היום זה קרה

היום זה קרה

לראשונה בשירות הצבאי שלי (ואני כבר לא כזאת צעירה) לא נתנו לי לנסוע ברכבת. איכשהו הצלחתי להתחמק מזה, למצוא אלטרנטיבות, לנסוע מהדרום רק עד תל אביב...
והיום, אחרי שלגמרי פרח מזיכרוני השטות הזאת של ימי ראשון, נתקלתי בחומה המתסכלת.

השעה הייתה עשרה לתשע, הרכבת שלי יוצאת עוד חמש דקות וזו רכבת של פעם בשעה לירושלים.
בתור חיילת חייכנית עם עיניים גדולות ניסיתי ללכת להתחנף לעובד רכבת. והוא היה מקסים ונורא התנצל ואפילו עודד אותי להתלונן על זה (וכמובן שהסברתי לו שבתור חיילת, אסור לי). הוא המשיך ואמר שהוא יודע שהוא האיש הרע ולא משנה כמה התחננתי (ובד"כ אני דיי כישרונית בזה), הוא לא נתן לי לעבור.
והרכבת שלי עזבה ועוד חמש דקות חלפו, והופ! עכשיו הכל בסדר. עכשיו מגיע לי כרטיס בחינם, עכשיו אנחנו אוהבים את חיילי צה"ל המסורים.

בינינו, זאת הרכבת לירושלים. אני מוכנה להתערב שהיו שם כמה עשרות מושבים פנויים! אבל זה כמובן לא רלוונטי...
כן, אני מצליחה להבין למה נהג מעדיף להסיע נוסע משלם מחייל אוכל חינם, אבל החוק שמתשע אנחנו ראויים ועד תשע לא. זה אבסורד. והמבט המרחם של עובד הרכבת שמצד אחד הבין אותי לגמרי, ומצד שני לא היה מוכן להחליק את החמש דקות האלה... זה פוגע.

=\

How I Disappear

New member
מה הקשר לעובד אבל ?

את חושבת כאילו שהעובד הוא זה שאחראי אם את יכולה לעבור או לא ?
אם את "תקני" דרכו ת'כרטיס בין 6 ל9, גם אם הוא יעביר את החוגר, זה יעלה לך כסף. הוא פשוט ירד לך מהמשכורת הצבאית במקום שתשלמי ישירות ...

את צודקת לגמרי שזה טמטום וגם אני כמו כל שאר חיילי מדינתנו חושבים שזה אבסורד אבל מכאן ועד להגיד "(העובד) לא היה מוכן להחליק את החמש דקות האלה" כאילו הוא זה שאחראי, הוא כולה עובד זוטר ברכבת ישראל ..
זה כמו שתבקשי מפקידת קבלה בבית מלון שתתן לך חדר חינם הרי גם אצלה זה כולה להביא מפתח אבל מן הסתם הדברים לא עוברים דרכה (וגם לא דרך אותו עובד), אלא בחלונות הגבוהים...

olli3

New member
מנהל
אי אפשר לדבר בשם כולם...

יש רבים שהסידור החדש מקל עליהם את ההגעה לבסיס וממש לא מעט.

מה גם שכמו שכתבתי על הצבא לדאוג להסעת חייליו, סה"כ מצאו את הפיתרון הקל בזמנו וזה היה להפיל את כל הסעות החיילים על התח"צ. מי שמע בעולם על ארגון צבאי שמפיל את אחריות הסעת פקודיו על תח"צ? רק אצלינו זה ככה.

אוף נו הוא מייצג רעיון, החלטה.

הסיטואציה שבה חמישה לתשע לא עובר ותשע כן, נראית לך הגיונית?
הוא מייצג את הקיבעון, האטימות.
כמו שהסברתי, הוא היה הכי מקסים בעולם, אין לי שוב כעס כלפיו. זה כעס יותר רחב שמושלך על השיטה הזאת.

ואני באמת מאמינה שהרכבת לירושלים היתה חצי ריקה, לכן יש פה חוק לא מוצדק.

olli3

New member
מנהל
לספר לך את האמת?

