היו שלום

Fleddermaus

New member
היו שלום ../images/Emo7.gif

(טרולים ואורחים למיניהם מתבקשים לא להגיב להודעה הזו) ובכן, בעוד כמה שעות אהיה בדרכי לקולג' הבינלאומי שבבוסניה. היו לי שנתיים מדהימות של פעילות בנוער, וקשה לי מאוד לנתק את עצמי מהפעילות בו. אני לא עוזב לגמרי, אני אבוא לפעולות בחופשות, ואמשיך לנהל את הפורום משם. שאו ברכה ותחי המהפכה, להתראות, עמרי.

אף אחד לא נשאר בארץ?

להתראות עמרי, אין ספק שתחסר לפעילות המקומית כשלא תהיה כאן. בהצלחה

adato

New member
הפלסטינים רוצים שלום?

67% מהפלסטינים: חמאס לא צריך להכיר בישראל יום שלישי, 19 בספטמבר 2006, 18:26 מאת: אבי יששכרוף, הארץ פעילי חמאס. התמיכה במפלגה פוחתת (ערוץ 10) אבו מאזן. התמיכה בו רק עולהסקר שערך מכון ברמאללה קובע עוד כי מרבית הפלסטינים מרוצים מתפקודו של אבו מאזן, ומעל מחצית אינם מרוצים מתפקוד ממשלת חמאס 67% מהפלסטינים חושבים שחמאס לא צריך להכיר במדינת ישראל, ורק 30% חושבים שכן. כך עולה מסקר שערך מכון המחקר של חליל שקאקי ברמאללה בסוף השבוע שעבר, בהשתתפות 1,270 פלסטינים בוגרים. מהסקר עולה עוד כי 38% מהמשתתפים אמרו כי יצביעו בעד חמאס אם הבחירות היו מתקיימות היום, בהשוואה ל-39%, כפי שהתברר בסקר קודם שערך המכון לפני שלושה חודשים. לפתח יצביעו 41% בהשוואה ל-39% לפני שלושה חודשים. 54% מהנשאלים אמרו כי הם אינם מרוצים מתפקוד ממשלת החמאס לעומת 42% שאמרו שהם שבעי רצון. 55% הביעו שביעות רצון מתפקודו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן.

Fleddermaus

New member
הבנה בינלאומית

אני מאמין שאם לא נגיע להבנות בין-אנושיות ברמה הגלובלית לא נוכל לשרוד. הגלובליזציה של היום יוצרת ניכור בין-אנושי, והפרוייקט של ה-UWC מנצלת את הגלובליזציה לטובת האנושות. ספציפית לגבי הקולג' בבוסניה (הוא אחד מתוך 12 קולג'ים ברחבי העולם), זו המסגרת החינוכית הראשונה באיזור מאז המלחמה שבה יהיו תלמידים בוסנים, סרבים, קרואטים, מכל הדתות והלאומים של יגוסלביה לשעבר. מערכת החינוך בבוסניה מתנהלת באפרטהייד מוחלט, וזו המסגרת המעורבת הראשונה מאז הסכמי דייטון. לדעתי, מדובר בתכנית שמרתק להיות חלק ממנה. מקווה שעניתי לך על השאלה.

רק לאחר שיגוסלביה

עברה את הדבר הבלתי נמנע מבחינתה והתפרקה לקבוצת מדינות לאום (ממש כמו ישראל), ניתן לתקן את היחסים ליצור דו קיום, דבר שלא היה כאשר היתה הפיקציה הזאת בשם יגוסלביה, נכון אז עמים היו מעורבבים אחד בתוך השני, אבל זה לא היה דו קיום, ראינו כולנו איך זה נגמר... השאלה היא האם את אתה שייך לאחד העמים היגוסלבים לשעבר? הרי המיקום לא מקרי ומטרותו לשקם יחסים בין העמים מתוך המצב החדש של יגוסלביה המפורקת, היכן אתה נכנס בדיוק?

Fleddermaus

New member
מדובר בקולג' בינלאומי

שהוא חלק מפרוייקט ה-UWC, הכולל 12 תיכונים בינלאומיים. ולכן, פרט למטרתו כגוף מאחד ללאומים השונים בבוסניה-הרצגובינה, הוא מתפקד גם כ-UWC לכל דבר, שמטרתו לקדם הבנות בינלאומיות דרך חינוך. אתה מוזמן לקרוא עוד באתר http://uwc-ibo.org .

