הייליגע בוכער

rigoletto111

New member
הייליגע בוכער

באדיבות ממר"י: ספריית אלכסנדריה מציגה ספרי קודש יהודיים: התורה והפרוטוקולים של זקני ציון לאחרונה, נפתח מוזיאון כתבי היד בספרית אלכסנדריה החדשה, לאחר ששופץ על ידי ממשלות מצרים ואיטליה באמצעות UNESCO. כתבת השבועון המצרי "אל-אסבוע", גיהאן חוסין, דיווחה כי המוזיאון צירף את "הפרוטוקולים של זקני ציון" לחלון הראווה של ספרי הקודש של הדתות המונותאיסטיות, לצד התורה. הספר שצורף לחלון הראווה הוא התרגום הראשון של הפרוטוקולים לערבית, שנעשה על ידי מחמד ח'ליפה אל-תונסי. על כריכת הספר מופיע "מגן דוד, הסמל היהודי הבולשביקי, כשהוא מוקף בנחשים סמליים". מנהל המוזיאון לכתבי יד, ד"ר יוסף זידאן, שהחליט להכניס את "הפרוטוקולים" לחלון הראווה של כתבי הקודש, אמר: "כאשר נפלו עיני על העותק הנדיר של הספר המסוכן הזה, החלטתי מייד לשים אותו לצד התורה. למרות שאין הוא ספר קודש מונותאיסטי, הוא הפך לאחד מקודשי היהודים, לחוקתם הראשונה, להלכה שלהם, לדרך החיים שלהם. במלים אחרות, אין זה ספר אידיאולוגי או תיאורטי ותו לא. יתכן שספר הפרוטוקולים של זקני ציון חשוב יותר מן התורה עבור יהודי העולם הציונים, משום שהם מנהלים את החיים הציוניים על פיו." זידאן הוסיף ש"אך טבעי הוא להציב את הספר במסגרת תצוגת ספרי התורה." לד"ר זידאן יש אתר אינטרנט "למורשת ולכתבי יד" בו הוא מפרסם, בין היתר, מאמרים שכתב. במאמר WWW and the Informatics Plexus [כך במקור] כתב ד"ר זידאן על ההבדל בין מציאות לדיווח על המציאות: "...אין ספק שלכל 'ידיעה' יש מקור באירוע [מסוים] אבל המרחק בין האירוע לידיעה רב... אתן דוגמא: כאשר מוזכרים מעשי הזוועה של היטלר, מציינים מיד את שריפת היהודים בתאי הגז. הדבר קורה בשל הידע העובר בנוגע לשואה. זהו ידע שהגיע לעולם באמצעות זרם מידע מגוון של דיווחים עיתונאיים, מחקרים היסטוריים, פיצויים, זמזומים בלתי פוסקים בתקשורת, וסרטי קולנוע כמו 'רשימת שינדלר' שגרם לעולם כולו לבכות ונאסר להקרנה בארצנו [מצרים] כדי שלא נבכה גם אנחנו על גורל היהודים המסכנים! מה שחשוב הוא שהידיעה הגיעה, אך מה בנוגע למציאות? במציאות, נפלו קורבן למעשי הזוועה של הנאצים חמישים מליון איש, בהם מיליון יהודים והיתר צוענים, פולנים, ושאר האומות. במציאות, ניתוח דגימות מתאי הגז כביכול הוכיח שהיו אלה תאי עיקור שלא היה בהם כמות של ציאניד שדי בה להרוג. במציאות, אם היטלר היה רוצה להשמיד את היהודים באירופה, הוא היה עושה זאת. היתה לו הזדמנות לעשות זאת. המרחק רב בין האירועים לבין הידע הרווח לגביהם." ד"ר זידאן גם מחזיק בתיאוריה לפיה כל קבוצה הנתונה לרדיפות, סופה לבצע את אותם דברים נגד אחרים אם היא תגיע לשלטון, כפי שהוא הסביר בסימפוזיון בנוגע ליהודים ולישראל שהתקיים באונ' האמריקאית בקהיר. ד"ר זידאן הסביר: "This, in a sense, explains the persecution that the Israelis are inflicting on the Palestinians, and it also explains the delight which prevails in Israel following atrocities such as the Sabra and Shatilla massacres, the bombing of southern Lebanon and the killing of innocent civilians" - - - - - - יש אגדה שהספרייה המקורית באלכסנדריה נשרפה בידי הכובשים המוסלמים של מצרים, כיון שהחליף עומר פסק: "אם כתוב בספרים מה שכתוב בקוראן, הם מיותרים. אם כתוב בהם דברים שלא כתובים בקראן, בודאי ובודאי שהם מיותרים!" אולי האגדה הזו לא נכונה, אבל ברור שיש אנשים שעדיף שיישארו אנאלפביתים...

