הייתי בבוקר ברבנות

t o t a l

New member
הייתי בבוקר ברבנות

ישבתי שם ממתין לתורנו (שלי ושל האישה הזאת שעדיין אישתי) להיכנס לדיון ויצא לי להרהר מעט בכל הדבר הזה שקוראים לו נישואים. באיזשהו מקום כל מוסד הנישואים ובטח ובטח הרבנות הזאת, מסמלת מעיני את כל הרע שעבר עלי. ושעבר למעשה על הרבה כמוני. ממסד הנישואים הזה הוא בעיני הבור שקובר כל קשר יפה, כל אהבה טהורה, כל זוגיות מקודשת. לוקחים שני ילדים שממש אבל ממש לא מבינים כלום מהחיים שלהם. מחתימים אותם על נייר מימי הביניים (כתובה), מכניסים אותם חנוטים בבגדים מגוחכים מתחת לסדין עם מקלות, ונועלים אותם עם שתי טבעות. האבות (חנוטים גם הם), כשמובילים את החתן, מוטרדים בכלל בכיסוי ההוצאות ע"י הצ'קים ששוכבים בתיבה הנעולה ולא נותנים כלל את דעתם על העובדה שהם עושים לצאצאיהם, את הרע שחברה עשתה גם להם אי אילו עשורים לפני כן. האמהות במיטב מחלפותיהן, מובילות את הקלה ובודקות בזוית העין את דודה פרידה שאף אחד לא מוכן לקחת את הבת המכוערת שלה ואת דודה יוכבד שחיתנה את דודי שלה בחורף שעבר ולא היה לה מספיק כסף לחתונה כל כך יפה כמו שכאן. שיתפוצצו. שיקנאו. והחופה נערכת והחתן מזיע ומצליח לשבור את הכוס בניסיון הראשון ומותח חזה והכלה רק רוצה לברוח לשרותים להציץ במראה, לבדוק אם האיפור שלה לא נמרח ולסדר שוב את הציצי בחזיה המרופדת (לעצב את החריץ). והאורחים מחבקים ומנשקים והעוזר של הרב מקבל את הבקשיש שלו וממהר עם הבוס למונית בשביל למהר ותפור בדרך עוד זוג של פריירים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם. והאורחים שכל מה שמעניין אותם זה למלא את הבטן ולקבל תמורה להמחאה שהעניקו בחיוך חצי שעה קודם, (ושכמובן התלבטו היטב איזה סכום לרשום עליה), ממהרים לשולחנות ומתנפלים על המזון. מעניין להם את התחת הזוג, האיש והאישה הצעירים וסיימו בזה הרגע את חיי החרות שלהם. וחתונה מסתיימת. וכולם מצטלמים. והאורחים עוזבים והאמהות מחלקות בניהן את שאריות התבשילים שנותרו. והאבות פרומי עניבות רק רוצים לחזור הביתה ולשים את הראש על הקר. והזוג כבר בבית (או בחדר המלון המגעיל) סופרים את הצ'קים. האישה הטריה עורכת רשימות של מי הביא כמה והבעל הצעיר פותח את המעטפות, מקריא את הברכות הלקוניות וחושב בינו לבינו אם יצא לא לפחות איזה זיון הלילה. וכמובן שסקס לא היה שם באותו לילה, כי הרי ברור שאחרי יום כל כך מרגש ואחרי כל כך הרבה יין, לכלה יש כאב ראש. ובבוקר. בבוקר יש עוד שני אנשים צעירים ותמימים שמוצאים את עצמם במציאות חדשה. מציאות שמתוך הוויתה (by definition) קשה, מאוד קשה לצמוח ולהשביח אחד את השני. פשוט עכשיו, כאשר אני עומד בפני סיום הנישואים שלי, אני מוצא את עצמי חושב כמה חבל שהתרבות והחברה שלנו (ושל כל העולם המערבי), לא השכילה, לייצר מסגרת הרבה יותר מועילה והרבה פחות הרסנית.

