היחס לחז"ל

שבתאי

New member
היחס לחז"ל

היחס שלי לחז"ל הוא מאוד אמביוולנטי. מחד, אני מצליח למצוא חכמה, ואפילו רגישות לדקויות בחלק מהאמרות שלהם: "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו", "איזהו עשיר השמח בחלקו", "איסתרה בלגינה קישקיש קריא" (התרגום: שמטבע בודד בתוך כד עושה רעש חזק יותר מהרבה מטבעות יחד-אני מתרגם כי ראיתי פה בפורום, מתי שהוא, תרגום לא נכון של המשפט עם אילנות וכל היתר) ועוד כל מיני משפטים שכשאני מהרהר בהם אני מבין שהיו שם אנשים חכמים שהייתה להם רגישות. ומאידך, יש כל מיני משפטים שפשוט לא מתאימים לאנשים חכמים כמו "אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה" או כמו, "ואהבת לרעך כמוך" (ויש אומרים יותר מעצמך-שזה נעים אולי לומר אבל לא מציאותי לאהוב כל אדם...) אז אני פשוט לא יודע מה לחשוב עליהם. חכמים או טיפשים? אולי זה מתחלק. חלקם היו חכמים וחלקם טיפשים-לא יודע. מעניין אותי לשמוע דעות נוספות... כתבתי משהו בנוגע לזה אולי למישהו יעניין לקרוא... שבתאי

חכמתם שאובה מחכמת יוון

שאף כי גזרו ``ארור אשר ילמד את בנו יוונית`` עכ``ז לר``ג התירו בהיותו מקורב למלכות. ואם אף שהרמבם מרבה לצטט את איפוקרט וגליאנוס ורוב חוכמתו ברפאואה קיבל מהם, ואעפ``כ הפתאים נוטים להאמין שהתורה=מקור לחכמת הרפואה, כ``ש בחזל שהשמיטו את שם אומרם וגזולה היא בידם

היי

עליך נאמר "תנו לי תלמיד חכם ואנשכנו".. קצת איזי, נכון שהרפואה ההומופאתית של היום יותר מיתקדמת מהרפואה של הרמב"ם, אבל קח את החיים קליל. "החיים יפים כשהם שקטים&quot
הליברל האחרון)

כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר

על רחמנים. לו היו שואפים לקצת איזי, והיו ממתנים את שינאתם לאנשים מסוגך, ולא היו מצפים לקורעך כמו דג מהגב ביום כיףור שחל להיות בשבת, בכדי לא להזדקק לברך על שחיטתך - ועל כן איני מחריש בתשעה באב אלא עושה לחיים בקינות על הרג 10 הרוגי מלכות.

דגים פותחים מהבטן

ולא מהגב. אבל אותך פלמוני, הייתי פותח בצורה שתרגיש אותי גם שם וגם שם.

אולי חזל הגזימו באנטישמיות שלהם

עמי הארץ שעלו בשנאתם על פני היטלר לשחוט את אותם פרות חולבות התומכים באותם פרזיטים שתורת רצח בעינים על לשונם.

Le Fay

New member
אזולאי גם אותם לא צריך לראות כמיקשה

אחת, אלא להבחין בין חכמים לשוטים ולהקשיב רק לראשונים.

אבולוציה

ואני חושב שאמרת את התשובה בחלקה, הם היו אנשים חכמים אבל רק בתחום שבו הם עסקו-התלמוד, לדעתי הם יכולו להיות עורכי דין מעולים ומפולפלים שאפילו קובי אלכסנדר הייה חוטף אותם.. גם כיום יש שני סוגי רבנים, יש את הרבנים שמיתרכזים בהלכות ובפלפול, ויש את אלו שמיתעסקים בפילוסופיה ומחשבת ישראל, כלומר יש את הפילוסופים (הרמב"ם, הרמח"ל) ויש את הלמדנים (הרשב"א הרטב"א) אדם אנושי בנוי מכמה סוגי אינטלגנציות, יכול להיות שאדם בתחום מסוים יהיה גאון ובתחום אחר יהיה שוטה גמור, מי שהתעסק בפסיקת הלכות אמר "אין לך בן חורין אלא מי שמתעסק בתורה" ומי שהתעסק בפילוסופיה ומוסר אמר "איזהו העשיר השמח בחלקו" האבולוציה של הפילוסופיה הובילה את האנושות מהפילוסופיה העתיקה לפילוסופיה המודרנית של ימינו, חכמי ישראל תרמו רבות לפילוסופיה גם שהם טעו אבל הם הובילו מגמה חיובית. אל תשכח שדת זה פילוסופיה טהורה, החכמה לקחת את העיקר ולזרוק את התפל. נ.ב לא סתם הפירוש של פילוסופיה זה אהבת החכמה, זה הסגנון מחשבה הכי עמוק שיש שמשקלל את כול תחומי החיים שלנו. וככזה הוא יוצר הרבה עומס על המוח, עומס שיכול לפגוע בהתפתחות בשאר התחומים.

yaniv1216

New member
אמביולנטי

אם אני זוכר טוב פירוש המילה הוא `ערכי` לא? (ועם ו` 1.. ) ולגבי מה ששאלת. נכון שיש משפטים חכמים. ויש גם המון כאלה שלא. וגם אם כן. זה קשור באמונה של כל אחד ואחד. ואגב. יזבל. למה אתה לא עונה ולא מתקשר? אה? ולמה אתה כותב בלגינה עם ה``א ולא עם אל``ף ? (זכור לי שזה עם א``לף).. יאללה בי..

גם אני

התחבטתי בשאלה למה התכוון המשורר כשאמר אמביוולנטי, חיפשתי פירושונים בנט ללא הצלחה יתרה. מה שכן, הבנתי לפי המשך ההודעה שאמביוולנטי זה יחס דו ערכי. יש צודק?

גם אני

התחבטתי בשאלה למה התכוון המשורר כשאמר אמביוולנטי, חיפשתי פירושונים בנט ללא הצלחה יתרה. מה שכן, הבנתי לפי המשך ההודעה שאמביוולנטי זה יחס דו ערכי. יש צודק?

למעלה