היה לי מקרה דומה לפני הרבה שנים
כשהייתי ילד והלכתי לקייטנה. יום אחד בקייטנה היתה לנו אפשרות לשחק טניס. מאחר שלא שיחקתי בחיים שלי טניס, ביקשתי מאחד הילדים שם שילמד אותי כי הוא ידע טוב. הוא אמר לי שהוא נמנע מלשחק טניס עם מי שהוא פחות טוב ממנו כדי שזה לא יוריד אותו ברמה. זה היה מאוד מעליב לשמוע... בכל מקרה הנה דעתי על העניין (או מדוע הוא טועה לדעתי):
"לא להתאמן עם מישהו מתחיל": כשאתה מתאמן עם מישהו מתחיל, אתה צריך לשים לב לכל הדגשים והנקודות הקטנות של התרגיל. גם כדי להסביר לחניך המתחיל (טוב גם לו וגם לך כחזרה על התרגיל), וגם כדי שהתרגיל יצא טוב... לא פעם קורה כששני חבר'ה ותיקים מתאמנים ביחד, שלא צריך לעבוד קשה מדי: הם מבינים אחד את השני בעיניים עצומות, שניהם מכירים את התרגילים מצויין ויודעים מה מצופה מהם מצד המבצע (טורי ביפנית) ומצד זה שעליו עושים את התרגיל (אוקה ביפנית). זה שמבצעים עליו את התרגיל זורם עם התרגיל ולפעמים עושה אותו בעצמו במקום זה שאמור לעשות. מצב כזה אולי מעולה להדגמות, אבל לא יעיל בכלל לתירגול. עם בן זוג מתחיל זה לא יכול לקרות. הוא לא יודע מה "מצפים" ממנו לעשות, וככזה הוא אידיאלי לתירגול: אם אתה מבצע את התרגיל כמו שצריך בלי לחפף בפינות, אז בן הזוג יגיב כנדרש. אם אתה לא עושה אותו כמו שצריך, לא תהיה השפעה על בן הזוג (הוא לא ייפול לקרקע, הבריח לא יעבוד, האגרוף שהוא נתן לך ושממנו היית צריך להגן ייכנס בול וכו').
"לא לעבוד עם בנות": כשאתה עובד עם מישהו חלש ממך (לאו דווקא פחות טוב טכנית ממך - על זה כתבתי בנקודה הקודמת - אלא חלש פיסית ממך), זו הזדמנות בשבילך לעבוד יותר טכני ונקי, ולהוריד בעוצמת הכח שאתה מפעיל. הסתמכות על כח בביצוע טכניקה לא משפרת את הטכניקה שלך, וגם אם אתה מאוד חזק, תמיד מתישהו אתה עלול לפגוש מישהו חזק ממך ומה שתצטרך מולו זה טכניקה טובה. כשהטכניקה שלך טובה, אתה פחות מתאמץ ומתעייף, ומצליח להוציא את המכות שלך (או ההטלות או כל טכניקה אחרת) בצורה טובה ויעילה בלי לבזבז המון אנרגיה ולהתעייף. כמובן שלתרגל עם דגש על טכניקה נקיה ובלי הסתמכות על כח זה עיקרון שתמיד כדאי ליישם, אבל כשאתה עובד עם מישהו חלש יותר, ההורדה בעומצת הכח תידרש ותבוא בצורה טבעית יותר. חוץ מזה שאם ככה הוא מתאמן בקבוצה שלו, אז הוא סנוב. לא כל הזמן צריך לעבוד עם חבר'ה חדשים ממך, אבל כשאתה רק רוצה שהמתקדמים יעבדו איתך ושאתה לא תתרום למאמץ הלאומי לקדם חניכים מתחילים זה אנוכי ולא ממש נחמד. אם זה מה שהוא וצה, אז שישלם למורה שלו על אימונים פרטיים ויעזוב את הקבוצה. אולי הוא ייתקדם מבחינה טכנית, אבל חברים לא יהיו לו... אצלנו במהלך האימון מחליפים בני זוג מדי פעם. לא כל 5 דקות, לא כל אימון, אבל בהחלט יוצא לך להתאמן עם כל אחד מהקבוצה, ולהתנסות מול מישהו כבד / קל / גבוה / נמוך / טוב / פחות טוב / בן מינך / בן המין השני / ממך, וזה חשוב. רן.