היינו אצל עו"ד...

יעל11כהן

New member
אבל

האם כדאי לקחת עו"ד אחר שייצג רק אותנו - אבל לא יתעקש שהצד השני יגיע קודם לפתרון כל הסכסוכים הכספיים ביניהם, בפני עו"ד ועם חותמת משפטית של בית משפט? אלא עו"ד שייצג אותנו מול זוג שרוצה למכור דירה משותפת- בהתעלם מהמריבות ביניהם?

רוב מהומה על מאומה

אין שום קשר בין מכירת הדירה ובין הסכסוך בין בני הזוג. לכן טועה עורך הדין הכורך את מכירת הדירה בהסכם המסיים הסכסוך בין הצדדים. אין גם מניעה שאותו עו"ד יטפל בעיסקה ובלבד שיקבל מראש הוראות בני הזוג לענין תשלום התמורה. יש לזכור שמדובר בחוזה מכר שבני הזוג המסוכסכים חותמים עליו מרצונם. אני מכיר עיסקה שנסתיימה לפני זמן מה בה נכשלו שני עורכי דין בסגירת עיסקה בין בני זוג ורק כשהגיעו ליצוג משותף, נסגרה העיסקה. מכאן שכל מקרה נמדד באופן פרטני וכל ההצהרות הכלליות, יפות בתיאוריה ואינן תמיד ישימות באופן מעשי.

איך אין קשר?!

ללא הסכמת שני בני הזוג על מכירת הדירה לא ניתן למכור הדירה [ללא הליכים משפטיים שינקטו ע"י אחד הצדדים ופסיקת בית משפט דבר שיקח שנים...] וע"כ תמוהה הערתך זו

מה הקשר - בירה נשר

הלא שני בני הזוג הם המוכרים. לכן הסכמתם למכירת הדירה וחתחמתם על ההסכם וכל שאר המסמכים הדרושים, די בהם מבחינת הקונים. אין לקונים שום ענין וצורך להיות מעורבים בסכסוך הרכושי של הצדדים, שכן אין לו קשר למכירת הדירה. היה על עורך הדין להבהיר לבעל כי ענין המכירה הוא נפרד לשאר הענינים ולהמשיך בביצוע העיסקה. "המתנה" עם העיסקה עד לתום הסכסוך בין הבעל והאשה, עלולה להשאיר הקונים קרחים מכאן ומכאן.

הטענה הזו נכונה

הבעיה הקטנה היא שאם יש סכסוך כלשהו או סתם אי הסכמה בין בני הזוג אזי לא יתקיים טענה זו - ובכך בדיוק עסקה תגובתך בהקודמת
[עסקה בסכסוך]

בני זוג בהליכי גירושין

מצויים בסכסוך. תשובתי מתיחסת למצב בו בני הזוג, על אף הסכסוך, מעונינים לממש רכוש במחיר מקסימלי. זה ניתן לביצוע רק במכירה רגילה. (להבדיל ממכירה ע"י כונס נכסים). במידה ובני הזוג ממנים עו"ד שייצגם, נותנים הוראות מדויקות לעוה"ד כיצד לפעול ועוה"ד מעגן בחוזה את ההוראות הרלבנטיות ליחסי המוכרים קונים, העיסקה תתבצע כאילו מדובר במכר רגיל.

עם זה אני כמובן מסכים איתך ../images/Emo9.gif

בכלל כל אשר קשור לטענות משפטיות אני מסכים איתך כאשר זה מגיע לטענות עיסקיות [אין הסכמה ל מכירה בין הבעלים] אז אני לא תמיד מסכים איתך

נכון ... אבל ...

תמיד ... ובמיוחד עקב הקשיים שעלולים להתעורר עקב חילוקי דעות בין המוכרים המתגרשים ... טוב יעשו הקונים אם יבחרו להם עו"ד שייצג רק אותם ולא יהיה קשור למוכרים המסוכסכים ביניהם. מה גם שבמקרה של הסתבכות העסקה , עו"ד משותף מנוע מלייצג את הקונים בהליך משפטי כנגד המוכרים !!!

למעלה