היום זה היום, או לא!!!!

• פותח הנושא ofik
  • פורסם בתאריך
אוף ההתאפקות הזאת כבר מעצבנת

לפחות שאני אדע... בקשר למחזור זה היה מזמן לפני 10 שנים בערך ולא ממש התייחסתי אז אליו... ככה שאני לא יודעת כל כמה זמן הוא בא ובכל מקרה לא נראה לי שהוא יהפוך כ"כ מהר לסדיר. אבל חודש אחרי הקודם כבר בטוח אפשר לבדוק, לא? ז"א ב-1 לחודש הבא. ובכלל הכוונה היא למאז שהוא נגמר או התחיל? אני ממש לא מבינה כלום
!

ילדוש

New member
אני אנסה להסביר ממש בקיצור

את התהליך. אשה נולדת עם כל מלאי הביציות שלה בשחלות אבל הם קטנות ולא מפותחות. בגיל ההתבגרות מתחיל תהליך מחזורי. בכל חודש נבחרת קבוצה של ביציות שעטופות בשכבת תאים. הביציות האלה גדלות בתוך השחלה בתוך הקרום שלהם ונקראות זקיקים (בכל זקיק - יש ביצית) במהלך החודש זקיק אחד גדל במיוחד ושאר הזקיקים מתנוונים. הזקיק הגדול ביותר נקרא הזקיק המוביל. בתוכו יש ביצית כאשר הזקיק מגיע לגודל של 18/19/20/21 מ"מ (תלוי באשה) הביצית קורעת את המעטפת של הזקיק ויוצאת מהשחלה - להלן הביוץ. הביצית נתפסת ע"י החצוצרה שיש לה זרועות ונשארת בחלק מסוים של החצוצרה שנקראת אמפולה . שם היא נשארת 24 שעות ושם מתרחשת ההפריה . במקסיל לתהליך של גדילת הזקיק המוביל יש הפרשה של אסטרוגן (הזקיק מפריש אסטרוגן). האסטרוגן גורם לגדילה של רירית הרחם. בזמן הביוץ על הרירית להיות 8-10 מ"מ (גם זה משתנה מאשה לאשה). כדי שאם תהיה הפריה יהיה לעוברון במה להאחז שהוא מגיע לרחם. אם באמת יש הפריה (זרע חודר לביצית) אז הם שוהים בחצוצרה עוד 3-4 ימים ואז מתחילים לזוז לרחם ושם לוקח עוד 6 ימים עד ההשתרשות שלהם בתוך הרירית (לפני זה הם סתם מונחים על הרירית). אחרי ההשתרשות מתחילה הפרשה של הורמון ההריון - ביתא (יש שאומרים שכבר קודם אבל הכמויות בלתי ניתנות למדידה) . אז אם נחשב: 4 ימים בחצוצרה+ 6 ימים על הרירית+ + עוד קצת עד גמר ההשתרשות יוצא 10-12 יום לפני שאפשר לבדוק את הורמון ההריון. אבל גם אז ההורמון בכמויות קטנות ולא תמיד ניתן לזיהוי בשתן. ובדם יצאו כמויות קטנות בד"כ כשמדברים על מחזור מתייחסים למחזור שנמשך 28 יום יום ראשון הוא היום הראשון של הוסת 14 יום ראשונים - שלב גדילת הזקיקים , גדילת זקיק מוביל וגדילת הרירית של הרחם. יום 14 (לפני הוסת הבאה ויום 14 אחרי הוסת הקודמת) - ביוץ גם במחזורים שהם לא של 28 יום הביוץ בד"כ מתרחש בין 12-18 יום לפני הוסת הבאה (בממוצע 14 יום לפני). כלומר אם לי יש מחזורים של 40 יום, אז הביוץ יהיה ביום ה- 26 למחזור (14 יום לפני במחזור). מאחר ומחזורים לאחר גלולות לא עומדים בכללים האלה יכול להיות שהביוץ עוד לא היה (אחריו יש לחכות עוד 14 יום לפני שבודקים) ויכול להיות שהוא כבר היה. מאחר ואת לא זוכרת מה היה לפני הגלולות אני חושבת שכדאי להמתין. אני מקווה שעזרתי. אם משהו לא ברור. תשאלי. אני בפורום ומנקה את הבית לחג.

הסבר מאלף תודה

נראה לי שאני אתן לזה עוד שבוע וקצת אל תתעייפי יותר מדי עם הניקיונות

תודה על ההסבר המפורט !|חיב

אני מקווה שהמכשפה לא תבוא אבל אם כן אז אני אתחיל במדידות , מחר אני אלך לקנות מדחום ...(נקווה שהבעלול לא יכעס ! הוא בעד להרגע ולהפסיק עם כל הבדיקות אבל מה לעשות עד שאני לא אקלט אני לא ארגע ... אוהבת אתכן המון !

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה.

לצערי הרב, אחרי נטילת גלולת קשה מאד לדעת מתי זה איחור ומתי זה הגוף שמתנהג איך שמתחשק לו. כנראה תצטרכי לאכול ציפורניים במתח או לעשות בדיקה ביתית...

mikasphika

New member
ילדוש- ההסברים שלך מדהימים ../images/Emo45.gif

קראתי כבר הרבה חומר בנושא ואת כל המאמרים שמצורפים כאן לפורום, והנה בא ההסבר שלך ועשה לי סדר בראש. בכל מקרה, שאלת הבהרה- בכל מקום רשום שהחום עולה אחרי הביוץ ואפשר לדעת לפי זה בדיעבד שהיה ביוץ. את כתבת שהחום עולה ביום הביוץ... מה הנכון יותר? בכל מקרה, אני ממליצה להכניס את התשובות שלך למאגר המידע שיש פה. ושנה טובה

ofik

New member
מצטערת, לא הייתי פה יומיים

כזאת חמודה את, שאת שואלת. היו לי אתמול 19 איש לארוחת ערב, אז הייתי עסוקה מאד, שזה דוקא טוב, כי לא היה לי הרבה זמן לחשוב, ובכל זאת רצתי לשרותים כל 20 דקות. אזזזזזז, אני באיחור של יומיים, ונראה לי שאם לא אקבל עד מחר בבוקר, אני אשבר ואעשה בדיקה. איך שהוא עדיף לי לחכות מלקבל תשובה שלילית. וגם המחזור הכי ארוך שלי לפני כמה חודשים היה יומיים איחור, אז זהו תחזיקו לי אצבעות, ואולי הפעם, דוקא עם כל הבכי והריב של הביוץ יצליח לנו. הלואי, הלואי, הלואי עופיק

ofik

New member
עיקר שכחתי!!

ובדיוק נכבה לי המחשב וסרב להדלק, אז רציתי לאמר שנה טובה לכולן, ובעיקר שאתן לא יודעות כמה כח אתן נותנות לי בעצם קיומו של הפורם, באוירה התומכת והמקבלת שיש בו בלי תחושה של "הכל טוב ואסור לאמר דברים כואבים". בקיצור פורום נפלא, ואני מאחלת לכולנו שנמצא עוד מקומות שנרגיש בהם בטוח וטוב כמו פה. תודות לכולכן, (זאת לא הודעת עזיבה, ממש לא) עופיק

למעלה