צה"ל הוא זה שצריך לדאוג להסעת עובדיו, בין אם אנשי הקבע ובין אם הסדירים. בדיוק כמו שלמפעלים כאלו ואחרים יש הסעות של המפעל, כך גם צה"ל יכול לפעול.

אך גם כאן בחרו בפתרון הפשוט, להפיל את כל עול הנסיעות על תשתית התח"צ. זאת כמובן בתיאום, צה"ל הרי משלם לכל חברות התח"צ כולל רכבת ישראל.

באה רכבת ישראל ואמרה לצה"ל, אי אפשר להמשיך בהסכם הזה בימי ראשון בשעות האלו. נוצר מצב בו פשוט אין מקום ברכבות. גם כאן בחרו בפתרון קל יותר של צי אוטובוסים גדול.

אבל האמת היא שברוב המקרים האוטובוסים הרבה יורת עדיפים מאשר הרכבת, במיוחד בהגעה מהצפון הרחוק למחנה נתן. אך לא רק, גם נסיעה מפתח תקווה, ראש העין, כפר סבא והאיזור הרבה יותר נוחה עם הסעות האוטובוסים. הרכבת פשוט לא באמת מהירה, אפילו קו 995 מחיפה לבאר שבע עושה את זה יותר מהיר מהרכבת, אז בטח שהסעות החיילים תהיינה יותר מהירות והן אפילו מסתיימות במחנה נתן עצמו ולא במרכזית באר שבע.

בימים עברו בכלל היו הסעות מחניונים כאלו ואחרים בערים שונות. היו יוצאות הסעות מחניון יד אליהו בת"א למשל אל כל רחבי הארץ.

דר"א עוד בימים שהרכבת בין חיפה לת"א הייתה איטית יותר מהאוטובוס, אסרו על חיילים להשתמש בקו 900 הישיר של אגד (כיום כבר בוטל בגלל הרכבת המהירה) וחיילים יכלו לנסוע רק בקווי האקספרס/מאסף או ברכבת בלבד.

צריך להבין שחובת הארגון לדאוג לעובדיו וצה"ל הוא ארגון לכל דבר ועניין וחובתו לדאוג להסעת עובדיו ובמקרה הזה גם הסדירניקים נכללים כעובדיו. אם תשאלי אותי, אם יחזירו היום את שירות הרכבות אני מניח שעדיין רבים יעדיפו את האוטובוסים כי ברוב המקרים הם מהירים יותר, מביאים עד היעד (אם זה מחנה נתן אז בכלל) והם לא מצריכים כניסה מיותרת לגוש דן אשר מאריכה את הדרך בכל מצב ועניין.

למשל נסיעה ברכבת מכפר סבא לבאר שבע תיקח כשעתיים (כולל זמן המתנה להחלפה) לעומת אוטובוס שיעשה את הנסיעה בשעה ורבע דור טו דור.

אושי231

New member
תכין את עצמך למרץ

תהיה לי תעסוקה מבצעית ואני לא יודעת אם יהיה לי טרמפ אז אצטרך הכוונה באוטובוסים.
עדיין לא יודעת איפה זה יהיה.

לא תשכנע אותי בעד אוטובוסים

כי למקום הספציפי בו אני גרה, האוטובוס הוא ממש לא סידור עדיף.
אגב, מתל אביב השלום אין הסעות לחיילים.

אני לא אמרתי שזו לא אשמת צה"ל. אבל כן בתור חברה, קשה לי. צה"ל הוא צבא העם. אני מצפה מצה"ל, אבל גם מרכבת ישראל, מנוסעיה... ילדים בני 18-21 יום יום עולים על מדים ומשרתים צבא. אני חושבת על ארה"ב שבה לבני גילי אין דאגות. כשאנחנו מודאגים ממתיחות בגבול מצרים ורקטות מעזה, הם מודאגים מחופשת אביב... זה אבסורד בעיניי אבל גם מדהים.
אני גאה לשרת את צהל, גאה לעלות על מדים, אני גאה בחברה שלנו שמתגייסת לצהל. ובתור אחת מבפנים אני מסתכלת בתיסכול החוצה על אלו שעבורם אנחנו מטרד.

olli3

New member
מנהל
זה לא הקטע ואני לא מנסה לשכנע אותך.

