היום תאריך 13/1/2003

היום תאריך 13/1/2003

היום אנו בתאריך 13/1/2003. משהו מיוחד ביום הזה ? מה יום מיומיים ? ?WHAT I´M TALKING ABOUT מישהו כאן מחברי הפורום היה מעדיף לשכוח תאריך זה שמלפני 4 שנים ? היש למישהו שמץ מושג ? מירי. (רמז : "רוקדים" 48)

וודאי שארצה לשכוח את התאריך הזה

זה יום הולדתה של גרושתי (אך לא לפני ארבע שנים). לזה התכוונת?

יש לי שמץ של מושם

ביום ד´ ה- 13.1.99 ערכה פדרציית התקליטים פשיטה על חנות "רוקדים" ברחוב הארבעה 10 בת"א ובצו בית משפט שהוצא במעמד צד אחד ובנוכחות שוטרים, מאבטחים ועורכי דין, החרימה את כל קלטות הוידאו ללימוד ריקודי עם, קלטות הטייפ והדיסקים לריקודי עם הנמכרים למדריכים ורוקדים בארץ ובעולם. הועתק מגליון "רוקדים" מספר 48 עמוד 4 שיצא בפברואר 99. נראה לי שזה המאורע שמירי כתבה שיתכן שירון מעדיף לשכוח ואני מבינה זאת.

nilll

New member
חן חן על פתרונך היפה והמושלם.

אכן הוכחת שאת ראויה להיות מספר 2 ,וגם היחידה{הכנרת שלנו בלי מים,בדיחה קטנה ליום חולין,מזכיר לכם שם של רקוד?}.אחרי הפדיחה של חידת השבת המרחפת על ראש כולנו כענן,חשבתי על חידה יותר קלילה .חשוב מאד שציינת גם את העמוד ממנו העתקת, אחת ממטרות הפורום היא להעשיר את השכלתינו.ולגוון הוספתי משפט בשפה זרה. א-איזו שפה זו? ב-האם את יכולה לתקן אותו? ג-ירון יקירי,הכל בחביבות ובהומור מירי´לה

ניל ידידי האם

אני שומעת לעג בדבריך? ואנא הסבר לי מה המשפט "הכל בחביבות ובהומור מיריל´ה" מדוע מירי כאשר אתה כותב אלי?

אני כנראה קשת תפיסה../images/Emo13.gif

ניל חתם בשם מירי? אני מקווה שאנו לא חוזרים לנושא הזהויות שמוצה עד תום
כבר מת לדעתי(מסקרנות כמובן).

gold869

New member
צרוף מקרים?

כמה סמלי. בדיוק ארבע שנים אחרי שהמשטרה ופדרצית התקליטים פשטו על חנותו של ירון, גורם הסכסוך בין משרד הביטחון (המפעיל את תחנות הרדיו גל"צ וגלגל"צ) ואקו"ם לסגירת גלגל"ץ. הסכסוך בין גלי-צה"ל לבין אקו"ם הינו בן חמש שנים. לאחרונה ולאחר ויכוחים הגיעו גלי-צה"ל ואקו"ם להסדר לגבי השנים שעברו. הבעיה שנותרה הינה התשלום לאקו"ם לשנה הקרובה. פרטים נוספים ניתן לקרוא על כך ב- במעריב, בוואלה וב- Ynet . בכל אופן לפי מה שגל"ץ הודיעו הם משדרים הלילה שעשועונים למאזינים. השיר האחרון שגלגל"ץ שידרו קצת לפני חצות היה "סע לאט" ששר אריק איינשטיין, שיר זה פתח גם את שידורי התחנה הזו. עכשיו הם משדרים את יוהן סבסטיאן בך.

../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif להזכיר חבל בבית התלוי

מירי לוי אני משער שטוב לב אינו מן התכונות שאת יכולה לאמץ לעצמך. אם את מציינת שמישהו מחברי הפורום יעדיף לשכוח דבר מה, מדוע את טורחת להזכיר לו זאת ולהפיץ זאת ברבים??? האם זה עוד שרשור מניפולטיבי שנועד להשאיר אותך במרכז הענינים?? ששי

התעוררת ששי ?

יצאת מהחור ? הרחת גבינה ? בא נראה אותך פותח נושא ויוצר דיון. אשמח לראות אותך עושה משהו חיובי חוץ מלקטר על פורום משמים.

