הייתי היום באלנבי 94

python 4

New member
מזל טוב, תות../images/Emo94.gif../images/Emo70.gif

שכל ימייך יהיו מועדים לשמחה.

מזל טוב תות../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

המון ברכות, והתגשמות המשאלות

דרמסלה

New member
../images/Emo151.gif מזל טוב ../images/Emo15.gif../images/Emo94.gif

התכוונתי לתות, אבל יצא באג
יומולדת שמח

JAMES DEAN

New member
דרמסלה זה מזכיר לי בדיחה:

ילד בא לאמא שלו: "אמא לתותים יש רגליים?" אמא: "לא מאמי למה אתה שואל?" ילד: "שיט, אכלתי שוב פרת משה רבינו"

ואם ככה, אז גם סיפור אמיתי:

שנעם היה קטן, היינו פעם בגינה ופגשנו כמה חברות שלו מהגן מתרוצצות בנסיון לתפוס לקופסא כמה חיפושיות אדומות, מהסוג המאוד נפוץ בקיץ (רון - איך באמת קוראים להן?). קראתי להן, והסברתי להן שזה בסדר לתפוס אותן, אבל אם רוצים שהן יוכלו לחיות בקופסא צריך שיהיו גם בנים וגם בנות. הן שאלו כמובן איך מבדילים, אז אמרתי שלחיפושית הבן יש שש נקודות שחורות על הגב, ולבנות - רק חמש. במשך שעה ארוכה הן המשיכו להתרוצץ, אבל כבר לא יכולות היו לתפוס כלום, כי היו עסוקות בלספור להן את הנקודות על הגב... האמת, אפילו היום זה מצליח להצחיק אותי מאוד מאוד.

דרמסלה

New member
../images/Emo6.gif אם כבר , אז הנה ...

קישור לתעודת הזהות של הקוקסינלה ספטמפונקטטה, שזה (אני מניחה) שבע הנקודות. יתקן אותי פיתון, מומחה הפורום לשפה הלטינית ...
שבת שלום

python 4

New member
אני? מומחה?../images/Emo9.gif

בדקתי במילון שלי ואכן - Coccinella צבע שני (סקרלט), septem שבע ו- punctata נקודה. אכן תיאור הולם ל-
קטן ומסכן.

python 4

New member
אכן לטינית שפה יפה

אבל קשה לאללה. אפרופו קשה, לדעתי עשיתם עוול לחיפושית המסכנה כשהפכתם אותה לקוקסינלית.. לדעתי צריך לקרוא לה קוקינלה. אולי מומחה החרקים (רון כמדומני?) יוכל להאיר את עינינו בעניין? קוקסינלה =
קוקינלה =
אגב היא כל כך חשובה שישראל הוציאה בול עם דיוקנה. שנקרא לזה "בול קוקינלה"?

powo

New member
מילה טובה לחיפושית

בחקלאות אורגנית.משתמשים בחיפושית להדברת מזיקים.והיא ממש טורפת כנימות. ולכן החקלאים ממש נותנים כבוד לחיפושית הזאת.שבת שלום

broadaxe

New member
אכן, צריך לבטא "קוקינלה"

האות C בלטינית תמיד מבוטאת "ק" ללא קשר לתנועה או לעיצור שאחריה. אות כפולה היא עיצור מודגש. אי לכך, ההגייה האנגלית "סיזר" למילה CESAR ודומותיה היא טעות. ישנם תרגומים ארכאים לעברית מקלאסיקות ספרותיות בהם ה- C מבוטאת כ "צ" ("צזר") בהשפעת האנגלית.

python 4

New member
../images/Emo24.gifהיי... מומחה ללטינית?

קדימה, לפי חוקי הפורום אתה חייב עכשיו להמציא לנו משפט בלטינית. דרמה כבר עשתה את זה! ההתלבטות שלי לגבי קוקינלה היתה האם צריך לקרוא את השם לפי ההגיה הלטינית או האנגלית. אם קוראים את זה לפי המבטא הלטיני אז זה אכן קוקינלה, אבל מאחר ולא הרבה אנשים יודעים לטינית כיום, ועוד פחות יודעים להגות לטינית, אנשים שמתעסקים בחרקים (אינסקטולוגים?) יכולים לקרוא את זה קוסינלה, והרי דעתם היא זו שקובעת. אגב - caesar באנגלית זו כמובן לא טעות - ככה פשוט הגיית המילה התגלגלה לאנגלית. בגרמנית הם שמרו על ההגייה הלטינית, אבל בגלל שהגרמנים לא אוהבים את האות c הם שינו את זה ל- Kaiser, קיסר.

דרמסלה

New member
שיעור מאלף בלטינית

אפרופו קוקינלה. האם יש קשר אטימולוגי בין קוקסינל למושית השבע? האם לקוקינלה יש פירושים נוספים, פרט לצבע השני?

python 4

New member
ובכן דרמה, שימי לב:

מתוך המילון הלטיני המשוכלל שלי - coccinella coccinum, coccini scarlet-dyed/scarlet clothes/garments/coverings (pl.); insect (Coccus ilicis) used for dye; scarlet dye/color; scarlet cloth/wool; berry (w/Cnidium) of spurge-flax/nettle (Daphne gnidium); berry of scarlet oak עכשיו אני רק צריך מילון אנגלי בשביל כמה מהמילים כאן. מה זה החרק ששימש לצביעה? מעניין.

למעלה