היום עזה מחר י"ם

Dan Chazan

New member
כל עוד הכל נעשה בהסכמה לי אין בעיה.

ההסכמה חייבת להיות של המדינה הפלשתינית שהרי אי אפשר להשאיר אנשים בלי אזרחות כל שהיא. היא גם חייבת להיות של התושבים לפי משאל כל שהוא.

Dan Chazan

New member
אבל עלי להוסיף שאני לא כל כך רואה

את הבעיה שזה פותר. להערכתי אין דרך שבמאה שנים הקרובות יהוו הפלשתינים קרוב ל50% מהאוכלוסיה בישראל. זאת בהנחה שהשיפור בהשוואת ההתיחסות של המדינה לאזרחיה הערבים לזו הנתנת לאזרחים היהודים ימשך.

התייחסות פשטנית לבני אדם

>>>בטווח בינוני עד רחוק יהיה לערבי הישראלי לשעבר הרבה יותר נעים ללמוד באל-נג'אח, לעבוד בג'נין ולהתחיל עם בנות בחברון. לפחות הוא לא ירגיש שמקפחים אותו ולא יסננו אותו בכניסה למועדונים. באותה מידה יהיה למקסיקנים תושבי ארה"ב יותר נעים במקסיקו, שם לא יכנו אותם בכינויי גנאי ויחייבו אותם לדבר אנגלית. בכל זאת הם מעדיפים לחיות בארה"ב ואפילו מסתכנים במאסר, כמוהם האלבנים ביוון ואנשים בני לאומים שונים בעולם. יש המון מיעוטים (ילידים או תוצר של הגירה) שמעדיפים להשתייך למדינת רוב אחרת: הקורסיקנים ובני בריטאן ברובם מעדיפים להיות אזרחי צרפת, הוולשים והסקוטים - בריטים, ועוד דוגמאות רבות. >>>אני מתכוון לשכנע גם את הערבים שחיים במדינה דו-לאומית תהיה סיוט לשני העמים מעניין כיצד תעשה זאת. תנופף מולם רובה גדול ותשמיע קולות של משאית?

תחזית הלמ"ס שהזכרת

צופה שיעור של 23.4 אחוז ערבים (כולל דרוזים) ב 2020 מול 19.6 אחוז ב 2003. לדעתי – לא הבדל מהותי. ניסיון העבר מלמד שתחזיות לטווח ארוך יותר אין כל ערך – כי אינן יכולות לנבא מגמות עתידיות.

קצת הבהרות

אני חושב שאאתה מסתכל בדו"ח אחר מזה שאני מכיר. קצב הריבוי של המוסלמים גבוה פי שניים מזה של היהודים. לפי הנתונים שלי (שכוללים גם את מזרח ירושלים) יש בישראל (בשנת 2002 ) 1.132.000 פלסטינאים (17.5%), בשנת 2020 יהיו 2 מליון (23%) ובשנת 2035 3.5 מליון (30%)

Dan Chazan

New member
אבל כפי שכבר אמרתי ואמר דמוקרטיה

ואני מניח שברור לך שהמשמעות של תחזית שמניחה קצב התרבות קבוע היא בדיוק 0. לשינויים לכאורה קלים באחוז הגידול יש משמעות אדירה כאשר לוקחים מספר בחזקת 50. לדוגמא מוחשית 1.035 -> גידול פי 5.58 1.030 -> גידול פי 4.48 1.025 -> גידול פי 3.43 1.020 -> גידול פי 2.69 בהתחשב שאצלנו הדתיים אינם טומנים ידם בצלחת האפשרויות אינן מוגבלות. כמובן שפריחה כלכלתית שתבוא בעקבות שלום אמת תביא עולים רבים נוספים מבריה"מ לשעבר, דרום אמריקה ואולי אפילו צרפת. ככל שערביי ישראל ישפרו את מצבם הכלכלי הם ילכו בעקבות כל העמים שמצבם הכלכלי השתפר והילודה תרד. בסופו של דבר רק שלום אמת יביא ליציבות וחוסר דאגה לבדיוק מה יקרה.

negev

New member
מהפה שלך לביצוע של שרון

המשולש תמורת גוש עציון ומעלה אדומים , , מעניין כמה מאוהדי ותומכי הליכוד יסכימו?

גוש קטיף לא

המטרה שאנחנו צריכים לשאוף אליה היא מינימום חיכוך בין האוכלוסיה הערבית והאוכלוסיה היהודית. גוש קטיף ויישובי צפון השומרון יושבים בעומק השטח הערבי ולכן צריך לפנותם. לעומת זאת, אינני מבין את ההגיון בפינוי של אלי סיני, ניסנית ודוגית. אפשר להעביר את הגבול מדרומית להם. מצד שני, ייתכן ששרון רוצה להמנע ממתן אמתלות לפלסטינים להמשיך בלחימה מעזה אחרי הפינוי והשארת היישובים האלו תהיה אמתלה כזו. מצד שלישי, הפלסטינים לא זקוקים לאמתלות, מצד רביעי, אם נשאיר את היישובים האלו בידינו העולם יצדיק התקפות פלסטיניות. בקיצור, ישנם שיקולים לכאן ולכאן... מה שהכי חשוב זה שלא נהיה במצב שבו, לכשיבוא הסדר, תהיה מדינה פלסטינית מצד אחד של הגדר ומדינה דו-לאומית להצד השני.

למעלה