הייתה לי התכתבות

ינוקא1

New member
זכותך.

אבל כפי שלייטפלייק כתב , יש בשאלותיך לא מעט דמגוגיה.
התחום הזה איננו עריכת דין , ואיננו טכנאות , ואפילו איננו רפואת עיניים.

טכנאי רכב , רופא עיניים , עורך דין אינם צריכים לפעול מבפנים. התחום שלהם הוא
תחום חיצוני

זה לא משנה בכלל מי הם , כל עוד הם מספקים לך את השירות , שהוא שירות טכני.

אך מטפל אמיתי עובד מבפנים.
מטפל זה לא מקצוע טכני

אמא שלי פסיכולוגית , ואחד המשפטים שהיא אמרה לי זה ש"כלי העבודה שלנו זה אנחנו
"
כלי העבודה של מטפל זה
הוא בעצמו
, הוא לא טכנאי (ואפילו לא טכנאי מנטרות).

מטפל טוב לא שם מחטים כי "ככה כתוב בספר" , מטפל טוב הוא לא "טכנאי מחטים".
הוא שם מחטים כי הוא מרגיש זאת.
אם תגיע לשני מטפלים טובים , סביר להניח ששניהם לא יתנו לך את אותו הטיפול - כי שניהם יפרשו אותך באופן שונה בהתאם למי שהם

בניגוד לטכנאי , אינך יכול להפריד את המטפל ואישיותו מהטיפול שלו.

לכן הדרך לבצע "הסדרה" בתחום הטיפולי איננה יכולה להיות כמו התחומים שציינת.
ועצם ההשוואה שלך את התחום הטיפולי לתחומים הללו מעיד על חוסר הבנה של מהות התחום.

ינוקא1

New member
גם בפסיכולוגיה , אגב ,

פרויד רצה להפוך את התחום למדע מדויק עם אמיתות מוחלטות ועם דרך אחת "איך לטפל".

אך כבר בחייו זה לא היה כך , והיום נפוצות עשרות שיטות של פסיכולוגיה שפיתחו פסיכולוגים שונים בהתאם למי שהם.

גם אני למדתי דיקור , מגע , צמחים 4 שנים , ולמדתי עוד שיטות , אך אני יכול לטפל רק בדרך אחת - בהתאם למי שאני.
מטפל אמיתי יכול לטפל רק מבפנים , בהתאם למי שהוא , או שלא יטפל בכלל.
(הערה : בצמחים אינני מטפל היום)

ויש אנשים כמו פלנדקרייז , או פאולה או אלכסנדר ועוד שבכלל לא למדו שיטות טיפוליות , אך דרך ההתנסות והלימוד שלהם על עצמם , ריפאו את עצמם ויצרו שיטות שהשיטות מבטאות את מי שהם ואת התנסותם.
ולכן השיטות שלהם מצליחות בכל העולם ועזרו לעשרות אלפי אנשים.
אם היתה "הסדרה" והם לא היו מורשים לטפל , העולם כולו היה מפסיד.

כשחושבים על הסדרה אמיתית של התחום צריך להביא את כל זה בחשבון - וליצור הסדרה שלא תחנוק חדשנות והתפתחות.

מעולם לא נתתי

איזו הנחייה שלי איך תבוצע "ההסדרה".
לזה יש המחוקקים שיתנו על כך את הדעת.

ואתה צודק.
חלק גדול מהעבודה עם האלטרנטיבה נעשה על ידי הפסיכולוגיה שמפעיל המטופל.
בשביל זה לגבות ממנו כסף?

ינוקא1

New member
כמה דברים :

1. כרגע אני מתפרנס מאבטחה ומטפל בהתנדבות. כך שאינני גובה כסף.

2. אדם מואר כמוך (או "מואר" במרכאות כמוך) , אמור להבין שהכל זה פסיכולוגיה.
העולם שלנו הוא "תפיסת עולם" בסופו של דבר.