לששי וכל שאר החברים

איני מרגיש כ"תלוי", לבטח לא היום אחרי 4 שנים, ולאחר ש"רוקדים" הינו עסק משגשג. נכון היו שנתיים קשות מאד (איש לא יבין עד כמה קשות) אך הן עברו חלפו להן, אני מקווה ומאמין, לבלי שוב... לגופו של עניין: 1. אין קשר בין מקרה גלי צה"ל למקרה רוקדים. בגל"צ העניין הינו השמעה פומבית ואין כל ספק שעקרונית הצדק עם אקו"ם. לעומת זאת התביעה נגדי היתה בגין מכירה ולא בגין השמעה פומבית. 2. עם אקו"ם אין לי כל בעיה. כבר כמעט 20 שנה שיש לי עמם הסכם ושיתוף פעולה. הם מקבלים ממני תמלוגים על מכירת המוצרים כחוק (ד"א, לאחרונה אני מעביר לאקו"ם תמלוגים גם בשם ארגון המדריכים) ויותר מכך הם מזמינים אצלי (בתשלום) דו"חות תדירות השמעה בריקודי עם כדי לדעת כיצד לחלק תמלוגים ליוצרים. בקיצור עם אקו"ם הכל בסדר. 3. חברות התקליטים צודקות עקרונית בנושא של דרישתן להסדר חוקי לגבי העתקות מתקליטים לצורך מכירה. מעולם לא טענתי שלא מגיע להן תשלום. נהפוך הוא. אלא שאת ההסכם שהיה לי איתן בשנות ה-80 הן אלה שהפסיקו בצורה חד צדדית והסיבה היתה לדבריהם: "הסכומים הלא ריאליים שהתקבלו בגין הסדר זה, ביחס למספר החוגים והרוקדים". תשאלו מדוע סכומים קטנים? ובכן אם רבים מוכרים ורק אחד משלם, כיצד יגיעו הסכומים למשהו משמעותי? 4. הראיה לצדקת דרכי ומאבקי למכירה חוקית: כבר באותו שבוע של ה-13.1 הוחזרו לי כל קלטות הוידיאו. לאחר חודש הוחזר המחשב עם המוזיקה. כבר באותו שבוע מינתה הפדרציה לתקליטים את מר דב זעירא מחברת התקליט לנסח הסדר חדש במקום זה שהיה קיים בעבר, תוך התחייבות לקבל את פסיקתו. 5. ההסדר שקבע דב זעירא פועל עד היום, אך שוב רק אני משלם את מה שנקבע בעוד כל השאר (כלל ארגון המדריכים שהינו גוף ציבורי) מנצלים את העובדה שההליך להסדר פורמלי עם הפדרציה עוד לא הסתיים, ובחסות העמימות הקיימת וחוסר הרצון של החברות לטרפד את מה שמתגבש – מוכרים הם דיסקים וקלטות וידיאו בארץ ובחו"ל. 6. כאמור, ההסכם עם חברות התקליטים פועל למעשה (דה פאקטו), אך עדיין לא אושר בחתימה כיוון שיש לקבל אישור לכך ממנהל ההגבלים העסקיים וההליך לכך הינו ממושך. 7. אני יודע שהעניין סבוך ולא לרבים יש את הידע והרצון להיכנס לעומק הבעייתיות של המצב. הסבך הוא גדול גם בגלל שגם לאחר ההסדר עם חברות התקליטים יש לקבל אישור מהמבצעים לשינויים שאנו עורכים בשירים כדי להתאימם לריקודי-עם וכאן אין עדיין שיתוף פעולה מצד מחברי הריקודים ועל כך כבר כתבתי רבות. 8. מאז ומעולם (מאז שהקימותי את "רוקדים"), טענתי הבסיסית היתה ונשארה: ריקודי עם הינם חלק חשוב ביותר בתרבות הישראלית ולכן חייב שיהיה הסדר למכירה חוקית של וידיאו ודיסקים להם נזקקים רוקדים ומדריכים ולא יתכן שכל הפצת הריקודים תיעשה בצורה לא חוקית, בהעתקות פיראטיות, במכירות בהיחבא וללא תשלום תמלוגים לאקו"ם ולבעלי הזכויות על התקליטים המקוריים.

