הייי [קליפים גוטים]...

GoddessKitty

New member
לכל ה"מבינים" במטאל

מה שאתם מגדירים כגותי - טריסטניה, after forever וכו'.. למעט העובדה שיש סולנית - מה ההבדל בין זה לבין סתם האבי\דום? האם הגיטרות של טריסטניה שונות מאלו של אמורפיס? האם הגראולים הם לא טיפוסיים? מה יש בלהקות הכביכול "גותיות" לדעתכם שמייחד אותן כגותיות, חוץ מהעובדה שיש סולנית? כ-ל-ו-ם אין שום דבר שמייחד את טריסטניה כגותיים למעט הסולנית. כנ"ל after forever או אפילו theatre of tragedy. אי אפשר להגדיר ז'אנר שלם רק לפי זה שיש ללהקה סולנית. אין מה לעשות. תראו את ההבדל בין דת' לבין בלאק. יש תופים שונים לגמרי, יש גיטרות שונות לגמרי, ויש גראולים ושירה שונים לגמרי. לכן, הם מובדלים כז'אנרים. זה שללהקה יש סולנית לא מיד הופך אותה ל"גותית". צר לי. והכי מצחיק בכל העניין שלמוזיקה הגותית המקורית משנות השמונים לעיתים נדירות הייתה סולנית. לסיסטרס אוף מרסי היה סולן זכר, כנ"ל לבאוהאוס ולקיור. מה שייחד אותם זה האלקטרוני. ולכן, אם אתם רוצים לכנות מוזיקה "גותית", תקשיבו למוזיקה הגותית המקורית ותבדקו אם זה בכלל דומה. זה שיש סולנית שלובשת מחוך לא הופך את זה לז'אנר.

להסביר לך? שיהיה...

את הראת פה דיי בורות, מצטערת אם אני מעליבה אותך, אבל יש הבדל גדול מאוד בין רוק גותי (סיסטר ובאואס כפי שהזכרת) לבין מטאל גותי. הרוק הגותי מבוסס על הפאנק בשילוב של גותיקה, כשהמטאל הגותי מבוסס על הדום בשילוב עם גותיקה. אז מה ההבדל בין דום (אמורפיוס כפי שציינת) לגות'? אז זהו שלא תמיד יש. אלו סגנונות חופפים, לא מעטות הלהקות שנקראות גות'-דום (תיאטר אוף טראגדדי שציינת למשל, וגם דה סינס אוף טי בילובד). אבל מה בכל זאת הופך אותם לגותים? השירה (בדום זה גראול וזהו, השירה הגותית נקייה מאוד לפעמים גם אופראית), הכלים (שילוב כלים גותיים קלאסיים כמו עוגב), הקצב (דום הרבה הרבה הרבה יותר איטי מגות' רגיל). אלקטרוניקה בגות' זה רק באינדסטריאל ובדארק אייטיז. את לא תראי אף להקת רוק גותית או מטאל גותי אמיתית שתבוא ותעוות את השירים שלה במחשב. יותר ברור לך? :/

GO פונצע! ../images/Emo45.gif

|סגידה| ניסחתי תגובה וואנבי כמו שלך למטה
you are my inspiration

GoddessKitty

New member
כלמיני דברים

א. זה פורום אופנה אלטרנטיבית. זה באמת מיותר לדון כאן יותר מידי במוזיקה ובמיוחד מכיוון שזה כנראה וויכוח שלא נפתור. ב. כשאת מדברת לאנשים, מומלץ לפנות אליהם בכבוד, במיוחד כשהם מבוגרים ממך ומנוסים ממך. אין לי שום חשק לזה שתתנכלי אלי רק בגלל שאני לא מסכימה איתך על שטות שלא קשורה לכלום. ג. לא נתת מאפיין אחד ל"מטאל הגותי" חוץ משיש סולנית. בכל הלהקות הכביכול "גותיות" יש גם גראולים, תיפוף וגיטרות של דום. אין שום סיבה שזה יהיה ז'אנר בפני עצמו רק בגלל שיש להם סולנית. ד. מוזיקה מימי ביניים היא הרבה דברים, אבל היא לא גותית. היא מחולקת לדברים כמו שנסונים ומוזיקה כנסייתית, יש הרבה מאמרים נחמדים ברשת על מוזיקה תקופתית. שווה לקרוא ורק אח"כ לדבר על זה. ה. המוזיקה הגותית של שנות השמונים לא נקראה ככה כי היא דומה למוזיקה מימי הביניים (פשוט כי היא לא דומה למוזיקה מימי הביניים). היא נקראה ככה בעיקר בגלל הדמיון של נושאי השירים לרומנים הגותיים של המאה ה-19 ובגלל הסגנון של המאזינים לה. ו. אם את קוראת לסגנון מוזיקה מסויים "גותי" הוא צריך להיות דומה לסגנון הגותי. ואין מה לעשות,, טריסטניה ושות' לא נשמעים בכלל כמו להקות גותיות אחרות. לכן אין מכנה משותף בין להקות גותיות ללהקות מטאל כמו טריסטניה. ולכן אין שום סיבה לקרוא לזה "גותי". זה פשוט לא. וכאן, אני מקווה, יסתיים הדיון, כי זה נעשה מיותר, לא קשור לפורום ומאוד לא נעים.