ערב רב

New member
ואתה באמת רוצה להכניס את הראש

הבריא שלך לתוך המיטה החולה הבוסנית של שלטון מוסלמי לאומני עם דם רב על ידיו שמנהיג אפרטהייד כלפי המיעוט הנוצרי? בכל אופן, אתה אמנם מבוגר מספיק בשביל לעמוד על דעותיך אבל אני לא בטוח שהייתי מכניס עצמי לתוך מוסד לחינוך פוליטי. הרושם שלי עד כה היה שאתה יחסית ציוני יותר מהשאר כאן ובכל זאת אתה מכניס את עצמך בכוונה מלאה לתוך מוסד שמטרתו לחנך אותך לקוסמופוליטיות כלשהי, על-לאומית, וייתכן שיכלול אף מסרים אנטי-ציוניים מפורשים בתכנית הלימודים שלו? ל-"נשיאי הכבוד" של הארגון מנדלה ונור יש פייפר טרייל ארוך ויפה של התבטאויות אנטי-ציוניות ואף אנטי-ישראליות, במקום לחשוב על אפרטהייד בבוסניה אני מציע שתכין את עצמך להגנה על ה-'אפרטהייד' בישראל כל שני וחמישי שם. יש מספיק תיכונים איכותיים ויוקרתיים בישראל ואני באמת לא מבין בשביל מה אתה צריך את זה - אלא אם אתה מצוי בקשיים כלכליים ותלוי במלגות. ועוד בשנה הראשונה לפתיחת ביה"ס הזה? כתה י"א היא ככל הנראה הכתה החשובה ביותר בתיכון וייתכן שגם אם תתחרט הפגיעה תהיה קשה מאוד לתיקון.

Fleddermaus

New member
הרשה לי לתקן אותך:

ראשית כל, השלטון הבוסני היום נקי מדם, והאפרטהייד הוא נחלתם של כל הלאומים בבוסניה-הרצגובינה, כולל נוצרים. המבנה הלאומי של בוסניה כיום, לאחר הסכמי דייטון, מאפשר שילוב של כל חלקי האוכלוסיה בחיי היומיום של הארץ. שנית, לא מדובר במוסד לחינוך פוליטי, ולא יחנכו שם לאנטי-ציוניות או משהו ממין זה. ל-UWC מצטרפים ישראלים מכל הקשת הפוליטית כבר 40 שנה, ומעולם לא ניסו להעביר אותם על דיעותיהם. התלמידים המגיעים ל-UWC הם אנשים חושבים וקובעים את דעותיהם בעצמם. האם אתה יכול להביא ציטוט אנטי-ציוני כלשהו של המלכה נור, או נלסון מנדלה? אני מציע לך לברר יותר על תכנית הלימודים של ה-UWC, ועל הבוגרים שיוצאים משם (אחד מהם הוא יועץ ליו"ר מפלגת ימין), לפני שאתה קובע שמדובר בחינוך לעל-לאומיות. אם צריך להגן על ישראל, אגן עליה. זה לא דבר חדש לתלמידים ב-UWC. אני מרגיש שאני יכול לתת תשומת לבינלאומיות, ולא רק ללאום שלנו וזכויותיו. המחשבה הצרה שבה הציונות (או כל תנועה לאומית אחרת) היא מרכז העולם מביאה לכשלים חמורים ביחסים בינאישיים בכפר הגלובלי.

על איזה אפרטהייד אתה מדבר?

יגוסלביה עברה שלב שהיה צריך לקרות מאחר ואף פעם לא היתה מדינה אמיתית אלא אוסף של עמים חסרי בית שנכפתה עליהם זהות אזרחית מלאכותית, כל עם במדינה שלו, היו טיהורים אתנים וטרנספרים, מי שבחר להשאר מיעוט לאומי במדינה לא שלו חי עם ההשלכות, אז למה בדיוק אתה מתכוון שאתה אומר אפרטהייד?, זו מילה מאד חמורה ומאד טעונה.

Fleddermaus

New member
אני אסביר לך:

אני מדבר על זה שבבתי הספר בבוסניה יש קיר המפריד בין בוסנים לקרואטים, אני מדבר על זה שעיר כמו מוסטאר מופרדת לחלוטין ואין עירבוב בין שני צידי העיר, הבוסני והקרואטי. זה נכון שהמצב עכשיו טוב בהרבה מקודם, אבל הבעייה קיימת. אין מה לעשות, כשיש לך עמים החיים אחד בתוך השני (למעשה זה אותו עם והחלוקה היא שרירותית ומיותרת) אין לך הפרדה וחייבים לפתח זהות לאומית חדשה, ודו קיום.

מצב מורכב...

מצד אחד, עיניין הקיער זה באמת מוגזם, ניתן להגיע לפתרונות אחרים, מצד שני ההפרדה בין העמים היא מחייבת המציאות, העמים לא מלאכותיים, הם קיימים מאות שנים, כבר ניסו לפתח זהות לאומית חדשה, קראו לזה יגוסלבים, זה נכשל בענק. דו קיום? מצויין, קודם עושים הפרדה מלאה עד כמה שניתן, כאשר לכל עם יש את הבית הלאומי שלו מתחילים לקיים קשרים ועם הזמן הם מתהדקים, ככה נוצר דו קיום, עירבוב ו"זהות לאומית חדשה" רק יצרו מתחים ויפריעו ליצירת דו קיום.