בכל שינוי יש אנשים שמרוויחים מזה ויש אנשים שנפגעו. החוכמה היא לראות כמה אנשים הרוויחו ונהנים משירות טוב יותר לעומת כמה אנשים נפגעו. אז בין היתר כל נוסעי רכבת ישראל הרוויחו, גם החיילים עצמם שלפני כן היו נוסעים כמו סרדינים ואפילו יושבים בשירותים ובמו עיניי ראיתי זאת. רובם מרוצה מהסידור החדש, במיוחד כל הנוסעים לבסיסי הדרום.

וחוץ מזה, מזה הפינוק הזה? עד לפני 20 שנה גם היית משלמת על הנסיעות כצבא העם שאת מציגה כאן. צבא העם בזמנו יצא לחופשה רק ברגילה וגם אלו בוטלו לא פעם. את יודעת מזה לא לצאת הביתה 4 חודשים? זה צבא העם, צבא לא מפונק כמו שיש היום. וכל הטרראם התקשורתי המעפן הזה שעשו ביום שהחיילים המסכנים לא יכלו לנסוע ברכבת - בו הו. צילמו איזה חייל שניים ששילמו מכספם על נסיעה ברכבת, חיפשו את הבלאגן שהבטיחו שיהיה ולא היה באמת בלאגן. נו באמת... רוצה לדבר איתי על צבא העם? אז תסגרי לפחות חודש בבסיס ואז תדברי איתי. כי אחרי חודש בבסיס לא יעניין אותך אם חמור ייקח אותך הביתה.

בתכל'ס איזה כל זעקה היה בשבוע הראשון לפעילות? ולאן כל זה נעלם ולמה כל זה נעלם? כי הפרוייקט ברובו הוכיח את עצמו והצליח ואף קיצר את זמני הנסיעה לרבים.

לא באמת צריך הסעות מכל תחנת רכבת בת"א, זה כבר קטנוניות. יש מרכבת מרכז ויש ממרכזית ת"א ובכלל איפה תשימי את ההסעות? בחניון עזריאלי?

קשה לך? תישארי לישון בבסיס, מה הבעיה? ילדים??? איפה בעולם מישהו בגילאי 18-21 נחשב לילד? עוד מעט תגידי לי שאת צריכה הפסקה לשחק בארגז החול.

אל תדברי איתי על צבא העם ועל ילדים וכל השטויות האלו. צבא העם לא יצא מהצבא במשך חודשים, שילם על כל הנסיעות שלו בעצמו והצבא הסיע את החיילים שלו מנקודה לנקודה באופן מבצעי. לא סתם חיילים היו לוקחים טרמפים, זאת הייתה הדרך של החיילים להתנייד בארצינו. אם כבר, את לא חושבת שזה זלזול? אז תחסכי ממני את האמירות על צבא העם ועל הילדים, באמת. כל המלחמות האלו על האוטובוסים בתחילת וסוף שבוע, על מה שהיה הולך ברכבות בזמנו, זה בושה לצה"ל ולחייליו. אז ייקח לך עוד שעה להגיע לבסיס, ביג דיל. יקח לך עוד שעה להגיע הביתה, ממש נורא. תספרי את זה לחייל שגר באיזה חור ופספס אוטובוס והבא אחריו יוצא רק בעוד שעתיים...

באמת שהרגזת אותי עם האמירות האלו, עלאק לא תשכנע אותי באוטובוסים, להביא לך מונית ספיישל?

אני שמה לב שהרגזתי אותך

לכן אתה מרשה לעצמך להתנסח בצורה פשוט נהדרת. כיף לנהל דיון ממש.

אתה לא יודע עלי שום דבר. אתה לא יודע שביום ראשון הספציפי ההוא חזרתי הביתה אחרי שתי שבתות שסגרתי אז אל תדבר איתי על להישאר לישון בבסיס.
הילדה (כן אני ילדה. אנשים שעושים את התפקיד המקביל אלי בארה"ב הם בממוצע בני 40) סוף סוף חוזרת הביתה. קיבלתי טרמפ (עם מישהו מהבסיס, שיהיה ברור) עד תל אביב השלום. הרוגה מעייפות עם תיקים כבדים הגעתי לתל אביב השלום חמש דקות לפני שהרכבת יוצאת -הרכבת לרמלה. ולא, מתל אביב השלום אי אפשר לנסוע לרמלה (רגע! אבל זה בדרום והגאון בפורום אמר שאי אפשר לנסוע רק צפונה!!! איך זה הגיוני? מסתבר שמישהו לא עשה שיעורי בית!).

