היום שוחחתי

אצלי

כאחד שמתרגל בעיקר עמידה:
מסכים עם כל מי שצידד בעבודה עם אחרים מהסיבות שנמנו.
לא מאמין בדרך של התקדמות טכנית נטו.עבורי אמנות הלחימה הרבה יותר עמוקה,רחבה,ומקיפה מכך.
חלק מתהליך ההתקדמות היא נטילת אחריות.על עצמך,ועל הסביבה קרי-חבריך לאימונים.ואז המעגל מתרחב.
למעט אנשים שמסיבות של אמונה נמנעים מתירגול עם בנות.עומדים בשתי שורות וכל פרק זמן מוגדר מחליפים בן זוג,על ידי תזוזה לימין.
לסיכום:ההפסד כולו שלו.לא שווה לבזבז על כך רגשות.אולי יום אחד הוא יתבגר.

אמילי ב

New member
כולכם ממש צודקים!

מישהו אתמול אמר לי שאני לא צריכה כאלה ידידים... האמת..יש משהו בדבריו אחד שבא רק להתאמן ..בא והולך ישר.. לא אכפת לו מהחבר'ה מסביב מתחמק מהבנות בעבודה בזוגות.. לא עובד עם פחות טובים ממנו כי הוא לא מקבל מהם תועלת.. אז מה זה אומר עליו בתור אדם? אולי אראה לו את התגובות פה שיקבל קצת ניעור?!...

Pyongwon

New member
האמת... תני לי לדבר איתו. :) ג'ס.

למרות שבמפגש הפורום הבא לא אהיה - אהיה בירושלים, אבל שידע שיש לו הרבה מה ללמוד עם להתאמן עם בנות! ג'ס.

snift

New member
תלוי בבנות..

1. הגדרה עקרונית של "אני לא מתאמן עם בנות" היא כמובן טיפשית. הבחור מפספס הרבה מאוד. הוא טוען ש"הוא מתאמן רק עם מי שמשרת את האינטרסים שלו" אבל הוא טועה. כנל לגבי האימון עם חגורות מתקדמות בלבד. בדרך כלל כאשר אתה נאלץ להסביא משהו למישהו אחר אתה לומד מזה יותר ממנו. מצד שני.. יש תרגילים מסויימים שבהם גם אני משתדל לעבוד עם חגורות גבוהות ממני או אנשים כבדים ממני (למרות שאין הרבה). 2. אני לא מסכים איתו ואם אם הייתי מסכים עם העקרון שלו, הוא עדיין טועה ביישום. 3. אני אומנם לא מורה, אבל לדעתי המורים כן צריכים לשים דגש על כך שכום יתאמנו עם כולם. ובשורה התחתונה, כמי שחטף ממך איזה אגרוף או שניים, את יכולה להגיד לידיד שלך שאני (כבחור גדול וכבד) אמרתי לפעמים להתאמן עם בנות זה הרבה יותר מסוכן ו"מחנך".

אמילי ב

New member
גם אני

נהנת לעבוד עם מישהו ותיק ממני כי הוא מתקן אותי ומסביר לי המון.. מן הסתם, אחד בדרגה שלי לא יידע אם טעיתי או לא..הוא פחות שם לב לדקויות אבל מכל אחד אפשר לקחת משהו וללמוד על עצמך דרך עבודתך עם כזה אדם או אחר. האנרגיות שונות מאדם לאדם, אם זו בת, בן, ותיקים או חדשים..

Boogieman

New member
המורה צריך להעיף אותו לקיבינימאט.

לדעתי בכל אופן. נשמע לי מהאנשים שחושבים שכולם עובדים אצלם. מעניין מה היה קורה אם התלמידים המתקדמים לא היו מוכנים לעבוד אתו כי "הם עובדים רק עם רמות יותר גבוהות". גם אם הרעיון הדבילי שלו היה נכון (זה שאימון עם נשים או מתחילים לא תורם לו), אני לא חושב שמורה צריך לתת דריסת רגל בדוג'ו למישהו שבא רק לקחת ולא מוכן לתת.

אמילי ב

New member
אני לא יודעת

אם כל מורה שם לב עם מי התלמידים בוחרים להתאמן.. הרי אי אפשר לעקוב אחרי כל תלמיד ולראות אם הוא בוחר את החגורות הבכירות ומתחמק מהנשים..לא? במיוחד אם הוא לא מספר על כך לאיש. ברור שגם אני נהנת לעבוד עם הבכירים ממני כי הם מתקנים אותי ושמים לב לכל הדקויות בתרגיל שמתחילים לא שמים לב.. אך אני מאמינה שמכל אחד אפשר ללמוד ואתה מתאים את עצמך לבן זוגך וזורם איתו..וגם לומד על עצמך.