מסקרן מאד.

"ביכער" ולא "בוכער". ו"הייליקע", אבל זה לא מה שחשוב (ובכלל, הבִּטוי המקֻבל הוא "הייליקע ספרים"). כך או כך, זה מדהים לי לפעמים את הצורה - להבין שדעות, שמרֹב שהן עברו מן העולם הן נראות כמעט אגדיּות - אינן אגדיות כלל וכלל. ומחשבה ילדותית לגמרי: יש מקומות וחברות בעולם שארגיש בהם רע, ולא בגלל גורם פלילי כלשהו, אלא בגלל... משהו שראיתי בספרים והבנתי שהוא נחלת העבר. הגבלת חֹפש-תנועה תיאורטית ומפחידה שכזאת.

Le Fay

New member
זה מבחיל

חשבתי שבמאה ה-21 נהיה פטורים מעונשם של אלה, אבל כל יום נולדים חדשים.

rigoletto111

New member
לא מתים - רק מתחלפים

והדבר מראה שאנטישמיות איננה רציונלית ולכן מגוחך לחפש לה הסברים רציונליים , גם אם נכונים (כמו סבל הפלסטינים), ולנסות לפתור אותה בכך.

Le Fay

New member
מה שמרתיח הוא שיצור כזה

מקבל במה אפקטיבית באמצעות תפקיד רשמי.

rigoletto111

New member
זו לא מדינה חופשית

וברור שזה מוכתב מלמעלה. זה כלי של המשטר לטובת הפניית תסכולים מבעיות פנים אל עבר ה"סכנה היהודית" הנוראה המרחפת על מצרים. וגם דרך לשמור ב"כושר טוב" את הקלף של מלחמה בישראל אם שליטי מצרים , או יורשיהם, ירצו בכך. כרגע הם כנראה לא רוצים - אבל אם ירצו, הם יכולים לעבור לכך תוך שבועיים בערך, עם הצבא החדיש שיש להם.

בערך שואה בערבית - רק מכחישי שואה

בכתבה שקראתי השבוע על הנעשה בעיראק סופר שיש רבים הגולשים שם באינטרנט מאז הכיבוש האמריקאי. מישהו סיפר לכתב (ישראלי הנמצא שם עם דרכון אמריקאי) שהוא התעניין בנושא השואה אבל המנוע החיפוש הוא מצא שכל האתרים שעסקו בנושא בערבית היו אתרים של מכחישי שואה. על רקע זה יש להעריך את היוזמה הברוכה של הכומר הערבי ישראלי אמיל שופאני שיזם לפני מס' חודשים משלחת משותפת של יהודים וערבים לאושוויץ. אגב, בקרב הפלשתינאים יש הרבה פחות מכחישי שואה משום שהם מכירים אותנו הרבה יותר טוב, ביחוד אלה שישבו בעבר בכלא. כך למשל, האסיר היחיד בישראל שמקבל כל יום את כל 3 העיתונים היומיים הוא ברגותי. אני זוכר שבוועידת מדריד , הסורים הפיצו כל מיני שקרים, שהם האמינו בהם על ישראל ובהפסקה באחד הדיונים ניגשו אליהם פלשתינים ואמרו להם שכל דבריהם הם שקר.

