היו שלום!

גנימדס

New member
היו שלום!

תמיד חפשתי את המקום שלי בעולם. בעקר מבחינה דתית. ההורים שלי גדלו במדינה קומוניסטית, כך שגם הם לא ידעו ממש מה מותר ומה אסור, את רוב החינוך הדתי שאבתי מכל מקור אפשרי, החל מהחינוך הדתי ועד ספרים שקראתי בהחבא. למדתי בבתי ספר דתיים אך לא בישיבה.יש ביינישים אדוקים בעולם, שבשבילם דברי הרבנים הם עקיצת עקרב , שגמרא היא בשבילם סם חיים- ואני לא אחד מהם. עם זאת תמיד היתה לי את השאיפה לדעת יותר בהתחלה עוד העזתי לשאול. התשובות היו תמיד באותו כוון, ולא ספקו אותי כלל. הססמאות והקלישאות החבוטות לא ענו עלי על דברים שוליים לכאורה , על תהיות בנוגע למעמד האשה, על גזענות שלא פסה מהעולם הדתי ומעל הכל- הומופוביה שהולכת עם הדת יד ביד. אולי התחלתי לחשוב לבד בגיל מוקדם מידי. בשלב מסוים אבדתי את הסבלנות לאנשים רעים. קצתי בנמוסי שולחן שבאים על חשבון פגיעה בנפש האדם. נמאס לי מהליכה מקובעת מידי. מה שאני מנסה להגיד זה ... שלום, אני הולך. במהלך השבת חשבתי על השירשור האחרון בו השתתפתי. שרשור שולי לכאורה על חטאיהם של גבורי התנך. לא יודע אם שמתם לב אבל לא רק שהייתי דעת מעוט -אלא שהורגש שכל אמירה כנגד מקבלת גבוי ותמיכה מאנשים אחרים -ואילו דברי שלי נחשבים כדברי בלע. (הגדיל לעשות "תלמידו של אהרון" שאף הוסיף כמה עלבונות אישיים משלו, מוכיח שתמיד צריך להיות סובלנים כלפי הדומים לנו, ולא כלפי מישהו שמעז להעלות סוגיה אחרת. ) מוזר שדבר כזה הפריע לי כל השבת, ואפילו היום בעבודה זה הפריע את מנוחתי (ובדרך כלל בעבודה זה לא קורה...) היתכן שאני גם כאן שונה מכולם? כן. לעיתים קרובות הרגשתי לא בנוח. אם בשל השפלה של טרנסג'נדר שהפכה ללגיטימית (??) ,אם בשל השמצות של מצעדי גאוה (של מי שלא בקר בהם!) אם בשל אמירות הומופוביה (בעקר הומופוביה עצמית) ואם בשל שלילת "חברותא" על רקע ההאשמות שאין בי האנרגיה להתיחס אליהן. במהלך שלושת הימים האחרונים הבנתי- המקום שלי צומצמם מאד בקהילה הדתית. פעם הייתי יכול להצביע למפד"ל -אבל אז הם התחילו להקצין ימינה פעם הייתי יכול להגיע לבני עקיבא - אבל אז הם החליטו על עדה נפרדת פעם הייתי יכול להגיע לבית הכנסת-אבל אז דרשות הרב סטו מפרשת השבוע לנושאים שהפריעו לי. אז כנראה שגם פעם הייתי יכול לכתב בפורום הומואים דתיים. זהו המקום שלכם, ביינישים, חרדים לאומים, מתנחלים, לובשי ציצית , שומרי נגיעה , מקפידי קטניות ושומרי קלה כבחמורה , כאן המקום לאותה חשיבה לפיה ככל שאני דתי טוב יותר כך אני שמרן יותר. ואם אני שמרן ,חובה עלי לשנוא הומואים. ניסיתי להלחם נגד התפיסה הזו, ניסיתי להביא את תפיסת עולמי. אך לא עוד. אינני יודע אם אשוב או לא, ואני נמנע מלהצהיר משהו מלבד זאת- היו שלום.

ריק בש

New member
לא!

