היום צעקו לי "שאבעס"

היום צעקו לי "שאבעס"

היום התרוצצתי בסופר השכונתי, אין לי מושג מה קונים ולמה העגלות של כולם מלאות ולי יש בעגלה רק דיאט סבן אפ אחד והרגשה ברורה שפספסתי כמה דברים די חיוניים. אז אני נערכת מחדש ולוקחת גם פריגת בטעם אננס. עוברת ליד אבא ובן, חרדים. האב מוריד את העיניים ומריץ את הילד לפניו. משהו צובט לי. מארחת בבית חברה מהחיים הקודמים. מדשדשת למטבח ומחפשת דברים להרכיב מהם משהו ראוי לאכילה. רגע. עצור. אסור לה לאכול אצלי. לא טבול. בשר חלב. שום כשרות. משהו צובט לי. והיום צעקו לי "שאבעס". צריכה להקפיץ את אחי לאחות הגדולה. קרית ספר. טסה ב-120 קמ"ש כל הדרך, מגיעה לקריה דקה אחרי שבת, גברים בשחור לבן זורמים לביה"כ, מנחיתה את הילד בבסיסו וחורקת בפרסה אכזרית כדי לברוח כמה שיותר מהר. ואז מישהו צעק: "שאבעס". משהו צבט לי. עד עכשיו צובט. אולי צובט כי איכשהו אני מרגישה את עצמי דווקא בצד שמולי, מזדהה איתם יותר ממה שמזדהה עם עצמי. בסופר/ עם החברה אצלי בבית/ באוטו בקרית ספר אחרי ששבת נכנסה, תמיד אני מסתכלת על האנשים ובצורה פאתטית מרגישה שייכת. מחכה לקבל יחס מתאים. אני בנמל הבית שלי. ואז המבט שמושפל, ה"אסור לאכול אצלך", ה"שאבעס" מנער מהאשליה וקורע מבפנים. שמחה עם הדרך שלי, אבל הלב עוד שם. טוב, מה אני מזבלת לכם את השכל. בטח לא תבינו מה אני רוצה. אז דעו שהייתי בקניון הגדול בהצגה של 11:30 והסרט "שודדי הקאריביים - תיבה של איש מת" היה לא רע בכלל, אפילו שלא ראיתי את הסרט הראשון ולא הבנתי כלום. המפלצות היו חתיכיות והאפקטים נחמדים. למרות שיש לי הרגשה שמי שניצחו היו דוקא הרעים, אין לי הוכחות. שבת שלום.

עלי זרקו פעם אבנים בשבת

כנראה כמה שאבבניקים משועממים, את האמת זה לא היה נעים , מזל שלא פגעו בי ממש, אולי את מזדהה אתם, אני דווקא מזדהה אתך , מבין אותך, אבל למה צביטה?? אאוץ זה כואב, יהיה בסדר , לילה טוב!!

uri80

New member
יהודה המכבי, שוב אתה מתחזה למחב"ת

עילג שכותב בשבת?

על מי צריך לבוא כדי לחזור בגלגול

של גויה וגוי שמשמשים מיטותיהם בנידה, ואיך עושים את זה מבחינה טכנית? חוזר אדם עם פיצול אישיות, תאומיים סיאמיים? זה גאוני.

אני לא פוסק.

הדברים לא הובאו כהלכה למעשה אלא לעורר את לב המעיין בלבד. בכל מקרה לגופו יש להוועץ במורה הוראה מוסמך, ונהרא נהרא ופשטיה.

uri80

New member
על קואלה כמובן. מבחינה טכנית?

לשם כך תזדקקי למצרכים הבאים: 1. 30 קילו דובדבנים. 2. 1 שפופרת של דבק הלחמה. 3. 1 פטיש. 4. 1 אבזץ. 5. 1 מזוז. ניתן גם לשים קצב אחד בצד (לא הכרחי). 6. פיתות. תמיד אפשר לעשות משהו שימושי עם פיתות. כעת מתלבט מי יותר מטופש. הבן אדם המקורי שפרסם את העלון הזה, או אתר "חופש" שממש טורחים לצטט אותו כראיה למשהו.

ראיה למשהו?!

בודאי שזו ראיה. ראיה לכך שהאריז"ל היה חולה. נכון שהליטאים מרגישים שלא בנוח כאשר מישהו מצטט הבלים מתורתו, אבל הם לא מעזים להודות בכך.

