הייטק גרמניה

אספרסו2

New member
אבל גם במקום העבודה כלפי חוץ

הם עדיין יהיו נינוחים,ממש זאב בעור של כבש.

opwolf

New member
וזה נזקף לזכותם

היכולת לשמור על פוקר-פייס לכל אורך המשחק ולא לתת לחולשות ולרגשות להקרין לכלפי חוץ בסיטואציה מתוחה, שלא כנהוג בארץ- זה מעורר כבוד.

אספרסו2

New member
היום זה מעורר כבוד.

אז הולכת השולל של היהודי עד למקלחות היתה גם היא באותו דפוס התנהגות.

opwolf

New member
מעורר כבוד אצל מי שמבחין בכך ויודע להישמר

מי שלא מבחין, גם לא ידע לתת כבוד ובכלל הוא כבר מבוסם מריחו של הבשר בסיר. אין פנאי למחשבות עמוקות.

אספרסו2

New member
דע את האויב כבדהו וחשדהו

Woking

New member
וואו

אתה אומר שמתייחסים לזרים כמו שהישראלים מתייחסים לעולים חדשים? אכן תמונות קשות!

opwolf

New member
זה בדיוק מה שאני טוען

ככה שמי שרוצה לזנוח משרת היי-טק עם משכורת גבוהה בארץ, בשביל לטעום את טעם חייו של "עולה חדש" בחו"ל, כדאי שקודם יקח נשימה עמוקה ויחשוב על הדברים שוב.

winterhude

New member
לא מסכים עם שום דבר ממה שאמרת

מלבד למידת השפה ואינטגרציה.
מבחינתי גרמניה, או לפחות היכן שאני גר, היא מקום מסביר פנים והחיים הרבה יותר נינוחים מאשר בארץ.
נכון, זה הניסיון האישי שלי, אבל אם אתה מכליל אז גם אני יכול.

אספרסו2

New member
גם אם אתה לא מסכים

לא תשנה את המציאות,
אולי אתה צריך עוד זמן על מנת לאבחן נכונה את המקום שאתה חי בו.

winterhude

New member
אוי, איזו שחצנות

דבר ראשון, אתה שוב מכליל. דבר שני, כל מה שאמרת, מנסיוני האישי, הוא בליל של שטויות (אם אתה מתעקש ללכת בדרך הזאת), דבר שלישי אולי זה יפתיע אותך אבל יש אנשים שחיים יותר זמן ממך בגרמניה. דבר רביעי, אם אתה מאמין במה שאתה אומר, אולי אתה זה שלא התערית בסביבה שלך, ולא להפך.

ולזה שפתח את השרשור - אם אתה בתחום של הייטק (בלינוקס בכלל טוב) - כמובן תלוי ביכולותיך, נסיונך ולימודיך, אתה יכול לחיות חיים נוחים בגרמניה (שוב - תלוי היכן), שהיא לדעתי (כן - דעתי) מדינה שאחלה לחיות בה. רק עשה לעצמך טובה, תתרחק מישראלים, גם בפורומים וגם באיזור מגוריך, שפעמים רבות - איך נאמר זאת בעדינות - לא יבואו לעזרתך. תתחבר עם מקומיים, תנסה להוציא את המיטב מהמעבר שלך. אחרת תהפוך לאחד מיני ממורמרים רבים.

opwolf

New member
לא בא מההיי-טק ושמישהו יתקן אותי

אבל אני לא יכול להעלות בדעתי שום זר, חוץ משחקן בבונדסליגה, שיכול למצוא עבודה בגרמניה עם משכורת התחלתית של יותר מ-6000 יורו. כי אחרת כמה ירוויחו העובדים הגרמנים באותה חברה? הגרמנים נמצאים בימים אלה בעיצומו של אגו טריפ חדש-ישן במסגרת היותם "חוד החנית" של אירופה בכל תחום רלוונטי. את הזרים שלהם הם אוהבים ככנועים ופעורי פה, שיעשו כל עבודה שיזרקו להם. ב-6000 יורו אפשר להביא שני הודים ועוד להישאר עם דמי כיס למסיבת הכריסמס השנתית שאחריה הם ישלחו הבייתה אחר כבוד.
אני בטוח שפותח האשכול מרוויח את משכורתו הנאה ביושר רב, אך לא הכישרון הוא שיקבע את סדר יומו של הזר בגרמניה, אלא אלהי ההיררכיה התאגידית. כי Ordnung muss sein!

