היום שיזכר לי לנצח.

היום שיזכר לי לנצח.

אתמול, כבכל יום. נסעתי למקום עבודתי. הנסיעה אורכת כשעה לערך, ובמהלכה אני משתדל להעביר את זמני בפיטפוט עם היושב לצידי. בשונה משאר חברי, שכשהם נכנסים לאוטובוס הם בודקים אם ישנה בחורה יפה שאפשר לשבת לידה, באומרם "לך תדע אולי יצא משהו". אני, רגיל לבדוק אולי יש חרדי שאוכל בחברתו להעביר את זמני. [הן אמת אודה ולא אבוש, שלפעמים נעים יותר שתהיה חרדית.] הפעם, היה זה חרדי. התישבתי לידו, וברכתיו לשלום. מתי נשמה יבוא המשיח? שאתלי לאחר ההקדמות השיגרתיות. היום, ציתת. "היום אם בקולו תשמעון." יעני לא יבוא? אמרתי. לאאאא, אל תגיד ככה. ולא אלאה אתכם בדיבורים. מה שברור הוא, שהרושם שהוא קיבל עלי, היה שאני יהודי טוב עם זיקה ליהדות ושבהחלט שווה להשקיע בי. ואז ברוב תוצפתי התמימיה אני שואל. תגיד, מה אתם עושים שם בישיבה, כל היום מתפללים? מה לא נמאס לכם. הוא כיחכח בגרונו כממתיק סוד ואמר. לא, זה דברים עמוקים, אנו מתעסקים בענינים העומדים בברומו של עולם. [אני כדייג מנוסה כבר מרגיש שהוא כמעט נופל בחכה שלי.] עמוק, אני שואל, תראה לי אני בשניה יבין כל ממשתרוצה, למה אתה מדבר בלי לדעת, זעם. ואז [בלא להפגין ביטחון מופרז, כדי שלא אסגיר את עצמי.] אני אומר טוב. בוא ננסה, אתה תביא לי מה שאתם לומדים. והיה, אם אכך צדקת ולא הבנתי את הנלמד, אנ ברגע זה הולך לישיבה. ממש עכשיו איתך ביחד. [לא בגלל שהפסדתי, אלא משום שאני אחד כזה שאוהב ללמוד הכל, ולמה את התורה שלנו לא?] אבל אם הבנתי מה תביא לי? משתרוצה. אמר. אני, הסוחר הממולח לא התפתתי ואמרתי 300 ש"ח יספיקו לי. תשבע בספר תורה שאתה מביא לי. אסור להשבע, אמר. אבל זה כמו שבועה. סיכמנו, בודקים. לצורך השלמת המשחק, שאלתי. התוכל רק לתרגם לי את המלים הארמיות, לא. אמר האיש, ובצדק. הוא חשש על כספו. טוב אמרתי. אני ינסה להבין מההקשר... חה חה חה צחק. התחלנו. אני, בכובד ראש. מבאר בפניו את הדף הראשון [שאגב אני זוכר אותו בעל פה] של מסכת בבא מציעא. "שניים אוחדין בטלית" וכו. האיש נפעם, נדהם מעוצם גאונותי. ואמר "אתה נשמה גדולה" וואלה הרב שלי לא מבין ג"מ כזה מהר, אמר. [הוא חוזר בתשובה] מרוב בהלה הוא כמעט ושכח את הבטחתו. מה עם הכסף, שאלתי. אין בעיה, אין לי עכשיו פשוט, בעצם יש לי רק מאה חמשים. אמרתי לו, או הכל או כלום. אבל תדע לך שאתה דתי ואסור לך להיות גנב מה כולם כמו דרעי? אבל איך איך הבנת, הוסיף לשאול. על זה נדבר אח"כ, כסף בבקשה. הלכנו לכספומט, הוציא כסף ונתן לי 300 ש"ח עובר לסוחר, ואני לא ידעתי נפשי מרוב שמחה, רצתי מהר לספר לחברה בפורום למען ישמעו וילמדו. ולחרדים שמשתתפפים [בעיקר בואפן פסיבי] כאן בפורום אומר. "הזהרו בגחלתם של חילונים, שמא ישיעבשרס היו ומהם תצא תורה" שככה יהיה לי טוב למישהו יש בעיה עם מה שעשיתי? פרטו, נמקו.