אבזץ

New member
מסופקני אם את שטויות אלו כתב הארי

... "גילגול שפן חולה באיידס" .... "מי שאוהב לבעול נידות, יבוא בגילגול גוי הבועל נידות" תוכנית כבקשתך... מי שאוהב גזר, יבוא בגילגול שפן. נהדר. מתי מתגלגלים?

לגמרא יש פתרון ../images/Emo6.gif

סנהדרין דף נ"ה עמוד א: בעא מיניה רב אחדבוי בר אמי מרב ששת המערה בעצמו מהו אמר ליה קבסתן אמר רב אשי מאי תיבעי לך בקושי לא משכחת לה כי משכחת לה במשמש מת למאן דאמר משמש מת בעריות פטור הכא פטור ולמאן דאמר חייב הכא מיחייב תרתי מיחייב אשוכב ומיחייב אנשכב תרגום ינתן לפי דרישה.

דווקא כן מבין...

ועוד איך. גם אני עברתי את זה, בעצם עדיין עובר את זה. תמיד מתגעגע, מרגיש שזה חלק ממני. אבל זה בסדר אני מקבל את זה בהבנה ובאהבה. זה חלק מהעבר שלי, חלק מהנוסטלגיה שלי ואני לא מתכחש לזה. לפעמים ככה באמצע כל החרה של העבודה אני לוקח לי כוס מיץ ענבים מתוק, שר לעצמי שלום עליכם ושותה. סתם בשביל הנוסטלגיה. או בדרך לאיזה פאב אני שר את 'כאיל תערוג'... כבר לא מדבר על החרדים האלה שאני פוגש בטיילת ליד הים מנסים להסתיר את הפאות והציציות, ואני אני פולט להם באידיש "איך בין אויך גיווען א חסיד" (גם אני חסיד לשעבר) אני מנסה בס"ה הכל להנות מכל מה שאפשר (גם מהחסידים ;)

אני לא מרגיש

מושפל מהעובדה שאני... 'טרף', אני יודע כשמתארח אצלי חבר מהעבר או בן משפחה, הוא לא יכול לאכול אצלי. זה לא שהוא מסתכל עלי כעל פחות ממנו, אלא באותה מידה שצמחוני לא יכול אצלי בשר, הוא לא יכול לאכול אצלי כלום. יש לי מלאי של 'מנות חמות' וארון מלא בסכו"ם חד פעמי בדיוק בשביל זה. אבל לגבי ה'שאבעס'.. אני ממש אבל ממש שונא את זה ויעשה הכל כדי להימנע מלראות ילד קטן מביט בי בתוכחה וצועק. לעזאזל לפעמים רץ לי במהירות בראש.. 'מה הם לא רואים שיש לי כיפה? מה יש להם? אני חלק מהם' איך מרגיש מסתערב שמגבני"ק עושה עליו חיפוש במחסום בלי לדעת את זהותו האמיתית? הוא מת לצעוק 'הי תרגיע, אני לא חלק מהם, אני יהודי כמוך'

בן הרב

New member
מעניין לקרוא

לראות ולהבין שיש עוד חברה שמרגישים כך זכור לי כשביקרתי אחד מהאנוסים והוא התבטא כלפי, הוא לא מ"שלנו" מכירים ת'ביטוי אני זוכר את תחושת העלבון שעברה בי באותו רגע. איך כתב נופל "דחילק גם אני אחד מכם" לפעמים אני צריך לצבוט ת'צמי ולהזכיר לי שאני לא

rigoletto111

New member
נשמע כאילו

כדאי לך להחזיק בבית קופסת עוגיות בהכשר משובח, וכמה כוסות חד פעמיות.
אם בקופסאות עסקינן, ואת לא בטוחה שאת אתיאיסטית, אפשר להכניס אותך לקופסא של ה"אגנוסטים", לא? כך הגדירה את עצמה אשה ממוצא אלג'ירי שפגשתי לאחרונה. תוכלי להתנחם בזה שיש לה בעיות זהות יותר חמורות מאשר לרובנו כאן - ברגע שהיא "חזרה בשאלה" מהאסלאם, אז בעצם היא לא מוסלמית. אבל ממשיכים לזלזל בה לעיתים כמו במוסלמית, ואני לא חושב שהיא יודעת לנגוח טוב. אנחנו לפחות נשארים שייכים לקבוצה הלאומית-אתנית של היהודים.

למעלה