היו שלום!

frankie246

New member
WOW???

מאיפה זה הגיע? איזה קשוח!
הדלקת אותי...

Nחמן

New member
אשריך, נתי

למרות המילים החריפות שלי, לכאורה, תגובתך עניינית ומכובדת. יש משהו בדבריך ואינני יכול לשלול אותם לחלוטין. אין מונח הלכתי "גדול הדור" אבל יש מושג כזה. אני יודע בוודאות, שבכל דור ודור יש כאלה אולם לא תמיד אני יודע מיהם. לא בדקתי את גדולתו של הרב יצחק בצרי. עם זאת נראה לי כדבריך, שאדם, שנכשל בלשונו לפחות פעמיים בנושאים שונים, עולה הרושם, כי רק למצוא חן בעיני קהל יראיו ביקש. דבר אחד ברור: הרב בצרי למד כנראה יותר ממני וממך גם יחד ואלי יותר מכל גולשי הפורום כאן. אי לכך ראוי הוא לכבוד. עם זאת מותר גם לבקר את הרב על דברים לא ראוים ושוב - כפי שעשה זאת הרב רון. הגמרא במסכת "מכות" אומרת: "כמה טיפשאי אינשי דקיימי מקמי ספר תורה ולא קיימי מקמי גברא רבא" (ביאור: כמה טפשים הבריות, שקמים מלפני ספר תורה ולא קמים מפני אדם חשוב). בהמשך מנמקת הגמרא: בתורה כתוב ארבעים יכנו לא יוסיף ואילו חכמים הצליחו לדרוש מסמיכות הפסוקים והכהו השופט כדי רשעתו במספר ארבעים יכנו..., שכוונת התורה היא למספר הסוכם את הארבעים, כלומר: לשלושים ותשע. חוץ מזה גם הכשרון היצירתי שלך ראוי לציון...

נתיN

New member
חליליה שלי. את השיר הפותח הרמב"ן כתב

כהסבר מאיפה הוא לוקח לעצמו את הזכות לחלוק על ספר המצוות של הרמב"ם. ושמחתי לגלות שהתהום בינינו אינה כה גדולה כפי שחשבתי. ופרנקי - זה הגיע מהמקום שאסור לעצבן אותי, ואנשים שמדברים על דברים שהם לא מבינים בהם זה הדבר הכי מעצבן בעולם שאני מכיר... חג שמח לכולם.

avitano

New member
גנימדס היקר!

אני מוחה.. ומצר מאוד על תחשותיך אלו! אתחיל מההתחלה גם אני "שונה" כל אחד הוא שונה אתה יודע מה.. גם במשפחה של חרדים, יש שוני, גם אם המעשים הם אותם מעשים בין בני הבית בשביל אח אחד השבת יכולה להיות עם משמעות מסוימת ואצל אח אחר השבת יכולה להיות עם משמעות אחרת... אף אחד לא יודע מה עובר לשני בראש... אני חובש כיפה, יש לי פירסינג בגבה, אני שומר שבת בדרכי אורתודוכסים יגדירו אותי רפורמי, רפורמים יגידו שאני לא רפורמי אז אני מחוץ לכל זרם, יש בי שורשים אורתודוכסים כי כך גדלתי אבל בתפישה אני מתנהג אחרת כבר אפשר לקרוא לזה "דתי מתקדם" ואוי למי שיגיד "דתי לפי דעתי" זה לא לפי דעתי.. זה לפי איך שהדברים נתפשים ולא בגלל שרב כלשהו אמר... ועם זאת לא רק שמצאתי את מקומי בפורום, אני גם מנהל אותו מס' שנים מותר שיהיו חילוקי דעות ומותר שלא כולם יסכימו איתך להיפך זה מה שמייחד אותך... אתה לא שוחה עם הזרם אני מבקש ממך, אל תעזוב, תישאר כאן, תביע את הדעה שלך באש ובמים מה יהיה אם כל אחד שדעת הרוב שונה משלו יקום וילך? במידה ואתה מרגיש שיש הודעה מסוימת שפוגעת בך או שהתגובה היא קיצונית אתה מוזמן להעלות אותה אליי במסר אישי יותר מאשמח אם תישאר בקשה אחת לי אליך, בוא תן עוד הזדמנות, תגיד "אני נשאר" ותנסה שוב... מה אתה אומר?

גנימדס

New member
תודה לכם!

