הייי

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
הייי

היי אוקי,
אז נראה לי פורום כלכלה זה המקום הכי טוב לשאול את זה,
תמיד הרי יש את השאלה כמה אנשים באמת מרוויחים ואיך לכל הרוחות הם מצליחים לשרוד !?
כי כאילו, אנשים שורדים, לרוב המשפחות יש מכוניות, אנשים כן מצליחים לקנות דירה בסופו של היום, וכן לצאת לחו"ל ...
למרות שכל אלה נשמע לי מופרח (ואני עם משכורת מאוד טובה) כי אני בקושי סוגר את החודש בלי חו"ל ובלי אוטו... עדין אנשים עושים את זה
אז איך ?
כאילו.. עם משכורת של החציון של 7,000 נטו זה לא ריאלי... נראה לי.. ואז אני מדבר עם אנשים והרוב מרוויחים לא רע בכלל.. הרבה הרבה יותר מהחציון
אז קודם כל איך באמת עושים את כל זה !? אוטו, חו"ל והכל ממשכורת של 7,000 שרק שכירות במקום לא הכי חדש + אוכל וחשבונות יעלה בערך 6000 ? (מהחישוב שלי אוטו להחזיק עולה עוד 2000 בערך עם התשלום של האוטו ...)
(שכירות 3,500 + ארנונה 350, חשמל 350, מים, וגז 150 + אוכל בערך 1500 וזה בתנאי שאתם מסתדראים עם 375 ש"ח אוכל בשבוע גם לעבודה גם לבית גם להכל )

ובלי קשר אני אשמח אם תענו לסקר שפתחתי

https://docs.google.com/forms/d/18wW7lFLi2x_R17a67qWsUeYMA8ZBTjjlUygd81Vfa04/viewform

שבאמת יסכם אחת ולתמיד כמה אנשים מרוויחים פה...בלי השטויות של החציון וכל אלה...

paretomc

New member
על סולם השקילות שמעת?

אדם שחי לבד עם 7,000 נטו, אכן יתקשה להשאיר לעצמו חסכון בסוף החודש.
זוג שחי בלי ילדים עם 10 נטו כבר יסתדר בקלות רבה יותר
זוג עם ילד אחד כבר יצטרך 13,000 כדי לשמור על אותה רמת חיים ומשפחה עם 5 ילדים הרבה יותר.

סולם השקילות משווה בין "נפש תקנית במשק בית" - זוג=2 נפשות, יחיד=1.3 נפשות, זוג+1=2.7 נפשות (המספרים להמחשה ואינם נכונים)

לגבי התחושה לשך שהרוב מרוויחים יותר מהחציון - מטבע הדברים אתה מסתובב עם אנשים כמוך, לכן התחושה שלך מוטה כלפי מעלה.
אגב, החציון הוא בערך 5,500 ש"ח נטו לחודש ומשמעותו ש 50ֵ% מהשכירים מרוויחים פחות מכך. כמובן שגם 50% מרוויחים יותר מסכום זה.

galgal581

New member
7000 נטו לאדם זה 12000 למשפחה (מתוך הנחה

ששני שליש מהנשים עובדות).
תוסיף לזה קצבת ילדים + קצת עזרה מההורים - תגיע ל-13000-14000.
הוצאות: אוכל - 3000 ש"ח, שכד" - 3000 ש"ח, מים + חשמל + ארנונה - 1000 ש"ח, גני ילדים ומטפלות - 2000 ש"ח.
תגיע ל- 9000 ש"ח בערך.
נשאר עדין כסף לאוטו + הוצאות נוספות (נשאר בקושי).

al19

New member
...זה לא מדוייק,

מה עם תשלומים ? מחשב ? רהיטים ? בגדים ? ציוד לבית, דברים שקונים ...
כל מה שאתה אומר פה זה מושלם בהנחה שהתשלומים החודשיים שלך הם על 0, וחוץ מכל מה שרשמת פה אתה לא מבזבז עוד שקל אחד על דברים אחרים.

וזה כבר לא ריאלי...

galgal581

New member
בודאי שיש הוצאות נוספות:

אז תוסיף עוד 25% (כהוצאות נוספות) על אותם 9000 ש"ח. תקבל בערך 11,500 ש"ח.
תוסיף עוד 2,500 ש"ח על אוטו. אז עם אוטו אתה קצת בלחץ.

ai22

New member
הכל מתחיל מהחציון

מתחת לחציון הזה יש:
נכים/מפגרים שחיים בבית ההורים או בדיור מוגן ועובדים בעבודה שסידרו להם בשכר מגוחך.
קשישים שיש להם בית, אין אוטו, אין נתמכים וכל החיים חסכו, או לחלופין מקבלים עזרה מהילדים שבהם השקיעו כל החיים.
ערבים שיש להם קרקע חינם, קיצבאות, והאישה עם משכורת 0 אבל אין גנים, הוצאות מזון נמוכות, ואין לה רכב.
מקומבנים - שקיבלו בעבר דיור ממשלתי, לא שילמו שכירות - ואחרי נסיונות גביה כושלים קיבלו את הבית חינם. להם אין אוטו.
נשים יהודיות שעובדות בחצי משרה או בעבודה כיפית כי התחתנו עם בעל שמרוויח יפה.
חרדים-צעירים - שגדלו בבית שבו לא היה כלום. האוכל הכי זול, כל המוצרים וההטבות הממשלתיות, והכל כדי שהבעל יצליח לא לעבוד עוד כמה שנים. אין רכב, וההורים קנו את הדירה הפיצית עוד כשהמחיר שלה היה נמוך.

אחרי זה - תמצא את מרוויחי השכר החציוני.
רוב המקצועות ה"לא נחשבים" - מורים, אחיות, עובדות סוציאליות, כו' - מרוויחים לפחות את השכר הזה אחרי תקופה לא ארוכה.
גם רוב הפועלים שיש להם נסיון כלשהו ואלטרנטיבה.
גם עובדות הניקיון עם טיפה נסיון (שלעיתים מפצות על שכר יומי קבוע ונמוך בעבודה פרטית בשכר גבוה אך ללא ביטחון).
ילדים-תקועים שחיים עם ההורים עוד כמה שנים כדי לחסוך עוד קצת בעבודות מזדמנות.

אחרי זה תמצא את תושבי הפריפריה. לפחות מי שקנה בית בזמן, עדיין משכיר, או שקנה דירה ישנה וקטנטנה עכשיו.
המשכורת לא נמוכה משמעותית מהמרכז - אבל דירה גדולה שוכרים ב2500 שקל, ולא חייבים דירה גדולה. גםן הקניות זולות יותר.
אחד מבני הזוג מסתמך על תחבורה ציבורית או הסעות - כדי לחסוך.

רק אז תמצא את ה"אדם הסטנדרטי" מהפרסומות. זה שחשבת שהוא חציון.
חנוק במרכז, שכירות גבוהה ובלי יכולת לקנות בית. לא ברור לו איך עושים ילדים בלי חובות.
או שקנה בית גדול "כי לחצו והמחירים יעלו" ועכשו קורס תחת התשלומים.
כמובן שחייב רכב לכל עובד אחרת אין עבודה.

אחרי זה תמצא את עובד ההיי-טק או במונופול בבעלות או תמיכה ממשלתית, או מנהל בדרג ביניים.
חי בערך כמו "האדם הסטנדרטי" שלך רק שהוא יכול לממן את זה.
אם יש לו אישה הסוג הראשון - יכול להיות שגם הוא טיפה חנוק לפעמים.

קיבלת את התשובה שרצית?

למעלה