בשם הרוב הדומם אומר שאתה אחד הכותבים היותר מעניינים ורהוטים, ועזיבתך היא ממש לא אופציה! כשאנשים מתווכחים על הדברים שהכי חשובים להם, הרוחות מתלהטות, אבל אני בטוח שכל הקוראים והכותבים הקבועים פה יתעצבו לראות אותך נעלם.

נעמת לנו מאוד ותמשיך להנעים גנימדס

/tapuzforum/images/Emo36.gifלמרות שדיעותנו לרוב מנטגדות זו לזו, אני חייב לציין שתמיד ידעת להביע את דעתך בדרכי נועם, בכבוד, בדרך ארץ, בנעימות ובלבד שלא לפגוע באחר (שלא כנךמו אחרים משני ציד התרס שמתרעמים בקול ובחבטה) אצלך בלטה האהבה לזולת, הנכונות להבין את האחר וכו`. הפורום כשמו כן הוא (אמור להיות) במה להומואים שהם דתיים ו/או לדתיים שהם הומואים וכאוהלו של אברהם אבינו, גם לפורום זה יש 4 פתחים וכולם מוזמנים להתארח כאן ולהשמיע את דברם (אביטנו, מנהלנו, תקן אותי אם אני טועה) תמיד אהבתיך אותך ואת סגנונך גמינדס ואמשיך לאהוב אותך הלאה, בין אם תהיה אית ו בין אם לאו ךאני אישית כמובן בעד שתישאר כאן)

אויש אויש חבל מאוד

כן חבל מאוד שגולש מהפורום ‏‏(בשר מבשרנו ‏‏) רוצה לעזוב לו את הפורום כך במפתיע.‏ גולשים וחברים יקרים ! ראשית לא לתת לו לעזוב ולהפציץ אותו במסרים כדי שימשיך להגיב.‏ דבר שני :‏ מנסיון העבר ומתקופה די ארוכה שאני נמצא כאן בפורום ישנם גולשים שתמיד חושבים שדעתם צודקת ולא מוכנים לקבל שום דעה של גולש אחר,‏ הפורום הינו מקום ציבורי וכל אחד יכול להביע דעה ו"כשם שפרצופיהן שונים כך דיעותיהן שונות" חבל שיש גולשים שמתבטאים בבוטות ושפה גסה נגד חברים כאן בפורום.‏ ‏‏(כמובן שאת נימת הגולש אם זה בניחותא או לא ‏‏) אך יש משפטים שלא ניתן לפרש על שני הצדדים.‏ חבל מאוד שדברים כאלו צריכים להיאמר,‏ ו...‏ הפורום נועד לכולם דתיים,חילוניים,ביינישים,מתנחלים,מזרחניקים,חסידים,אדמורים,ליטאים,ספרדים...‏ ‏‏[איני דובר של הפורום אני סך הכל גולש כמו כולכם-ואופיר אם נראה לך שהודעה זו לא אמורה להיאמר תמחק אותה.‏]‏.‏ אז גנימדס מקומך איתנו.‏ בעבר היה משפט נחזר ונשנה "אנחנו קודם דתיים ואחר כך הומואים" אך המשפט לא צודק במאת האחוזים,‏ כל יהודי שמאמין בקב"ה יכול לגלוש ולהביע דעה -‏ נורמלית.‏ ובכבוד....‏ ‏.‏ אוהב אהבת נפש את כל החברים,‏ ומחבק וירטואלית את כולכם.‏ ‏

טיףטף2

New member
הפורום נועד לקהילה הדתית.

והבחור לעיל דתי לכל דבר כך שעליו להישאר
אני בטוח שעכשיו אחרי כמות אהבה שהוא קיבל הוא ישאר,

Nחמן

New member
בבקשה ממך!