ממילא השינוי העיקרי שהמטפל עושה בסופו של דבר זה לגרום למטופל לראות את עצמו ואת עולמו אחרת.
לגלות בתוכו משאבים שהוא לא ידע על קיומם , לגלות בתוכו את האינסוף שקיים בו.
בשביל זה ניתן להשתמש במגע , בדיבורים , במחטים ובעוד אלף ואחד שיטות , זה ממש לא משנה.

מה שמשנה זה שלמטפל עצמו יש "חיבור" לאינסוף.
מה שמשנה זה שהמטפל "מהדהד" בתדר מסוים , וזה גורם למטופל להדהד גם כן ולהתחבר למקום עמוק בתוכו.

(זו גם הסיבה שלא כל מטפל מתאים לכל מטופל - יש מטפל שלצורך העניין הוא בעצם "תוף" , אך המטופל הספציפי הזה זקוק בעצם לתדר של "חליל" וההיפך).

3. הכסף הוא חלק מהותי בטיפול.
להזכירך , גם פסיכולוג ש"הכל אצלו זה פסיכולוגיה" , גובה כסף.
מטפל משקיע זמן , כח , לימודים , תרגול , וצריך לחיות ממשהו.

כנ"ל המטופל המביע את תודתו באופן מסוים , מרגיש נוח הרבה יותר עם הטיפול.
זה לא חייב להיות דווקא תשלום כספי - גם הכרת תודה אמיתית היא תשלום מבחינתי , גם תפוח הוא תשלום.

העיקר שהמטפל והמטופל מרגישים שנעשו חילופי אנרגיה הוגנים.

lightflake

New member
שאלה דמגוגית (כהרגלך)

לא "כל אחד" יכול לטפל ב"כל צורה"
לדוגמה אם אתה טוען שאתה "רופא עיניים" למרות שמעולם לא למדת רפואה באופן המוכר ע"פ החוק אתה פשוט עובר על החוק וסביר שתכנס לכלא
מצד שני, אם אתה טוען שאתה מטפל בעזרת חייזרים ירוקים ומישהו מאמין לך ומעוניין בטיפולך אז לאף רשות אין זכות להתערב ולהפריע לכם

למה רופא עיניים כן

ומדקר סיני לא?
אני מדבר ב ע י ק ר על סוגי הטיפול הנפוצים.
האם צריך, כדי לרקוח תרופות הומיאופטיות, רישיון?
האם לטפל ברייקי, צריך לעבור הכשרה המטפל?
האם להעביר סדנת ויפטסנה, צריך להיות מורשה לכך?

כי אתה צודק.
לטפל בעזרת חייזרים ירוקים, אני לא מאמין שיש איזה מוסד שמסמיך בזה.
כך גם לגבי "שיחזור גילגולים", "תיקשור"...

lightflake

New member
למילה "רופא" במדינת ישראל יש משמעות חוקית ספציפית

ודרישות ספציפיות של לימוד + הסמכה מאושרת של משרד הבריאות
&nbsp
לכל השאר אין
ומי במשרד הבריאות יכול לקבוע איזה מטפל רייקי מטפל באמת ברייקי ואיזה סתם עושה תנועות משונות עם הידיים ?
האם יש דרך להוכיח את זה?
&nbsp
המציאות מורכבת, תתמודד
&nbsp

נפלא!!

אז כל שרלטן שלא מבין כלום בשום דבר, יכול נפנף בידים ולגבות מאנשים כספים?
אתה לא חושב שבמדינת חוק (ואני מקווה שאנחנו כזו) המחוקק לא צריך לתת את הדעת מי יכול להיות מטפל מורשה ומי לא?
מטפל שאין לו האישור של הרשויות, מי שרוצה לקחת סיכון, שילך אליו.
מי שרוצה לקחת פחות סיכון ילך אל המורשה.
כתבתי "פחות סיכון" כי ברפואה ההלופאטית בארה"ב, יש כ-150,000 איש שמתים בכל שנה כתוצאה מטיפול רפואי "נכון".

