לששי וכל שאר החברים
איני מרגיש כ"תלוי", לבטח לא היום אחרי 4 שנים, ולאחר ש"רוקדים" הינו עסק משגשג. נכון היו שנתיים קשות מאד (איש לא יבין עד כמה קשות) אך הן עברו חלפו להן, אני מקווה ומאמין, לבלי שוב... לגופו של עניין: 1. אין קשר בין מקרה גלי צה"ל למקרה רוקדים. בגל"צ העניין הינו השמעה פומבית ואין כל ספק שעקרונית הצדק עם אקו"ם. לעומת זאת התביעה נגדי היתה בגין מכירה ולא בגין השמעה פומבית. 2. עם אקו"ם אין לי כל בעיה. כבר כמעט 20 שנה שיש לי עמם הסכם ושיתוף פעולה. הם מקבלים ממני תמלוגים על מכירת המוצרים כחוק (ד"א, לאחרונה אני מעביר לאקו"ם תמלוגים גם בשם ארגון המדריכים) ויותר מכך הם מזמינים אצלי (בתשלום) דו"חות תדירות השמעה בריקודי עם כדי לדעת כיצד לחלק תמלוגים ליוצרים. בקיצור עם אקו"ם הכל בסדר. 3. חברות התקליטים צודקות עקרונית בנושא של דרישתן להסדר חוקי לגבי העתקות מתקליטים לצורך מכירה. מעולם לא טענתי שלא מגיע להן תשלום. נהפוך הוא. אלא שאת ההסכם שהיה לי איתן בשנות ה-80 הן אלה שהפסיקו בצורה חד צדדית והסיבה היתה לדבריהם: "הסכומים הלא ריאליים שהתקבלו בגין הסדר זה, ביחס למספר החוגים והרוקדים". תשאלו מדוע סכומים קטנים? ובכן אם רבים מוכרים ורק אחד משלם, כיצד יגיעו הסכומים למשהו משמעותי? 4. הראיה לצדקת דרכי ומאבקי למכירה חוקית: כבר באותו שבוע של ה-13.1 הוחזרו לי כל קלטות הוידיאו. לאחר חודש הוחזר המחשב עם המוזיקה. כבר באותו שבוע מינתה הפדרציה לתקליטים את מר דב זעירא מחברת התקליט לנסח הסדר חדש במקום זה שהיה קיים בעבר, תוך התחייבות לקבל את פסיקתו. 5. ההסדר שקבע דב זעירא פועל עד היום, אך שוב רק אני משלם את מה שנקבע בעוד כל השאר (כלל ארגון המדריכים שהינו גוף ציבורי) מנצלים את העובדה שההליך להסדר פורמלי עם הפדרציה עוד לא הסתיים, ובחסות העמימות הקיימת וחוסר הרצון של החברות לטרפד את מה שמתגבש – מוכרים הם דיסקים וקלטות וידיאו בארץ ובחו"ל. 6. כאמור, ההסכם עם חברות התקליטים פועל למעשה (דה פאקטו), אך עדיין לא אושר בחתימה כיוון שיש לקבל אישור לכך ממנהל ההגבלים העסקיים וההליך לכך הינו ממושך. 7. אני יודע שהעניין סבוך ולא לרבים יש את הידע והרצון להיכנס לעומק הבעייתיות של המצב. הסבך הוא גדול גם בגלל שגם לאחר ההסדר עם חברות התקליטים יש לקבל אישור מהמבצעים לשינויים שאנו עורכים בשירים כדי להתאימם לריקודי-עם וכאן אין עדיין שיתוף פעולה מצד מחברי הריקודים ועל כך כבר כתבתי רבות. 8. מאז ומעולם (מאז שהקימותי את "רוקדים"), טענתי הבסיסית היתה ונשארה: ריקודי עם הינם חלק חשוב ביותר בתרבות הישראלית ולכן חייב שיהיה הסדר למכירה חוקית של וידיאו ודיסקים להם נזקקים רוקדים ומדריכים ולא יתכן שכל הפצת הריקודים תיעשה בצורה לא חוקית, בהעתקות פיראטיות, במכירות בהיחבא וללא תשלום תמלוגים לאקו"ם ולבעלי הזכויות על התקליטים המקוריים.