ערב חג השבועות עדיין לא הפנמת את "ואהבת לרעך כמוך". הפורום אמור לשמש כבמה להומואים דתיים אולם כל גולש שיחפוץ בכך, רשאי לכתוב בו בתנאי, שלא יפגע בערכים דתיים מקודשים. אני הקטן אינני יכול לבדוק בציציותיו של איש, מיהו דתי, ומי איננו דתי. כבר ניסה חברנו היקר "מצפה לגאולה" להקים קומונה בשם "נפש חד"ה" ואף סגר אותה לאלה, שאינם רצוים לו, אבל אם תנסה להגיע אליה, תראה, שהקומונה פשוט רדומה. רק אחת לכמה ימים מועלית בה הודעה ולצערי הרב רוב ההודעות בה הן של מנהל הקומונה. הפורום הנוכחי חי ותוסס דווקא בגלל הדעות המנוגדות בה. נכון, זה לא נעים לשמוע דעה מנוגדת משלך אבל זו בדיוק מעלתו של הפורום. למיטב זכרוני בכל 6 השנים ההיסטוריות, שבהן קיים הפורום, רק שני גולשים הורחקו ממנו לצמיתות עקב פגיעתם הקשה. אני מבטיח לך, שברגע, שתתחיל לאהוב כל אחד, אבל כל אחד באמת, פתאום תרגיש אחרת לגמרי ממה שאתה כיום. אינך חייב להסכים את דעות אחרות כדי לאהוב. רק ראה, איזו תגובה יפה הגיב ידידנו הרב רון לדברי הרב בצרי ואיזו תגובה מרשימה הגיב מצפה לגאולה לדברי הרב רון. כל צריך להיות! "ואהבת את ה' א-לוהיך" - לרבות תלמידי חכמים! לשאר בני האדם קיים הפסוק"ואהבת לרעך כמוך". לגבי גמינדס הגבתי לו ישירות בפורום ואני מסכים עם כל המגיבים למרות הסיבה לעזיבה, שתלויה הייתה בי כביכול. לכבד אותו ואותך זה לא נקרא להסכים עם דבריכם. רק כיוון שאני יודע בוודאות, שדבריו של גמינדס על אישי התנ"ך לא נכתבו כדי להכעיס אלא מתוך היעדר מידע מספיק, לכן הגבתי לדבריו בתקיפות מחד אולם הדגשתי, שהתגובה היא אך ורק על דבריו ולא אישית נגדו מאידך. צר לי על כך, שגמינדס הבין אחרת את הדברים. רק למה להאשים אותו, כאשר כל אחד מגיב כפי שהוא רוצה, ולא אחת נוצרת שנאה לאחר בגלל דעותיו. שנאה לאחר??? האם זו לא אחת הסיבות, שהביאו את הרב בצרי לומר את מה שאמר? וכך מתגלגלים הדברים לטעות גוררת טעות וחלילה וחס שנאת חינם. עוד לא מאוחר. עכשיו, ערב חג השבועות, הזמן לקבל את התורה מתוך אהבה של כל יהודי, גם אם הוא שונה ממך.

טיףטף2

New member
מצאתי פיתרון אליך

יעיל ביותר.ננסה אולי מעתה זה יעבוד. סתכל בתמונה.

