The Damned'
בתחילת דרכה של התנועה הנאצית (או הנציונאל סוציאליסטית) רבים התייחסו אליה כתנועה הומאית, הסיבה לכך הייתה בגדי העור, האחווה הגברית שהם טיפחו, ובעקר מספר בכירים נאציים שנודעו כהומוסקסואלים, הבכיר שבהם היה ארנסט רוהם. (הערת אגב, הקומוניסטים נהגו ללעוג לנאצים על ה"הומוסקדסואליות" שלהם באמצעות כרזות, אחת היותר מצחיקות שראיתי מראות מצעד של נאצים במדים הצועדים כשיד אחת מורמת במועל יד והשניה אוחזת בישנו של הצועד לפניהם) רוהם היה מקים ומנהיג ה SA הוא אסף סביבו צבא אכזרי במיוחד של נערים צעירים משכונות עוני ברחבי גרמניה, הוא כמובן לא הפלה הומוסקסואלים והשמועות אומרות, שמרבית חיליו היו בעלי נטיה זו, בתקופה זו לא הייתה למלפגה הנאצית, כמו למרבית המפלגות בגרמניה באותה תקופה, מדיניות כל שהיא בנוגע להומוסקסואליות, רוהם היה מנהיג נאצי מכובד, והומו מוצהר, אף שמידי פעם הסתבך בפרשיות אהבים די מוזרות, איש לא חשב מעולם שיש סתירה בין עובדת היותו הומו לבין תפקידו הבכיר במפלגה. ב 1932 היה כוחו של רוהם בשיאו הוא פיקד על צבא אישי של חצי מיליון חילים אכזריים שסרו למרותו, מה שגרם להיטלר לחוש מאויים מהכוח הרב שנצבר ללא פיקוח אישי שלו, בשלב זה החליט היטלר שהומו סקסואליות נוגדת את הקו הרישמי של המפלגה, ו"השופט" של המפלגה וולטר באך, אירגן התנקשות במנהיגים הומוסקסואלים בולטים במפלגה, ניסיון ההתנקשות נכשל ורוהם יחד מנהיגים אחרים (הרוזן דה מולין, אקהארט, ג'ורג' באל ואחרים) ניצלו, בעוד באך גונה על ידי המפלגה וגורש משורתיה. למרות הכישלון, מאותו שנה ואילך החל משתנה הקו הרישמי של המפלגה כלפי הומוסקסואלים, פרסומים נאצים רשמים החלו לזהות את ההומאיות עם הריקבון של רפובליקת ווימר ובארים של הומאים החלו להרדף ע"י חברי המפלגה, רוהם ושאר מפקדי ה SA נותרו ללא פגע לפחות עד ליל הסכנים הארוכות. ב 30 ביוני 1934 פרצו חילים נאמנים להיטלר לאחוזה כפרית של רוהם בבווריה, שם הוא וכמה ממפקדיו הבכירים היו עסוקים ב (בואו נקרא לזה חגיגה של הומו ארוטיות), החיילים רצחו את בכירי ה SA בעוד רוהם עצמו נלקח לכלא במינכן, שם הוגש לו רובה בכוונה שיתאבד, הוא סרב, ולאחר מיכן הוצא להורג. לאחר אותו יום הוציא היטלר צו נשיאותי (הוא כבר היה הקאנצלר של הרייך השלישי באותה עת) הדורש לעקר (ובסופו של דבר להשמיד, את ההומאים, כחלק מהצו שדרש לפגוע במי שהנאצים חשבו שהוא חולה נפש (סכיזופרנים, חולי אפליפסיה, מפגרים ועוד), והחלה רדיפת ההומאים. הומוסואלים נרדפו לכל אורך מלחמת העולם השניה בגרמניה, ניתן טלאי ורוד, שסימן אותם (בדומה לטלאי הצהוב שניתן ליהודים) ורבים מהקיהלה ההמו לסבית הגרמנית סיימו את חייהם במחנות ההשמדה הנאציים. מהתאור שלי ניתן להבין, שלדעתי הסיבה המרכזית לרדיפת ההומולסבים בתקופת מלחמת העולם השניה נובעת מהכוח הרב שצבר רוהם בתור מפקד ה SA בשעה שאין לי ספק שזו הסיבה לליל הסכנים הארוכות, אני קצת בספק לגבי ההמשך, אין לי ספק שהיטלר נזקק לסיבה אידאולוגית להצדיק בתוך המפלגה את מעשיו כלפי רוהם, שהיה חייל נאצי נאמן ובכיר, והוא ניתלה בהיותו של רוהם הומו, כסיבה שכזו אולם נדמה לי שחלק מרכזי מרדיפת נובעת פשוט מכך שבאותה תקופה הומוסקסואל נחשב לחולה נפש מסוכן, וכמו שהנאצים השמידו חולי נפש (או מי שהם חשבו שהם חולי נפש) אחרים, הם רדפו גם הומאים.