרנציפ להראות למדינה שפסיקות הרבנים מעל החוק - אנרכיה, והדבר ה"חיובי" היחידי שיצא מכל זה ש"גדולי התורה" הצדיקים התגלו כבעלי מחלוקת ומדון וגילו את פרצופם האמיתי במקום להשליט סדר ושלום. מה שאף אחד אולי לא משער שהקו הזה שהרבנים מובילים , תוביל למעשה להתמוטטות של עולם התורה שהם שומרים עליו בקנאות כל כך , שהרי שלילת תקציבים ממוסדות ובתי ספר זוהי התוצאה הישירה של יריקה על הבאר ממנה שותים.

פשוט קבס!!!

גם אני הייתי שם, והזדעזתי, מהטימטום, הבערות, העדריות, הציות העיוור, ואפס חשיבה עצמאית דוחה, מפחיד, ואני חש בושה נוראית שאני חלק מאותו המון פסיכי. שאנשים האמינו באמת ובתמים שזוהי מלחמת קודש על עתידנו הרוחני , פשוט מחליא, היה צריך ללכת ולראות כדי להבין את עומק העדריות והטמטום.

מצעד המוכבעים

נשמתי חמצן זוועתי מלא אדי טמטום, השחורים גילו את ערוות שכלם לפני קהל ועדה, טומאתה בשולי הבגדים הארוכים, מה לכם בוכים משפחות משפחות על עסקי עריות? מורה דרככם שילם לכם אתנן? בושו והכלמו לכם לובשי שטריימלים ופאות המכסים את קרחת דעתכם המדולדל, הלא תכלמו כל חייכם, והיכן אלהים שישלח את הנגע בבשרכם הלבן?

ההפגנה חסרת משמעות

העליבות של ההנהגה החרדית מתבטאת בכך שלא משנה כמה אנשים הם מציאים לרחוב זה חסר משמעות, אני זוכר את ההפגנה האדירה נגד בתי המשפט, עד היום לא ברור לי מה רצה אותו זקן(פרוש) להשיג מההפגנה ההיא, אבל בפרספקטיבה של השנים שחלפו ניתן לקבוע שכלום לא השתנה, הים אותו ים והחרדים אותם חרדים ובית המשפט ממשיך בשלו לגמרי. הסיבה שהפגנה של חרדים היא חסרת ערך נעוצה בתובנה שלא מדובר כאן במאה אלף דיעות שצריך להתחשב בהם אלא מדובר כאן בדיעה אחת, שלטת, שמנהיגי הציבור החרדי שתלו אותה במוחות צאן מרעיתם באמצעות מניפולציות שונות ומשונות שעיקרן חסימת צאן מרעיתם מלהיחשף לדיות שכנגד מה שימנע מהם לקבוע חס ושלום דיעה עצמית בנושאים שעומדים על הפרק. זה שווה ערך לאדם שיצלם את עצמו במקביל מליון פעמים,ויכריז הכרזה כלשהיא, התהיה לכך משמעות אמיתית?

moshe010

New member
מבחינה עובדתית אתה צודק

שזה עמדתו של אדם אחד אבל מבחינה מציאותית ההפגנה בוודאי משפיע ,לא כמו הפגנה של מאות אלפי חילונים, אבל עדיין זה משפיע מאוד אני חושב שההפגנה לפני עשור תרמה ולו במעט לשחיטת הפרה הקדושה של הבג"ץ וזה יותר נכון בהפגנה הזו שאני בטוח שהשופט אדמון לוי לא יעיז עוד פעם להכניס חרדים לכלא על רקע חינוכי, וחבל

או שהחרדים יבינו שיש גבולות שלא חוצים אותם

לא כל יום ניתן להוציא מאות אלפים, בנוסף ההפגנות של יום האתמול חידדו את אצל החילונים את התחושה שאם הם ימשיכו להיות פסיבים הדברים רק ילכו ויחמירו. ההפגנה לפני שרות אמנם החלישהאת אינון הציבור בבג"צ אך למעשה לא קרה כלום, בג"צ רק המשיך לבגצ ויתר על כן במשך העזור החרון הוא הרחיק לכת בהפיכת חוקי כנסת. מהגדרת המושג צד משתמע שישנו עוד צד אחד לפחות, רק שלא כל הצדדים שווים..

למעלה