אמילי שלום

העברתי כמעט חצי שנה בללמד מתחילים, אבל ממש מתחילים, את הבסיס. צעדים, עמידות, איך לתת מכה, איך בולמים. אם תחפשי פה בפורום, תראי שכל כמה חודשים מישהו (בדרך כלל ש מים
) מגיעים ל"הארה" על איך בעצם הדבר הכי חשוב זה הבסיס וכו'. ככה יצא לי לתרגל בצורה מאסיבית את הבסיס, ולא רק בצורה עיוורת, אלא בצורה שדורשת ממני להסביר ולענות לכל השאלות שתמיד "החלקת" עליהם - למה עומדים בצורה הזאת, האם זה ככה או ככה, וכו'. זה הופך אותי לאמן לחימה (חובבן) טוב יותר, ולמדריך טוב יותר. האפור

אמילי ב

New member
חובבן? אתה?

חלילה!!!
אני זוכרת כשרק באתי לארניס יצא לי להתאמן איתך ממש בהתחלה וההסברים שלך היו כל כך פשוטים... הדימויים שלך לתנועתיות התרגיל הועברו כ"כ בחן ועם הומור ולכן היו כ"כ מובנים.. תמיד מסביר ברוך ובסבלנות! אתה לא חובבן ..אתה חביב!!

Tonjin

New member
זוכרת את הדיון ביננו על הבדלים בין

דוג'ואים ומנהגים שונים בהם...? ברוב הדוג'ואים, האימונים המרוכזים והסדנאות שאני הייתי בהם המורים בהחלט דואגים שכולם יתאמנו אם כולם.. יש דרכים די פשוטות לוודא את זה - גם באימונים שכוללים עשרות או מאות אנשים.. זוכרת שנשאלה השאלה אם מנהגים מסויימים בדוג'ו הופכים אותו ליותר או פחות "מקצועי" או בעל אוירה יותר טובה ואני אמרתי שזה לא כ"כ משנה אלא משנה האוירה בדוג'ו...? נראה לי שהמקרה הזה יוצא דופן - אם יש מישהו בדוג'ו שלא מתאמן עם "חלשים" ממנו בצורה עקבית והמורה לא שם לה לכך (או שמתעלם) זה בהחלט מקרין לדעתי גם על המקצועיות של המקום וגם על האוירה..

אמילי ב

New member
Tonjin בוקר טוב

לפי מה שהבנתי ממנו הוא תמיד בוחר בדרגות הבכירות כשמתחלקים לזוגות אך אם הם כבר עם אנשים אחרים ונשארו רק חגרות לבנות אז הוא יתאמן איתם בלית ברירה. בכל אופן אני לא חושבת שהוא יוכל להיות איי פעם מדריך טוב ואם הוא יהיה ..הוא יהיה חובבן

ננדין

New member
אגב, מה דעתכם על בחורה שלא מוכנה

להתאמן עם בחורה אחרת אלה רק עם גברים?

עניין של גישה.

לשאלת הפז"מ: בתור מי שמרגיש שהוא עצמו בעמדה של מתחיל, מטבע הדברים תהיה העדפה לעבודה עם וותיקים או בכירים על מנת להשלים פערי טכניקה ולהיסגר על קיהון. לעתים קורה שכששני מתחילים מתחילים לתרגל על המזרון, עוברות כעשר דקות עד שהתרגיל הובן, וזמן יקר מתבזבז על נסיונות לפענח אותו. לשאלת הג'נדר: שאלה שנשאלת הרבה באימוני אייקידו היא אם התרגיל 'לוקח'. השאלה הזו מקורה בתהייה אם האוקה הוטל בשל טכניקה נכונה או לחלופין, בשל שימוש מיותר בכוח. ככל שהפרטנר יותר מאסיבי וחזק (ואין מה לעשות, על פי רוב בויז וויל בי בויז) כך השאלה הזו פחות רלוונטית, כי המוצא היחיד שבו התרגיל עובד, הוא כאשר הוא 'לוקח'. משני טעמים אלה, אפשר להבין את ההעדפה של אותו ידיד להתאמן הן עם בכירים ממנו והן עם בנים. לטעמי, הגישה הזו מקהה את הרוח הספורטיבית, שלא לדבר על הקי, והופכת מאמץ משותף לבנייה והפרייה הדדית, לעוד אספקט של מרוץ להשגיות. אני לא רואה באימון עם פחות וותיקים ממני, או חלשים (בנים או בנות), משהו שיש להמנע ממנו, אלא אתגר שקשה בהרבה להתמודד איתו. עבודה שמאלצת אותך להתרכך, להתעדן, ובה בעת להיות ערני ומדוייק. לפעמים הרבה יותר נוח לברוח מאתגר כזה ולהתאמן עם בכירים ממך. איכשהו, גם תחושת האחריות מתפוגגת.

למעלה