היום שהיה

היום שהיה

מזעזע, אני מרגישה בושה להיות חלק מהמדינה הזו, אולי אני לא הכי פטריוטית שיש, תאמת אני לא פטריוטית בכלל, אבל מה שהולך במדינה הוא בושה וביזיון ולא מגיע למדינה המגעילה וחסרת הלב והרגשות הזו שיהיו בה תושבים בכלל.
אין לי מלים.. ברגעים כאלו אני מצטערת שהתגיסתי ולא ערקתי כפי שתכננתי.. פשוט בושה

את מדברת על הכיבוש?

אכן בושה להחזיק עם שלם תחת קיפוח ודיכוי. אבל זה לא היה רק היום.

אולי תסבירי מדוע את מרגישה כך?

האם בגלל שקיימים כל מיני אנשים שלא מוכנים לקבל את הדמוקרטיה? או אולי בגלל שקיימים אנשים במדינה שאם מחליטים החלטות שמנוגדות לדעותיהם, הם מוכנים לעבור על כל מיני חוקים במדינה כדי להביע את עמדתם? או אולי בגלל שיש אנשים שמוכנים ופועלים באלימות כלפי שוטרים וחיילים שמנסים לשמור על הדמוקרטיה במדינה? או אולי את מתביישת בגלל כל מיני אנשים שלא מוכנים לקבל את החלטת הרוב וממרידים את העם נגד הדמוקרטיה? אולי בגלל שיש אנשים שלא ממלאים פקודות בצבא וחושבים על לערוק רק בגלל שהם קיבלו פקודה שלא מוצאת חן בעינהם. (מה לעשות לא כל הפקודות כיפיות בצבא). כן את צודקת, באמת יש במה להתבייש פה.

אע

אני מרגישה כך בעקבות המראות שראיתי היום בטלויזייה, תאמת ידעתי בדיוק מה הולך לקרות בהתנתקות, ידעתי מראש שזה חוסר לב ומצפון, אבל בחיים לא תארתי לעצמי שעד כדי כך, ואני לא פטריוטית, ואני לא אומרת אתזה בגלל שאני גרה מאחורי הקו הירוק, גם אני הולכת להתנתקות [חס וחלילה לא אפנה] והודעתי למפקדת שלי שבמידת הצורך גם אסרב פקודה, בחיים לא חשבתי שהמדינה הזו, עם כל הזבל והסירחון שבה, תגיע למצב שפל שכזה של להעיף מהבית אנשים שהיא השכינה שם לפני כמה שנים,

TheOrion

New member
אנה,

המדינה לא שיכנה אף אחד בשום מקום. המדינה נתנה תנאים מועדפים למי שבחר לגור שם מתוך נסיון להילחם מלחמה דמוגרפית עם הפלסטינים ברצועת עזה. במלחמה הזו הפסדנו, אז למה להישאר שם? כדי לספוג הרוגים? מרגע שלא מוצאים סיבה להישאר שם, צריך לצאת משם. ועכשיו שאלה שלרוב אין תשובה עליה: מה החלופה שלך להתנתקות?

צ

לדעתי לעודד התיישבות ולתת תנאי מחיים מועדפים זה מאוד מקביל לשיכון. למה להישאר שם? כי זה חלק ממדינת ישראל, תפתח את הטלויזייה שלך ותראה איך האויב חוגג על חשבון המששלה הקרקסית שלנו [ועלינו כמובן] איך המנהיגים של האוייב מבטיחים המשך של טרור, אבל כמובן, אנחנו מדינת ישראל הנדיבה, נתן להם שטחים מפה, שטחים משם, נפנה כמה ישובים, האויב יתקרב יותר ויותר אל מרכז הארץ, ומה ישאר לנו בסוף? האויב אמר בפרוש, זו הדרך שלהם לירושליים.. ותאמת-אני מאמינה. אני חושבת שזו סיבה מספיק טובה להשאר שם, נכון זה לא מצדיק ספיגת הרוגים, ונכון אין לי תוכנית חלופית ותאמת גם לא חשבתי על אחת כזו, אבל אני מבטיחה לך שאם לשבת ולחשוב, תמיד אפשר להגיע למשהו. אולי לא למשהו אידיאלי, אבל למשהו שהיה מונע את מלחמת האחים שתפרוץ פה.

אחלה

זה רק מראה עד כמה שזו מדינה אינטרסנטית.. אסטרטגיות....אם לגוש קטיף אין יציאה לים, אז אפשר להחזיר, אם גוש קטיף לא מייצר מספיק כסף מהיצוא שלו, אז צריך להחזיר, אחלה
בקצב הזה נשאר רק עם ת"א במקרה הטוב =]

מה לעשות - גם ממשלות טועות

הם טעו - ועכשיו הם מתקנים את הטעות. ובקשר אלייך - אני ממש מתבייש עכשיו בך. לכתוב שתסרבי פקודה במקרה הצורך??? חוצפנית. אין מקום לדעות אישיות ופוליטיקה בצבא - אבל זה לא העניין של השירשור. כבר דיברנו על זה מאות פעמים.... אין לי כוח להיכנס לזה שוב

צ

אולי אני חוצפנית, אבל יש לי מצפון ואני לא אוכל לראות עצמי נוטלת חלק פעיל בזוועה הזו, מצטערת. וכן-אני אסרב פקודה, וכן אני מוכנה לשבת בכלא אבל לא להשתתף בזה.

הממממ... תשובה פחדנית

"אף אחד לא מושלם" - זה כשאת מעשנת סיגריות, או לובשת בגדים מוזרים, או שיש לך שומה על הלחי, ומישהו מעיר לך, ואת אומרת: "אף אחד לא מושלם." גזענות זה כבר משהו פתולוגי. זאת שנאה כלפי קבוצה אתנית גדולה. ר' גרמניה, שנות 30-40 של המאה שעברה.

מה ציפית שאני אגיד?

אז אני גזענית, אוקיי, לא מכחישה. אני גזענית כלפי קבוצה מסויימת. עכשיו מה?

למעלה