בהסברה המחורבנת והמגומגמת (גם לנו עצמינו, אגב..) לא יודעת לגבי מלחמת העצמאות או שאר המלחמות כי לא הייתי. מה שכן הייתי רוצה זה שכל זה יהיה כבר מאחורינו למרות שיש לי הרגשה אפוקליפטית משהו ושסבסטיאן ואני נמצא את עצמינו בצד אחד מול החברים המרוקנים שלו במרחץ דמים הקולוסאלי הבא. ואגב, בפקולטה להסטוריה מדברים כבר חופשי על התנגשות ציויליזציות.
אחחח. הבעיה של הציבילזציה שלנו היא שאנשים כמוני יעשו הרבה כדי לא לעמוד בצד שלו. אם בין הפונדמנטליסטים המוסלמיים יש חצי מהשנאות הפנימיות שלנו, אולי עוד יש לציביליזציה שלנו סיכוי
רק לא מתה על בלונדינים צעירים ב-crew cut ועוזי ומדים שמריצים אותם בשרשרות קצרות על היציעים (לא יודעת אם הם השאירו אותם שם, בשדה התעופה של יונהסבורג, אבל בטוחה לגמרי שהכלבים, וגם הצעירים שמשורשרים אליהם, עדיין יודעים להריח גזעים לא רצויים).
בסך הכל ציינתי עובדה לגבי הצפוי בגרמניה ובצרפת עם המשך המצב הנוכחי. תשאלי בבתי החולים בפריז: רק ערביות ואפריקאיות יולדות. לא צרפתיות. אם את חושבת שציון העובדות הופך אותי לנאצי, אז לבריאות.