Luis12

New member
לא ממש

הזרות פוגעת גם בהייטק ביכולת ההתקדמות ולמרות שזו הכללה היא כמעט תמיד נכונה.
ונגיד והיה מקומי, משכורת של 6 ומעלה בגרמניה בתחום ההייטק כשכיר היא דבר נדיר שלוקח לרוב עשרות שנים להגיע אליו גם לאלו שמצליחים. בכלל מעל ארבע וחצי זה דבר כלל לא שגרתי.
סיפקתי לפותח הטרד את הנתונים היבשים כדי שהוא יווכח בכך בעצמו.

Joshua186z

New member
דווקא ראיתי בלינקדאין משכורת של 75 אלף יורו

ויש לא מעט ... אז אני לא יודע למה אתה מתעקש ...

Luis12

New member
חס וחלילה מתעקש

אם אתה משוכנע שהגוב הזה תואם את נתוניך האישיים ואתה מאמין שייקחו אותך צור איתם קשר, אתה מוזמן לדווח אחרי שהשגת את הגוב כאשר אתה גר בגרמניה ואתה רואה רווח כלכלי מכל העניין.

opwolf

New member
בהחלט יותר מה?יש פירוט?

ואיך זה מסתדר עם הנתונים בלינק שפירסם Luis, שלפיו מפתחים בתחום המדובר- גרמנים ובעלי דיפלום (תואר שני) מקבלים פחות מ-5000 יורו ברוטו?

זה לא חייב להסתדר

ומצד שני גרמנים מדופלמים לעיתים קרובות אינם מביאים איתם שפות זרות וידע מקצועי שעובד שכבר נכח בכמה פרוייקטים בינלאומיים מביא.
אצלנו, עובד זר, היי- טק, השכר גבוה יותר, ובהרבה.

opwolf

New member
חולק עלייך

הסטראוטיפ, לפיו הגרמנים אינם דוברים שפות, מרובעים ומקובעים, כבר אינו נאמן למציאות ומשמש לרוב את אלה שמנסים לתרץ את חסרונותיהם מולם. כמו הספרדים שנמצאים בפיתחה של תקופה שבה הם יתחילו להודות לגרמנים, אם אלה יאפשרו להם להרוויח כמה יורואים מלנקות את הישבנים של זקניהם.
מנסיוני עם הגרמנים, אלה שעתידים לשחות בבריכה של הכרישים, הם כולם למדו בגימנסיות טובות, פרטיות או לא. שם הם גם לא עורבבו עם מהגרים ממעמד הפועלים, ככה שאת "פתיחותם לזרים" הם בהחלט לא למדו בבית הספר. בגימנסיות הללו כולם לומדים אנגלית, ופה היסודיות הגרמנית ובקיעותם ברזי הדקדוק הגרמני באים לידי יתרון מוחלט. והתוצאה היא שרוב החפצים בכך- שולטים באנגלית לא פחות טוב מההייטקיסט הישראלי הממוצע. בנוסף לכך, רבים לומדים שפה נוספת - צרפתית או ספרדית ועושים חילופי תלמידים בארצות הנ"ל בכדי לשפר את השפה והתרבות.
אילו שפות יודעים הישראלים חוץ מאנגלית? כי אני מכיר כמה וכמה גרמנים עם צרפתית מכובדת.

הדוגמא שלך, שאינך בוחרת לפרט עליה יותר, היא עומדת בניגוד מוחלט למספרים- שאינם משקרים.
תמיד יהיו עילויים ובהיי-טק החברות פונות לעילויים ולא להיפך. פה אנחנו דנים על מקרה היפותטי לחלוטין של קבלה לעבודה לגרמניה, ככה שהסטטיסטיקות הן שיתנו את הטון.

למעלה