ביי דא ווי, למקרה שתהית אני לא גרה ברמלה אני גרה בחור בסביבה. מה שאומר שגם משם אני צריכה להחליף אוטובוס

אז כשאני במצב הזה והחמש דקות האלו הן אלו במונעות ממני להגיע הביתה בשעתיים הקרובות (כי כאמור יש רכבת פעם בשעה שלא נדבר על אוטובוס של פעם בשעה) אז כן, אני מרשה לעצמי להתבכיין.

באיזו זכות אתה מרשה לעצמך לרדת עלי ככה?

olli3

New member
מנהל
הגאון בפורום גם אמר שרק מת"א ההגנה ניתן

לנסוע לכל היעדים (ראי הודעה נוספת למטה). מכל התחנות שמצפון לת"א ההגנה אין נסיעות בחינם ולא משנה מה היעד.

מנסיעות מת"א ההגנה ניתן לבצע לכל חלקי הארץ ללא תשלום, כמו כן נסיעות לצורך העניין מלוד ולנהריה תהיינה גם ללא תשלום.

הסידור הוכיח את עצמו כטוב לרבים מהחיילים, יש לראות את טובת הכלל ולא את טובת הפרט. וטובת הכלל בין אם חיילים ובים אם אזרחים בהחלט קיבלה כאן שירות טוב בהרבה ממה שהיה בימים קודמים להסדר החדש.

אני מכיר טוב מאד את התח"צ לרמלה וללוד ולכל האיזור כולל הישובים הנידחים. גם אם אחרי שבועיים בצבא חזרת עם תיקים לת"א השלום, לא היה קורה דבר אם היית נוסעת עם 71/171/271/274 אגד לתחנת ת"א ההגנה (עוצרים שם מתחת לגשר) ועולה משם על רכבת ללוד. אנייודע שזה הרבה הרבה פחות נוח ושה-5 דקות האלו זה מעצבן. אבל בתכל'ס, כל הלו"ז של רכבת ישראל הוא משהו שמהונדס בצורה ארצית (ככה זה כשמסילת החוף היא המסילה היחידה שמקשרת בין צפון לדרום). זו הסיבה שאיחור קטן של רכבת בחיפה גורם לעיכובים בכל רשת הרכבות הארצית.

ספציפית רכבת לרמלה שממשיכה לבית שמש וירושלים היא לא באמת ה-רכבת החשובה ביותר. וגם כאן טובת הכלל משחקת תפקיד.

אנילא יורד עלייך, את מעלה כאן טענות שעבורי הן מייבשות. הלכתי קילומטרים עם ציוד עליי, ועכשיו את רושמת לי על תיק כבד, מה לעשות? את מכירה את הרכבות הישנות שידית פתיחת הדלתות הייתה ידנית ולא חשמלית? אם התמזל מזלי וברכבת חזרה בשישי הביתה הייתה יוצאת אחת כזאת, הייתי קופץ ממנה קצת לפני הגעתה לתחנה. זה משהו שדודו שלי לימד אותי כשהוא היה חייל בשנות ה-60, אז זה היה מחזה נפוץ ביותר. מתחנת הרכבת הייתי הולך 20 דקות הביתה ברגל, כי קישור אוטובוסי לא היה בזמנו ממנה כמו שצריך. יכולתי להמשיך לתחנת הרכבת השניה ולקחת משם אוטובוס, אבל רציתי להגיע כמה שיורת מהר הביתה.

אז כן, מבין אותך, כולם רוצים להגיע מהר הביתה וזה לא משנה אם אתה יוצא כל יום או פעם בחודש. אבל מאד מעצבן אותי שימושים במילים צבא העם, ילדים וכו'. חיילים הם לא ילדים, חיילים הם חיילים. בימים שלפני הקמת המדינה חיילים היו גם בני 16, אז מה? וצבא העם, צה"ל הוא כבר לא באמת צבא העם, צר לי. זה לא הימים של אז שבאמת היה כאן צבא העם ובכלל צבא העם לא קשור כאן לדיון כי כמו שאמרתי, לפני קצת יותר מ-20 שנה היית חולמת על זה שהצבא בכלל יממן לך את הנסיעות שלך לבסיס.

