היורשת?

doron g3

New member
היורשת?

שנים ציפינו וחיכינו, דרמות נעורים שונות באו וניסו למלא את החלל העצום, אך אף אחת לא השתוותה לגדולה של דוסון קריק. אבל ייתכן שהפעם יש תקווה. מדובר בדרמת נעורים חדשה על נער שמגיע לחברה מסוגרת בפאלם ספרינגס. כל זה היה נשמע די משעמם, לולא העובדה שמדובר בסדרה מבית היוצר של קווין וויליאמסון, בסה"כ דרמת הנעורים השנייה שלו. את הראשונה כולנו מכירים. הסדרה צפוייה לעלות בארה"ב ברשת CW החדשה, בסביבות ספטמבר, ונראה שהחלק החזק יהיה דווקא מאחורי הקלעים. מלבד וויליאמסון, יעמוד מאחוריה סקוט ווינאנט שאחראי בין השאר ל"אלו הם חיי" שהקדימה את זמנו ו"מתים במשרה חלקית" המצויינת. הבשורות הפחות מעודדות (תלוי למי) מספרות על קאסט שלא מעט ממנו מבוסס על פליטי או.סי. יש למה לחכות...

נשמע שווה צפיה!../images/Emo45.gif../images/Emo105.gif

איך קוראים לסדרה? וגם אם היא תהיה אפילו טיפה דומה לדוסון קריק - ההצלחה מובטחת.

doron g3

New member
כרגע "Hidden Palms"

למרות שזה עוד עשוי להשתנות. אם השם הזה ישאר אז אני מניח שבדומה לדוסון קריק, נקבל תרגום פונטי של "הידן פאלמס", כי בדומה ל"נחל של דוסון", "דקלים חבויים" פשוט לא נשמע טוב. עוד פרט מעניין הוא העובדה שמכיוון שהסדרה צפוייה לעלות רק באמצע העונה (כמו דוסון קריק) העונה הראשונה שלה תכלול רק 13 פרקים (כמו..., טוב אתם יודעים את ההמשך...)

Dawson girl

New member
חחח דקלים חבויים ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

זה נשמע כמו שם של סואופ

Dawson girl

New member
יא מגניב ../images/Emo2.gif

עכשיו צריך לקוות שהיא תגיע לישראל

G A L 17

New member
לא יודע מה איתכם

כאילו אני יודע , שחלקכם הגדול לא סובל את זה , אבל בכל זאת מגרש ביתי היא כל כך היורשת האולטמטיבית מבחינתי .. פייטון האמנית המיוסרת היא כל כך ג'ואי נייתן עם הביטחון העצמי שמצד אחד נראה שלא שם זין על אף אחד ומצד שני כל כךרגיש הוא פיסי לוקאס שאמור להיות הבן אדם הטוב אבל רק עולה לכולם על העצבים הוא דוסון ברוק הפרובקטיבית היא חיקוי לא רע לאבי

Dawson girl

New member
אני מסכימה איתך../images/Emo45.gif

(וואי כמה זמן לא ראיתי מגרש ביתי:|) אבל אני מסכימה פחות שזה יותר הדמויות שדומות לדמויות של דוסון, לדעתי הרוח של הסדרה ממש מזכירה את "דוסון קריק", והחשיבות של המוזיקה וכל המסביב. הדמויות פחות למרות שגם להן לא חסר

G A L 17

New member
אני יודע שהרבה יתעצבנו אבל

המוזיקה במגרש ביתי ה-ר-ב-ה ה-ר-ב-ה יותר מוסיפה לסדרה מאשר המוזיקה של דוסון הוסיפה לדוסון.. זה בעיקר בגלל שחוץ מהשירים המדהימים שמשלבים בסדרה , המוזיקה גם לוקחת מרכיב עיקרי בעלילה , בין אם זה שירים שהדמות של היילי שרה , או פייטון שחיה את המוזיקה ובין אם זה להקות\זמרים שמתארחים בתוכנית בלא מעט פרקים וזה בכלל בלי להזכיר את friend with benfit ואני כבר סיימתי את העונה מחכה שתגיע העונה החדשה !! אהה וכמובן שלדמיון בין פייטון לג'ואי אפשר להוסיף את הכישרון ציור של פייטון ואת העובדה שהיא מנהלת עסק (נו נגיד שגו'אי מנהלת את הבית קפה של אחותה חח) וברור שהדמויות לא דומות לדוסון אחד לאחד סתם חיפשתי סיבה להזכיר את הסדרה המדהימה הזאת חח

doron g3

New member
כל כך, אבל כל כך לא

כל סדרה שבה צ'אד מייקל מוריי אמור להיות דוסון, כל סדרה שבה מעודדת בלונדינית אמורה להיות ג'ואי, כל סדרה שבה הכבשה הכי צחורה במשפחה, הכי לא מצחיקה והכי פופולרית אמורה להיות פייסי, וכל סדרה שמנסה לשחזר את הגאוניות של אבי ומוציאה מתוכה את ברוק, לא ראוייה להיות מוזכרת באותה נשימה יחד עם דוסון קריק. אני יכול לתת 101 סיבות למה ההשוואה הזו היא עלבון לדוסון קריק שרק במעט קטן מהעלבון בהשוואה לארתור, אבל אני חושב שהפער בין אבי לברוק די ממצה את העניין. ניסו פה לחקות גאוניות שספק אם ניתנת לחיקוי. התוצאה היתה רחוקה מהמקור, מביכה ובסופו של דבר גולשת הרחק מהגבולות המקוריים כך שאפשר להגיד שזהו לא שחזור מוצלח, ואפילו לא חיקוי עלוב, אלא סתם חרא דמות וחרא סדרה.