איתם ובלעדיהם

מכיר את טקס הגירושין שהוא פרימיטיבי. מדינתנו יש בה חופש דת.יש כאלה שחשוב להם המסגרת של רבנות יש כאלה שמוותרים עליה.מראיתם זה חשוב לאחרים זה מיותר המוסד הזה. אפשר לא להגיע אליהם לחתונה ואז יותר קל בגירושין אבל מי חושב על להתגרש כשמתחנים.בכל אופן עת שנת 2005 מגיע אפשר לאמר בפה מלא: מוסד הנישואין כבר לא רלוונטי.אפשר לחיות בלי טבעות. בהצלחה בעתיד.

../images/Emo24.gif מבינה מאיפה באות המחשבות

גם אני הייתי שם. גם אני תיעבתי כל רגע מהטקס. גם אני הייתי עם לב שבור. והחלטתי שאני לא נכנסת לשם יותר. אבל... פגשתי אותו. וברור היה שרק חתונה דתית תהפוך אותנו למשפחה. ובשבילו עברתי הכל שוב. השיחה אצל הרבנית, המקווה, הרב עם הכתובה. ואתה יודע מה? הוא היה שווה את זה. כי הכל זה רק עטיפה. מה שחשוב זה מה שבפנים. כן טקס, לא טקס, כן כתובה, לא כתובה, כן טבעת, לא טבעת, הכל שטויות. כי בפעם השנייה, בחתונה האמיתית שלי, הכל היה יפיפה. הטקס, הקהל שרוקד ושמח איתנו, הסוויטה במלון, הסקס בפעם הראשונה כזוג נשוי ואפילו...ספירת הצ'קים. והיום, 6 שנים אחרי והמון קשיים בדרך אני יכולה להגיד שאין אושר גדול יותר מלאהוב אדם כל כך לעומק כמו שאני אוהבת אותו. אתה כרגע רואה את השחור וזה טבעי. אבל אני מאחלת לך שתחווה כמוני תיקון.

אומנם..

נכווית ברותחין ובטח תזהר עכשיו בצוננין אך יש כאלה שבמכה הראשונה הולך להם. אני בהחלט מבינה מאין נובעים הרגשות הללו ועל כך שמוסד הנישואים מכלה את מה שחלקו בניהים בני הזוג עד כה משום שבדרך מסויימת לאחר החתונה דברים משתנים. כל מה שנותר הוא, להסיק מסקנות ולהגיד תודה שיש לך הזדמנות שניה לאושר...ושלא נתקעת במשך כל חייך עם אישה שאתה אומלל איתה.

lili81

New member
תלוי איך מסתכלים על זה...

אפשר להיסתכל על זה ככה ואפשר גם אחרת למשל.. אחרי שעוברים את תהליך הרבנות וכו..גם אותי זה נורא עיצבן.. החתונה איזה יום מאושר הוא, נכון חלק מהאורחים באמת באים מתוך אילוץ מסויים אבל חלק גדול בא כדי לשמח חתן וכלה ואיזו מיצווה יותר גדלוה מיזו יש.. אלה האנשים שבאמת אוהבים אותך ויאהבו אותך גם עכשיו שקשה ומעיק. מבחינתי יום חתוני היה אחד הימים הטובים בחיי עד כה..אבל אני עוד צעירה.. וכן היה סקס עוד בערב הכלולות..וגם שניספרו הצקים ..היה סביר ביותר.. החיים אחר כך לא אגיד שהם קלים וורודים אבל בהחלט מספקים.. ועבורך הייתי מאחלת.. שהנה ולא מאוחר מידי אף פעם, נכון גירושים הם צעד גדול אבל המון אנשים חיים כך היום והמון ילדים גדלים כך היום(אני גדלתי כך) ואף אחד גם לא הילדים לא שווה שתיהיה אומלל כשאתה מגיע הביתה מהעבודה.. ואני בטוחה שעשית החלטה נכונה ושקולה.. ונכון כל המסורת היהודית היא עתיקה אבל יש היום עוד בחירות- חתונה אזרחית למשל..או לגור ביחד לא צריך לחתום על כך ..ולא צריך טבעות.. כל אחד עושה מה שטוב לו יקירי ואני בטוחה שהתחתנת.. נכון היית צעיר .. אבל בהחלט חשבת על משמעות החתונה.. בכל אופן אני מרוצה מחיי הנשואים ואפילו מאושרת..העושר יבוא אחר כך אני לא דואגת.. שיהיו לך חיים ניפלאים.. ותיפגוש את ההזדמנות השניה שלך בחיים.. ותיהיה מאושר .. אוהבת לילי

Miss פטל

New member
נכון..

