הייטק ומשפטים

עידוק

New member
הייטק ומשפטים

היי,
מתייעץ אתכם -
יש לי תואר שני במדעי המחשב,
הייתי בצבא 3 שנים תוכניתן JAVA, 3 שנים ר"צ JAVA ועוד שנתיים ר"צ ניהולי (אחראי על איכות ושיטות פיתוח).

לאחרונה התחלתי לחשוב על מעבר לשמפטים - ללמוד משפטים ולהיות עו"S מתמחה לענייני מחשבים-
עם הנסיון "הייטק" והידע/הסמכה למשפטים - זה נראה לי מתאים מאוד להיות יועץ משפטי בעולם ההיטק.

רציתי לדעת -
א) אם יש ביקוש לכזה דבר,
ב) כמה השכר של תפקיד כזה (בערך..)?

תודה!

cancer3009

New member
נשמע לי רעיון די רע

לא יודע לגבי ביקוש לדבר כזה - אני מעריך שהביקוש הוא די אפסי. שכן, במידה ויש צורך במומחיות בתחום מסוים בדר"כ מתייעצים עם מבין דבר בתחום ולא מחפשים עו"ד שיש לו את הידע.
השכר, סביר להניח יהיה כמו של כל עו"ד אחר, ואולי גבוהה רק במעט.

אם אתה רוצה להיות עו"ד כי הבנת שתחום המחשבים/הייטק לא מושך אותך, אז בהחלט שווה נסיון לעבור לכל תחום אחר שמעניין אותך יותר.
אבל אם הכוונה שלך בללמוד משפטים רק כדי שיהיה לך איזשהו ערך מוסף, לדעתי זה מיותר ולא שווה את ההשקעה והזמן בלימודי התואר + התמחות + מבחן הסמכה.

במידה ואתה כן רוצה שיהיה לך ידע משפטי בתחום מסוים, אתה לא חייב לעשות את התואר. אתה יכול לקרוא ספר או שניים, בהתאם לתחום שאתה מתעניין בו.

בהצלחה

Atenolol

New member
אז ככה...

אם אתה רוצה להיות יועץ משפטי בהייטק, תגלה שהרקע שלך במחשבים די חסר משמעות, הערך המוסף שהוא יתן קטן, ושכרך יהיה בסקאלה המקובלת של עורכי דין, מה שאומר מעט בהתחלה ויותר עם השנים - אלא שקח בחשבון שמדובר על הרבה שנים: עורכי דין במשרדים הגדולים מתחילים להשתכר היטב כשבע שנים מיום הסמכתם, שזה כשתיים עשרה שנה מהרגע שתתחיל ללמוד משפטים. זה גם השלב בקריירה שבו תתחיל להיות אטרקטיבי כיועץ משפטי אין-האוס לחברות.

אופציה שניה, יעילה יותר לטעמי, היא ללכת על עריכת פטנטים. אתה לא צריך תואר במשפטים בשביל זה, אלא התמחות של שנתיים במשרד עורכי פטנטים. שם יש ביקוש משמעותי, שם הרקע שלך במחשבים חיוני ומועיל, אם כי גם בזה לא בהכרח תתעשר, אלא אם כן תפתח משרד בבוא היום.

אחרי שאמרתי את זה, בהנתן שיש לך קריירה במחשבים, משפטים יכול להיות לך תחביב נפלא ומעשיר, שעשוי לתרום לך בדרכים לא צפויות.

B L I M P

New member
אם הכוונה היא לעשות הסבה למשפטים באופן כללי

אז לדעתי הניסיון הניהולי שלך בהחלט יתרום כשתצטרך לחפש התמחות, ויתן לך יתרון. לדעתי זה גם יעזור בהמשך בחיפושי עבודה.

אבל - לעבוד בחברת הייטק בלי שום ניסיון כעורך דין במשרד אתה לא תוכל. המסלול המקובל הוא לרכוש ניסיון כעורך דין במשרד ורק אחרי כמה שנים לעבור להיות מספר שתיים או מספר אחת בחברה.
כמו שאמרו מעליי, אין באמת יתרון לניסיון שלך בכתיבת קוד כעורך דין, גם לא כזה שעובד בחברת הייטק. בחברת הייטק הרבה יותר רלוונטי ניסיון בפטנטים, חוזים, מיזוגים, רכש, דיני עבודה וכו'. גם השוק של עורכי דין שהם אין האוס הוא לא מאוד גדול, והרבה עורכי דין רוצים לעבור להיות אין האוס, אז צריך לקחת גם בחשבון שזה לא פשוט כמו למצוא עבודה כעורך דין במשרד.

הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו זה שאולי ירגישו יותר בנוח לשכור אותך לחברת הייטק כי אתה מגיע מהתחום ומכיר את הדינמיקות, אבל בגלל שהתפקיד של יועץ משפטי הוא כ"כ שונה משאר התפקידים המקצועיים בהייטק, אז מדובר במשהו שהוא ממש בשוליים, אם בכלל.

למעלה