Nחמן

New member
שנאה ../images/Emo46.gif מקלקלת את השורה

איך נאמר אצל בלעם? וישכם בלעם בבוקר ויחבוש את אתונו... וכי לא היו לו משרתים ועבדים? אלא שנאה
מקלקלת את השורה. להבדיל אף אצל אברהם נאמר: וישכם אברהם בבוקר ויחבוש את חמורו... וכי לא היו לו משרתים ועבדים? אלא אהבה
מקלקלת את השורה. עכשיו חשוב בעצמך: למי אתה מעדיף להידמות? הכל מתחיל בשנאה. שנאה לזר ולשונה משום שהוא חילוני, וכשמישהו מוכיח אותך, ש"חביב אדם שנברא בצלם" גם אם הוא חילוני, חרדי, מפד"לניק או חרד"לניק, אתה עובר לשנוא גם אותו וכך אתה עלול להמשיך חלילה כלפי כל מי שלא ימצא חן בעיניך. איפה אהבת התורה שלך? כיצד תוכל לבוא לבית הכנסת כדי לשמוע את אנוכי ה' א-לוהיך בה בשעה, שאינך מקיים את המצווה הבסיסית של "ואהבת לרעך כמוך"? שים לב: בכל השרשור לרגע לא על דעתי לפגוע בך אישית או מילולית. איך אפשר כך? זה בניגוד גמור לאופיי. ואילו אתה פוגע בעצמך ב"אנוכי" שלך בכל רגע ורגע וחושב, שבזה אתה פוגע בי... האמן לי, שלרגע אחד לא נעלבתי. אני משער, שעוברת עליך תקופה לא קלה מסיבה כלשהי, אבל בגלל זה לפגוע בך? הלוא כל זמן היותנו גולשים בפורום דיברתי עליך רק טוב ואילו אתה רוצה להוכיח בכוח, שזה... לא אתה? למה לך? כבר הבטחתי לך, שברגע, שתתחיל לאהוב את עצמך (!), פתאום תמצא עולם אחר לגמרי. עולם שמחייך כלפיך, עולם, שמאיר לך פנים, ומטבע הדברים הרבה מהבעיות, שגרמו לך להתנהג כפי שהתנהגת, ייעלמו כלא היו ואתה תהיה מאושר לאורך ימים ושנים. זה תלוי אך ורק בך. הטרדה האמיתית שלך איננה ממני אלא דווקא ממך. אגלה את אוזנך בחידוש מעניין: לפני זמן סיימנו לקרוא את ספר "ויקרא". בין השאר עסק ספר זה בדיני נגעים וכידוע נגע איננו מחלה פיזית אלא רוחנית. הנגע יכול להופיע באדם, בבגדים וגם בקירות הבית. מי שמוסמך לאבחן את הנגע, הוא אך ורק הכהן. רק מה יקרה, כאשר הנגע יהיה אצל הכהן בכבודו ובעצמו? כלום יוכל הוא לאבחן את הנגע בעצמו וליישם את ההלכות הנגזרות מכך? לא ולא! חז"ל אומרים: "כל הנגעים אדם רואה חוץ מנגעי (הכהן) עצמו". הכהן חייב לפנות לכהן אחר לצורך האבחנה. אז מה החידוש בכך? החידוש הוא, שאפשר לסרס משפט זה ואז תקבל את המשפט הבא: כל הנגעים אדם רואה חוץ - מנגעי עצמו. בעצם כבר ע"פ הפשט אפשר לומר על כרל אחד מאיתנו, שאיננו מבחין בחסרונותיו. רק ע"פ ההצעה שלי (כמובן לא ע"פ הפשט) אדם נוטה לראות את חסרונותיו של אחרים בה בשעה, שאינם אלא חסרונותיו שלו... עוד רעיון מפרשת השבוע שעבר: חז"ל שואלים: למה נסמכה פרשת נזיר לפרשת סוטה (מה הקשר ביניהם)? אלא לפי שראה סוטה בקלקולה, יזיר עצמו מן היין. וכל כך למה? מפני שאדם צריך להסתכל קדימה תמיד בנימה חיובית. דוד הלך ע"ה אמר: יברכך ה' מציון וראה בטוב ירושלים... מתי יברך אותך ה'? כאשר תראה בטוב ירושלים. כאשר תסתכל על כל אחד באור חיובי. מי שמשום מה ראה דווקא את השלילי, יזיר עצמו מן היין. פעם שמעתי את "שיר השלום" מפי מרדכי בן דוד. לא מצאתי את המילים אבל אנסה לשחזר לפחות בית אחד (אם יש למישהו את כל המילים, אשמח לקבלם. למיטב זכרוני הם נכתבו גם כאן בפורום לפני מספר שנים). שיר השלום יש כוכבים יותר גדולים ויש מהם שאינם נראים אבל כוכבים כולם אם נסתכל קרוב קרוב נוכל לראות את האור הטוב ויש מקום פה לכולם אם נשירה כאן כולנו יחד עם אהבה בלב נוכל לחיות בלי שום פחד וגם נשכח את הכאב אז העולם יהיה ביחד ולא נדע מלחמה הכל יהיה כל כל ברור כשיבוא שלום נדמה לי, שמילות השיר מדברות אל כולנו. חג שמח!

avitano

New member
הפורום לכשעצמו לא נועד לשום קהילה...