אנחנו התחתנו בקפריסין (ישר עם ירח דבש
) בלי עירוב של שום דת, נשבענו אחד לשני בלבד(טוב, גם לראש העיר שנישא אותנו שם) וכשחזרנו חגגנו עם כולם כמו שצריך במסעדה, אבל שוב, בלי שום מסורת דתית.

אני בטוחה שנישאת מאהבה. כשעמדת

תחת החופה התרגשת מאוד. לא הכריחו אותך להתחתן. שאלת את עצמך מה הביא אותך פעם שניה לרבנות? לא סיפרת לנו לאן נעלמה האהבה הגדולה שהביאה אותך לאותו בד עם 4 מקלות. באותם ימים אם הוריך היו מנסים להניא אותך מהחלטתך היית כועס מאוד ועונה להם שאתה בוגר ויודע מה שאתה עושה .אתה כותב שלוקחים 2 ילדים, לא לא נכון אף אחד לא לקח אותך, ולא הצמיד אקדח לרקתך כדי להגיע למעמד זה. אני מנחשת שעיקר הבעיות שגררו אותך לשם שנית היו... כלכליות וגרורותיה.

Tully Is Here

New member
אנשים חכמים אמרו שהחיים שלנו

הם מה שאנחנו עושים מהם.... הכל בחירות שלנו, לטוב ולרע. מאוד עצוב לי לקרוא שנגמר אבל גם זה לא סוף העולם. עברת פרק בחיים, שאני בטוחה שלמדת ממנו המון ובפעם הבאה תעשה החלטות יותר חכמות ויותר בוגרות. והחברה שלנו יצרה הרבה מאוד מסגרות ואופציות וכל אחד בוחר מה מתאים לו. כל אחד פה נמצא עם סיפור שונה והחלטות שונות ותוצאות שונות. גם אני בחרתי אחרת, אמנם התחתנתי אבל חיכיתי עד שאני הייתי מוכנה ועד שמצאתי מישהו שהייתי בטוחה שאני רוצה להיות איתו, והתחתנו בקפריסין וערכנו מסיבת חתונה קטנה למשפחה ולחברים בארץ, בלי להוציא מליונים ובלי טאררם גדול. ואם לא היה מתאים לי, אז לא הייתי מתחתנת. גם לא סוף העולם. ובינינו, כל החתונה הזאת, זה הרי סתם טקס, חשוב מה מוביל לשם ומה צומח מזה אח"כ ולא העובדה שאיזה רב אמר לכם שזה בסדר, אז גם את זה צריך לדעת לקחת בפרופורציות. אתה עובר עכשיו תקופה לא קלה וזה בסדר גמור שאתה מרגיש ככה, אבל גם ההרגה הזאת לא תמשך לנצח...

שיר2555

New member
עצוב מאד

זה ממש עצוב לקרוא את מה שכתבת אבל אם זאת הדעה שלך יכולת לעשות את הדברים אחרת ופשוט לא להתחתן היום יש הרבה אופציות שונות ולפי התיאור שלך אתה לא אדם דתי כך שלא הופעל עליך לחץ חברתי מהכייון אני מקווה שיהיה לך המשך חיים מוצלחים ואם תחליט שוב להתחתן אז תעשו את זה אחרת בהצלחה...

סופה בת

New member
מוסד נישואים

שלום טוטאל, מדבריך משתמע שחתונה וכתובה הם אלו האשמים בפירוק הזוגיות. אני טוענת שאם יש אהבה, אמון וזוגיות טובה ה"מוסד" לא יגרום לנו להתפרק 17 שנה חלפו מאז..לא אשכח את היום שהוריי הכניסוני תחת אותם סדינים ומקלות חשתי שנשמתי ניתקת מגופי - זאת לא אני שם עוד קצת תגמר ההצגה והזוגיות תפרח לה האורחים ישובו לביתם ויאמרו עוד קנס שולם. הגענו למלון המתינה שם שפניה הרוותי צמאוני כל חושיי התערפלו הרגשתי זרה, המיטה הייתה קרה אני עדיין זוכרת את ריח הסדינים בבית המלון.קמתי לבוקר של מציאות וכבר אז ידעתי שזה ייגמר.