לששי ולמירי ../images/Emo31.gif

ששי תפסיק עם הפרובקציות אנו לא מעונינים בפורום הזה ללכלך אחד על השני בבקשה רד מה. חפש נושאים של רקודי עם נשמח להשתתף עמך בשיחות. ומירי, למה את חושבת שהנושא של ירון והחנות הן מענינו של הפורום? האם זה באמת שייך לפורום רקודי עם? למרות שבחנות נמכרות קלטות של רקודים? בכך גרמת לירון להסביר לנו את השתלשלות הענינים ואולי אף להביך אותו (תקן אותי ירון אם אני טועה).

לחלוטין לא!!!

אני מאמין ובטוח בצדקתי, ביושרי ובדרכי הפעולה בהן נקטתי מתחילת הדרך כאשר הקמתי את "רוקדים" (אז "מרכז ההקלטות לריקודי עם") ב-1984, עת חתמתי על ההסכם הראשון עם חברות התקליטים, ועד היום. לצערי, כיוון שפעילותי תמיד היתה גלויה לעין ובראש חוצות, העדיפו חברות התקליטים (לא מתוך רוע, אלא מאי הכרת התחום) "לחפש את המטבע תחת הפנס ולא היכן שהוא באמת מסתתר". ! אין לי ולא היה לי מעולם מה להסתיר!!!

תשובה ארוכה לשוגי !

שוגי יקירה. ראשית עלי להסכים איתך על הנזיפה שהורדת על ששי. אני מסכימה עם קביעתך לששי "תפסיק עם הפרובקציות אנו לא מעונינים בפורום הזה ללכלך אחד על השני בבקשה רד מזה. חפש נושאים של רקודי עם נשמח להשתתף עמך בשיחות" ובאמת קשה מאד לעלות נושא מסוים שמייד אתה נתקל בכמה "חברים" כמו ששי. ובאשר לטענתך כלפי : ראשית את צודקת מאד : פורום זה אמנם שייך כדברייך ל"ריקודי העם" ובחנות "רוקדים" נמכרות קלטות של "ריקודי עם", שירון מנהל הפורום מוכר. ולכן זו כבר סיבה טובה להקשר, ולכן שאלתי בזמן ובמקום. אין לי ולא היה לי ח"ו כל כוונה להביך את ירון. היות וידעתי שנושא הזה רגיש במיוחד, טרחתי ושלחתי מסר אישי לירון, יום אחד לפני הכתבה וזה מה ששאלתי אותו : ירון שלום רב. אני מבקשת להעלות מחר נושא הקשור בחנות רוקדים ובפשיטה ההיא. אני אכתוב את זה בשיא העדינות כדי שלא אחשד על ידי דני/ששי/ניל בפרובוקציה. האם זה בסדר מצידך ? או אולי זה נושא כאוב שברצונך לשכוח ? מצפה לתשובתך מירי. ירון שאל אותי (במסר) מה המקור לידיעותי, עניתי לו שמקורותי זה גליון "רוקדים" 48. ירון לא התנגד כלל, אדרבא, הבנתי שהנושא בשבילו זו הזדמנות להבהיר את הנושא היקר לליבו כל כך. ורק אז כתבתי את השאלה שמטרתה האמיתית לפתוח נושא לדיון, ולשתף את חברי הפורום בנושא "זכויות" ו"יצירות", שהיום במיוחד כידוע מככב בחדשות עקב הסיפור עם הרשתות הצבאיות. ובאמת לא התבדיתי. מה שהערכתי שיהייה הוא שהיה. דני פתח בבדיחונת (נחמדה), ששי פתח בהתקפה מכוערת עלי, וניל השיב באירוניה דקה של פיל בחנות חרסינה. לעומת זאת ירון לא הובך לחלוטין כפי ששיערתי, הוא ענה בפרוט, באריכות ובנימוס בדיוק מה שצריך היה להשיב. בתקווה שוגי שתשובתי שכנעה אותך בכנותי. מירי.

למירי - מה יש לך נגד ששי?

הייתי רוצה לדעת מה הוא כבר כתב? מדוע אתה כל הזמן יורד עליו כאן? הוא לא עושה כאן שום פרובוקציות. די רבותי כולנו כאן חברים.

לשוגי - צדקת לגבי מירי - לא בטוח לג

שלגבי ששי - בדרך כלל ששי מאד מעניין כאן בפורום וכתיבתו מאד רהוטה וחכמה לכולנו יש לפעמים מעידות פה ושם - אם המדובר בששי לפי דעתי - זה נסלח.

למעלה