הייי...

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
הייי...

אז קודם כל הייתי פה פעם למי שזוכר :) למי שלא לא נורא..
אבל לבנתיים חזרתי..
אני בדיוק התחלתי לנהל פורום תל אביב, אבל מרגיש הרבה יותר זיכה לפורום הזה. אז אם בא לכם תציקו קצט לתפוז שיעבירו אותי מפורום תל אביב לפורום הזה ...
בכל מקרה
בנושא אחר
אז בדיוק שלכתי לאי ביי שיעשו לי את החולצת STAR TREK שלי .. אצל מוכר אחד.. אבל היא אמרה לי בסוף שהיא עושה את זה מפוליאסטר :( ממש אבל ממש התבאסתי
נו לא נורא...

מכירים מישהו באי ביי תופרת שעושה קוספליי ? יש אחת בארץ אני יודע שהיא כל הזמן הולכת גם לאייקון, אבל היא מבקשת מחירים מוגזמים בעליל... לא ?
מכירים מישהו\הי שתופרים באיי ביי ? או סתם בחו"ל וזורמים עם קוספליי ?

happy berry

New member
מחירים מוגזמים בעליל? תגדיר מוגזמים...

קוספליי באיביי, הכי פשוט והכי מעאפן,ותפור בצורה הכי מחורבנת, מתחיל מ150 דולר.
ואת זה תופרים לך סינים בשכר של עבדים.
לתפור קוספליי לוקח המון זמן ומאמצים, כך שזה מצדיק מחיר גבוה מאוד. גם ביחס לבגדים רגילים. [לתפור שמלה פשוטה אצל תופרת זולה יחסית, זה משהו כמו 300 שקל. אז תחשוב מה זה לתפור אצל מישהי נחשבת, ומשהו שהוא מסובך בהרבה משמלה פשוטה].

al19

New member
...להגדיר מוגזמים ?

בכלל בארץ גם התופרות האילה, שלוקחות 300 שקלים זה לדעתי מוגזם.
אני באי ביי, לא שילמתי 150 דולר, אלא 30 דולר, שזה כולל הבד והכל לחולצה שלי , וזה היה מחיר שהיה אמור לכלול גם בד המקורי של החולצה... אז זה לא כזה נורא, נראה לי ש30 דולר.. עם המשלוח והכל ייצא לי בערך 150 שקלים לחולצה, זה אחלא מחיר.
אמ..
אז לשאלתך 150 לחולצת סטאר טרק זה מחיר טוב. אפילו טוב מאוד.
אם זאת את המוכרת של הבגדים באייקון, או חברה טובה שלה אני מצטער, אני פשוט מביע את דעתי בעניין הזה זה הכל... זה הרעיון של פורום לא?
אני פעם רציתי שהיא תתפור לי משהו ושאלתי אותה באייקון כמה זה צריך לעלות אז חוץ מהבד, בלי קשר אליו היא רצתה סכום מסויים שעלה גם על ..400 דולר.(נראה לי רצתה משהו כמו 2000 שקלים..).. בלי הבד בכלל בלי כלום, רק עבודה.
עכשיו שוב, אני לא מזלזל יכול להיות שזה היה מושלם יוצא ונכון זה הרבה עבודה, אבל בסכום הזה אפשר להשיג בערך 3 קוספליי אצל מוכרים אחרים באי ביי. ונכון שהם סינים , ונכון שהתופרים בארץ יותר טובים, אבל עם כל הכבוד הם לא פי 3 יותר טובים.

בכל מקרה, בלי קשר אליה, היא מאוד מוכשרת ועושה דברים יפים מאוד :) בלי קשר לזה רציתי לדעת עם אתם מכירים מישהו שעושה קוספליי באי ביי שאפשר להביא לו פרטים והם יתפרו לי כמה דברים ..
פשוט מי שקניתי אצלה עכשיו באי ביי, מפסיקה לעבוד :(

happy berry

New member
אין לי מושג מי זו.