כבר שנים רבות אני כותב בפורומי הומואים דתיים, בוואלה, ויורשיו-נענע ותפוז. הורדתי את הכפה והחזרתי, התאהבתי בגברים והתאכזבתי, הכרתי בן זוג נפלא וסיימתי את התואר, החלפתי עבודות, התפטרתי ופוטרתי , וזה היה הדבר היחיד שלא השתנה. עד נקודת השיא. עד שזכיתי לעלבון הבא: "בר-בי-רב דחד-יומא, שאך בקושי למד דף גמרא וחצי (אם בכלל) יבוא ויטען טענות כל כך אוויליות?" בתרגום חופשי: "שתוק ילד.אתה לא מבין כלום. אני כן." אמירה זו הוציאה אותי מכלי!. בעקר כי העלבון החד הזה נאמר בידי אדם שמתגאה בכך שאינו עולב באיש ומרצה לכל באי הפורום השכם והערב שעליהם לדבר יפה לאחרים. זה מעליב- התקוממתי ,אך העולב השיב בתירוץ בתירוץ אווילי ומוכר ששמשה אותו גם לעלוב בטרנסית , מותר גם לעלוב בי. זו הגנה על דברי תורה. מי שלמד יותר מדף וחצי גמרא-אם בכלל- היה מבין. .מדובר ביחס פוגע ומעליב, מזלזל ולא מכובד. אני פשוט לא רוצה לכתוב כאן. לא כל עוד אני פגוע. ככל שאני חושב על זה אוירת ההתחרדות קיימת אך מציקה לי פחות. אין לי בעיה עם חרדים.לעיתים ההקפדה עם ההלכות דוקא מענינת. ההשקפה של אחרים אינה מפריעה לי כמו הלגיטמציה לעלוב באחרים משולבת בצביעות הזועקת לשמיים. תודה רבה לכל המגיבים, כתבתם דברים חמים ומרגשים .חשבתי לכתב לכל אחד ואחד בתגובה, אך בעצם, אני לא מתכון להיות מאלו שאומרים שהם פורשים ואז משקיעים את מרצם בקבלת תחינות למען ישובו , ארגיש לא נעים עם זה, אני לא פורש כדי שיבקשו שאשוב, אני פורש כי נפגעתי. אולי אחזור ואולי לא, אולי אהיה קורא פסיבי ואולי לא. בכל מקרה אם זה יקרה , זה יהיה כי הזמן עשה את שלו והשכיח את לשונם החדה של האחרים. תודה רבה על תקופה נפלאה, נהניתי להכיר את רובכם, חג שבועות שמח! "גנימדס"

טיףטף2

New member
חבל.

בכל אופן אני מקווה 2 דברים אחד-שלא אני זה שפגעתי בך.למרות שזה לא הדיבור שלי........ ושנית,שלמרות שאתה יוצא מהפורום לא תחזור בשאלה כפי שעולה מהודעתך לעיל.

גייניש

New member
בשתי מילים:

don't go! וממש בקצרה מכיון שעיתותיי אינן בידי: אני מוכרח להודות, לא הסכמתי עם דבריך לעיתים קרובות מאוד. למעשה, במשך תקופה ארוכה ספרתי אותך בראשי כאחד ממתי-המיעוט-החילוני בפורום (ייתכן שבאותה תקופה באמת היית שם.), ורק לאחר כמה הודעות שלך שפירטו את מצבך הדתי הבנתי שאתה אכן דתי, גם אם ליברל מאוד. אבל זה לא משנה. הכותרת של הפורום היא הומואים דתיים, אבל כל מי שמרגיש קשור לכאן צריך להרגיש בבית כאן: הומואים לא דתיים או מסורתיים, דתיים לא הומואים או הומופוביים, לסביות מכל המינים, טרנסים וטרנסיות, ביסקסואלים לאורך כל הסקאלה, ואפילו היו כאן בעבר שתי סטרייטיות, שהמשותף שלהן עם הפורום הסתכם בזה שגם הן נמשכות לבנים... הפורום הזה הוא שני דברים בו זמנית: הוא בית חם וקבוצת תמיכה לאנשים שתקועים בדיסוננס קיומי, ובמקביל בימת דיונים עם פאנל רחב בכל נושאי הנטייה, הדת, ובעיקר מה שביניהם. בין כך ובין כך, הפורום צריך, לא: אנחנו צריכים, מגוון אנושי רחב וצבעוני (עם עדיפות לבעלי אינטיליגנציה לוגית או רגשית גבוהה). צריכים פה חרד"לים, וחרדים, ומתלבטים, ומסורתיים שמכבדים, ודתל"שים, וחוזרים בתשובה, וחילונים למהדרין וחילונים להכעיס, וצריכים חופרים, וטרולים, ופרובוקטורים, ואנשי שיחה נעימים, ופקאצות, ומהירי חימה, ולוחמי צדק, ופילוסופים מנותקים ובעיקר מנהלים שקולים ומסורים. ואת כל זה אנחנו צריכים כדי שלעולם לא יקרה שיגיע לכאן נער במצוקה כלשהי, ויפחד לדבר כי הוא יחשוב שהוא לא מתאים לפה, כי הוא לא מספיק דתי, או כי פה כולם חצי רפורמים, או כי אין כאן אנשים משכילים לנהל איתם שיחה ראויה לשמה, או כי כולם כאן דרמה-קווינז שיקחו ללב כל עלבונון שלו, וכן הלאה. נכון, יש פה הצפה דוסית כבדה יותר מבעבר. אני זוכר תקופות אחרות בהן קיוויתי שמצל"ג או רב נחמן יתפנו כבר, כי הם היו הנציגים היחידים של שומרי המצוות. אז לא תמיד המצב אופטימלי, אבל נטישה מוחלטת של צד אחד בויכוח, במיוחד החלק באגף ההוא שדווקא יותר מבין, שיותר מנסה למצוא דרך אמצע ברורה - עלולה להיות קטלנית לפורום. ובאופן אישי: אתה אחד האנשים היותר חכמים וענייניים שטרם יצא לי להתווכח איתו כהלכה בפורום. אני מקווה בשבילי ובשבילך ובשביל הפורום שתמשיך לייצג את עמדתך המורכבת בעוז ובתבונה, וללא היפגעות רבה מדי מהחברים שבינינו שדמם מציף את ראשם לפעמים בלהט הויכוח, או שעושים טעויות ניסוח שדורכות בדיוק על הפצעים. איש מאיתנו איננו נקי מטעויות שכאלה. אם תלך - תחסר. בתקווה להבנה ובאהבה שאיננה מותנית ניש.

למעלה