G A L 17

New member
ניסית פעם לראות את הסדרה?

אני בספק כי לתאר את פייטון כמועדדת בלונדינית כל כך נוגד את האופי של הסדרה ... חיקוי לא מוצלח? אני בספק אם הם בכלל ניסו לעשות את הסדרה לפי המודל של דוסון את ההשוואה עשו המעריצים בגלל שלא מעט שחקנים (לוקאס , היילי , פייטון ) שיחקו גם בדוסון אין ספק שאבי דמות גאונית , ואין ספק שהדמויות לא אותו דבר אבל זה לא עושה את מגרש ביתי גאונית פחות זה הרבה מעבר לסדרת נעורים כי בסדרת נעורים לא נוגעים בדברים שנוגעים במגרש ביתי כמו למשל ה"מעודדת הבלונדינית" שלא מפסיקה לבכות שהיא מגלה שהאמא הביולגית שלה טובה באומנות כי היא כל כך קיוותה שאת הצד הזה היא ירשה מהאמא המאמצת שלה |ספולייר| 316 מגרש ביתי כי בסתם סדרת נעורים לא נוגעים בנושאים כמו נער אוטסיידר שנמאס לו מהחיים ומחליט ללכת לתיכון להרוג את כל אותם אלה שהתעללו בו ולהתאבד ועוד מציגים אותו כקורבן ולא כרוצח אז סלח לי על אי ההסכמה אבל זה הרבה מעבר ל"חרא של סידרה"

doron g3

New member
לצערי הרב, ניסיתי

למרות שקשה לי להגיד שהצלחתי. בקושי צלחתי את העונה הראשונה עד שהשעמום הכריע אותי. את צודקת. פייטון היא לא ג'ואי. אם כבר, היא ג'ן (והיא עושה עוול גם לה), או הכלאה מאוד לא רצוייה בין ג'ן לג'ואי. היילי הזו בתיאוריה הייתה צריכה להיות ג'ואי. אך כפי שהצהירה בתחילה הסדרה, היא לא, וחבל. הדבר הראשון שקומם אותי ב"מגרש ביתי" היה צ'אד מייקל מוריי. עם כל הכבוד, הדבר הזה היה אחת מנקודות השפל שאליהן הגיעה דוסון קריק בזקנתה, ועצם בחירתו לתפקיד של לוקאס רק מראה שבסדרה הזו ליהקו שחקנים לפני שכתבו אותה. אחד מהדברים הנהדרים בדוסון קריק היה הליהוק. כל שחקן פגע בול, ולא סתם רבים המשיכו לככב. אני מניח שיכלו לקחת דוגמנית חסרת כישרון לתפקיד של ג'ן אבל לא עשו את זה וזה מה שהופך את דוסון קריק לסדרה גדולה. ובכל מה שקשור למקוריות, אני מצטער, אבל מעודדת בלונדינית - לא מה שחשבתם, זה ממש לא פרץ של יצירתיות, למעשה זה רק הופך את פייטון לדמות לא ממש אמינה. אולי זה נחשף מתישהו בסדרה, אין לי מושג, אבל קשה לי להבין מה לה ולעידוד בכלל. ואני לא ראיתי את העלילה על האאוטסיידר הרוצח, אבל עצוב לי לשמוע (אך לא מפתיע) שהסדרה הזו התדרדרה לקלישאות שכאלו. מילא אם זה היה השראה מהמציאות, אבל הנושא הזה כ"כ שחוק, למען השם, אפילו בג'ואן מארקדיה נגעו בו (ואפילו הציגו את הרוצח כקורבן, כמה נועזים הם שם!). חרא של סדרה, שקשה לי להחליט אם היא יותר גרועה מאו.סי, אבל אני אומר שלא, כי אני מזהה פחות תיעוב עצמי אצלה. זו לא דוסון קריק. האם הם ניסו לחקות אותה? לא, הם אף הצהירו על כך בגלוי בפרקים הראשונים. האם הם קיבלו השראה מדוסון קריק? כנראה, אבל זה רק מוכיח שזה לא מספיק רק ליצור דמויות דומות, לשלב מוזיקה, ולצלם באותה העיר (אני מתפלא שלא הזכרת את העובדה הזו עדיין) , כדי לשחזר את הקסם של דוסון קריק. ולא, גימיק זול של כדורסל להגברת הדרמה באופן מלאכותי בהחלט לא עוזר.