monika11

New member
../images/Emo23.gifיקירי הבקרוב גרוש

אינני יודעת כמה זמן אתם נשואים או מה השתבש ביניכם,בוודאי שלא מדוע אתה ככ ממורמר,אבל אני בהחלט יודעת שלא כל הזוגות הנשאים סופם כמו סופכם. הרבה צעירים הולכים בדרך הזו בלי לדעת לאן הם נכנסים,כמו שאומרים קופצים למים בלי גלגל הצלה וחבל...אני יכולה להגיד לך שאצלי הסיפור היה שונה לגמרי והתחתנתי מוקדם מאוד(בגיל 20)ועכשיו אחרי 3 שנים הקשר נפלא כמו בהתחלה.אני מכירה הרבה אנשים שמתכננים חתונה גם כשהמצב ביניהם לא הכי טוב בתקווה שאחרי החתונה המצב ישתפר וזו טעות ענקית!מצד שני אני גם מכירה זוגות שהסתדרו טוב מאוד ואחרי החתונה המצב ביניהם התדרדר,אבל המשותף בין כל הזוגות האלה הוא ששני הצדדים לא הכירו אחד את השנייה מספיק טוב ולא דיברו ביניהם על הדעות שלהם לגבי כסף,גידול הילדים,ניהול הבית ובכלל מטרותיהם בחיים לפני שקבעו תאריך לחתונה...ומה שקורה זה שפתאום אחרי כמה חודשים בתור זוג נשוי הם מגלים את בן זוגם וקובעים ש"את זה לא רציתי"... בכל אופן,מוסד הנישואים הוא מוסד מקודש,שאם יודעים להתייחס אליו בכבוד הראוי לו, הוא מחזיר לך את ההשקעה שלך עם ריבית.אחרת איך תסביר שכל כך הרבה גרושים פותחים פרק ב"בחייהם ונשאים בשנית? "לא טוב היות האדם לבדו"...בהצלחה.

nel at night

New member
הבאתי לכם משהו לקרוא ../images/Emo70.gif

שלום לכולם. צירפתי מסמך אשר מתחיל כך: "זהו סיפור נושן על איש שלא האמין באהבה. הוא היה איש רגיל, כמוני וכמוכם, אבל ייחודו היה באורח החשיבה שלו. הוא חשב שהאהבה אינה קיימת..... תקראו את המסמך- אשמח לקבל תגובות.

הדרך אל האושר......................

שוב חזרה על המנטרה הזו "האושר נמצא בתוכנו", אבל כמה מאיתנו באמת יודע לחיות כך
לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי טועה ותועה בדרך אל האושר, מנסה ללמוד ולהבין את הטעויות שעשיתי, את הפניות הלא נכונות, את הבחירות השגויות. והלימוד נמשך ונמשך... אני חושב שלתלות את האשם בהעדר האושר האישי, באקט טכני-פורמאלי (נישואין, גירושין וכו') זו הטעיה עצמית, הדחקה של הבעיה, בריחה מהתמודדות עמה. הטקסים האלה מהווים רק מסגרת שהחברה מכתיבה כנורמה לחיי זוגיות, אבל לא הם אלה שמכתיבים את התוכן של החיים... אהבתי אחת (כך הרגשתי אז...), וחייתי איתה X שנים רעות מנשוא של מאבקי שליטה בלתי פוסקים, עד שברחתי... אהבתי שניה (כך הרגשתי אז...), וחייתי איתה Y שנים שברובן היו טובות, אבל הזוגיות הזו התגלתה כלא מספקת, מצאתי את עצמי בעמדת "ספק הסמים"...עזבתי... החיים הפגישו אותי עם שלישית, וגילו לי אהבה שלא ידעתי על קיומה...התמכרתי אליה, כאל סם... אבל הספקות הנובעים מנסיון חיי, גורמים לי להתפכח ומאלצים אותי ללמוד בדיוק את מה שכתוב במאמר שצרפת - ללמוד למצוא את האושר בתוכי ולא לתלות אותו בה. ללמוד להיות מאושר יחד איתה, ולא בגללה. ללמוד להיות מאושר מזה שאני אוהב אותה, ולא מזה שהיא אוהבת אותי.

זאת חוכמה מאד קטנה...

