בשתי מילים:
don't go! וממש בקצרה מכיון שעיתותיי אינן בידי: אני מוכרח להודות, לא הסכמתי עם דבריך לעיתים קרובות מאוד. למעשה, במשך תקופה ארוכה ספרתי אותך בראשי כאחד ממתי-המיעוט-החילוני בפורום (ייתכן שבאותה תקופה באמת היית שם.), ורק לאחר כמה הודעות שלך שפירטו את מצבך הדתי הבנתי שאתה אכן דתי, גם אם ליברל מאוד. אבל זה לא משנה. הכותרת של הפורום היא הומואים דתיים, אבל כל מי שמרגיש קשור לכאן צריך להרגיש בבית כאן: הומואים לא דתיים או מסורתיים, דתיים לא הומואים או הומופוביים, לסביות מכל המינים, טרנסים וטרנסיות, ביסקסואלים לאורך כל הסקאלה, ואפילו היו כאן בעבר שתי סטרייטיות, שהמשותף שלהן עם הפורום הסתכם בזה שגם הן נמשכות לבנים... הפורום הזה הוא שני דברים בו זמנית: הוא בית חם וקבוצת תמיכה לאנשים שתקועים בדיסוננס קיומי, ובמקביל בימת דיונים עם פאנל רחב בכל נושאי הנטייה, הדת, ובעיקר מה שביניהם. בין כך ובין כך, הפורום צריך, לא: אנחנו צריכים, מגוון אנושי רחב וצבעוני (עם עדיפות לבעלי אינטיליגנציה לוגית או רגשית גבוהה). צריכים פה חרד"לים, וחרדים, ומתלבטים, ומסורתיים שמכבדים, ודתל"שים, וחוזרים בתשובה, וחילונים למהדרין וחילונים להכעיס, וצריכים חופרים, וטרולים, ופרובוקטורים, ואנשי שיחה נעימים, ופקאצות, ומהירי חימה, ולוחמי צדק, ופילוסופים מנותקים ובעיקר מנהלים שקולים ומסורים. ואת כל זה אנחנו צריכים כדי שלעולם לא יקרה שיגיע לכאן נער במצוקה כלשהי, ויפחד לדבר כי הוא יחשוב שהוא לא מתאים לפה, כי הוא לא מספיק דתי, או כי פה כולם חצי רפורמים, או כי אין כאן אנשים משכילים לנהל איתם שיחה ראויה לשמה, או כי כולם כאן דרמה-קווינז שיקחו ללב כל עלבונון שלו, וכן הלאה. נכון, יש פה הצפה דוסית כבדה יותר מבעבר. אני זוכר תקופות אחרות בהן קיוויתי שמצל"ג או רב נחמן יתפנו כבר, כי הם היו הנציגים היחידים של שומרי המצוות. אז לא תמיד המצב אופטימלי, אבל נטישה מוחלטת של צד אחד בויכוח, במיוחד החלק באגף ההוא שדווקא יותר מבין, שיותר מנסה למצוא דרך אמצע ברורה - עלולה להיות קטלנית לפורום. ובאופן אישי: אתה אחד האנשים היותר חכמים וענייניים שטרם יצא לי להתווכח איתו כהלכה בפורום. אני מקווה בשבילי ובשבילך ובשביל הפורום שתמשיך לייצג את עמדתך המורכבת בעוז ובתבונה, וללא היפגעות רבה מדי מהחברים שבינינו שדמם מציף את ראשם לפעמים בלהט הויכוח, או שעושים טעויות ניסוח שדורכות בדיוק על הפצעים. איש מאיתנו איננו נקי מטעויות שכאלה. אם תלך - תחסר. בתקווה להבנה ובאהבה שאיננה מותנית ניש.