למה נועד החוק?

כשהמחוקקים אינם בהארה, הם מנסים, כמיטב כוחם, לנסח איזו שורה של חוקים כדי למנוע כאוס.
כדי לנסות להביא את החברה והפרט לנהוג בצורה שלא תזיק לעצמו או לסביבה שלו.
משום שרובם (ככולם) לא בהארה, הם לפעמים מצליחים (במידה מזערית) ולרוב - מחטיאית לגמרי את המטרה.

lightflake

New member
אם לפעמים הם מצליחים (וגם זה רק במידה מזערית)

ולרוב מחטיאים לגמרי את המטרה (אתה כתבת !!!)
אז בטח ובטח שטיפשי מאוד לרצות שהם יחוקקו חוקים לכל נושא אפשרי ולמעשה יגרמו יותר נזק מתועלת (יתנו אישורים לשרלטנים הכי גדולים כי הם גם הקומבינטורים הכי גדולים בכל תחום) ודווקא יאסרו על אלו שכן מבינים משהו מהחיים שלהם....
&nbsp
אם היית גם קורא מה שאתה בעצמך כותב היית משתכנע בעצמך
&nbsp
למה החוק נועד ?
כמו תמיד: לנתב את הכסף למאפייה השלטת באותו זמן
כרגע בתחום הריפוי זו מאפיית תעשיית התרופות
הרי כתבת בעצמך למעלה לגבי כמות הנזקים ומקרי המוות שהרפואה הזו גורמת כל שנה
אבל אתה לא קורא או לא מבין מה שהאצבעות שלך כותבות
&nbsp
באמת שעוד לא נתקלתי במקרה מיוחד כמו שלך
&nbsp

גם כשאני קראתי את זה לא ידעתי אם הוא מבין את מה שהוא כותב או

האם שינה את דעתו או לא.... לא ברור כל כך!!

מה שכתבתי

היה תשובה למי שכתב, בצדק, שתעודה לא עושה את האדם למטפל טוב.
אנחנו רואים יותר ויותר שמומחים "בעלי תעודות", גם מהמוסדות היוקרתיים ביותר, עבור בצע כסף, שולחים חולה לניתוח שאין לו כל צורך בו.
אבל, אדם שלמד, בעיקרון, יהיה מוצלח יותר ממישהו בעל אותה נקודת התחלה שלא למד כלל.

צר לי שבכל אתה רואה ניתוב למאפיה.
אני חושב, כששרים, ראשי ממשלה ונשיאים מסיימים את הקריירה שלהם בתור אסירים, זה מראה על שני דברים
1. שרמת התודעה הקולקטיבית התפתחה בצורה מדהימה.
כי הלוא זה לא התחיל אתמול או שלשום.
זה היה קיים מדורי דורות.
מה שהיה שגרתי בעבר, הדעת (שוב של התודעה הקולקטיבית) אינה מסוגלת לסבול יותר.
2. שהדור הבא יחשוב פעמיים ושלוש לפי שישלשל לכיסו סכום שבא ממקור לא מוסרי.

לא

לא כל אחד יכול לטפל בכל צורה בלי קשר לידע וההשכלה.

***2 אנשים בעלי אותה רמת ידע, השכלה ונסיון, האחד טוב לב ומואר, והשני מניפולטיבי, חולה שליטה - יכולים לטפל בכל צורה? לא לפי החוק. כן לפי המציאות!!! זה לא משנה מה החוק אומר. תקרא חדשות ותראה שזה לא כך. יש מספיק פוליטיקאים, רופאים ועוד ... שהוכיחו אחרת.

*** 2 אנשים בעלי אותה רמת ידע השכלה ונסיון, האחד בעלי כישורים וקשרים המאפשרים לו להתפתח ולצמוח לכיוון שהוא מעדיף והשני בעל חסמים שעוצרים אותו - האם הם יכולים לטפל בכל צורה ולהשפיע בכל צורה? אולי כל אחד מהם בנפרד יחשוב שכן, אבל התשובה היא - לא!!!, שים לב שלשניהם יש השכלה ותעודות.