ה'קירות' האלה הם גבולות

יש גם 'קיר' בין הצרפתים לספרדים או לגרמנים, וגם 'קיר' בין ההולנדים לבלגים והנורווגים לשוודים. למה באמת כל העמים האלה לא מתערבבים אחד בשני ומתעקשים על שטויות כמו שפה, תרבות, דת (לפעמים) וכו' וכו'? גם בטבע כל בעל חיים חי עם בני מינו ויחסיו עם בני מינים אחרים הם לא פשוטים. בני האדם שייכים לאותו המין רק במובנים מסויימים, במובנים אחרים הם שייכים למינים שונים.

Fleddermaus

New member
נו באמת, זה לא אותו דבר.

אם, לדוגמא, בישראל היו מפרידים את כיתות הלימוד לאשכנזים וספרדים, לא היית מוחה? זה אותו דבר בדיוק. אני מציע לך לבקר כאן (מוסטאר) ולראות איך מתנהלים החיים בבוסניה של היום. ואני ממש לא מסכים עם המשפט האחרון שלך.

סרבים ובוסנים הם לא ספרדים ואשכנזים

אלה שני עמים שונים, הם היו כאלה עוד לפני שהיה כזה דבר יגוסלביה, ההפרדה בינהם היא דבר שהוא כורח המציאות וטוב למען השקט באיזור, מתוכו יכול להיות דו קיום, כאשר לכל אחד יש בית משלו, לעמו שלו.

Fleddermaus

New member
יש לסרבים, קרואטים ובוסנים

הרבה יותר דברים משותפים מבחינה תרבותית, מאשר ליהודים יוצאי פולין ויהודים יוצאי מרוקו. כיום לא ניתן לעשות הפרדה בתוך בוסניה, אלא אם כן אתה מדבר על טרנספר או אפרטהייד של ממש. הברירה היחידה היא דו-קיום, ובמוסטאר של היום זה לאט לאט מתפתח.

Fleddermaus

New member
ולא, אלה לא גבולות.

אני מדבר על קירות פיזיים באמצע בתי ספר, כנראה שהקריאה שלך סלקטיבית.

מי שיכול מקים גבולות מדיניים

ומי שלא יכול מקים גדרות וקירות. זאת לא שאלה 'גזעית': סרבים וקרואטים לא יכולים לחיות ביחד, אז למה להכריח אותם ללמוד באותן הכיתות? גם יהודים וערבים לא יכולים, בד"כ. עדיף לכן להיות שכנים מופרדים ע"י קירות גבוהים מאשר לתלוש זה את אשכיו של זה. אם אתה חושב אחרת אז אתה לוקה בתסמונת שאפשר לקרוא לה "להעדיף-לחיות-בסרט-מאשר-במציאות". כדאי שתבקר פעם בנווה שלום ותראה איך ה'קואדוקציה' של ערבים ויהודים נראית במציאות. בנווה שלום למשל יהודי שלא מקבל את הנארטיב הערבי נחשב ע"י בני דודינו ונושאי כליהם היהודיים ל'משת"פ ציוני'.

מצד שני לא תמצא שם ערבי אחד

שיש לו טיפת הבנה לנרטיב הציוני... אחלה דו קיום...כאשר הצד היהודי הוא אנטי ציוני והצד הערבי לא זז מילימטר מעמדותיו, לא הולך צעד אחד לכיוון היהודי. זהה מש כמו דו קיום בין פלשתיני לפלשתיני...

מזכיר לי מופע אימים ב-TV הגרמנית

פעם היה שם דיון על הסכסוך הישראלי-ערבי ובתור נציגת 'הצד הישראלי' הוזמנה להופיע עו"ד פליציה לנגר, האימא תרזה של הטרוריסטים הערבים. ב'דיון' שהתפתח תקפה לנגר את ישראל בארסיות גדולה יותר מהנציג הפלסטיני. הגרמנים שפשפו את עיניהם בתימהון עד שאחד המשתתפים הגרמניים פנה למנחה ושאל אותו: את מי הבאתם לנו בתור 'נציכת הצד ישראלי'? לא מצאתם נציג ישראלי אותנטי? אבל זה לא כמו דו-קיום פלסטיני-פלסטיני, כי הפלסטינים לפעמים יורים זה על זה, אלא דו-קיום בין החמור לרוכבו (בתקווה שהרוכב לא מתעלל בחמורו יותר מדי ומסתפק בשרות המקובל שהוא מקבל ממנו).

למעלה