היום שיזכר לי לנצח.

מוטלה1

New member
אתה נדיב מאד !

אם לי היה איזה שהוא צד שהכסף מהמיסים שלי, הייתי מבקש ממנו אחוזים.

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo163.gif ../images/Emo66.gifשניים אוחזין בטלית

שלום, המעשה מרתק והוא מחזק את הנאמר על ההתערבות. בהתערבות אומרים יש שניים, אחד נוכל ואחד טיפש. הכל ברוח טובה כמובן יעל

shoshy2

New member
ההתערבות../images/Emo163.gif../images/Emo3.gif

שלום, מכל הכתוב, לא נותר לי אלא לחזק את דברי יעל. בכל התערבות כמעט יש אחד נוכל ואחד טיפש. שושי עקרונית לא מתערבת על כסף ולא על שווה כסף

Hagai חגי

New member
המעשה אינו נראה מוסרי בעיניי

גם מנקודת מבט חילונית. המעשה אינו נראה לי מוסרי מהרבה סיבות 1. זו גנבת דעת. ההימור היה על דעת זה שאתה חילוני ממוצע ללא ידע קודם בתלמוד. 2. גרמת לו עגמת נפש רבה (חלישע´ס) בכך, שהוא, בעל תשובה שמשתדל ולומד בישיבה מבין רק לאחר זמן רב ואילו אתה, נער חילוני צעיר מבין ישר. 3. הכשלת אותו באיסור, ידוע שאחד מן הפסולים לעדות הוא המשחק בקוביה, וכשיגלה זאת הוא יצטער מן הסתם. פלא הוא שאף אחד מן באי הפורום עדיין לא העירו על כך, אולי זה מצביע משהו על טבעם של האחרונים... נ.ב. אם באמת היית "מבין" גמרא, לא היית חוזר בשאלה.

Hagai חגי

New member
מצטער - תיקון.

היו שהסתייגו מן המעשה. (אך ישנם כאלה שלא, ועליהם בא אנכי בטרוניא)

qwerim!!!

ממצב, אחשלי? מזמן לא שומעים ממך!

טעות היא בידך../images/Emo46.gif

עצם זה שהוא הוכיח גם גחמתם ויהירותם של החרדים ביחוד של החוזרי בתשובה זה שכרו.וכסף יושת לו רבות!!! חן חן לו על אשר לימד אותו שיעור בהלכות יוהרה. (זה שכרו על שעור פרטי מאלף זה!) חן חן

מוטלה1

New member
אם קראת לא שינת

לפני שאתה מעיר על אלה שלא לומדים עדיף שתלמד בעצמך. גניבת דעת נאמרה רק במקרה שהוא פותח בקבוק יין ואומר לו בשבלך פתחתי אותה אבל אם לא אמר לו כך אלא רק פתח בקבוק, אין כאן גניבת דעת. כמו כן איסור משחק בקוביא זה במקרה שהוא היה מרויח כסף בגלל שזה אסמכתא ולא נותן בלב שלם ולכן זה גניבה, אבל במקרה של רבינו הקדוש הבעל תשובה לא היה אמור לקבל כסף. (ובמאמר המוסגר ישנם עוד דרכים להיפטר מאסמכתא, או במתנה מועטת, או בהתחייבות לצדקה, או בעצה שאומר הרמב"ם בשם חכמי צרפת.) ואת מי זה בכלל מעניין אם זה אסור מבחינת ההלכה?

Hagai חגי

New member
ברור שמבחינת ההלכה

ניתןלהתווכח על זה, אני קראתי לעניין בשם "גנבת דעת" בהשאלה כשבאתי לדון על ההיבט המוסרי אפילו מנקודת מבט חילונית. אם אתה מעוניין להתנצח עמי בהלכה הנך מוזמן לסור עמי לבית המדרש הקרוב...

Hagai חגי

New member
ברור שמבחינת ההלכה

ניתןלהתווכח על זה, אני קראתי לעניין בשם "גנבת דעת" בהשאלה כשבאתי לדון על ההיבט המוסרי אפילו מנקודת מבט חילונית. אם אתה מעוניין להתנצח עמי בהלכה הנך מוזמן לסור עמי לבית המדרש הקרוב... ושלומי מצויין, למי ששאל.

גם לי זה לא מריח טוב אבל -

1. זה לא משחק בקוביה. משחק בקוביה מושתת על מזל נטו. בהתערבות המדוברת הניח החוזר בתשובה הנחה הגיונית - שאם הוא למד יותר גמרא, הוא ינצח במבחן הבקיאות. לפי מה שאתה אומר, גם משקיע בבורסה וסוחר שהפסיד בעסקה הרפתקנית, פסולים לעדות. נסחפת. 2. לחוזר בתשובה היתה כוונה לנצח ולגרום לרבי הקדוש "עוגמת נפש רבה" השווה בעיניו לסיכון של 300 ש"ח. בהתערבות יש מנצח מבסוט ומפסיד עגמומי. 3. לא כל חבר פורום צריך להגיב על כל דבר. פעמים רבות, אם רואים שהעמדה שאנו חשים כבר בוטאה ע"י אחרים, אין טעם לשרשר את העמוד למוות בחזרות אינסופיות עליה. תשאיר את השיפוטים שלך לבוחן כליות ולב.

