היו שלום

Fleddermaus

New member
אני חי בסרט? ../images/Emo2.gif

לא, אני חי בבוסניה. אני רואה איך דברים נראים מקרוב בעוד שאתה רק יושב מאחורי מחשב ומפיץ תיאוריות גזע מגוחכות בפורומים. האמן ליי שהסיבה היחידה שיש מדיניות אפרטההייד כאן היא ההרגל הישן. אני לא מכיר את המצב בנווה שלום, אבל אם אתה מביא את נווה שלום כדוגמא, אני אביא כדוגמא את הבי''ס שלי (או כל UWC אחר), שבו אנשים מכל ה'זנים השונים' שלך חיים בשלום ובלי לחץ לאומני כבר 40 שנה.

ערב רב

New member
זה עניינך

אבל לי נראה מובן מעולם שסיבת הקיום של הארגון הזה היא חינוך פוליטי, אני לא רואה שום סיבה אחרת אפשרית. ולגבי בוסניה, אין לי כח להעמיק חקר יתר על המידה אבל הרושם הראשוני שלי הוא שהמשפטוקרטיה של אהרן ברק היא כלום לעומת ביהמ"ש לחוקה שלהם ששליש מחבריו ממונים ע"י האיחוד האירופי והשאר במכסות גזעניות שמבטיחות למעשה שליטה מוחלטת של הנציבים העליונים האירופאים במדינה! בכל אופן, נראה לי שה-'טריק' שמבטיח שליטה מוסלמית אפקטיבית במדינה הוא חלוקת השלטון ל-3 חלקים כאשר בפועל בשל היותם של הקרואטים רק 17% מהאוכלוסייה, גם השליש ה-'קרואטי' הוא למעשה שליש בוסני.

Fleddermaus

New member
יכול להיות שהמצב הנוכחי לא יציב

אבל זה לא אומר שהמוסלמים שולטים במדינה. חשוב לזכור, ושזה גם הרושם שלי משיחות עם מוסלמים כאן, שהאיסלם בבוסניה הוא ברובו חילוני וליברלי. אין לו אינטרס להתחבר למדינות האיסלאם האחרות, אלא למדינות אירופה. זה גם כן נכון שלאיחוד האירופי יש מעורבות רבה בחיי היומיום של בוסניה כיום, אבל זה מה ששומר על השלום, והשלב הבא הוא ליצור דו קיום אפקטיבי. הפרדה לאומית מוחלטת לא תהיה כאן (ההפרדה בין הרפובליקה הבוסנית לרפובליקה-סרפסקה במדינה היא הדבר הקרוב ביותר להפרדה שניתן להגיע) ולכן הפתרון הוא דו-קיום, או שלום שברירי שיתדרדר מחדש למלחמה.

ערב רב

New member
אבל אין דו קיום

וגם לפרלמנט עם 15 מושבים לא הייתי קורא בדיוק דמוקרטיה, עוד לפני החלוקה הגזענית וביהמ"ש המוזר לחוקה.

hushhash

New member
היה שלום בעצמך../images/Emo201.gif

אני אתגעגע, נראה לי שכולנו הכי חשוב שתעשה כיף חיים, תשמור על קשר ותבוא לבקר. אל תשכח אותנו סתיו

orvegan

New member
עומרי פוצ../images/Emo24.gif

אני כל כך אתגעגע אליך!!!!... אוהבת המון המון!... אור... נדבר

אמנוס

New member
עמרי מותק

בסוף לא יצא לנו לדבר ולהיפרד וזה חבל,אבל אני אשלח לך אימייל כך שעוד תשמע ממני
אני מאחלת לך שנתיים של חוויה מדהימה מלמדת ומבגרת,חוץ מזה אני ממש מקווה שיהייה לך הכוח להתמודד עם כל קושי שעלול לעלות בעיקבות מעבר כזה, אני אוהבת אותך המון ורוצה שתדע שלכל אורך השנתיים האלו לא הפסקתי ללמוד ממך ואתה לא הפסקת לתת מעצמך לקבוצה ולנוער.. בהצלחה אוצר חיבוק גדול מיכל

the mnm factor

New member
תהנה בן אדם

קשה לי לומר שאתגעגע- כי לא ראיתי אותך הרבה... אבל החיוך שלך בהחלט יחסר לי

למעלה