DAN1EL

New member
ואל תשכח ../images/Emo97.gif

הסדרה עוסקת בספורט! הקונפליקטים, התחרויות וכו'. כל מה שדוסון מתנגד לו...

G A L 17

New member
אז אל תראה את הסדרה

אבל למה ללכלך עליה כל כך הרבה , תתפלא אבל יש לא מעט אנשיים רדודים כמוני שנהנים מכל רגע שהם רואים בסדרה ואממ אני בטוח שזה לא מעניין אותך אבל כן יש סיבה טובה למה פייטון היא מעודדת ומזכירים את זה בכל פרק שני בסידרה ועצוב לך לשמוע שהסדרה הידרדרה לקלישאות כאלה? חבל אני רק יכול להגיד לך שזה ללא ספק אחד הפרקים היותר טובים שיצא לי לראות מכל מה שראיתי בטלבזיה ותתפלא אני רואה הרבה אולי אני לא אינטילגנט כמוך ואולי אני לא מחפש את הניתוח אחרי כל סיצנה אבל אני צופה אדוק בטלביזיה וכשאני רואה את הסדרה הזאת אני פשוט מתרגש אגב דבר אחרון גם אני לא אוהב הרבה סדרות שאני משער שאת חלקן אתה דוקא אוהב אבל אותי לימדו שלבזבז כל כך הרבה זמן בלהגיב על סדרות שלא אהבת זה בזבוז זמן טוטאלי

doron g3

New member
נגעתי בנקודה רגישה?

אנשים פה טיפה נסחפו. לא יודע למה אתם לוקחים את זה כ"כ אישית כשאני משמיץ סדרה שאתם אוהבים, כאילו מי שאוהב סדרה לא משהו, הוא אוטמטית בנאדם רדוד או אידיוט או לא יודע מה. תאמין לי שלא מעט אנשים מחשיבים את דוסון קריק לסדרה רדודה, ואם הייתי נעלב מכל אחד כזה אז מצבי היה בכי רע. אני לא העליתי את נושא מגרש ביתי, אבל אם הוא כבר עלה אז הבעתי את הדיעה שלי על הסדרה, אם זה היה פורום מגרש ביתי אז המקום של הדיעה הזו בפורום היה שנוי במחלוקת, אבל מכיוון שזהו פורום דוסון קריק, חשבתי שיש מקום לדיעה שכזו. חבל שהסטתם את הדיון לרמה האישית, ואני רק מקווה שלא ייערך לינץ' גם בגולש החביב שפתח פה נושא ובו כתב, רחמנא ליצלן, שלא אהב את שני הפרקים הראשונים של דוסון קריק.

G A L 17

New member
זה בדיוק ההבדל בינך לבינו

הוא רשם שהוא לא אהב , הוא לא רשם כמה שהסידרה חרא , הדמויות מטומטמטות והרעיון מפגר

DAN1EL

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo97.gif

סדרה כל כך עלובה ומשעממת. לא שיכולתי לצפות למשהו טוב יותר מסדרה שצ'אד מייקל מוריי מככב בה... וההשוואה לארתור היתה הומוריסטית. Get over it.

doron g3

New member
אני לא מבין

אני צריך לשים סמיילי כדי שיבינו שאני צוחק? האזכור היה הומוריסטי גם הוא, מה שגם במחשבה שנייה, אני לא בטוח אם גם ארתור לא סדרה עדיפה על מגרש ביתי... (ולפני שעוד מישהו יתרגש, גם זה בצחוק...
)

E u t e r p e

New member
אוי די כבר

אתה יודע שפעם... לפני שהתחילו השידורים החוזרים של הסדרה היו בפורום קצת יותר חיים? אתה יודע למה זה קרה? כי אפאחד לא ניתח סוציולוגית-פסיכולוגית וחפר וחפר על כל פיפס אפשרי בתוכנית. זאת פאקינג תוכנית טלויזיה. טובה, מעולה, מה שתרצה. בכל זאת רק סדרה. ויש עוד סדרות מסביב, ותתפלא - לא כל בנאדם צריך לנתח ולעבור שוב ושוב על אותו פרק רק כדי למצוא את המשמעויות הנסתרות בקשר של ג'ואי ואבא שלה או כל דבר אחר. אתה לא רוצה לראות טרי היל, אל תראה. אבל מי אתה שתחליט מהי דרמה טלוויזיונית מרגשת ונעלה ומה לא. גם לדוסון, כמו לטרי היל, היו את הקלישאות שלה, סו פאקינג וואט. הרבה אנשים מחפשים בטלויזיה את הכיף, את הפנטזיה, את הריחוק מהמציאות ההגיונית והרציונלית של היומיום, וטרי היל אומנם לא הסדרה שתזכר לדורי דורות, שיא היצירה הטלויזיונית, אבל גם דוסון קריק לא. שתיהן מופנות אל הנוער, ושתיהן עוסקות בבעיות שקרובות לבני נוער רבים.

למעלה