הוא נועד בכדי שנוכל לדבר על נטיה מינית ודת אגב, גם אם הדת היא לא הדת היהודית, אין סמכות לא לי ולא לאף אחד להתנגד לכך כל עוד נושא ההודעות הן על דת (כלשהי) זה לגטימי... לא החלטה שלי... :]

טיףטף2

New member
אז מדוע הפורום הוא הומואים דתיים

ולא גאווה צעירה? מדוע הפורום נמצא בקטגוריה של דתיים ולא בקטגוריות הכלליות? חג שמח!

avitano

New member
הפורום

הפורום משוייך לאשכול "גאווה" הוא לא נקרא גאווה צעירה כי יש פורום כזה, שמיועד לצעירים והוא בנושאים כלליים שם הפורום בעבר היה נטיה מינית ודת הוא שונה בעיקר בגלל השם הקליט ומכך שבגוגל רוב האנשים מחפשים הומואים דתיים ומגיעים ביתר קלות לפורום באותה מידה הפורום לא שייך רק להומואים, ולא רק לגברים ודתיים - לא מוגדר איזה דתיים - איזו דת למה לא בפורום אחר? שוב כי כן כאן המקום לדבר על נושא הדת, ולא בפורומים אחרים, ומה לעשות שרוב הדתיים במדינה הם יהודים? בכל מקרה אם יגיע לכאן דתי נוצרי אין שום איסור שהוא יכתוב כאן...

jwin

New member
שבוע טוב

אני לא מכיר אותך ולא את התכנים הלא נעימים שאתה מזכיר - ובכל זאת נהנתי לקרא את האחרון שלך, פה למעלה, לראות את ההשקעה הכמעט מפוארת(!) - לראות איך אתה רוצה לסגור את הדלת... חבל לי לא להכיר אותך יותר טוב. הישאר. לא הכל מריר בכל מקום. חבל לי שאתה מרגיש ככה. שמי יהודה, השלום והברכה. שבוע טוב

לא לא לא !!! אין מצב שאתה עוזב !! מבין אותי ?

בדיוק אתמול דיברתי עם פרנקי על זה שגם הוא חושב על לעזוב .... וזה מה שעניתי לו: אני רואה את הפורום הזה כפאזל גדול ויפה .. שכל חתיכה בפאזל היא עולם ומלואו .. לכל חתיכה יש את המחשבות שלה , הרגשות שלה, את דרך העולם שלה ... מה שאני רוצה להגיד שכל אחד כאן משלים את הפאזל הזה .. ואם אחד ממנו יעזוב .. לפאזל יחסרו חלקים והוא כבר לא יהיה גדול ומרהיב כמו שהוא עכשיו .... אני ממש ממש יהיה עצוב אם אתה תחליט לעזוב אותנו .... ודווקא !! דווקא בגלל שאתה חושב שצריך לעשות שינוי וחלשוב אחרת.. תישאר !! תעזור לשנות !!! תביע את הדעות שלך בלי לפחד !! אני למשל ... לא מרגיש שאני ממש דתי ... אני לא בייניש.. לא חרדי לא לאומי לא חרדל"י לא סרוג לא מתנחל לא לובש ציצית ובטח שלא שומר נגיעה... אבל אני כן מרגיש קירבה לאלוהים ובגלל זה אולי אני כאן .. בפורום של דתיים.. ואני כאן כדי להגיד את מה שאני חושב ואת מה שאני מרגיש .. ואני יודע שלא משנה כמה יגידו לי שאני לא חושב נכון או שצריך לחשוב אחרת .. לי יש את החשיבה שלי והדעות שלי !!! ואפ'חד לא ישנה לי אותם .... אני לא אתן לאפ'חד לערער לי אותם ... וזה מה שיפה בעצם ... כל צורות החשיבה השונות, הדעות השונות .. זה מה שמחבר אותנו לפאזל אחד גדול שנקרא פורום הומואים דתיים .... כי באמת יש כאן הכל .. ואני רוצה שתישאר כאן איתנו, בדיוק עם אותן המחשבות והדעות שלך .. כי אנחנו אוהבים אותך כשלם.. אני אוהב אותך כשלם.. עם כל החבילה ... בבקשה תישאר חבריקו

וודאי שיש !

היה אמור להיות אחד לפני כמה שבועות והוא בוטל ... כנראה עוד מעט יהיה עוד אחד ...

למעלה