ToryMaster

New member
אף אחד לא מתנכל לאף אחד

תתנצלו ותתנשקו. אגב, רק אני הצלחתי להפנים את העובדה שאופנה זה הרבה יותר מלבוש? זה גם מוזיקה, תחומי עניין, כו'.

GoddessKitty

New member
אופנה

זה איך שבנאדם מגדיר את עצמו לעולם, הרושם הראשוני שהוא יוצר. ולכן היא בהחלט מכילה גם תחומי עניין וגישה לחיים. הדוגמא הכי קלאסית - חולצות של להקות..:) לכן הרבה פעמים בתאטרון וסרטים שינוי באופי של דמויות גורר שינוי בבגדים כדי להמחיש את זה לקהל. אבל יש באמת נטיה לפעמים לראות את זה כחסר משמעות, כרק משהו ללבוש. כמשהו ששטחי להתעסק בו. הכל נכון, עד לרמה מסוימת.

ToryMaster

New member
נכון

בגלל זה אני אומרת שזה נראה לי כן לעניין לדבר פה גם על להקות ומוזיקה.

אוקיי, כמו שאמרתי אני לא מכוונת

לפגוע בך, אבל באמת אל תתיחסי לגיל פה כעל עניין. אני מתעניינת במוזיקה הזאתי כבר דיי הרבה שנים וגם כתבתי עליה עבודת חקר, אני לא מדברת מהאוויר. אני לא רוצה להתייחס על הדברים שאמרת פה כי זה באמת לא קשור לפורום. רוצה להמשיך את השיחה במסרים? אם פגעתי בך בכל דרך אני מצטערת.

היי לך, אז ככה -

נורא הרגיז אותי שאמרת "תקשיבו למוזיקה הגותית המקורית ותבדקו אם זה בכלל דומה". זה רחוק מלהיות דומה, והגותי המקורי לטנעתך (שבאיזה שהוא שלב כל מי שמתעניין במוזיקה הגותית, מגיע לסיסטר אוף מרסי, כריסטיאן דת' וכו..) הוא באמת שונה. אלו הם שני סוגים שונים, והמטאל הגותי ממש לא אמור לכלול בתוכו את האלמנטים שיש בגותי הטהור הזה (שבייננו הוא הוא שיט טהור אם כבר) אז נכון שזאת השפעה מסויימת. נכון שדום מטאל זה גם ג'אנר?? נכון? אז המטאל הגותי הוא זרם שכלול בתוכו, זה סגנון. ולא כל הסולניות הגותיות ששרות אופרה לובשות מחוך, אבל זה דיי לגיטימי שהן ילבשו. יודע למה? כי כמו שמישהי אמרה כאן, סולנית היא בהחלט אחד המאפיינים המאוד ברורים במטאל הגותי. נכון שיש גם להקות גות' שאין להם סולנית, אבל ברובן יש. וגותי טהור זה חרא מוזיקה.

BlackHeart

New member
X_X

אני מגיבה לפה אבל זה לכל השרשור. מה אכפת לכם איזה ז'אנר זה? אם אני אוהבת טריסטניה לא אכפת לי אם זה גות' מטאל או פאוור בכלל[אני יודעת אני יודעת] תאכלס. תגידי דוגרי אנשים. אתם שומעים מוסיקה בגלל הזרם שהיא נכללת בה? או בגלל שאתם אוהבים מה שאתם שומעים? :/

בגלל שאני אוהבת את מה שאני שומעת...

חילוק לסוגים שונים פשוט מקל עליי למצוא מוזיקה חדשה שאני אולי אוהב (לא תמיד אבל לפעמים) ולהמנע מדברים שאני יודעת שאין מצב שאני אוהב (למרות שאני לעולם לא אגיד משהו רק על להקה שלא שמעתי לפחות 2 שירים שלה.)

הממממפפפפפ תגובה../images/Emo26.gif

תאכלס, אני שומעת מוזיקה שהיא כלולה בזרם שאני אוהבת. אז משנה לי איך מקטלגים אותה :/

Blade Of Fire

New member
לא.. אבל אני לא שומע להקות

בגלל הזרם שהן נכללות בו.. אבל זה דיי תלוי אחד בשני ויש יוצאים מהכלל. כמו למשל-אני לא שומע דת' בגלל הגרואולים אבל אני שומע את צ'ילדרן אוף בודום בגלל הגיטריסט המדהים שלהם ואת אורפנד לנד בגלל שחלק מהם זה גם שירה נקייה. ויש גם בלי יוצאים מהכלל. פאנק למשל. אני מוצא את הפאנק חוזר על עצמו מאוד ולכן הוא נמאס עלי מהר. חוץ מטיים אוף יור לייף שהוא שיר ענק ולא פאנקיסטי בכלל.

רק תיקון קטן,

הגותי הטהור זה מקהלות גראגוריאניות מהמאה ה11, כל השאר זה ניו גות' (בערך) ובבקשה לא להגיד על דארק אייטיז שזה חרא, כי עד כמה שאני מסכימה איתך שזה לא הסגנון הטוב ביותר יש פה אנשים שאולי כן אוהבים אותם וזה פוגע בהם.

למעלה