rigoletto111

New member
באש"ף יש מעט מאד אנטישמיות, יחסית

גם האמנה הפלסטינית מרחיקה את הארגון מאנטישמיות - יהדות היא "דת שאנחנו מכבדים" , (אך לא לאום, חלילה!). אש"ף נאלץ לעמוד, במצב לא נוח, מול ביקורת עולמית ולכן יש אצלו בערך 95% פחות אנטישמיות מהמקובל במדינות ערב או אצל חוגים פונדמנטליסטים פלסטינים. ראיתי פעם הודעה דו לשונית מטעם פתח: בגרסא הערבית נכתב שנתניהו הוא שיילוק (מ"הסוחר מונציה"). בגרסא האנגלית המשפט נמחק. הם מודעים לעניין דעת הקהל, גם בנושא הכחשת שואה. זה קיים אך די נדיר בתקשורת של הרשות-אש"ף. אני לא בטוח לגבי ההסבר ש"הם מכירים אותנו יותר טוב" - גם הפולנים והאוקראינים הכירו את היהודים לא רע עד ש... והאם אש"ף מכיר את היהודים יותר מאסירי החמאס בכלא הישראלי? אולי דווקא יש בזה משהו, אבל אין לי איך לבדוק.

ברגותי אינו איש חמאס

הרטוריקה של החמאס מלאת שנאה ליהודים ואני מניח שהם אימצו חלק מהתעמולה האנטישמית הנוצרית. אינני רואה בהם פרטנרים לאיזשהו דו שיח ולכן הם לא רלבנטיים. הזרם המרכזי של הפת"ח וארגוני סירוב חילוניים הוא, בין אם נרצה ובין אם לא נרצה, הפרטנר שלנו ואיתו נצטרך לדבר. לכן טוב שאינו נגוע יחסית באנטישמיות.

rigoletto111

New member
ודאי שלא

אולי לא ניסחתי עצמי היטב: בתוך אותה החברה הפלסטינית קיים הזרם הפונדמנטליסטי שהוא מאד אנטישמי (אנטישמיות אירופית מהולה באנטישמיות אסלאמית מסורתית). וגם הזרם הלאומי, אש"ף, שיש בו מעט מאד אנטישמיות. ככה שהטענה שלך "הם מכירים אותנו ולכן הם לא אנטישמים" לא מסבירה את ההבדל הזה. הטענה שלי (על דעת הקהל העולמית ) דווקא כן.

אתה חייב להתייחס אליהם כבני אדם

אני מסכים איתך שדעת הקהל חשובה להם , אבל יחד עם זה, הם כבני אדם שלפחות חלקם מכירים אותנו לפני ולפנים , דוברים את שפתנו על בוריה ומכירים את תרבותנו יותר מאשר חלק גדול מהישראלים, אכן מבינים שלאנטישמיות אין בסיס.

rigoletto111

New member
כיון שאנטישמיות איננה רציונלית

אני לא קונה אוטומטית את "מבינים שלאנטישמיות אין בסיס" . גם אייכמן למד יידיש. אז מה? יש איזו דרך להוכיח האם אתה צודק/טועה? אולי גם זה לא. החדשות הרעות הן שאפשר להיות אנטי יהודי או ישראלי גם בלי להיות אנטישמי: ראה את האמנה הפלסטינאית . או את הספר From Haven to conquest של וליד ח'אלדי. ומקורות אחרים, שלא תורגמו מערבית. עם טענות שליהודים בכלל אין זכות להיות פה כי הם קולוניאליסטים וכו' (אבל בלי אנטישמיות). הקמת ישראל - בחטא יסודה ולכן היא בטלה. ובדרך זו הלכו גם אמצעי התקשורת של הרשות הפלסטינית אחרי הסכם אוסלו.