מוטלה1

New member
למה הוא לא אמר לך שזה אסמכתא?

לא שואלים שאלות על סיפורים. (לא יודע איך מאייתים את זה ביידיש.) ואם תשאל לדעתי, זה לא הוגן, מכיון שאם לא היית עובר את המבחן לא היית הולך לישיבה.

יש לך מזל

שקיבלת על עצמי להיות עדין, ולא בוטה בתגובות שלי. אחרת הייתי מכנה אותך כסיל ואוויל. כוונתי לטענה שלך מדוע זה לא הוגן. הרי הייתי בטוח שאני יעבור ולהיות בטוח הרי מותר לי, מובן. [ הכל בקטע של ההומור, כן?]

שי999

New member
מצחיק בטירוף, אבל...

אם זה באמת קרה, "זו גניבה" (כמו שפואד אמר במבטא עיראקי).

adam222

New member
שי... אני מקווה שלא אתה הפסדת שם...

300 ש"ח לרבי הקדוש... כמו שהפסדת בנטעים...
חה חה חה!

Le Fay

New member
שאלת תמ(ה): האם היה סיכון תיאורטי?

כלומר, האם היה סיכוי תיאורטי שהנ"ל יבחר דף גמרא שאינך מכיר אותו? בעניין ההגינות - נראה לי הוגן למדי להתפרנס מחטא הגאווה של אחרים.

ש חף

New member
לא חשוב אם חרדי או לא

אני לא הייתי משטה ככה באף אחד, זה שאנחנו חילוניים לא אומר שמותר לנו לרמות חרדים...

שחף היקר

לא חשבתי שקיים הבדל בין חילונים לדתיים, ושאת מישהו מהם מותר לרמות. ולא עוד אלא שאפ´ לא חשבתי שמישהו יכול לטעות בזה. [בניגוד אליך, שבאת ללמד את העם לבל יטעו.] בכל זאת שאלתי האעם זו רמאות, אולי זוהי כלל לא רמאות. זו התערבות, שאחד צריך לשלם מחיר.

ש חף

New member
שחף יקרה

(ההודעה מנוסחת בלשון זכר,אך מופנת לנקבה... :) זו לא התערבות תמימה (כמו שאתה מציג את זה) כי אחד מהצדדים רימה ולכן זאת לא התערבות רגילה והוגנת. "באת ללמד את העם לבל יטעו" כתבתי את דעתי. אין בכוונתי ללמד מישו...

לא הבנת, אני אשם.

ב"ללמד את העם" לא התכוונתי כפשוטו, אלא שלקחת את זה שיכולים לטעות בזה, בחשבון. צרם לי הקשר שאת מצאת בין מה שהוא חרדי למה שמותר לרמות אותו. בעניין הרמאות, עשי לי טובה עייני במה שכתבתי לחגי. סליחה שלזכר חשבתיך.

ש חף

New member
לא משנה,

כתבתי את זה גם כי הרבה פה התלהבו מזה שרימית חרדי... נמאס לי לדון בזה... עד כאן להפעם.

בתשובה לשאלותייך

א. הוא נתן לי לבחור איזה דף שאני רוצה, הוא היה בטוח שאין לי הבדל. ב. גם אם לא הייתי מכיר, הייתי עושה איתו היכרות ראשונית. [זה אגב הולך לי די מהר] בעניין ה"תמה" יש לומר תמימה. תמה זה הושלם או שלמה.

מת עליך

גדול אחי, ואין לי שום בעיה עם מה שעשית, להיפך, שיחקת עם הקלפים שלך, והוא אדם מבוגר שלא חייב להכנס להימורים האלו. ובכלל שיזדיינו. את הכסף שהוא נתן לך הוא לקח ממני שבוע שעבר במס הכנסה וקצבת קוילל והבתחת הכנסה.

למעלה