ההורמונים מאד משפיעים על איזון הגוף
ברגע שהתחלתי לאכול מוצרי סויה ,כבר שהייתי אחרי המנופאוזה , האסטרוגן הצליח לשגע אותי, כי אני במצב נורמלי יצרתי מעט מאד אסטרוגן בגלל שיבוש הורמונלי שלי לפתע הרגשתי בגוף דברים אחרים ושונים , וגם מצב הרוח קבל תפנית חזקה כלפי מעלה ואז גילו שהאסטרוגן שנוצר במינון גדול, יצר סרטן בשד וברירית הרחם בו זמנית וקבלתי הנחיה מייד להפסיק את מוצרי הסויה , למצוא אוכל אחר בלי פיטו אסטרוגנים מסתבר שההורמונים מסוכנים , שהם לא באיזון הפנימי של הגוף הם מעוררים יצור תאים לא תקינים במסגרת הטיפול בסרטן של רירית הרחם קבלתי פרוגסטורון במינון גדול , במשך כמה חודשים תאי הרחם חזרו להיות תאים רגילים, אבל היו כאבי בטן נוראיים כל יום , שקעתי בדכאון חודשים הייתי זרוקה במיטה ,לא יצאתי מהמיטה , לא רציתי לפגוש אנשים הרופאה שלי דברה עם הגניקולוג האנקולוגי אמרה לו החיים שלי בסיכון גבוהה , הסוכר גבוהה אבדתי ראיה בעין אחת , והלב מזייף קשה היא פחדה לאבד אותי הוא אמר לה ,לא כרתו את הרחם , לא ניתן לנתח אותה , זה סיכון גדול מאד , היא לתעמוד הניתוח אחרי הטיפול תטפלו בבעית הסכרת ובדכאון אבל היא תשאר בחיים והסרטן ברירית הרחם יעצר וזה בדיוק מה שקרה , הסוכר ירד והראיה אבדה לעד בעין אחת , הדכאון חתם קבע אבל אני חיה והשאלה שנותרה היא מהי איכות החיים כיום , שאני עם שרידי ראיה ובעיות מוטוריות בגלל הפגיעה באגן בגלל השכיבה הממושכת , וקשה לי מאד ללכת , וזה הטיפול התרופתי בהורמונים עוזר אבל מזיק למה להאריך את החיים אבל צריך להבטיח גם את איכות החיים של המטופלים