בונה אתה מאיפה באת לי על הבוקר

אני מוכן להשבע ביקר לי, על הפיסקה הראשונה ידעתי וואלה זה חרדי. לחרדים יש לי סימפתיה מיוחדת ואני נוהג לדבר אליהם בכבוד, מה אעשה, ועיצבנת אותי ואני הפעם אחרוג ממנהגי, ואדבר אליך בצורה, ובסגנון, שאתה ראוי אליהם. קודם כל, אני מוכן ומזומן לעוד 300 ש"ח אם בא לך, אני באמאשלי שם אותך ושכמותך בכיס הקטן. יטמבל, כשהייתי חרדי לא הייתי כמוך גולש באינטרט ימלוכלך. הייתי לומד. מובן? וואלה למה אתה מעצבן אותי, הביטחון המופרז שלכם בצדקת דרככם, שהוא תוצאה של אטימות מוחין אופינית למאמיני כל הדתות, מוציא אותי מדעתי. אני מרגיש כמו ילד, שדופק על דלת פלדה ומבקש לפותחה אבל אין סיכוי. המוח שלכם פלדה, פלדה במובנים השליליים שלה. אטומים, מרובעים, סטיגמטיים, גזעניים. טוב אין לי כך בשבילך. בעניין הטענות שלך, תנסה להתעלות באמתמעל תפיסת עולמך, ולבחון את הדברים מנקודת מבט חילונית. א. הכשלתי אותו באיסור, תגיד אתה דפוק. אולי גם תאסור על נשים ללכת ברחוב "כל כבודה בת מלך פנימה" גם מנקודת מבט חילונית??? אולי ידפוק. הרי אני כופר, לא מאמין באיסורים יטמבל. לא מובן? אני כופר. מה לא מובן כאן? שאני יבין. ב. גרמתי לו עוגמת נפש, תגיד תה דפוק, ובסתם התערבות??? לא עוגמת נפש?? תמיד יש עוגמת נפש זה מחיר שצריך לשלם. אתה בטוח בבקשה. בעניין הטענה הראשונה, כאן אני שומע משהו [לא שכן חשבת מנקודת מבט חילונית, אלא שמשתי נקודות המבט השאלה נכונה, בתקווה שלפחות את זה תבין, יסתום. אך בכל זאת, האים היית מצדיק אותו אילו הוא היה גונב לי 300 ש"ח ובורח. [במידה וההתערבות הייתה שקולה] בטענה שבין כה אני הרי לא יבין, אז הוא לקח למה לו לחכות כ"כ הרבה זמן עד שאני יסכים איתו על כך?? אם תביו טוב את הדוגמא, ולמה לא הוגן מעשה כזה מצידו, או אז תבין מדוע אפשר ומעשה כזה הוגן. אני ינסה בכל זאת לעזור לך להבין, יסתום. נתחיל מהסוף, המדד הסופי לדעתי צריך להיות זה. לו יצויר והיה בא מישהוא ושואל אותו, מה אתה עושה, אולי הוא יוצא בשאלה?? [באופן שלא שייך כבר לשאול אותי] אם בתשובה לשאלה זו הוא היה אומר, לאאא כבר כמה יוצאים בשאלה יש, בדיוק זה נפל עלי?? הרי שהוא לוקח את הסיכון. הקשר למשל ה"חטף וברח" הוא בזה שגם מנקודת הבטוח, עדיין אפשר שיהיו הפתעות שלא חשבת עליהם. מה לעשות, זה נוגד את השקפת העולם הדתית, לפיה אין הפתעות, נראה לי שיש אלוהים בהגיון שלי אז יש. לפי החשבון שלי, היה מעמד הר סיני. אז היה. הכל קצר וחלק. אני אלוהים קטן, מה שנראה לי זה אמת. מה שהרבה פעמים תפסתי את עצמי בטעויות, זה לא נחשב. וחוץ מזה אני לא מחשיב את זה בכלל כי זה יכול להביא לי הירהורי כפירה. אני חושב שזו התגובה הארוכה ביותר שכתבתי אי פעם אני מתנצל, ואתה חגי שלי, צא מהבועה ותפתח עניים. לעזרה פנה 057203103 תשאיר הודעה יחזרו אליך וינסו קצת לפתוח לך תעניים. ללא ברכת שלום אני נפרד ממך. באי.

לא מת על זה...

גם אני נוהג לגשת לחרדים במקומות שונים ולשוחח אתם. אני חושב שזה חשוב על מנת לקרב את אחינו הטועים לאביהם שבשמים... לא אהבתי את מה שעשית עם הכסף לא מפני שרימית אותו מפני שלא מדובר כאן ממש בתרמית אלא משום מראית עין שלא יחשוב שכל החילויינים, כל מה שמעניין אותם זו תאוות בצע כסף. לפחות היית אומר לו שאתה הולך לתרום את הכסף לה.ל.ל. או משהו כזה...

לא סיכמנו שזה צחוק, החזרה בתשובה?

לא הבנתי מה מעניין אותי מה חרדי יחשוב על חילוניים, נראה לך שאני אמון על חילול ה´? [לא טעיתי חילול ה´]?? אין לי שום עניין שחוזר בתשובה יחזור בשאלה, למה? שיחזור לרצח ולפשע?

לי זה דווקא כן חשוב

מעניין מה אותי מה חרדים חושבים על חילונים כיוון שהשאיפה האידיאלית שלי היא שכווולם יהיו חילונים. אני בטוח שהבנת שכל ה"לקרב את אחינו הטועים לאביהם שבשמים" היה בציניות ועדיין, אני חושב שדרך החילוניות (הכוללת בתוכה ביקורת עצמית, בדיקה מחודשת ובעיקר, התאמה שלך למציאות ולא התאמה של המציאות אליך) עדיפה על דרך הדת. שיחזור לרצח ולפשע? אני לא יודע אם כל החוזרים בתשובה היו רוצחים ופושעים וגם אם כן, אני חושב שאת הסיבוב הבא שלהם הם יוכלים לתקן (אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן. חוצמזה, ישראל אף על פי שחטא, ישראל הוא).

למעלה