הייתי בבוקר ברבנות

yupy9

New member
יקירי

זה לא "המוסד", זה מה ששני אנשים עושים (או לא עושים איתו) כי גם לגור עם אישה אהובה ללא נישואין, לגדל איתה ילדים, לחיות תחת אותה קורת גג, ללא "מחוייבות" וטבעות וקישקושים - גם אז תמיד ישנה האופציה הלא נחמדה שזה יגמר. ותהיה פרידה. וגם אז זה כמו גירושין - רק בלי הכייף של החתונה שקדמה לזה (כייף עלק... תרשו לי לחלוק על מי שחתונה בשבילו זה כייף) אם שני אנשים בוגרים ואוהבים נכנסים לקשר יחדיו, ועושים הכל כדי לא להפוך למובן מאליו. ולא שוכחים לאהוב, לתת, לפרגן, להקשיב, להחמיא, לתמוך ו-לגעת, אז לא משנה צ'קים/רב/קייטרינג או מה שזה לא יהיה. כי חתונה זה רק עוד ערב אחד הזוי. ומה שנשאר אח"כ זה שני אנשים שחכמים מספיק לטפח ולתחזק את הקשר (לשם העניין כל סוג של קשר באשר הוא) - או שלא... ותאמין לי שיש לי דוגמא חייה בבית של הורים שחיים נפלא באהבה גדולה כבר כמעט 35 שנה... וכל הסוד הוא להיות חכם. להיות עירני. וכמובן שקצת מזל לא הזיק אף פעם לאף אחד...
ו... בהצלחה לך ולחיי התחלות חדשות!

ענתי 10

New member
האומנם???

אני חושבת שעכשיו, כשאתה עומד בפני סיום הנישואין שלך אתה רואה הכל באור יותר שחור מהמקובל, ואולי אפילו יותר שחור ממה שאתה חושב באמת. חוץ מזה, אני לא מבינה מה אשמה הרבנות/החברה שהמציאה את מוסד הנישואין. א. אולי בימי הביניים אכן "לקחו 2 ילדים תמימים והחתימו אותם על נייר" כהגדרתך, אבל זה היה ואיננו עוד. בחברה שלנו אף אחד לא מכריח אותך להתחתן. ב. גם כשאתה מתחתן יש לך אינספור דרכים למסד את הקשר (בטקס דתי או בקפריסין למשל). ג. וזה מה שהכי לא מובן לי - מה שתיארת בהודעתך זהו טקס הנישואין. סה"כ 3-4 שעות מכל החיים הארוכים שהזוג אמור לעבור ביחד. למה אתה מאשים את הטקס במה שקורה אח"כ לזוג? אם לא מתאים לך הטקס הדתי המסורתי אתה יכול לבחור להתחתן בדרכים אחרות, ולא לבלות את הלילה הראשון "במלון המגעיל" ואת ספירת הצ'קים להשאיר ליום המחרת, ואת הלילה להקדיש כל כולך לייחוד עם אישתך הטריה. אף אחד לא קבע ולא יקבע שאתה צריך לספור את הצ'קים, שהאמהות צריכות להתלחשש על מה שהדודה לובשת, ואף אחד לא קבע לכלה שהיא צריכה לחשוב על לסדר את הציצי. הכל תלוי בגישה, וחבל שאתה חושב ככה. דבר נוסף - בתקופה שלנו מדובר לרוב ב-2 אנשים בוגרים שהחליטו להתחתן, אז נכון שאולי לאנשים יש ציפיות לא נכונות, אבל אני חושבת שלרוב אין מצב שהם פתאום "מתעוררים לבוקר עם מציאות שונה וקשה". אף אחד לא מכריח אותם להתחתן, ואני חושבת שגם אף אחד לא הכריח אותך להתחתן. ועוד דבר אחרון - חבל שאתה מאשים את העולם המערבי בכל מה שקשור לנישואין - כי דווקא הוא הכי ליברלי בעניין הזה (תסתכל מה קורה בעולם המוסלמי ותבין למה אני צודקת)

למעלה