שורה תחתונה, אי אפשר להתחשב בכל הצרכים של כולם. הצבא דואג יופי לחייליו והסידור עם הנסיעות דרומה פשוט נפלא. קיצר זמני נסיעה להמון המון חיילים. הרכבות ריקות יותר ודבר זה דירבן נוסעים רבים לנטוש את הרכב הפרטי שלהם ולעבור לרכבת. אי אפשר שבגלל מיעטוים פה ושם טובת הכלל תפגע. עד שלא יגיע ציוד חדש לרכבת ישראל, לא יהיה ניתן לאפשר את הכאוס המטורף שהלך בימי ראשון ברכבות. המצב הזה לא תקין ולא צריך לחזור אליו, צריך לתת מענה ופתרונות הולמים לרוב השימושים הן של החיילים והם של האזרחים ונתנו את זה בצורה נפלאה.

olli3

New member
מנהל
ודר"א אני יודע שפספוס הרכבת הזה עולה במחיר

הארכת זמן הנסיעה באפילו עד שעתיים יותר, כולל כמובן מה שאמרתי לנסיעה דרך לוד וכו'.

אני יכול להגיד שכן, גם אני הייתי דיי מתעצבן, אז את יודעת מה? היית כולה משלמת 6 שקלים לנסיעה לת"א ההגנה ומשם ממשיכה הביתה. נכון לא לכולם זה כולה (את ממש לא צריכה לספר לי, באתי מבית שכסף לא היה נכנס לחשבון הבנק כמה חודשים ובחודשים שכן, קצבה מהביטוח הלאומי). אבל באמת, אם זה כל כך היה חשוב לך להגיע, זה מה שהיית צריכה לעשות, לא קריטי בכלל. אם היה זמן , אפשר היה לנסוע עם 71/171/271/274 כאשר 3 הראשונים בתדירות סופר גבוהה.

תראי, יצא לי בצבא לפספס אוטובוס שנוסע פעם ב3 שעות שעות וזה שהגיע אחרי 3 שעות היה מלא גם בעמידה ולא עצר לי. הבא אחריו למזלי מגיע אחרי שעה וחצי, אז יצא שחיכיתי קצת יותר מ4 שעות לאוטובוס שמשם הייתה לי עוד נסיעה של שעתיים וחצי. לא נחמד, אבל לא כזה נורא.

אתה צודק, לכן לא יצאתי להפגין

מול לשכת הרמטכל.

כולה כתבתי הודעה ממורמרת בפורום סדירים. יש כאן הודעות יותר שבוזות ופחות מוצדקות מזו. אבל אני חיילת, וחלק מהנאות השירות זה להתמסכן. למה קשה לך לקבל את זה?

olli3

New member
מנהל
קשה לי עם התמסכנות צבאית, על כל רבדיה.

יש להמון אנשים בעיות אמיתיות בצבא ובשירותי הצבאי לראות אנשים מתמסכנים על דברים שהם דיי שטויות לכאן או לכאן - לא ממש עשה לי את זה בלשון המעטה.

כשהוספת ואמרת צבא העם זה עוד יותר נכנס לי למקומות האלו שלא אהבתי בשירות הצבאי. תראי, לא היה לי תפקיד מי יודע מה בתכל'ס. אבל עשיתי כל מה שהייתי צריך לעשות במקצועיות ובכובד ראש. הייתי רב עם המפקד שלי שאף אחד לא ינהג ברכב שיש איתו בעיה בטיחותית קטנה והוא ידע שלא מעניין אותי שום דבר - הרכב הזה לא ייסע.

ובכל השאר, כל ההנאות שלי, זה היה אקסטרא אם זה היהי קיים תוך כדי שהירות הצבאי. באתי לעבוד עבור הצבא, גם כחייל סדיר. עשיתי את זה על הצד הטוב ביותר שיכולתי וכל מה שהצבא העניק לי אמרתי תודה וזהו. מבין אותך לחלוטין, לא איזה מורעל על הצבא או משהו, פשוט לא אוהב שגוף נותן לך המון והדברים הקטנים גורמים לאנשים להתלונן עליהם. אני שגדלתי בלי הרבה, ידעתי להעריך כל דבר שהצבא נתן לי מעבר לדברים הבסיסיים.