להאשים את התרבות והחברה וההורים וצוות המלצרים בכל מה שקשור לזוגיות ולחתונה... הדבר היחיד שאני יכולה להסכים איתו הוא העובדה שהחתונה היא מעין "אישור" לכמות לא מבוטלת של זוגות להתחיל "לחיות כמו זוג נשוי" שזה אומר, לדעתם, להפסיק להשקיע בקשר (כי הגענו אל המנוחה והנחלה) ולקבל את בן הזוג כמובן מאליו, על כל המשתמע מכך: יחס/פרגון/הכרות בהיותו אדם בפני עצמו עם רצונות משלו ושאיפות ודרישות וחלומות וכו'. שלא לומר אדישות, התעללות פיזית ומילולית והפיכת הזוגיות לשדה קרב, שאף פעם אין בו מנצח! יתכן מאד שללא החותמת על גבי הכתובה וה"ביטחון" שמרגישים כנשואים הכל היה נראה אחרת... עצם הידיעה שמחר בן הזוג יכול פשוט לקום וללכת, בלי לחכות לדיונים ולגט, אולי היתה גורמת לנו לחשוב פעמיים לפני כל פעולה שאנו עושים בחיי הנישואין שלנו. בכל אופן, כמישהי שכבר היתה בסרט הזה וקוראת לעצמה גרושה מאושרת (ומרגישה כך)... אני מאחלת לך ולגרושתך לעתיד הרבה אושר והצלחה בחלק הבא של חייכם. הכל תלוי רק בכם-אם תשכילו לעשות את הדברים אחרת ולשנות את אורח המחשבה שלכם מובטחות לכם הרבה שנים טובות... לכל אחד לחוד.

S i r i u s

New member
לדעתי שום טקס ושום נייר

לא הופך זוג אנשים למשפחה. ובגלל זה אני יודעת שאני בחיים לא אסכים לעשות חתונה דתית.

שירי80

New member
בדיוק אתמול היינו בחתונה

ושוב, כמו בחתונה שלי, ידעתי שאלו לא סתם 4 מקלות וסדין, ושהכתובה היא לא איזה נייר מימי הביניים ותו לא... גם החופה,גם הכתובה, גם האורחים, הבגדים של החתונה ויתר הטקסים שקשורים בה היא מה שאנחנו עושים מהם.. אם ההסתכלות על זה היא כזאת צינית, אז באמת חבל על אלפי הדולרים שמבוזבזים בה.. אם מרגישים שהאישור הדתי מיותר לגמרי אך עדיין מרגישים סוג כלשהו של צורך באישור יש את קפריסין אני מבינה שהדברים נכתבים עם המון כאב ומי אני שתשפוט את תחושתם של אחרים - זו ממש לא הכוונה ואםן זה נשמע כך מתנצלת מראש בשבילי החתונה כן הייתה אירוע משמעותי, וכן התרגשנו מאוד, נכון היו שם אורחים שלא היה לי מושג מי הם, מצד שני היו שם המפשחות שלנו והחברים שלנו שבאו לשמוח איתנו והם אלו שדאגו לשמח אותנו הכי הרבה באותו ערבוזה מה שחשוב, שהיינו מוקפים בכמות אדירה של אהבה. וכן הכתובה היא קצת "פרימיטיבית" אבל היא זו שמבחינת הדת שאני מאמינה בה בדרך זו או אחרת (אני אל אדם דתי) נותנת תוקף לחתונה שלנו (לא לאהבה שלנו). אני זוכרת את החתונה שלנו (ואת ליל הכלולות... שווה לנסות את המנהג הדתי של לא להתראות ולא לדבר שבוע לפני החתונה) כלילה נהדר ואחד המרגשים ביותר שהיו לי בחיים.... אני לא חושבת שה"מוסד הדתי" לוקח 2 ילדים תמימים ועושה איתם משהו.. אולי אלו 2 ילדים או מבוגרים שמחליטים לעשות משהו,מתוך אהבה (או כך הם חושבים). מאחלת רק אושר לך ולגרושתך

Miss פטל

New member
כתבת בדיוק את מה שאני חושבת בנושא!

כתבת בדיוק את הדעה שלי בנושא, ככה שבאמת לא נשאר לי מה להוסיף חוץ מ:

למעלה