אבל אני אומרת לך מנסיון אישי, לתפור קוספליי זה הרבה יותר מורכב ממה שנראה לך. אז סחטיין, מצאת סינית באיביי שבשבילה 30 דולר זה המון כסף.
ולמה אתה חושב שלקחת 300 שקל לשמלה זה מוגזם? יש לך מושג כמה זמן לוקח להכין דבר כזה? כמה מאמץ פיזי זה דורש? ועם כל הכבוד, אם תחלק את הסכום הזה בזמן העבודה, תראה שהן מרוויחות רק קצת יותר מעל לשכר מינימום לשעה. והמאמץ הפיזי [בעיות גב שנגרמות עקב זה, מאמץ יתר של העיניים, לא מעט פציעות] רוב הזמן לא שווה את זה.
אגב, אני מכירה כמה וכמה מוכרות בארץ,מאלה שבאות לאייקון עם דוכנים, שהדברים שהן מכינות, גם המורכבים ביותר ביניהם לא עולים על 900 שקל. מוצר מוגמר. לא נראה לי הגיוני שידרשו על חולצה אחת 2000 שקל.
אז או שהבנת לא נכון את המוכרת, או שאתה סתם מגזים, או שזה לא המחיר לחולצה אלא לקוספליי שלם,ואז זה הרבה יותר הגיוני וסביר.

ובלי קשר ,אני מכירה באיביי מוכרים שתופרים קוספליי לפי הזמנה, אבל קוספלייז ספציפים שהם מציגים דוגמה שלהם, אני לא יודעת אם הם תופרים *כל* דבר.

al19

New member
...תודה.

כן,
אני התכוונתי כמובן לקוספליי גמור..:)
לא לחולצה אחת...
בכל מקרה, בלי קשר, טיפה מאוכזב מאייקון השנה :( אין ארועים כל כך שווים.. לפי התוכנייה ... לא יודע אם אני יגיע ..:(

rocket

New member
אני מצטערת ,

קראתי כמה פעמים את ההודעה שלך ולא ממש הבנתי מה אתה רוצה ...

CoralP

New member
כמה דברים

1. זיקה*. זה הציק לי ממש.
2. לא הבנתי את הרמיזה שלך, אתה רוצה לנהל את הפורום? אתה צוחק נכון?

3. אני לא חושבת ש300 שקל זה יקר לקוספליי. תחשוב על מחיר הבדים והחומרים, שעות העבודה וההשקעה. תנסה רגע לחשוב שג'ינס עולה 300 שקל. ששמלה בחנות עולה 300 שקל. אז קוספליי? שבנאדם ישב והכין במשך שעות או ימים? נראה לי ששווה קצת יותר הערכה

4. לא הבנתי על איזה חולצה אתה מדבר, אולי תעלה ריפרנס שמישהו יבין אותך...

al19

New member
תודה)

1. תודה.. יש לי בעיות עם שגיאות כתיב...
2. למה להעליב ? מה עשיתי לך ?
3. גם אני לא חושב ש300 שקלים זה יקר לקוספליי... פשוט מה שאני ביקשתי רצו עליו יותר... הרבה יותר....
4. אני יעלה תמונה.

al19

New member
התמונה

הנה התמונה של מה שאני רוצה בערך..
כלומר.. הסיכות זה בעיה... והלבוש לא עושים לי אותו מהבד הזה :( אלא מפוליאסטר.. (פוליאסטר זה הזה של החולצות ריצה ? או שאני מתבלבל..?) )
אבל בכללי על החולצה הזאתי רצו די הרבה....
הרבה יותר מ300 שקלים :) בלי בד...

http://tng.trekcore.com/gallery/albums/publicity/season3/picard_s3.jpg

CoralP

New member
תנסה לחפש תופרת בארץ

זה יקלע יותר טוב למחיר אני חושבת
ואתה תמיד יכול לנסות להכין לבד, זה פורום קוספליי ;)

al19

New member
אבל איך מכינים משהו כזה כמו בתמונה . ?

יש שם 2 אלמנטים.. הסיכות (שזה כבר קשה להכין לא ?)
ואז את החולצה עצמה.. מאיזה בד הייתם מכינים אותה ? \ איך . ?

למעלה