השאלה היא מה הtrade-off

נסיעה ברכבת עולה כמה, עשרים שקל? אז אם אני ממש רוצה להגיע הביתה דווקא בשעות שזה לא בחינם, אני אשלם. בדיוק כמו שאם אני ממהר הביתה אני אקח מונית ולא אחכה לאוטובוס. השאלה היא עד כמה זה דחוף לי כדי להצדיק את העלות הזו. אם זה אפטר אחרי סגירה ארוכה ואני יודע שיש לי רק כמה שעות לראות את הבית, זה פתאום הופך למשתלם יותר מאשר אם זה חמשוש אחרי שהייתי כבר בבית בשבת הקודמת.

נכון, שקל יותר לעשות את השיקולים האלה עם משכורת קבע, אבל ככלל אצבע, אם העלות היא בסדר גודל של עד מנת שווארמה והתועלת גדולה במיוחד, אפשר לפתוח את הארנק ולקנות שווארמה אחת פחות.

ולקטר זה בהחלט כיף. את כל בה"ד 1 העברתי בקיטורים וקללות. תעלומה איך לא הדיחו אותי על המרדה.

למה לנסוע לירושלים ברכבת?

מסילה תורכית עתיקה, מהירות של 30 קמ"ש בממוצע, והגעה לחור בפאתי גן החיות התנכ"י בו סימן התרבות היחיד הוא צעקותיו של קוף הסימיאנג השחור והגדול מהגן הנ"ל בשעת ייחומו.

ומנסיוני בהגעה לאזור ב"ש, השאטלים הרבה יותר טובים מהרכבת - יוצאים כל פעם שאחד מתמלא (בתדירות של דקות) ומגיעים ישר למחנה נתן. עדיף גם על נהיגה בפקקים ביונדאי ליסינג צבאית שעוברת בעיקר "טיפולי שמש" (במוסך מעמידים אותה בשמש ואומרים שתיקנו אותה) ושאפשר לתדלק רק בחברה שבדיוק פיספסת את תחנת הדלק שלה לפני חמש דקות.

olli3

New member
מנהל
קו הרכבת לירושלים כלל לא סגור לחיילים.

גם השטות שהיא רשמה על זה שעד היום היא המשיכה ברכבת מהדרום רק עד ת"א זה שטות פשוט. אפשר לעלות על רכבת בבאר שבע ועד נהריה בלי כל בעיה!

הרכבות לירושלים בכלל יוצאות מלוד והנסיעה מתחנת לוד לכל יעד בארץ אפשרית לכל חייל וחייל וללא תשלום גם בין 6-9 בבוקר בימי ראשון.

אז איפה לא מתאפשרת נסיעה בין 6-9 בבוקר? אך ורק מתחנת ת"א השלום וצפונה. אם עולים בתחנת ת"א ההגנה ניתן לנסוע לכל חלקי הארץ ללא תשלום! זה אומר שאם רוצים לנסוע לחיפה ברכבת, אז מכל התחנות שמדרום לתחנת ת"א ההגנה, כולל תחנת ת"א ההגנה - ניתן לנסוע צפונה ללא כל בעיה. זה כולל כמובן את הקו מירושלים דרך בית שמש, את הקו ממודיעין ואת הקוים מדימונה, באר שבע, אשקלון, ראשל"צ הראשונים ויבנה מערב. כל הרכבות שיוצאות מהמקומות האלו אין תשלום ולא משנה מה יעד הנסיעה.

לירושלים באמת אין שום סיבה שבעולם להגיע ברכבת. נסיעה איטית וארוכה מאד. גם תחנת הרכבת שנמצאת בקמה של ירושלים לא באמת עוזרת לאף אחד... גם תפוסת הנוסעים בקו לירושלים כל כך מזערי ואפשר לראות את זה בנתוני הנסיעות שהרכבת מפרסמת כל רבעון.

למעלה