**** האם חוק בהכרח מכריע בין מטפל טוב למטפל לא טוב? ברצינות? תעודה?? זה מה שהופך מטפל לטוב יותר? זה הכי בא ממקום של אגו. אדם מואר לא ישאל דבר כזה. זו שאלה שמבטלת את האינטואיציה.
אולי שאלה יותר נכונה היא למי הנטייה של אנשים תהייה יותר גדולה לפנות - לאדם עם תעודה או לאדם ללא תעודה. וגם זה לא תמיד נכון. למשל במקרה של רבנים או אנשים עם הוכחות להבאה לרפואות, לא צריך תעודות. אנשים נוהרים לרנטגן למשל. והכל על סמך אינטואיציה וחיבור שיש לו עם הבורא.
בטח היית בביה"ס כדי לדעת את ההשפעה של מורים עליך, לעומת אדם מהחיים שאינו מורה עם תעודה ממשרד החינוך שהשפיע עליך פי 10 מכל מורה שלמדת אצלו. :)

ועוד משהו שכתבת, לגבי "סיכון", כאילו שאצל אדם מוסמך יש פחות סיכון. וזה גם מבטל במידה את האינטואיציה. כי איך אפשר לדעת שדווקא אצל אותו אדם מוסמך נמצא הביטחון? חחחח אולי דווקא האדם בלי התעודה טוב יותר?

באופן אישי, גם אני חשבתי כמוך בעבר, עד שעשיתי מספר קורסים, כדי לרכוש תעודות, וכעת, כשאני "מרגישה נכון" הידע והתעודות האלה הם כקליפת השום. אין להם שום ערך בעיניי, מלבד העובדה שהם היו חלק בהתפתחות האישית שלי למקום שאני נמצאת בו היום.

אני חושב שלרוב

הדברים שכתבת, התייחסתי בפוסטים אחרים בשרשור הזה.

לא דברתי על תעודה אלא על ידע.
אדם ש-"לפי איך שזה מרגיש לו" בלי שום ידע באנטומיה, אפילו קעקוע מוצלח או בטח פירסינג, אסור לו לעשות.
אלה שמחוררים את כל האוזן, למשל.
יש באוזן נקודות אנרגיה, שאם המחורר לא מכיר אותן, הוא יכול לעשות נזק בלתי הפיך לכל החיים.

יפה.
עשית קורסים.
בלי הידע הזה אותו למדת בקורסים, איך היית יכולה להפעיל את ה-"להרגיש נכון".

טוב אם כך

אז נראה לי שאין לי יותר מה להוסיף לדיון.

אני - מוצאת בתשובותיך קיצוניות וסתירות. , לא מאשימה אותך כמובן..אין לי סבלנות לזה.
מאמינה שלא משנה מה אומר תמצא תשובה נגדית שלא אסכים איתה.
שיהיה בהצלחה והרבה אהבה.

neophile

New member
אולי השאלה היא איזה טיפולים צריכים להיות מעוגנים בתעודה?

האם כולם ?
אני לא חושב שכל הטיפולים צריכים להיות מעוגנים בתעודה.
&nbsp
כמו כן בכל הנוגע לטיפולים נפשיים אני לא חושב שאנחנו יודעים מספיק כדי להיות בטוחים כלכך שאנחנו יכולים לעגן טיפולים מהסוג הזה בתעודה בניגוד לניתוח מוח שאני כן מצפה מאנשים שמבצעים את זה להתמחות מאוד ארוכה .
&nbsp
בכל הנוגע לטיפולים נפשיים אפשר ישר לקפוץ למים .. יש אנשים שיודעים להקשיב וזה כל מה שצריך בתור התחלה .
חמניה הזכירה את העניין של לא לבוא עם אגו , להיות מראה נקייה - זה לא משהו שאפשר ללמוד באוניברסיטה...
&nbsp

למעלה