Le Fay

New member
צודק. כמו שזה שהכירו יהודים מקרוב

לא הפריע לאנשים לטעון שיהודים שוחטים ילדים נוצריים לפסח. או כמו חברתי נ. שיכולה להתחבר שנים עם טאנוס ובה-בעת לטעון שכל ערבי יתקע לך סכין בגב (אחרי שיאכל אותך ואז יאנוס אותך) ברגע שתפני אותו אליו, ולכן צריך להרוג אותם כשהם קטנים ולסלק את המסגד הארור שתקוע ליד הבית שלה (מלפני שאמ'שלה עלתה הנה מפולניה, אבל מי סופר).

ברוריה2

New member
בדרום אפריקה אמר לי צעיר גרמני

כשאמרתי לו שקשה מבחוץ להבין איך זה לחיות עם טרור:"יש דברים שאני לא מבין ויש דברים שאני לא מוכן להבין" במילים אחרות: מגיע לכם. ורק עכשיו סיפר לי קיבוצניק שיצוא הגזר לאירופה מהקיבוץ שלו הסתיים השנה בהפסד משום שבצרפת לא קונים תוצרת ישראלית. לא נעים ולה פיי, אני חושבת שלא צריך להשוות בין שנאת יהודים לפחד מהערבים ולמה שהוא עושה כאן לאנשים. וזה לא שתמיד אנחנו צודקים, אבל לא מבינה למה צריך להשוות בין כל התופעות שבגללם סובלים אנשים. יש מספיק לכל מיני, לא?

Le Fay

New member
לא נורא, בעוד שבוע או שנה

הטרור יגיע גם לשכונה שלו, ואז הוא יבין. אני משווה כי זה אותו הדבר. נ. לא פוחדת מערבים, רק שונאת אותם (וגם פרסים, עובדים זרים, עניים, לסביות, אנשים שלא אוהבים כלבים, את השמאל ואת כל החברות שיהיו מעתה ועד עולם לאקס שלה). לשנוא ציבורים באופן כללי זה פשוט מפגר בין אם זה מופנה כלפי "ישראלים", "יהודים", "אותודוקסים" או "ערבים". הגרמני הצעיר הוא אולי סיפור אחר: כמו שזה נשמע, הוא כועס על המדיניות של מדינה מסויימת - במקרה שלנו - וחושב שהבעיות של אזרחיה הן תוצאה ישירה של המדיניות הזו. אם הוא צודק או לא זה כבר ויכוח נפרד, לא בטוחה שיש לי תשובה לזה. ובקשר לצרפתים אני ממש לא יודעת. יתכן שזו אותה אנטישמיות מגעילה בתחפושת, יתכן שלא.

ברוריה2

New member
ברור. אבל לא היה לי כח להגיד לו

את זה ב-backpackers-רציתי קצת חופש מכל החרא הזה למרות שהיה לי אימפולס מהדי הפיצוף בקפה הלל שעוד הדהדו לי בראש אז.. שנאה עיוורת זה לא נחמד בלי שום קשר. אולי היא בעצם שונאת את עצמה-אבל למה להיכנס לזה. מכירה כמה כאלה גם. אני חושבת שהבעיה היום כפי שהתבטאה בהתפרצות של סבסטיאן הגרמני וגם במה שקורה בצרפת היא כנראה תוצר של תקשורת. הבעיה של סבסטיאן היתה לא שהוא הוא כועס על המדיניות של מדינה מסויימת - במקרה שלנו - וחושב שהבעיות של אזרחיה הן תוצאה ישירה של המדיניות הזו, אלא שכל מה שהוא יודע על האיזור הוא שיש כאן סכסוך שעליו הוא יודע מה שהתקשורת סיפרה לו-או, כפי שהבנתי מאוחר יותר-החברים המרוקנים שלו. אז למה לו לשמוע שאני מפחדת לשבת בבית קפה? שגם הצד שלי לא בדיוק מלקק דבש?

למעלה